Nová studie ukazuje, že američtí lékaři obdrželi miliardy z farmaceutického průmyslu a průmyslu zdravotnických zařízení

článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

8.4.2024

Jisté je, že pokud by se stejná studie zaměřila na Evropu, nezjistila by nic jiného. Je také o něco jasnější, proč se již neskládá Hippokratova přísaha. Mnoho „lékařů“ (čest výjimkám) již dnes nepracuje v zájmu pacientů, ale v zájmu farmaceutických korporací.

To jsme měli možnost nejlépe vidět za „doby covidové,“ kdy se ihned většina takzvaných „lékařů“ podřídila nařízení a ordinovala po telefonu, později oddaně plnila tzv. „nemocniční protokoly“ a podávala experimentální genové injekce.

Ovšem plnění kont farmaceutickým koncernům (a potažmo i „lékařům“ v jejich vleku) zdaleka není jen o „době covidové.“

I když je článek o USA, pak jistě není pochyb, že totéž bychom zjistili i v Evropě…

Američtí lékaři obdrželi více než 12 miliard dolarů v platbách z farmaceutického průmyslu a průmyslu zdravotnických zařízení během 10 let, podle nové analýzy .

Výzkumný dopis zveřejněný 28. března v Journal of the American Medical Association zjistil, že v letech 2013 až 2022 provedlo toto odvětví více než 85 milionů plateb více než 820 300 (57 procent) způsobilým lékařům ve 39 specializacích.

Téměř 94 procent plateb se týkalo jednoho nebo více zdravotnických produktů uváděných na trh.

Výzkumníci zkoumali data z databáze Open Payments, aby zjistili, které platby byly provedeny v různých specializacích, a které lékařské produkty byly spojeny s nejvyššími celkovými platbami.

Údaje zahrnovaly pouze platby za poradenství, nekonzultační činnosti (jako jsou honoráře přednášejícím nebo lektorům), cestování, stravování, zábavu, školení, dary, granty, charitativní dary a honoráře.

Databáze otevřených plateb je federální program transparentnosti vytvořený v roce 2013 kvůli obavám, že finanční vztahy mezi lékaři a průmyslem nepatřičně ovlivňují rozhodování a náklady na zdravotní péči.

Analýza zjistila, že platby se významně liší v různých specializacích a mezi lékaři ve stejné specializaci.

Například průměrná částka vyplácená hornímu 0,1 % lékařů se pohybovala od 194 933 USD pro hospitalisty po 4,8 milionu USD pro ortopedické chirurgy.

Ortopedi dostali nejvyšší částku ve výši 1,4 miliardy dolarů, následováni neurology a psychiatry s 1,3 miliardy dolarů, kardiologové 1,3 miliardy a hematologové/onkologové 825,8 milionů dolarů.

celý článek si můžete přečíst ZDE

článek vyšel: 8.4.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *