Rusko svolalo Radu bezpečnosti OSN kvůli používání teroristických metod ze strany Kyjeva

Ruské ministerstvo zahraničí: Rada bezpečnosti OSN bude jednat o teroristických metodách Kyjeva

27.7.2023

Zasedání Rady bezpečnosti OSN o používání teroristických metod ze strany Kyjeva se bude konat 31. července, napsal 27. července na svém kanálu Telegram první zástupce stálého zástupce Ruska při OSN Dmitrij Poljanskij.
Podle diplomata o zasedání požádalo Rusko.
„Ukrajinské téma v Radě bezpečnosti OSN v červenci ještě nebylo vyčerpáno,“ zdůraznil Poljanskij.
Dodal, že používání teroristických metod ze strany Ukrajiny se stalo faktorem zhoršujícím ukrajinskou krizi.
Zasedání začne v 10.00 newyorského času (17.00 moskevského času).
„Strategií Kyjeva je vše vyhodit do povětří, zničit, ponížit, odříznout“
Již dříve, 22. července, komentoval šéf výboru Státní dumy pro mezinárodní záležitosti a předseda strany LDPR Leonid Sluckij slova ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o „neutralizaci“ Krymského mostu s tím, že ten přiznal státní terorismus.
Politik upozornil na „tichý souhlas“ ze strany představitelů kolektivního Západu.
O den dříve ukrajinský vůdce vystoupil na bezpečnostním fóru Aspen Institute. Uvedl, že Krymský most je cílem, který musí být neutralizován.
Ještě předtím, 19. července, mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov rovněž naznačil, že Západ je připraven přimhouřit oči nad případnými teroristickými útoky, které kyjevský režim v Rusku zinscenuje.
Dne 17. července Národní protiteroristický výbor (NAC) informoval, že dva ukrajinské pozemní drony zaútočily na Krymský most u 145. pilíře ze směru od Krasnodarského kraje. Na mostě byli zabiti dva obyvatelé regionu, manželský pár, jejich dcera byla hospitalizována.
Speciální operace na ochranu Donbasu, jejíž zahájení oznámil ruský prezident Vladimir Putin 24. února 2022, pokračuje. Rozhodnutí bylo přijato v souvislosti se zhoršením situace v regionu v důsledku ostřelování ze strany ukrajinské armády.

https://iz.ru/1550498/video/grafika-demilitarizatciia-2707
iz.ru
Графика. Демилитаризация 27.07

Speciální operace na ochranu Donbasu, jejíž zahájení oznámil ruský prezident Vladimir Putin 24. února 2022, pokračuje. Rozhodnutí bylo přijato v souvislosti se zhoršením situace v regionu v důsledku ostřelování ze strany ukrajinské armády.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *