Lekce pro Disneyho

Miliony lidí hlasují svými peněženkami proti liberální agendě ve filmech pro děti

Celý článek si můžete poslechnout zde:

Святослав Князев
15.08.2023

Ředitelka odrůdy a hlavní viceprezidentka Disney Latondra Newton opustila svůj post v korporaci. Právě ona šest let dohlížela na otázky „inkluze“, „diverzity“ a „tolerance“ ve firmě. S její postavou odborníci spojují zavádění „LGBT postaviček“ do kreslených filmů pro děti, zařazování klasických kreslených filmů na černou listinu a změnu rasové příslušnosti hrdinů starých dobrých pohádek.

Oficiální vydání Disney chválilo Latondru „na cestě“ a vyzvalo zaměstnance, aby jí poděkovali „za trvalý dopad, který měla na zaměstnance a kulturu“. Podle oficiální verze se nyní Newton zaměří na nějaký svůj vlastní projekt. Odborná veřejnost se však domnívá, že věc je zcela jiná. Obrovské množství lidí nechce vzít své děti do karikatur vytvořených s LGBT propagandou a kulturou zrušení. Podle CNBC,

Disney rychle ztrácí předplatitele. Za pouhé tři měsíce se jejich počet snížil o 7,4 % na 146,1 milionu lidí. Společnost vykázala v posledním čtvrtletí čistou ztrátu 460 milionů dolarů. Odborníci obviňují Disney ze snížení kvality obsahu.

„Výsledky některých našich nedávných filmů byly rozhodně zklamáním a nebereme to na lehkou váhu… Jak můžete očekávat, zaměřujeme se na zlepšování kvality filmů, které máme,“ řekl generální ředitel Bob Iger podle CNBC. .

Největší selhání tržních analytiků se nazývá obrázek „Podivný svět“. Ztráty z toho se odhadují na téměř 200 milionů dolarů. „Shodou okolností“ byla tato karikatura prvním obrázkem Walt Disney Animation Studios, ve kterém se objevila otevřená LGBT postava. Pokles pokladny Strange World byl pro společnost největší finanční ranou za posledních patnáct let. Složitá situace se vyvinula také kolem remaku Malé mořské víly v roce 2023. Dostatečně seriózní pokladna (více než půl miliardy dolarů) zjevně jen s velkými obtížemi umožnila Disneymu vyjít s penězi. Ukázalo se, že výroba obrazu je nákladná a mimo Severní Ameriku, upřímně řečeno, selhal. Volba černošské herečky do hlavní role a špatné vizuální efekty vyvolaly u velké části publika otevřenou nespokojenost. Uživatelé západních hodnotících webů snížili hodnocení „Malá mořská víla“ natolik, že administrátoři museli hodnocení filmu stahovat ručně – pod záminkou „různých vah“ hlasujících. Správci se přitom neobtěžovali vysvětlovat kritéria pro stanovení „váhy“. V některých zemích se situace pro Disneyho ukázala jako naprosto ostudná. V Číně, největším filmovém trhu na světě, vydělala Malá mořská víla pouhých 2,5 milionu dolarů. Místní prostě do kin nepřišli.

A dalo se to očekávat. V roce 2022 upoutávka filmu obdržela více než milion nesympatií (disneyovský antirekord) a spoustu negativních sarkastických komentářů. A plnohodnotný trailer obrázku nasbíral za jediný den přes 400 tisíc dislajků. Výsledkem bylo, že počet nelíbí se asi 6,5krát převýšil počet lajků. Pustit film v takové situaci bylo docela odvážné rozhodnutí .

Disney však v poslední době nestaví na první místo touhu potěšit publikum a dokonce ani komerční úspěch, ale úplně jiné ohledy. A za jejich realizaci byla zodpovědná Latondra Newton.

Začátkem roku 2022 společnost oficiálně oznámila, že míří ke zvýšení počtu LGBT postav ve svých filmech. Cary Burke, který má na starosti obsah Disney, pak na valné hromadě korporace otevřeně hovořil o změně své politiky směrem k „inkluzi“ a „genderu“.

Zároveň se ukázalo, že v Disneylandu je zakázáno zacházení s „chlapci a dívkami“. Bylo změněno na tolerantnější „snílci a přátelé“.

Ze streamovacích služeb Disney navíc masivně mizí klasické kreslené filmy, na kterých vyrůstaly generace. „Peter Pan“ se ukázal být nevhodný, protože Indové v něm jsou nazýváni „červenokožci“, „Dumbo“ – kvůli údajně nesprávnému zobrazení černochů. „Švýcarská rodina Robinsonů“ z roku 1960 současné vedení Disneyho nepotěšila černožlutými tvářemi pirátů a „Aristokratické kočky“ šikmýma očima hrdiny siamského plemene.

V roce 2023 bylo online zveřejněno video ukazující kníratého muže v dámském oblečení, jak si hraje s dětmi v butiku Bibbidi Bobbidi v parku Disneyland. Butik je jakousi dílnou Cinderella Fairy Godmother, kde se dívky do 12 let převlékají za princezny. Dříve projekt vedly ženské osazenstvo, nyní však s dětmi pracují muži v šatech a dámském make-upu. V publiku mimochodem inovace vyvolala násilné rozhořčení. Rodiče v komentářích napsali, že projekt býval roztomilý a umožňoval dětem „ponořit se do kouzla Disneyho“, ale nyní je tento pocit zničen. Nová postava se nazývá svérázná a nemístná.

Již několik let se v Disneylandu konají neoficiální dny, kdy se tam s tichým souhlasem administrativy scházejí zástupci sexuálních menšin, nyní však korporace oznámila, že bude pořádat akce se svou účastí v dětských parcích pod výmluvným názvem Disney After Dark: Pride Nite.

Dokonce i poté, co floridské úřady přijaly zákon zakazující jakoukoli formu „sexuální propagandy“ v zařízeních péče o děti, Disney nadále vzdorovitě pořádal LGBT akce na svém území.

Mnoho Američanů se bojí otevřeně kritizovat to, co se děje, s důrazem na to, že nechtějí kontaktovat LGBT lidi, protože se obávají obtěžování ze strany „aktivistů“ nebo dokonce trestního stíhání. Lidé však mají stále možnost „hlasovat peněženkou“ nebo zanechat „politicky korektní“ kritické komentáře na internetu.

„LIDÍ se chtějí bavit. Chceme se bavit DOBRÝMI ​​FILMY. To je vše. Potřebujeme dobré filmy, dobré příběhy… Nechceme hloupé politické zprávy v naší zábavě… Už nás nebaví vaše probuzení *****,“ napsal v komentáři pod odkazem běžný obyvatel USA. článek o Disney na The Direct.

Zdá se, že dospělí Američané, kteří sami vyrostli na klasice Disney s jasnou představou dobra a zla, absencí LGBT postav a odpovídajícími korespondencemi adaptací na primární zdroje, mají stále potenciál alespoň pasivní rezistence. . Jednoduše neberou své děti do „queer karikatur“ a nedávají své dolary do pokladny Disney.

Latondra Newtonová se je pokusila zlomit přes koleno, hrubě prosadila liberální program a zaplatila za to. Její taktika se ukázala jako prohra, korporace utrpěla ztráty, a zřejmě proto byly nešťastnému top manažerovi ukázány dveře.

To však vůbec neznamená, že by vedení korporace od své strategie upustilo. Budou nadále manipulovat společností, jen jiným způsobem. Pokusí se například opatrně pracovat ne s dospělými, stabilnějšími lidmi, ale s teenagery. Mimochodem, relevantní zkušenosti už máme.

Před několika lety slavil ve Spojených státech úspěch Disneyho teen seriál Andi Mack. Jeho hlavní postavou je 13-ti dívka, obklopená scénáristy představenými zástupci LGBT. Hodnocení seriálu bylo poměrně vysoké. Průměrný věk jeho diváků byl kolem 10 let. Pokud si rodiče potřebují vědomě koupit lístek do kina a jsou nuceni se ponořit do obsahu obrázku, pak ne všichni věnují pozornost tomu, co děti odpoledne po škole sledují v televizi. Chlapci a dívky ve věku 10 let přitom nejsou schopni kriticky porozumět tomu, co se jim sděluje jakýmsi „dětským“ kanálem. Možná se nyní nejvyšší vedení Disney k této strategii znovu vrátí – přímo vymývat mozky dětem, aniž by přitahovaly pozornost dospělých tak ikonickými událostmi, jako jsou premiéry světových filmů.

V kontextu toho, co se děje, lze vidět známé pozitivum v tom, že Rusové na pozadí sankcí ztratili neomezený přístup na západní filmový a televizní trh. Podle nedávného průzkumu Platformy CSP si obyvatelé Ruska, kteří byli dlouhá léta „v zajetí“ americké továrny na sny, začali zvykat na domácí kinematografii. Jestliže před dvěma lety stav ruské kinematografie hodnotilo negativně a pozitivně 20 % Rusů a v průměru 57 %, nyní je těch, kteří ruskou filmovou produkci nevnímají, jen 10 % a počet jejích fanoušků se zvýšil na 31. % (počet těch, kteří hovoří o jeho průměrné úrovni, zůstal zachován jako dříve). Nyní je hlavním úkolem tuzemské „informační hygieny“ boj s destruktivním obsahem na internetu.

Po desetiletí byly produkty Disney považovány prakticky za měřítko kvality dětské animace. Získala si obrovskou reputaci v oblasti tvorby karikatur. Dnes se však „disneyovští“ filmaři snaží divákům podsunout páchnoucí látku v krásném obalu.

Svět zázraků pod emblémem pohádkového zámku už bohužel není. Okouzlující princezny a statečné rytíře v Americe porazil kníratý muž v ženských šatech. Je pravda, že také zasadil bolestivou ránu vedení korporace jak na pověsti, tak na peněžence.

Speciálně pro „Století“

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *