, , , ,

Nákup F-35 Fighters „Největší chyba“ Austrálie.

Nákup F-35 Fighters

Nákup F-35 Fighters „Největší chyba“ Austrálie. US Jets „Totální katastrofa“

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

 09.12.2022 

Odborné posudky. Australské neviditelné stíhačky F-35 páté generace se opět dostaly pod hledáček australských odborníků. Kvůli ceně, schopnostem a životaschopností pro Royal Australian Air Force (RAAF).

Černochová a Parlament (108 lidí) odborné posudky hází do kanálu?

Austrálie se zavázala nakoupit 72 stíhaček F-35A pro tři operační letky. Přidáním čtvrté letky se celkový počet letadel zvýší na 96. Toohey však poukazuje na dlouhou historii nákladných problémů již získaných F-35 a tvrdí. Austrálie „by měla žádat o vrácení peněz“ a že „největší chybou bylo koupit letadlo jako jedinou možnost“.

V dubnu vicemaršál letectva Leon Phillips, vedoucí divize leteckých systémů, informoval výbor australského parlamentu pro zahraniční věci, obranu a obchodní legislativu, že vláda očekává a  vynaloží neuvěřitelných 14,6 miliardy AUD (10,87 miliardy USD) na podporu svého Lockheed Martin.

Flotila F-35A Lightning II do roku 2053.

Dokumenty v únoru 2022 a odhady rozpočtu podané australským ministerstvem obrany (DoD) odhalily, že letoun F-35 Lightning II RAAF stráví v příštích čtyřech letech ve vzduchu méně času, než se dříve očekávalo. Což podnítilo celonárodní debatu o schopnosti a života schopnosti letadla. Letové hodiny F-35 byly revidovány o 25 % ve finančním roce 2021-22 (FY22) a mají být zkráceny o 17 % ve FY23, 14 % ve FY24 a 13 % ve FY25.

Zprávy australských médií naznačovaly, že příčinou zkrácení očekávaných letových hodin měly být problémy s údržbou související s provozováním Joint Strike Fighters (JSF). Opozice také uvedla, že program bojových letounů v hodnotě 16,6 miliardy dolarů byl „zatížen problémy“. Požádalo o vysvětlení tehdejšího ministra obrany Petera Duttona. Ohledně údajů v dokumentech odhadů rozpočtu ministerstva obrany.

F-35 nesplňují bezpečnostní potřeby

Podle expertů na obranu a zpráv australských médií  stíhačky Lockheed Martin F-35 dodávané RAAF. Ukázaly jako totální katastrofa díky motoru F-35.  Kromě toho existují také nedostatky ve schopnostech F-35 relevantních pro bezpečnostní potřeby Austrálie. Jak již dříve informoval EurAsian Times, účinný bojový rádius F-35A je jen asi 1000 kilometrů a s tankerem by se mohl prodloužit na zhruba 1500 kilometrů. F-35A se nemůže dostat do Jihočínského moře bez leteckého doplňování paliva. Dokonce i tehdy  uprostřed konfliktu. Dostupnost vzdušných tankerů v sporném vzdušném prostoru je pochybná. Kromě toho australský obranný novinář Anthony Galloway navrhl, že skutečný bojový dosah F-35 by mohl být pouze kolem 500 kilometrů. Protože letadlo bude muset během boje zrychlit, což spotřebuje více paliva.

I když se o F-35 říká, že je to nadzvuková stíhačka. Odborníci se domnívají, že stíhačka se nemůže dostat k cíli nebo pryč. Pokud je to nutné, protože může letět pouze maximální rychlostí 1 960 kilometrů za hodinu (1,6 Mach). Po dobu 50 sekund, poté musí znatelně zpomalit.

Dalším velkým problémem australských nejnovějších letadel F-35 je, že používají software Block 3F. Digitální operační systém navržený společností Lockheed Martin. Také se ukázalo, že je velmi nákladné udržovat aktuální informace.  V loňském roce generál poručík S. Clinton Hinote, zástupce náčelníka štábu USAF. Vyjádřil vážné obavy ohledně softwaru Block 3F.

Každá stíhačka, která dnes sjede z linky, je stíhačkou, kterou bychom se ani neobtěžovali zapojit do těchto scénářů,“ řekl Hinote.  Jediným řešením těchto problémů je významný upgrade softwaru operačního systému Block 4, který prosazuje společnost Lockheed Martin. a má údajně roky zpoždění, přičemž dodání se očekává před rokem 2027. Navíc to bude velmi drahé.

Ještě důležitější je, jak již dříve informoval EurAsian Times , že úplný upgrade Bloku 4 bude zahrnovat pokročilé schopnosti elektronického boje, vylepšené rozpoznávání cílů a schopnost nést více raket, mimo jiné. To může vyžadovat významnou modernizaci stávajícího motoru Pratt & Whitney F135 nebo možná dokonce nový motor, protože modernizace Block 4 bude vyžadovat více energie z pohonného systému a také způsobí, že se stíhačka bude zahřívat, což bude vyžadovat větší chladicí schopnosti!

Na co si to Černochová a partička kolem ní proboha hraje? Vážně máme sta miliard navíc, které nepotřebujeme? Abychom se stali zadluženými vazaly USA a jejich nekonečnými dlužníky?

Zdroj:https://skrytapravda.cz/ze-zahranici/949-nakup-f-35-fighters-nejvetsi-chyba-australie-us-jets-totalni-katastrofa?fbclid=IwAR1Z7EiRwalpTmmKgkUW4iyf-Aid2-OGELb_NO_wn1jsEhDeofyqtbQIQ3w#.Y5LhIrzfl5w.facebook

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *