, , ,

Největší selhání moderní vědy: Gréta už mlčí. Ale my také. Green Deal zatím vítězně kráčí dál.

Největší selhání moderní vědy: Gréta už mlčí. Ale my také. Green Deal zatím vítězně kráčí dál. A hospodářství proto také dál padá. Manipulátoři chtějí totální kontrolu společnosti. Zpátky do boje! Chudneme – a neprotestujeme…

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

2. 8. 2024

Václav Klaus si uprostřed krásného teplého léta uvědomil, že manipulátoři zeleného náboženství se již mají za vítěze a pokračují v destrukci hospodářství zemí EU, v čemž jim pomáhá současná vláda naší nesamostatné provincie Bruselu, zatímco unavená veřejnost už ani neprotestuje…

Pro připravovaný projev na konferenci v německém Stuttgartu jsem potřeboval několik odstavců o nesmyslnosti doktríny lidmi způsobeného globálního oteplování a začal jsem proto hledat svůj poslední text o tomto tématu, který by byl v němčině.

Pátral jsem na své webové stránce a ke svému překvapení jsem z poslední doby nic bezprostředního nenašel, i když zelenou ideologii – a z ní vyplývající Green Deal – považuji za jedno největších zel současnosti.

Zdůvodnění, proč jsem ho nemohl najít, je komplikované.

 

 

Selhání

Debata o evidentně nevědecké hypotéze bezprostřední, lineární či dokonce exponenciální úměrnosti mezi lidmi způsobenými emisemi CO2 a průměrnou globální teplotou byla na svém vrcholu už v polovině první dekády 21. století. Obě strany sporu tehdy „vystřílely“ svůj prach – jedni á la Gréta Thunbergová se utvrdili ve své jistotě o nespornosti tohoto bezprostředního vztahu a druzí naopak nabyli dojmu, že absurditu tohoto triviálního vztahu demaskovali natolik přesvědčivě, že už není moc co dodávat.

To trochu platilo ohledně diskuse ve vážné vědě. Věci se však chopili politici, novináři a aktivisté nejrůznějšího druhu a bez sebemenšího zpochybnění přijali myšlenku, že je „science settled“ a že už proto není o čem diskutovat. Toto své přesvědčení si „adoptovali“ pro své politické cíle, pro manipulaci lidí, pro vytvoření jejich snu – kontrolované společnosti.

Vědci postupně odpadali. Někteří si chtěli udržet státní uznání a státní peníze, jiní už začali být unaveni a nefér diskusemi a osočováním znechuceni.

Myšlenka lidmi způsobeného globálního oteplování (či klimatické změny), která je největším selháním vědy v moderní éře, vítězně „kráčí dál“. Dovedla nás ke Green Dealu, k deindustrializaci průmyslových zemí a k evidentnímu snižování životní úrovně. Pro velké skupiny lidí už dnes, pro zbytek zítra či pozítří.

 

Celý článek si můžete přečíst zde:

https://protiproud.info/politika/8091-nejvetsi-selhani-moderni-vedy-greta-uz-mlci-ale-my-take-green-deal-zatim-vitezne-kraci-dal-a-hospodarstvi-proto-take-dal-pada-manipulatori-chteji-totalni-kontrolu-spolecnosti-zpatky-do-boje-chudneme-a-neprotestujeme.htm

 

Zdroj.

 

ZDROJ:

https://protiproud.info/politika/8091-nejvetsi-selhani-moderni-vedy-greta-uz-mlci-ale-my-take-green-deal-zatim-vitezne-kraci-dal-a-hospodarstvi-proto-take-dal-pada-manipulatori-chteji-totalni-kontrolu-spolecnosti-zpatky-do-boje-chudneme-a-neprotestujeme.htm

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.comr
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *