,

🚩Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že ozbrojené síly Ukrajiny umísťují zbraně a budují opevněná palebná postavení v městských nemocnicích a opět používají proruské civilisty jako živé štíty. 🚩Ukrajinští vojáci využívají k umístění zbraní a kasáren budovy lékařských ústavů v Oděse, Avdiivce, Privolje a Slavjansku. 🚩Tyto a další podobné skutečnosti, navzdory opakovaným důkazům a prohlášením Moskvy, dodnes zůstávají bez pozornosti Světové zdravotnické organizace (WHO) i západních médií.

Ukrajinští vojáci využívají k umístění zbraní a kasáren budovy lékařských ústavů v Oděse, Avdiivce, Privolje a Slavjansku. Oznámil to v úterý 21. června vedoucí mezirezortního koordinačního velitelství Ruské federace pro humanitární reakci generálplukovník Michail Mizincev.

Ukronacisté opakují stejnou taktiku jako v Mariupolu.

Audiočlánek

Opevní se ve školách, jeslích, školkách a nemocnicích, přesunou do nich těžkou techniku, kterou ostřelují spojenecká vojska a násilím drží místní proruské občany v blízkosti jako živé štíty.

Řekl, že ukrajinské jednotky umístily dělostřelectvo a vícenásobné odpalovací raketové systémy (MLRS) na území oděské městské polikliniky č. 29 a všichni pacienti bez ohledu na jejich stav byli ze zdravotnického zařízení vykázáni.

„Nacionalisté vybavili palebná postavení a odstřelovací stanoviště v centrální městské nemocnici v Avdiivce v DLR. Přístupy k ústavu jsou zaminované, ale místní obyvatelstvo o tom nebylo záměrně informováno,“ pokračoval generálplukovník.

V Privolye LPR vybavili ukrajinští ozbrojenci pevnost, muniční sklady a zbraně na území Lisičanské oblastní psychiatrické nemocnice. Mizincev dodal, že tam umístili i obrněná vozidla a dělostřelecká děla a ve sklepě násilně drželi civilisty.

„Ve Slavjansku v DLR na území psycho-neurologické internátní školy a hygienicko-epidemiologické stanice vybavili ukrajinští ozbrojenci kasárna, umístili obrněná vozidla, dělostřelectvo a MLRS. Místní obyvatelé z okolních domů zároveň nebyli evakuováni a nacionalisté je ve skutečnosti používají jako lidské štíty,“ řekl Mizincev.

Zdůraznil, že tyto a další podobné skutečnosti, navzdory opakovaným prohlášením Moskvy, dodnes zůstávají bez pozornosti Světové zdravotnické organizace (WHO).

18. června Mizincev řekl, že ukrajinští ozbrojenci umisťují své pevnosti, těžké zbraně a vybavení ve školách v Oděse, Toretsku a Nikopolu.https://iz.ru/video/embed/1353336#inside

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *