, , , , ,

Izvestija zveřejňuje záběry z osvobozené Marinky

Izvestija zveřejňuje záběry z osvobozené Marinky

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

25.12.2023

25. prosince Izvestija získal záběry z Marinky, osvobozené ruskými ozbrojenými silami, západně od Doněcka v Doněcké lidové republice (DPR).

 

&

Video ukazuje zničené budovy, které ukrajinské jednotky využívaly k vybavení svých pozic. V některých snímcích můžete vidět zničená obrněná vozidla.

Dříve toho dne ruský ministr obrany Sergej Šojgu informoval ruského prezidenta Vladimira Putina o úplném osvobození Marinky ruskými silami . Kontrola nad městem je klíčem k postupu ruské armády směrem k dalším obydleným oblastem. Zejména se otevírá přístup do Kurachova, důležitého dopravního uzlu.

Jak poznamenal Putin , po dobytí Marinky ruská armáda přesunuje bojové jednotky Ozbrojených sil Ukrajiny pryč od Doněcka, osvobození města umožňuje ruským ozbrojeným silám vstoupit do operačního prostoru .

Politolog Jurij Svetov listu Izvestija řekl, že dobytí Marinky ruskými ozbrojenými silami symbolizuje splnění úkolu osvobodit území Doněcké a Luganské lidové republiky. Bojový veterán Captain First Rank Reserve Vasilij Dandykin zase nazval osvobození osady přelomovou událostí.

&

nbsp;

Od začátku léta ruské síly zahájily úspěšný postup v tomto sektoru fronty. Poté bylo oznámeno, že přibližně 70 % města již bylo pod kontrolou . Boje pokračovaly, ruské síly pravidelně odrážely pokusy ukrajinských ozbrojených sil o útok. Ruské ozbrojené síly pokračovaly v postupu hlouběji a nezapomínaly na nutnost evakuace civilního obyvatelstva.

Od roku 2014 ukrajinské ozbrojené síly proměňují Marinku v podzemní opevněnou oblast, včetně betonových zemljanek a komunikačních průchodů, což umožnilo ukrajinským ozbrojencům tajně se pohybovat a dlouhodobě bránit město. Vznikly tam dvě obranné linie s velkým množstvím dělostřelectva.

Speciální operace na ochranu Donbasu, jejíž začátek oznámil ruský prezident Vladimir Putin na 24. února 2022, pokračuje. Rozhodnutí padlo na pozadí zhoršující se situace v regionu.

Sledujte další aktuální videa a podrobnosti o situaci na Donbasu na televizním kanálu Izvestija.

 

 

ZDROJ:https://iz.ru/1626231/2023-12-25/izvestiia-publikuiut-kadry-iz-osvobozhdennoi-marinki

 

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Podpořte nás, prosím, i finančně, překlady a vysílání opravdu stojí hodně peněz. Děkujeme.
Podpořit ZDE 👇👇👇:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *