, , , ,

Historická debata Haditsch vs. Gartlehner – Ivermectin „jen“ lék proti červům nebo účinný pro Covid19?

Historická debata Haditsch vs. Gartlehner – Ivermectin „jen“ lék proti červům nebo účinný pro Covid19?

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

25. února 2024

Včerejší beseda prof. DDr. Martin Haditsch a Univ. Prof. Dr. Gerald Gartlehner představuje historickou událost ve veřejné debatě o řízení pandemie a použití ivermektinu jako možné léčby proti COVID-19. Co dělá tuto debatu tak pozoruhodnou, je vzácná ochota loajálnějšího vědce, jako je Dr. Gartlehner, aby se zapojil do otevřeného diskurzu s kritikem zavedených strategií kontroly pandemie. 

Zpráva Edith Brötzner

Výměna úderů mezi prof. DDr. Haditsch a Univ.-Prof. Dr. Gartlehner má svůj původ v předávání Zlaté tabule před několika měsíci ve Vídni. Poté, co Gartlehner udělal velkou chybu ve svém pochvalném projevu k Ferdinandu Wegscheiderovi svými pohrdavými poznámkami o Ivermectinu, Dr. Maria Hubmer-Moggová byla první, kdo ho požádal o otevřenou diskusi s prof. Haditschem. Tuto myšlenku realizovala podnikatelská asociace „ We EMUs “, která ji zavěsila na včerejší akci ve Vídni a přivedla oba profesory ke společnému diskusnímu stolu .

Zde si můžete prohlédnout a poslechnout záznam živého přenosu na YouTube (zatím neupravený).

&

 

Ochotu zapojit se do dialogu, který si zaslouží uznání

Bohužel tato ochota k dialogu nemůže být považována za samozřejmost vzhledem k často polarizovaným a zakořeněným pozicím ve vědecké komunitě. Panelová diskuze byla tedy úvodní konstruktivní diskusí a výměnou protichůdných názorů mezi vědci, kteří jsou v oboru dobře obeznámeni. Ukázalo se, že Martin Haditsch má také bohaté zkušenosti s prací s pacienty, zatímco Gartlehner vnesl akademicky-univerzitní perspektivu, která je silně orientována na čísla a statistiky.

Martin Haditsch, známý svým informovaným a kritickým pohledem, se prezentoval mimořádně dobře připravený a předložil řadu argumentů a dat podporujících potenciální účinnost ivermektinu. Připravil také mnoho diapozitivů, které podporovaly jeho argumenty.

Gerald Gartlehner ztělesňoval opatrný postoj sdílený mnoha jeho kolegy z vědecké komunity, ale celkově se ve svých argumentech jevil méně asertivní. Jeho účast v diskusi podtrhuje důležitost otevřeného vědeckého diskurzu a ochotu zkoumat a zpochybňovat různé perspektivy , i když to znamená vyjít ze své komfortní zóny. Sám to potvrdil i v rozhovoru Report24, který zveřejníme později. Gartlehner se ukázal jako sympatický a férový konverzační partner, který měl v některých bodech na své straně také smích a drby – například kritiku farmaceutického průmyslu, vládního managementu Corona a především lékařské asociace.

Význam vědeckého diskurzu

Tato „historická“ konfrontace mezi zkušenými profesory Haditschem a Gartlehnerem, kteří zastupovali své zcela protichůdné postoje k důležitému tématu období Corona, posloužila jako živý příklad hodnoty otevřené vědecké debaty. Ukázala, jak může otevřená výměna myšlenek a důkazů na obou stranách dosáhnout hlubšího porozumění složitým problémům, i když nakonec k dohodě nedojde.

Hledání pravdy, které lze také nazvat vědeckým hladem, je naléhavě nutné k pokroku lidstva . Představte si, že by svět ohrožovala skutečná pandemie – pak by se stejné chyby neměly opakovat. To vše vyžaduje odvahu čelit kritickým hlasům, které zastávají zcela odlišná přesvědčení. V tomto smyslu představuje včerejší debata milník, který snad připraví cestu pro další otevřený a respektující vědecký diskurz. Hostitelé, podnikatelská platforma „my EMU“, byli povzbuzeni mnoha účastníky a zeptali se, kdy se bude konat další srovnatelná akce k řešení naléhavě potřebné koronavirové krize.

Co potřebujete vědět o Ivermectinu

  • Lék je již dlouho schválen pro použití u lidí
  • Má široké spektrum aktivit, které daleko přesahují boj proti parazitům
  • Předávkování je prakticky nemožné; tvrzení o opaku byla nepravdivá a byla součástí dezinformační kampaně příjemců Corony
  • Výroba ivermektinu je ve srovnání se všemi ostatními léky na Covid velmi levná
  • Ivermectin mohl být podáván zkušebně bez obav z vedlejších účinků. U starších pacientů s jinou dlouhodobou medikací je však nutné brát v úvahu interakce
  • Zejména díky pozorování indických států s léčebnými protokoly ivermektiny a bez nich lze účinnost předpokládat s vysokou mírou pravděpodobnosti
  • Byly provedeny velké reklamní kampaně s cílem vykreslit ivermektin jako škodlivý – dezinformace „odčervovač koní“ pocházela z této PR kampaně
  • Dezinformace byla pravděpodobně provedena proto, že účinný lék na Covid by již nebyl schopen ospravedlnit nouzové schválení očkování.

 

ZDROJ:https://report24.news/historische-debatte-haditsch-vs-gartlehner-ivermectin-nur-wummittel-oder-wirksam-bei-covid19/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *