, , , , ,

DeSantis vyhlašuje válku pedofilům z Woke Disney: „Žijte podle stejných zákonů jako všichni ostatní“

DeSantis vyhlašuje válku pedofilům z Woke Disney

DeSantis vyhlašuje válku pedofilům z Woke Disney: „Žijte podle stejných zákonů jako všichni ostatní“

Floridský zákonodárný sbor oficiálně zbavil společnost Disney „samosprávného statutu“, což znamená, že tato woke korporace, známá svými skandály ohledně zneužívání dětí a groomingu, musí respektovat „stejné zákony jako všichni ostatní“, oznámila kancelář guvernéra Rona DeSantise.

Státní zákonodárný sbor v pátek oznámil, že po letech skandálů a odhalení sexuálního zneužívání dětí ukončuje samosprávný status čtvrti Reedy Creek Improvement District (RCID), kde se Walt Disney World nachází.

DeSantis v dubnu podepsal legislativu, která zbavuje Disney zvláštního daňového statusu. Tento krok přišel po hlasitém a veřejném odporu společnosti, která se stavila vůči zákonu o rodičovských právech ve vzdělávání, která DeSantis uzákonil.

„Tato společnost měla status, který neměla žádná společnost nebo jednotlivec v celém státě Florida, pravděpodobně nikde ve Spojených státech,“ řekl DeSantis jako host moderátorovi Fox News Tuckeru Carlsonovi.

„Byli samosprávní, měli mimořádné pravomoci, mohli stavět jaderné elektrárny, nemuseli procházet povolovacími procesy a samozřejmě měli spoustu daňových výhod. A to je prostě neakceptovatelné.“

Slay report: Na webové stránce Osceola County bylo v pátek umístěno oznámení, že samosprávný status společnosti Disney v RCID bude nahrazen státem řízenou radou.

Podle zdrojů z kanceláře guvernéra bude společnost také muset zaplatit nahromaděný dluh 700 milionů dolarů, uvedlo Fox News.

„Firemní království skončilo. Podle navrhované legislativy už společnost Disney nemůže kontrolovat svou vlastní vládu, bude žít podle stejných zákonů jako všichni ostatní, bude odpovědná za své nesplacené dluhy a bude platit svůj spravedlivý podíl na daních,“ uvedla v prohlášení ředitelka pro komunikaci Taryn Fenske. „Zavedení státem kontrolované rady také zajistí, že okres Orange County nemůže tuto záležitost použít jako záminku ke zvýšení daní pro obyvatele Orange County.“

Disney měla svůj samosprávný status od roku 1967, kdy Florida vytvořila Reedy Creek Improvement District, což Disney umožnilo jednat nezávisle na jeho vlastním kvazivládním území.

V rámci tohoto statutu bylo společnosti Disney povoleno stavět silnice a budovy bez státního povolení.

Vzhledem k tomu, že obyvatelé Orange a Osceola County, kde se zábavní park nachází, za tyto služby neplatili daně, někteří se obávali, že by rezidenti byli bráni na hůl o obrovské sumy peněz, pokud by byl zvláštní status zrušen.

Rozhodnutí státu zřídit státem řízenou radu má tyto obavy řešit.

Zdroj:https://www.vipnoviny.cz/desantis-vyhlasuje-valku-pedofilum-z-woke-disney-zijte-podle-stejnych-zakonu-jako-vsichni-ostatni/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *