, ,

9.12.2023, Ľubomíra Bačíková, přehled ranních zpráv

09.12.2023 Každodenní zprávy z domova i ze světa – ranní zprávy:                

 

❤️ Rána bičem působí modřinu, ale rána jazykem drtí kosti.

 

📌Nacistická, nedemokratická funkce našeho soudnictví, které podporuje WHO, diktátora svých zvrácených vražedných plánů, EU a vláda ČR všemi možnými, nelegálními prostředky, naplánovanou genocidu lidstva celé planety schvaluje!!! Celosvětové důkazy škodlivosti „Ivermektinu“ náš soudní systém podporuje, schvaluje a popírá i když už je ve světě mnoho informací o jeho smrtelném nebezpečí!!! Chtěla by vidět alespoň jediného z těch slavných soudců, jestli by si nechal tenhle lék DOBROVOLNĚ aplikovat do vlastního těla!!!!! To je zrcadlově stejné, jako s očkovacími produkty, které byly s tímhle stejným účinkem a účelově vyvinuté v laboratořích, bez testování, což trvá 10 let, než se produkt dostane do oběhu. Žádný z těchto uvedených, označených (ne) „LÉKŮ“, není pokryt příbalovým letákem, kde jsou vypíchnuty nežádoucí účinky, tak, jako je to u všech jiných léků!!! Popírání demokracie by mělo být trestané automaticky, jestli je to dělník, soudce, vládní činitel…kdokoliv, ne??? Jak hledám, tak hledám, ale tu demokracii jaksi není vidět! Všimli jste si vůbec, že nám jaksi přibývají státní, političtí vězni, kteří jsi troufají říkat na plné hrdlo pravdu??? Vláda je tímhle způsobem drasticky umlčuje! A PRO VÝSTRAHU!!! AŤ ČLENOVÉ VLÁDY A SOUDCI DOKÁŽOU PRAVDIVOSTI ÚČINNOSTI UVEDENÝCH LÉKU A PREDLOŽÍ TAKY RELEVANTNÍ PROTIDŮKAZY!!! To jsou výsledky testů, s množstvím potvrzení testovacích laboratoří, s výsledky výzkumu a účinnosti!!! Je trestní soudit lidi, a tím porušovat zákony Ústavy republiky, a to samotným soudnictvím, když soudnictví nemá relevantní protidůkazy tvrzení souzeného, který má celosvětové důkazy mnoha a mnoha odborníků v medicíně, chemických laboratořích, jak z USA, z mnoha státu EU i mimo EU! Tak kde je vlastně zločinnost sytému právního státu a jeho nepravomocní množství rozhodnutí?

Podmínka za šíření poplašné zprávy pro exposlance Volného platí. Nejvyšší soud zamítl jeho dovolání

Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání exposlance Lubomíra Volného, jenž dostal podmínku za šíření poplašné zprávy. Tvrdil, že se kvůli léku ivermektin plánují vraždy pacientů. Soud rozhodl bez veřejného jednání. Dovolání bylo odmítnuto, uvedla Iva Kaňáková, mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 7, který se případem zabýval jako první instance. Plné odůvodnění NS není ještě veřejně dostupné.

Brno 10:27 5. prosince 2023, Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Ivermektin se používá jako antiparazitikum. Poslanec Volný přípravek propagoval k léčbě covidu-19. V době koronavirové pandemie a nouzového stavu uvedl na twitteru (nyní síti X), facebooku i ve sdíleném videu, že podle jeho informací se připravuje plán diskreditace tohoto léku, a to pomocí vraždy několika pacientů, kteří jej budou užívat. Zároveň vyzval lékaře, ať se do plánu nezapojují.

Žijete ve strachu ze všeho, popisuje Zdeňka, bývalá dezinformátorka. Po městě hledala antény 5G sítí

ČÍST ČLÁNEK

U hlavního líčení Volný vinu odmítl. V závěrečné řeči prohlásil, že je nadále přesvědčen o pravdivosti informace. Obvodní soud mu uložil dva roky vězení s podmínečným odkladem na 2,5 roku. Verdikt potvrdil městský soud. Podle obou pražských soudů muselo být Volnému jasné, že informace, podle které by lékaři měli vraždit pacienty, není pravdivá. Zároveň věděl, jak mohou jeho výroky na veřejnost působit, tedy že mohou lidi znepokojit. Volný se dostal do Sněmovny jako kandidát SPD, později hnutí opustil a vystupoval jako nezařazený poslanec. Policie požádala o jeho vydání, poslanci ale o žádosti nerozhodli až do konání nových voleb do Sněmovny. Muž poté místo v dolní komoře neobhájil, a přišel tak o imunitu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url

https://volnyblog.news/  https://www.facebook.com/

IVERMEKTIN!!!

Dle jedné studie by mohl být ivermektin použit v boji proti malárii v oblastech s vysokým endemickým výskytem. Ivermektin však nepůsobí proti samotnému původci malárie (Plasmodium), nýbrž proti přenašeči – komarům rodu Anopheles. Ivermektin je distribuován do krve člověka, kde může být přítomen i několik dní. Samičky komárů po napití krve člověka ihned hynou. Použití ivermektinu u lidí tak nechrání před samotnou malárii, hubí však její přenašeče. Tato metoda by mohla být použita cíleně v komunitách s vysokým výskytem malárie vedle běžného použití insekticidů. Účinnost vysokých dávek ivermektinu (300 a 600 μg/kg) byla klinicky testována u pacientů s malárií v Keni. Obě dávky byly pacienty dobře tolerovány a snížily výskyt komárů na alespoň 28 dní. Rovněž byl prokázán instekticidní účinek na komáry Aedes aegypti in vitro metodou.

Australští vědci zjistili, že ivermektin efektivně blokuje také SARS-CoV-2 v kultuře buněk Vero/hSLAM in vitro. U infikovaných buněk, ke kterým byl přidán ivermektin, se během 48 hodin snížil titr viru v supernatantu až o 99,98 %. Potenciální využití ivermektinu v terapii nemoci covid-19 u lidí však mírní jiní autoři. Poukazují na vysoké koncentrace ivermektinu použité ve výše zmíněné in vitro studii, kterých nelze dosáhnout dosud schválenou bezpečnou dávkou.

Výrobce ivermektinu, firma Merck, ve svém prohlášení ze 4. února 2021 uvedl, že její vědci velmi pečlivě studují veškeré zveřejněné studie o léčbě covidu-19 ivermektinem. Z údajů dostupných před tímto datem (4. únor 2021) nebylo možné vyvodit žádný vědecký základ pro možný terapeutický účinek proti covidu-19 z preklinických studií a neexistovaly žádné smysluplné důkazy o klinické aktivitě nebo klinické účinnosti u pacientů s onemocněním covid-19. Výrobce rovněž zmínil, že dosud nebylo dostatek dat o bezpečnosti přípravku u většiny publikovaných studií.

Koncem roku 2020 skupina FLCCC Alliance shromáždila data o účincích ivermektinu při léčbě pacientů s covidem-19, která shromáždila v průběhu roku 2020 z několika států po celém světě. Z těchto předběžně zveřejněných dat vyplývá, že ivermektin by mohl mít antivirové a protizánětlivé účinky, snižovat mortalitu pacientů i závažnost onemocnění a dalo by se jej využít i profylakticky. K užití ivermektinu při léčbě covidu-19 cituje americký Národní ústav zdraví (NIH) řadu odborných statí a podporuje další klinické testování. Zároveň však dokládá, že řada klinických studií má své omezení a to z důvodu odlišného designu, nízkého počtu sledovaných pacientů, nebo faktu, že některé studie nebyly dvojitě zaslepené. Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) ve Spojených státech amerických vydal varování před preventivním používáním ivermerktinu v souvislosti s covidem-19 a dále varoval před používáním zvířecích preparátů pro lidi. V březnu 2021 vydal FDA pokyny, že by se ivermektin neměl používat k léčbě nebo prevenci COVID-19. Poté, co několik lidí po předávkování ivermektinem skončilo v nemocnici, vydal FDA varování, aby se lidé nepokoušeli tímto přípravkem léčit sami. Stanovisko Poradního sboru NIH je nadále neutrální a uvádí se v něm, že neexistuje dostatek dat pro nebo proti léčbě Covid-19 Ivermektinem.

Stanovisko Evropské lékové agentury k léčbě covidu–19 ivermektinem

V březnu 2021 publikované dvojitě zaslepené klinické studii se 400 pacienty s mírnou formou covidu-19 nemělo perorální podávání ivermektinu po dobu 5 po sobě jdoucích dnů v dávce 300 μg/kg žádný signifikantní efekt na dobu zotavení ve srovnání s placebo skupinou. Podle Evropské lékové agentury probíhalo k březnu 2021 několik klinických studií s ivermektinem.

Dne 21. března 2021 oznámila Evropská léková agentura, že nedoporučuje při léčbě a prevenci covidu-19 ivermetktin používat. Obdobná jsou dřívější stanoviska amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) a výrobce ivermektinu. Zatím nejrozsáhlejší vědecká studie, prováděná v Brazílii pod dozorem kanadské McMasterova univerzita ukázala nulové účinky ivermektinu na covid-19.

Ivermektin v Česku

V českých mediích byla zveřejněna vyjádření dvou lékařů ze Slovenska, kteří uvedli, že mají dobré zkušenosti s ivermektinem v terapii pacientů s covidem-19. O použití ivermektinu v boji proti covidu-19 v nemocnici u Svaté Anny v Brně referoval primář Michal Rezek. Český Státní ústav pro kontrolu léčiv uvedl, že „dosavadní poznání ukazuje na relativně dobrý bezpečnostní profil ivermektinu“ a doporučil, aby pacienti, kteří dostanou v rámci léčby covidu-19 ivermektin, byli pod kontrolou lékaře. Dne 7. března premiér Babiš ve svém pořadu Čau lidi doporučoval ivermektin distribuovat praktickým lékařům.

!!!!Ministr zdravotnictví Jan Blatný řekl, že ivermektin může být spojen s poškozením jater a ledvin a že je třeba ho jako jiné experimentální léky používat opatrně!!!, není možné ho podávat všem. Prezident České lékařské komory Milan Kubek také zdůraznil, že možné nežádoucí účinky léku jsou nerozumný hazard (se zdravím pacientů) a poukázal na nutnost řádné klinické studie.( Že se nezaujímal o nežádoucí účinky u vakcinačních přípravků !!!!!!!!!!!!)

Proti léku a nepřípustnému zasahování do léčby se stejný den postavil shrnující článek ve Zdravotnickém deníku. Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně v reakci na zmíněné výtky připravuje řádnou klinickou studii. K 31.8.2021 SUKL zrušil registraci bulharského přípravku HUVEMEC (3mg tbl ivermectine) a jeho distribuované zbytky byly v lékárnách na území ČR zlikvidovány. K 10/2022 je k dispozici Ivermectin Exeltis 3 mg tabletyIvermectin.

Kontraindikace, nežádoucí účinky a toxicita u lidí:

Ivermektin nesmí být podán těhotným ženám. U kojících žen přestupuje ivermektin do mléka a smí být použit pouze po zvážení terapeutického prospěchu a rizika lékařem. Bezpečnost a účinnost ivermektinu nebyla ověřena u dětí s hmotností do 15 kg. Neměl by být užíván v případě přecitlivělosti na ivermektin či jinou složku léčiva. S opatrností a po zvážení lékařem by měl být užíván u pacientů s nemocemi jater, ledvin, HIV pozitivních a obecně u osob starších 65 let. Nežádoucími účinky, které se mohou vyskytnout u lidí, jsou například nevolnostzávratěsvěděnívyrážka nebo průjem.

 

📌8.12.2023, Hindusatn Times, Roman Kirsch: Spojené státy „podkopávají“ svoje vlastní sankce v oboru ruských ropných produktů; jak Joe Biden „podvedl“ prezidenta Volodymyra Zelenského…

Spojené státy „podkopávají“ svoje vlastní sankce proti Rusku tím, že nakupují petrolejové (ropné) produkty. (Kážou vodu pijí víno!!! 🤬) Německý tanker doručil Ruské ropné produkty na Americkou vojenskou základnu Spojených států. Jak Biden podvedl Zelenského uprostřed Rusko – Ukrajinského konfliktu. 50.000 tun naftových produktů bylo doručeno z přístavu Novorossiysk, (přístavní město v Ruské federaci. Leží na jihu evropské části země na pobřeží Černého moře) Dodávka do námořní stanice Norfolk přichází jako porušení vlastních Amerických sankci. Tento vývoj byl odhalen a kritizován Ukrajinským dozorovým orgánem námořní dopravy. Loď je provozovaná Německou společnosti Chemikalien Seetransport (CST). Je konstruovaná k přepravě ropných produktů a chemikálii, podle veřejně dostupných námořních, lodních dat. Tankery v současné době jsou v jižní větvi řeky Elizabeth, jižně od Nordfolku, na Atlantickém pobřeží Spojených států. Andey Klimenko Černomořského Institutu strategických studií prohlásil, že tato zázračná dodávka nezpůsobila ani zlobu, ani zklamání. Jenom sarkastický smích. Dodal, že tanker Avenca mohl také pravděpodobně převážet UAN. 😂 To je roztok močoviny a nitrátu (dusičňanu amonného), který je používán jako hnojivo. (V USA nemají už ani dobytek, krávy s močkou? Dvounohého dobytku tam mají až, až). Minulý měsíc Washington Post uvedl zprávu, že ty ropné deriváty pocházející z Ruska, stejně stále tečou do dodavatelského řetězce Pentagonu. To navzdory všem pokusům Whasingtonu a jeho spojencům omezit. Zisky z Ruska, z ropy. Je to uváděno, že příkladem může být Řecký dodavatel, který údajně rafinuje surovou Ruskou ropu, ji zpracovává na deriváty a samozřejmě pak ten původ je takzvaně vyprán, změněn skrze Turecko. To znamená, že vývozcem a původcem je Turecko. Západní sankce na Ruskou energii zamýšleli poškodit a ochromit Ruskou ekonomiku. To, jako odveta pro Ruskou roli v Ukrajinském konfliktu, který pořád ještě probíhá. A zatím Vladimír Putin prohlásil, že Ruská závislost na energetickém obchodu se snižuje.

https://youtu.be/B4rL-q24XJE?si=B27zZLHm3EzQer48

 

📌💥💥💥V ČR živíme 400 generálů a stojí nás to ročně tři čtvrtě miliardy korun!!!!!

Kverulant org. zjistil, že v České republice bylo za posledních 25 let jmenováno 406 generálů. Ti daňové poplatníky stojí ročně na platech a výsluhách tři čtvrtě miliardy korun. Kverulant proti této rozežranosti státu protestuje a žádá zastavení jmenování dalších generálů. Kverulant kontroluje rozežrané úředníky a zkorumpované politiky již od roku 2009. Zapojte se i vy do této práce jako Kverulantův dárce. Že jsou v armádě generálové asi překvapí málokoho. Celkem jich od roku 1998 do roku 2026 bylo jmenováno 115. Že jsou generálové u policie a tajných služeb by člověk asi také očekával. Místa, kde by čtenář generálské výložky asi nehledal jsou hasičské zbrojnice, celnice a věznice. V České republice bylo do generálských hodností jmenováno od roku 1998 do roku 2023 celkem 406 osob. Z toho bylo 309 vojáků, 40 policistů, 10 příslušníků tajných služeb, 24 hasičů, 6 celníků a 17 bachařů. Za posledních 25 let bylo jmenováno v průměru 16,3 generála ročně, ale za poslední dva roky se s generály tak říkajíc roztrhl pytel. V roce 2022 jich bylo jmenováno 32 a v roce 2023 si pro generálské lampasy zašlo na Pražský Hrad 31 osob. Generálové nás stojí tři čtvrtě miliardy ročně. Jak už bylo uvedeno v ČR bylo za posledních 25 jmenováno 406 generálů. Předpokládejme, že polovina z nich, tedy 203 je stále ještě ve služebním poměru a že náklady na každou jejich výplatu činí včetně všech příspěvků a odvodů 220 tisíc měsíčně. Generálové nás tak na platech stojí 536 milionů ročně. Předpokládejme dále, že druhá půlka generálů již odešla do civilu. V takovém případě berou a do smrti budou brát výsluhové příspěvky. Průměrná výše výsluhového příspěvku je u generálů asi 90 tisíc korun měsíčně čistého. Generálové nás tak na výsluhách stojí 220 milionů ročně. Generály jmenované před rokem 1998 zanedbejme stejně jako naopak zanedbáme, že někdo byl do generálské hodnosti jmenován dvakrát. Nejdřív například do hodnosti generálmajor a pak do hodnosti generálporučík.  Potrženo, sečteno nás čtyři stovky generálů stojí ročně 756 milionů korun. Kverulant proti této rozežranosti státu protestuje a žádá zastavení jmenování dalších generálů.

Výsluhy

Stát zaplatil v roce 2022 bývalým příslušníkům ozbrojených složek na výsluhách 12,5 miliardy korun. Tato částka stále narůstá. Například na výsluhy bývalých policistů bylo od roku 2019 do roku 2023 vyplaceno celkem 26,7 miliardy korun. Zatímco v roce 2019 stačily na vyplácení 24 254 bývalých policistů jen 4 miliardy v roce 2023 už vnitro z veřejných rozpočtů muselo vydat 6,3 miliardy a do konce roku tato částka vystoupá na 7,2 miliardy korun. Vypláceno už je 31 138 bývalých policistů. Výsluhy náleží bývalým příslušníkům po odchodu do civilu a jejich výše záleží na počtu odsloužených let. Ty nejvyšší, kolem 90 tisíc měsíčně, dostávají generálové ve výslužbě. Řada z nich však vedle této státní renty bere další peníze od státu v různých zaměstnáních či trafikách. Pojďme se na jednoho takového generála podívat podrobněji.

Bývalý vrchní bachař

Generálporučík ve výslužbě Petr Dohnal nastoupil k vězeňské službě na počátku 90. let 20. století. Wikipedie o něm píše, že začínal v pankrácké věznici, v létě roku 2007 byl nejprve jmenován náměstkem ředitele Vazební věznice Praha-Pankrác a od října 2007 do konce srpna 2008 toto zařízení vedl. Následně byl pověřen výkonem funkce prvního náměstka generálního ředitele Vězeňské služby ČR. Do této pozice byl definitivně jmenován počátkem září 2008. Dne 8. května 2017 bývalý prezident Miloš Zeman jmenoval Dohnala generálmajorem a dne 27. října 2020 generálporučíkem. Ke dni 30. září 2021 skončil Dohnal na vlastní žádost ve funkci generálního ředitele VS ČR a odešel do civilu. Podle Kverulantova neověřeného názoru je to právě Dohnal, komu byla v roce 2022 vyplácena vůbec nejvyšší měsíční výsluha ve výši 100 100 korun.Od 1. 7. 2019 je Dohnal členem správní rady Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra. Kverulant zjistil, že Dohnal si v pojišťovně za tři a půl roku, tedy do konce roku 2022, přišel celkem na jeden milion korun. To za přibližně celkem 20 pracovních dnů jistě není špatné. Dohnal je také od roku 2022 náměstkem ministra spravedlnosti Petra Blažka alias Dona Pabla. Na počátku roku 2023 se stal, po změně názvu pozice, vrchním ředitelem sekce vězeňství a resortní kontroly.

https://www.kverulant.org/article/v-cr-zivime-400-generalu-a-stoji-nas-to-rocne-trictvrte-miliardy korun/#dop_ab_variant=1212900&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Tomu říkám armáda…To bude na 10 vojínů

1x generál,

2x plukovník

4x podplukovník

8x major

16x kapitán

32x nadporučík

64x poručík

128x podporučík

256x nadpraporčík

512x praporčík

1024x podpraporčík

2048x nadrotmistr

4096x rotmistr

8192x rotný

16384x cetař,

32768x desátník,

KRÁT 400 generálů … To máme VĚTŠÍ armádu než ČÍNA ? 🤔  https://t.me/absurdnisvet/63555

 

📌8.12.2023, Roman Kirsch: „Masivní dávka propagandy a pokrytectví v dnešních Televizních novinách na Nově, a to v době, kdy Izrael tvrdě kritizují už i OSN a Spojené státy…“

Dle našich informačních médii Vladimír Putin už 3x zemřel, má asi 90 nemocí, zástavy srdce, rakovinu, už to není Putin, je to přece dvojník, propaganda očerňující Rusko. Podívejme se na volby naši hlavy státu. Všechno bylo jasné už dopředu. I Zuzula Čapajzna, kterou přeplatil do křesla Soroš, čekala v zákulisí, aby okamžitě ho mohla gratulačně políbit, jaká je tady podobnost s Ruskem? V médiích bezostyšně hází hnůj na Rusko a Putina, za velice hezké many, reportéři jsou prodejné loutky, jak tohle pak vysvětlí svým dětem, až pravda zvítězí??? Aby Putin vyhrál, není potřeba korenspondenčních voleb, jako u nás. Je potřeba, nutná potřeba. Ta demolice bude i nocovat v parlamentu, jen aby prosadili korenspondenční volby, protože v cizině naši občané volí jenom je. Černochová je taky skvost elitního hnoje, perla. Jak se perou v médiích, bijí do prsou, že „Izrael má nárok na sebeobranu, vraždění, mučení civilistů, jsou bez diskuze nepřijatelné a reakce Izraele je pochopitelná.“ Tak, jak to vykládá + ministři (mistři) obrany TV4, takže, když už je v jižním pásmu Gazy, daleko od svých hranic 17.000 mrtvých, kobercové bombardování, tak oni vlastně říkají, že Izrael preventivně tohle řádění může udělat, takže potom i Ruská invaze na Ukrajinu byla preventivní taky, aby zabránila konečně tomu vraždění civilistů, co? Mají dvojí metr, zavolejte někdo do fabriky výrobcům, aby jim zaslali stejné metry. 🤡

https://youtu.be/G50YJ9HPFNI?si=KZwxkfNJ37ane_qM

 

📌8.12.2023, CBS NEWS, Roman Kirsch: „Video ukazuje izraelské vojáky při zatýkání a svlékání mužů, o kterých tvrdí, že jsou to militanti…“ Podívejme se do pásma Gazy. Video zachytává Izraelské sily, jak zatýkají, svlékají muže, o kterých říkají, že jsou to militatnti….

https://youtu.be/Gbh54tfoYi8?si=CvUXG1aW47cuK0PV

 

 

📌8.12.2023, Hindusatn Times, Roman Kirsch: „Nový „koránový“ zákon v Dánsku v době hrozeb terorem; co zakazuje, co trestá, klíčové detaily a jakými tresty…“

Další příspěvek projevu ke svobodě a demokracii. Hrozby terorem protlačili v Dánsku nový korálový zákon. Uprostřed debaty o svobodě projevu, parlament schvaluje koránový zákon. Po 500-stech pálení koránu během pěti měsíců, byla vytvořená v Dánsku nová legislativa. Kodaňský pokus o usmíření rozzlobených muslimských národů. Dánský parlament 7.12.2023 schválil zákon, který zakazuje špinění náboženských textů na veřejnosti. Zákon, široce známý, jako koránový zákon zakazuje nevhodné zacházení s náboženskými texty. Patrioti ožívají. Nová legislativa prošla, navzdory hádkám a tlaku o koránové pálení v Dánsku. Zákon zakazuje pálení, trhání, anebo špinění náboženských textů na veřejnosti, nebo ve videích, která jsou sdílená. Legislativa předepisuje finanční pokutu, nebo vězení za porušení zákona, vězeni maximálně na 2 roky za trestní čin. Dánská vláda prohlásila, že zákon cílí na zabránění incidentům, které se intenzifikují, nebo vyvolávají riziko, nebo hrozbu terorizmu. Po 5. hodinové diskuzi 94 členů parlamentu hlasovalo pro, 77 proti, v 179 členném parlamentu. Zákon ještě musí podepsat královna Margaréta, než vstoupí v platnost. Legislativa byla předmětem intenzivní, veřejné debaty po celém Dánsku, a to celé měsíce. Kritici argumentují, že takový zákon podkopává těžce vybojovanou liberální svobodu. Historie nás bude tvrdě soudit, pro tento krok, a to z dobrého důvodu, říká Inge Stojberg, Dánská demokratická strana. Všechno, co se stává, jeli ta destrukce svobody je určená námi, nebo je diktovaná z věnčí. Dánsko bylo svědkem nárůstu případů pálení koránu na veřejnosti. Dánský ministr spravedlnosti řekl, že přes 500 incidentů pálení koránu se odehrálo jen od července letošního roku. Špinění islámské, náboženské knihy vedlo k masivním bouřím v muslimských zemích. Dánská zpravodajská služba varovala, že takové incidenty zvyšují hrozbu terorizmu a teroristických útoků. Incidenty také vedli k ohrožení bezpečnosti Dánských diplomatických misií v muslimských zemích. V červenci 2023 stovky protestujících se pokusili proniknout na Dánské velvyslanectví, v Iráckém hlavním městě, v Bagdádu. Švédsko také bylo svědkem série koránových pálení a zvažuje cesty, jak tomu zabránit. Vláda ve Stockholmu v současné době zvažuje podobný zákon a jeho přijetí.

https://youtu.be/jXFscFeQGTc?si=xNch1sWbDG70Ig1R

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *