, ,

Čistá voda zachránila svět, ne očkování: Dr. Sherri Tenpenny

čistá voda

Čistá voda zachránila svět, ne očkování: Dr. Sherri Tenpenny

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi ZDE:

14.července 2024

Očkování nezachránilo svět před nemocemi. Skuteční hrdinové, technologie, která změnila běh dějin a veřejného zdraví, jsou: čistá voda, čištění odpadních vod pro obce a elektřina na podporu chlazení.

Čistá voda zachránila svět, ne očkování

Od Dr. Sherri Tenpenny

Těsně před přelomem století byly sporadické pokusy o zlepšení hygieny. Města začala dláždit silnice, zavádět svoz odpadu a budovat skládky odpadků. První úpravny vody měly systémy, které nebyly adekvátně navrženy a často se ucpaly lidskými exkrementy a zvířecími zbytky z ulice.

Je těžké si představit stav špíny, na který si Američané na začátku 20. století zvykli. Výroční zpráva ministerstva zdravotnictví New York City z roku 1912 obsahovala:

Není divu, že zpráva také upozornila na obrovský objem stížností – celkem přes 343 000 – na nepříjemný zápach způsobený špatnou ventilací a nepovolenými skládkami hnoje.  (zdroj: str. 11).

V roce 1872 bylo zavedení filtrace vody v USA významným krokem ke zlepšení veřejného zdraví. Filtrace, která byla původně zaměřena na řešení změny barvy a odstranění špatné chuti a zápachu, se brzy ukázala jako změna hry. Nejen, že odstranil zákal, špinavou barvu a téměř 99 % rojivých bakterií, ale také stanovil nový standard pro „kvalitu“ upravené vody.

Když však ohniska pokračovala, chemici experimentovali s několika dezinfekčními metodami, včetně varu, ultrafialového záření, ozónu, mědi, stříbra a chlóru. Úvahy o nákladech a snadnosti použití však přinesly jasného vítěze:  chlór.

Chlornan vápenatý , který byl poprvé použit v papírenském a textilním průmyslu,  stabilní bílá pevná látka, která obsahuje 65 % dostupného chlóru a snadno se rozpouští ve vodě, byl levný, snadno dostupný a snadno použitelný ve velkém měřítku. Už se používal k čištění vody v Chicago Stockyards.

Jersey City, New Jersey, bylo prvním městským městem, které použilo chlór k čištění vody. V roce 1899 město uzavřelo smlouvu na stavbu přehrady, nádrže a potrubí, které by do města dodávalo vodu z řeky Rockaway, vzdálené 23 mil. Po dokončení nebyli představitelé města s výsledkem spokojeni. V určitých obdobích roku splaškové vody znečišťovaly nádrž i městské vody. Byla podána žaloba na základě toho, že voda není „čistá a nezávadná“, jak to vyžaduje smlouva. Stavební firma byla nucena odstranit zdroje kontaminace a vybudovat nové povodí. Po dokončení podalo město další žalobu, která se odrazila na vysoké ceně, která odpovídá více než 175 milionům dolarů v dnešních dolarech.

Bakteriologické techniky pokročily v době výstavby nové přehrady. Inženýr George Warren Fuller byl pověřen vybudováním systému přívodu chlóru, který by do města dodával miliony galonů dekontaminované vody denně. Od prvního dne realizace pokračuje v dodávání různých forem chloru do zásobování vodou. Dne 26. září 2016 uplynul 108. rok nepřetržitého používání chlóru ve vodovodech.

Po úspěšné implementaci chlorace v Jersey City tato metoda rychle přijala mnoho dalších měst s působivými výsledky. V roce 1900 představovaly nemoci přenášené vodou téměř jednu čtvrtinu všech hlášených úmrtí ve velkých městech. Do roku 1936, s rozsáhlým zavedením technologií čisté vody do komunální vody, se celková úmrtnost na infekční příčiny snížila asi o 43 %. V roce 1941 se odhadovalo, že 85 % pitné vody v USA bylo chlorováno. Technologie čisté vody, písková filtrace kombinovaná s chlorací, snížily do roku 1956 úmrtnost na tyfus o více než 90 %.

Základní kámen tohoto odhalení a recenze pochází z článku Cutlera a Millera z Harvardské univerzity,  publikovaného v roce 2004 :

Masivní počet přistěhovalců, kteří přišli do USA na konci 19. století, s sebou přinesl patogeny spojené se špatnou hygienou. Čtyři vakcíny – proti břišnímu tyfu, choleře, vzteklině a moru – byly vyvinuty koncem 19. století, ale žádná nebyla široce používána a ani nebyla příliš účinná. Pro infekci existovalo jen málo způsobů léčby. Penicilin, první antibiotikum, byl objeven až v roce 1929 a široce používán až na počátku 40. let 20. století. Jediným běžně podávaným očkováním byly neštovice.

V roce 1868 bylo více než 95 % obyvatel Chicaga naočkováno vakcínou proti neštovicím. Po velkém chicagském požáru v roce 1871 bylo vyžadováno očkování, aby bylo možné získat pomoc. Navzdory téměř 100% proočkovanosti bylo město v roce 1872 zasaženo zničující epidemií pravých neštovic. Více než 2 000 osob onemocnělo pravými neštovicemi a více než 25 % nakažených zemřelo. Úmrtnost mezi dětmi do pěti let byla nejvyšší, jaká kdy byla zaznamenána.

Očkování celého města nevytvořilo stádní imunitu a neochránilo populaci před onemocněním neštovicemi. Navzdory těmto – a mnoha dalším neúspěchům – je očkování neustále propagováno jako jeden z „největších lékařských úspěchů moderní civilizace“. O  skutečných hrdinech , technologii, která změnila běh dějin a veřejného zdraví, se mluví jen zřídka:  čistá voda, čištění odpadních vod pro obce a elektřina na podporu chlazení .

V 21. století žije více než polovina světové populace, více než 3 miliardy lidí, v malých městech nebo na venkově. Většina chudých nemá přístup k čisté pitné vodě ani spolehlivé hygieně. Ve skutečnosti většina lidí na celém světě stále praktikuje otevřenou defekaci. Ve spojení s nedostatečnou výživou a nedostatečným chlazením, které by chránilo potraviny před mouchami, červy a jinými patogeny, jsou zdravotní problémy a infekce i nadále hlavním problémem a primární příčinou smrti v zemích třetího světa. Již v roce 2005 zjistila Světová banka ve spojení se Světovým sanitačním programem ( WSP.org ) 47% snížení průjmů a úmrtí na dehydrataci u dětí v odlehlých vesnicích.

Rotary International, WHO, UNICEF, GAVI, WEF a Gates Foundation nalily desítky miliard  dolarů do očkování podvyživených dětí, které nemají hygienu, vodu, chlazení a vzdělání. Místo toho, abyste tlačili peníze do vakcín proti dětské obrně, spalničkám a rotavirům, myslete na globální problémy, které by byly vyřešeny, kdyby byly tytéž dolary přiděleny na nejdůležitější zdravotní intervenci ve světové historii:  čistou vodu . 

Poznámky:

Informace o chlóru ve vodě byly převzaty z několika zdrojů:

  • Dokumentární  historie amerických vodáren
  • „Chlorová revoluce: Dezinfekce vody a boj za záchranu životů.“ Michael J. McGuire. Americká asociace vodních děl. 2014.
  • Souhrnná zpráva: Pitná voda a zdraví. Národní akademie věd. 1977. str. 68-72.
  • „Role zlepšení veřejného zdraví ve zdravotních pokrokech: Spojené státy 20. století,“ od Davida Cutlera a Granta Millera. Harvardská Univerzita. února 2004. PMID:  15782893,  DOI:  10.1353/dem.2005.0002
  • „Medicína v Chicagu 1850–1950: Kapitola v sociálním a vědeckém rozvoji města, Centrum amerického historického výzkumu,“ Thomas Neville Bonner. Madison, Wisconsin, 1957, str. 182.

o autorovi

Dr. Sherri Tenpenny , z několika podniků, včetně celostátně uznávaného Tenpenny Integrative Medical Center a Tenpenny Health Restoration Center . Je vyškolena v urgentní medicíně, osteopatické manipulativní medicíně a integrativní medicíně.

Dr. Tenpenny byl hostem stovek rozhlasových a celostátních televizních programů. Napsala několik knih a do několika dalších přispěla kapitolami. Její články v časopisech byly publikovány nejméně ve 14 jazycích. Publikuje články na stránce Substack s názvem ‚ Dr. Tenpenny’s Eye on the Evidence ‚, kterou můžete odebírat a sledovat ZDE .

ZDROJ: The Exposé – https://expose-news.com/2024/07/14/clean-water-saved-the-world-not-vaccination/


Volný bloG podporuje MÍR 🕊
Přeložila redakce VOLNÉHO bloGu.
Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *