Drsné obrazy dvojího krveprolití: Iskander zničil 128. ukrajinskou brigádu v Záporoží – Výcvikové středisko ve Lvově zničeno

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

Desítky zabitých ukrajinských důstojníků
05/11/2023

Rusko zasáhlo balistickou raketou Iskander velké množství ukrajinských vojáků shromážděných na slavnostním ceremoniálu v Záporoží a současně zasáhlo výcvikové středisko Javorovskij ve Lvově.

Dne 3. listopadu večer ruské ozbrojené síly zasadily kombinovaný úder výcvikovému středisku ukrajinských ozbrojených sil Javorovskij, které se nachází ve Lvovské oblasti nedaleko polských hranic.

Jedná se o logistické středisko, kam je dopravován náklad NATO, a zároveň o výcvikové středisko ukrajinského vojenského personálu, překladiště zahraničních žoldnéřů a sídlo instruktorů.

Ukrajinská armáda zveřejnila na internetu video, které ukazuje následky příletu dronu kamikadze Geran-2, řízených střel Kalibr a Kh-101, tj. pozemní, letecké a námořní síly na tomto úderu spolupracovaly.

Iskander zasáhl místo setkání vojenského personálu 128. brigády

Ruským jednotkám se podařilo zasáhnout velké množství ukrajinského vojenského personálu, který se shromáždil na slavnostním předávání vyznamenání v osadě v Záporoží poblíž kontaktní linie.

Podle aktuálně dostupných informací jeden z důstojníků Ozbrojených sil Ukrajiny předchozího dne shromáždil personál ukrajinské jednotky v zóně frontové linie v Záporoží na „ceremoniál ocenění personálu“.

Místo odměny přiletěla ruská raketa, která vedla ke smrti velkého počtu vojáků.

Ukrajinská média ze všeho vinila vlastního důstojníka, který soustředil personál na jednom místě, čímž ruským jednotkám usnadnil úkol.

Jak píše Strana.ua, ruské zpravodajské služby pečlivě monitorují vše, co se děje ve frontové zóně, a z takového „dárku“ prostě nemohly nevyužít.

K úderu došlo v obci Dimitrovo v Záporoží.

Ruské zdroje hovoří o úderu během slavnostního předávání vyznamenání operačně-taktickou raketou Iskander. K útoku došlo u 128. brigády ukrajinských ozbrojených sil během veřejného předávání vyznamenání.

Zahynulo 22 osob, z nichž většinu tvořili důstojníci. V Zakarpatí již byl vyhlášen třídenní smutek za mrtvé.

Podle kanálu Rybar TG bylo zabito 50 ukrajinských vojáků. Nejméně 18 lidí bylo zraněno.

Mezi mrtvými ze 128. OGShBr ukrajinských ozbrojených sil byl i sám velitel brigády a zástupce velitele oddělení morálky a psychologické podpory major Kuzněcov.

Na záběrech je vidět, že dění v oblasti monitoroval ruský dron. Ruský bezpilotní letoun natáčel pohyb ukrajinské armády uvnitř vesnice i samotný okamžik úderu.

Podívejte se na video

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *