29.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️29.06.2024, Informácie pravdy:

ORBÁN ROZPÚTAL PEKLO V BRUSELI! ODHALIL ŠKANDALÓZNY PLÁN PROGRESÍVCOV! TAKTO VÁS OKLAMALI:

 

‼️‼️‼️Viktor Orbán vzbudil pozornosť médií a doslova poukázal na hanebne uzavretú zmluvu! Oklamali tak Európsky politici voličov do Europarlamentu?

 

‼️‼️‼️Viktor Orbán: „Táto koalícia, ktorá práve vznikla je lož a stranícka koalícia klamstvá. Existuje dohoda, ktorá bola hanebne uzavretá. Zmluva bola vytvorená na základe straníkov. Nie programy, nie výkon, nie budúce plány. Je to jednoducho uchopenie moci, ktoré vykonali tri strany. Ľudová strana, socialisti a liberáli. Čo je drzosť voči Európskym voličom, ktorí volili v drvivej väčšine pravici a chceli pravicové európske vedenie!

EPP však zozbierala niektoré hlasy pravice, potom ich preniesla na ľavicu. A tak oklamali európskych voličov! Táto koalícia, ktorá teraz vznikla, je lož a klamstvo, ktoré neberie do úvahy slabý výkon za posledných 5 rokov, ani o programoch na ďalšiu sezónu, len o uchopení moci. Nie je dôvod pre nás, aby sme podporili toto zneužitie moci‼️‼️‼️‼️‼️‼️“

 

https://youtu.be/gj8XJDovhRA?si=XU4GauBZM8LJv25y

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.06.2024, The Free Press Journal, Roman Kirsch: ZACHYCENO NA KAMEŘE: SOUČASNÝ RUSKÝ RAKETOVÝ HNĚV VYVOLÁVÁ SPOUŠŤ NA UKRAJINĚ

 

https://youtu.be/apQ6ANq0QB4?si=m41s3grNDVa3CQn1

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NEJVĚTŠÍ PODPOROVATEL IZRAELE ZACÍLEN HÚTII; NAPADENY ČTYŘI LODĚ PŘI ÚTOCÍCH DRONY A PĚTI RAKETAMI

 

https://youtu.be/8DkFE3JHLhk?si=zlAf-j2zEIWPU7oP

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️29.06.2024, Khánh Handmade, Roman Kirsch: VAROVÁNÍ DOUGLASE MACGREGORA: 1,2 MILIÓNU VOJÁKŮ A 900 TANKŮ VTRHNE NA UKRAJINU – VELKÁ OBAVA NATO!

 

https://youtu.be/vWzs37z65yg?si=KfY5gzQVry_l0Rw7

 

 

📌29.06.2024, ⚡️ ÍRÁN HROZÍ IZRAELI „VÁLKOU O ZNIČENÍ“, POKUD ZAÚTOČÍ NA LIBANON, OZNÁMILO ÍRÁNSKÉ ZASTOUPENÍ PŘI OSN:

 

▪️ „I když Írán považuje propagandu sionistického režimu o jeho záměru zaútočit na Libanon za psychologickou válku, pokud zahájí plnohodnotnou vojenskou agresi, bude zahájena vyhlazovací válka. Na stole jsou všechny možnosti, včetně plného zapojení všech front odporu,“ uvádí se v prohlášení.

▪️ O hrozící velké válce mezi Izraelem a libanonským hnutím Hizballáh se v poslední době často píše v médiích.

https://t.me/to_je_nas_svet/27445

 

 

📌29.06.2024, 😂 „JEN PŘES MOU MRTVOLU!“

New York Post přímo naznačuje jediný způsob, jak mohou demokraté odvolat Bidena z voleb.

https://t.me/to_je_nas_svet/27446

 

 

📌29.06.2024, 💥 „NATO NABÍDNE UKRAJINĚ „MOST“ KE ČLENSTVÍ A DOUFÁ, ŽE TO BUDE STAČIT“:

Západ spoléhá na to, že slibem vybudování „mostu do NATO“ Kyjev Zelenského uklidní.

 

„Americká administrativa a vedení NATO se tímto způsobem snaží dát Kyjevu na summitu něco podstatného, aniž by se vzdali svého postoje, že není čas, aby Ukrajina vstoupila do aliance. Počítá se s tím, že slib dohodnout se na přemostění členství Ukrajiny v NATO na nadcházejícím summitu NATO ve Washingtonu ve dnech 9. až 11. července Zelenského uspokojí a summit proběhne hladčeji než před rokem ve Vilniusu, kdy otevřeně vyjádřil nespokojenost s tím, že Ukrajině nebyl dán jasný časový rámec pro vstup do aliance.“

https://t.me/to_je_nas_svet/27447

 

 

📌29.06.2024, 🇮🇳 INDIE BEZLESÁ KŘEMÍKOVÁ POUŠŤ NAVRŽENÁ NAŠÍM PREMIÉREM NARENDROU MODI.

 

Jde o gigantický projekt, který se v současnosti staví v solné poušti v Indii: Obnovitelný energetický park v Khavdě. Za ním je obrovský solární a větrný park provozovaný společností Adani Green Energy Limited. Mají být instalovány solární systémy na ploše pětkrát větší než Paříž a budou instalovány větrné turbíny.

https://t.me/absurdnisvet/75363

 

 

📌29.06.2024, DOJMY Z KOSMOPOLITNÍHO MĚSTA PAŘÍŽE:

https://t.me/absurdnisvet/75364

 

 

📌29.06.2024, DE/ BILD: „AMERIKA POTŘEBUJE SILNOU ŽENU

 

Opravdu? Proč tedy muž v dámském oblečení?????????????

https://t.me/absurdnisvet/75366

 

 

📌29.06.2024, Překlad:🐸 TŘETÍ SVĚTOVÁ VÁLKA DOSÁHNE DEFCON

1: Bird Plandemic a Bank Runs přichází 💣

 

Zpráva 🌍 od Judy Byington naznačuje, že třetí světová válka brzy dosáhne DEFCON 1. nejvyššího stupně pohotovosti v USA.

🚨 Tento vývoj by mohl mít dalekosáhlé geopolitické a ekonomické důsledky.

 

📉 Značky ukazují na bouři:

– Možná zinscenovaná ptačí plandemie 🦅: Zdravotní varování a opatření mohou být brzy vyhlášena po celém světě, což způsobí masivní narušení každodenního života.

– Nadcházející běhy bank 💸: Ekonomové varují před možnými panickými reakcemi na finančních trzích a výběry hotovosti, které by mohly vést ke kolapsu bankovního systému.

 

Děkuji Alianci za neúnavnou práci na odvrácení těchto krizí a vynesení pravdy na světlo! 💪 Tato globální skupina se zavázala vzdělávat veřejnost a chránit před manipulativními machinacemi. 🌍

 

Iniciativa Aliance pokrývá několik klíčových oblastí:

 

– 📜 Transparentnost: Neustálé odhalování utajovaných informací, aby se lidem ukázalo, co se skutečně děje v zákulisí.

– 🛡 Ochrana: Opatření k zajištění zdraví a prosperity populace na celém světě.

– 📊 Finanční stabilita: kroky k zabezpečení finančních systémů proti manipulaci a nepředvídaným otřesům.

 

Vzhledem k těmto budoucím výzvám bude mezinárodní spolupráce a podpora zásadní. Národy a komunity jsou vyzývány, aby zůstaly ostražité a připravily se na možné scénáře.

 

Více informací a podrobná analýza na: AMG News

 

👉 https://amg-news.com/bombshell-report-judy-byington-world-war-iii-reaching-defcon-1-avian-plandemic-false-flag-bank-runs-imminent/

 

 

📌29.06.2024, 🚨🚨🚨Analytici CNN říkají: „V DEMOKRATICKÉ STRANĚ JE HLUBOKÁ, ŠIROKÁ A VELMI AGRESIVNÍ PANIKA…“

https://t.me/absurdnisvet/75370

 

 

📌29.06.2024, cz24.news: Prekvapenie v Európe. KDE ZOBRAŤ VOJAKOV NA VOJNU S RUSKOM?

 

EU / RUSKO: Británia, Nemecko, Taliansko zrazu zistili, že nemá kto bojovať s Ruskom.

 

AK SA NIEČO STANE, PRE NATO BUDE PROBLÉM NAVERBOVAŤ AJ 300-TISÍC VOJAKOV.

 

NIE SÚ ĽUDIA:

 

Napriek agresívnym výzvam NATO na možnú vojnu s Ruskom, sa objavila nešťastná skutočnosť: zrejme v NATO nebude nikto, kto by bojoval s Ruskom, píše autorka článku. Dôvod je jednoduchý, európske krajiny NATO pociťujú nedostatok vojakov a v prípade vojny s Ruskom nebudú môcť poslať na front dosť mužov, potvrdzujú vojenskí analytici pre Financial Times.

 

REALITA:

 

Smutná tvár pravdy je takáto – krajiny NATO teraz nebudú môcť prilákať viac ako 300 tisíc „bajonetov“, aby sa zúčastnili na potenciálnom vojenskom konflikte s Ruskom. „Na papieri“ si európski spojenci v NATO nárokujú 1,9 milióna vojakov. Ale to je teoreticky. V praxi bude trvať mesiace, kým do jednotiek NATO naverbuju aj čo len 300-tisíc Európanov, poznamenávajú Financial Times.

 

RUSKÁ SILA…

 

V roku 2023 vstúpil do platnosti dekrét ruského prezidenta o zvýšení personálnej úrovne ruských ozbrojených síl na 2,04 milióna ľudí. Stojí za zmienku, že ruské ozbrojené sily majú aj najväčšie zásoby jadrových zbraní na svete a mobilizačný zdroj krajiny predstavuje takmer 25 miliónov ľudí. „Ak sa na nás niekedy rozhodnete zaútočiť, najlepší čas je piatok poobede. V súčasnosti v Bundeswehri nie je absolútne nikto,“ vyhlásil ruský generál Leonid Ivašov.

 

NEMECKO…

 

Napriek úsiliu o nové investície a nábor, Nemecko nedávno oznámilo zníženie počtu svojich vojakov. Ministerstvo obrany uviedlo, že v roku 2023 sa armáda Bundeswehru zníži o približne 1 500 vojakov a do konca roka bude jej celková sila približne 181 500. Bundeswehr má však obrovské plány – zvýšiť počet vojakov na 203 000, ale to je do roku 2031. Ak je to možné…

 

BRITI…

 

V Spojenom kráľovstve je ťažké nájsť nových vojakov. Minulý rok opustilo britské ozbrojené sily o 5 800 ľudí viac, ako sa k nim pripojilo. Britská armáda od roku 2010 každý rok nedosahuje svoje náborové ciele, uvádza The UK Defense Journal.

 

… a ďalší

Problémy s personálom sú takmer vo všetkých európskych armádach. Nemeckej armáde chýba 20 tisíc ľudí, vo Veľkej Británii za posledných desať rokov klesla armáda o 19% na 138 tisíc ľudí, vo Francúzsku počet vojakov za rovnaké obdobie klesol o 8% na 204 tisíc a v Taliansku – o 40 tisíc až 160 tisíc ľudí. „Problém je spoločný pre všetky európske krajiny vrátane Francúzska, Talianska a Španielska,“ povedal pre The Financial Times Vincenzo Bove, profesor politológie z University of Warwick vo Veľkej Británii.

 

MLÁDEŽ DEGRADUJE

 

Medzi európskou a najmä americkou mládežou je problém so „zdravím a fyzickou zdatnosťou“. V Spojených štátoch je väčšina vo vekovej skupine od 17 do 24 rokov jednoducho nespôsobilá na vojenskú službu kvôli obezite. Ak bude tento trend pokračovať, do roku 2035-2040 jednoducho nebude koho naverbovať do armád NATO.

 

AUTOR: Irina Mišina

 

https://cz24.news/prekvapenie-v-europe-kde-zobrat-vojakov-na-vojnu-s-ruskom/

 

 

📌🚨🚨🚨29.06.2024, cz24.news: KDY NÁM NĚMECKO KONEČNĚ ZAPLATÍ REPARACE?

 

👉 NĚMECKO / ČESKO / SLOVENSKO: „Na konferenci o odsunu Němců z Československa – 65 let poté, která se konala v listopadu 2011 v Ústí nad Labem, vystoupil se svým příspěvkem také prof. JUDr. Jan Kuklík, DrSc. Z jeho slov vyjímáme: „V roce 1973 (v době navazování diplomatických styků s SRN – JK) proběhlo jednání o odškodnění, které Německo odrazilo poukázáním na to, že vznese své požadavky na poválečné škody. Hlavním bodem však bylo jednání o neplatnosti Mnichovské smlouvy od samého počátku (ex tunc)…Po sjednání česko-německé deklarace (1997) nepřipadá v úvahu ani náhrada škod, které Československo vinou Mnichova utrpělo. Nicméně, z české strany jde o schovávaný protiargument. (Připravený pro případ uplatňování dalších sudetoněmeckých požadavků. Tento protiargument například už použilo Polsko. JK)

 

NEŽ DOSPĚJEME KE STANOVISKU K UVEDENÝM TVRZENÍM PANA PROF. V. KUKLÍKA, PŘIPOMEŇME SI NĚKTERÁ FAKTA.

 

👉 Spojenecké mocnosti, Anglie, USA a Sovětský svaz, se již konkrétně zabývaly reparacemi na Krymské konferenci, která se konala počátkem února 1945. V přijatém protokolu v části V., jež pojednávala o reparacích, je uvedeno: „Německo bude povinno dát věcnou náhradu za škody, které způsobilo spojeneckým národům za války.“ Protokol dále pokračoval ustanoveními o formách vymáhání reparací na Německu, jednou z těchto forem mělo být i použití německé práce, o zřízení Spojenecké reparační komise se sídlem v Moskvě, která měla vypracovat podrobný plán pro vymáhání německých reparací.

 

Reparacemi se též zabývala Postupimská konference tří velmocí. V protokolu této konference v části III. je ustanovení o německých reparací. Ve zprávě o Postupimské konferenci se říká: „V souladu s rozhodnutím krymské konference, že Německo bude povinno nahradit v co největší míře škody a utrpení, které způsobilo Spojeným národům a za něž se německý národ nemůže zbavit odpovědnosti, bylo dosaženo této dohody o reparacích.“ Poté následuje podrobnější text o německých reparacích.

 

Když válka skončila, byla Evropa, zvláště východní, střední a jižní, zničena. Při svém ústupu německá vojska za sebou nechávala „spálenou zemi“. Tisíce měst a desítky tisíc vesnic byly zcela destruovány. Vzpomeňme si, jak vypadala Varšava, ukrajinská a ruská města.

👉 Za tuto hroznou spoušť, především však za nepředstavitelné útrapy, krev občanů podmaněných států, za desítky milionů mrtvých, odpovídalo Německo, které s dosud nevídanou brutalitou a barbarismem vedlo válku, jíž samo označilo za totální.

 

👉 O škodách, které nám způsobili Němci se jednalo i v Norimberku. „Zabýval se jím Norimberský proces s válečnými zločinci.

👉 Žaloba konstatovala, že z ČR bylo deportováno do Německa 750 tisíc čs. občanů na nucené práce k vojenským účelům. Po obsazení ČSR 15. března 1939 se obvinění zmocnili velikých zásob surovin a potravin, odvezli do Německa velké množství vozového parku včetně lokomotiv, vagónů, parníků a trolejbusů, vybavení laboratoří a uměleckých muzeí, knihy, obrazy, umělecké předměty, zařízení i nábytek.

👉 Ukradli zlatý fond a všechny čs. valuty, včetně 23 tun zlata, které tehdy mělo nominální hodnotu 5,265 milionu liber šterlinků. Oloupili české banky a mnohé české průmyslové podniky, vyloupili a přisvojili si český veřejný i soukromý majetek. Tak zní názor spojenců, kteří rozhodli o vykonání spravedlnosti vůči představitelům Německa.“ (Prof. JUDr. V. Pavlíček, DrSc., Minulost je třeba uzavřít skutečnou tečkou, Právo, 1. října 2004). Jinými slovy řečeno: Němci nám kradli a ukradli, co jen mohli, včetně potravin, využívali naše lidské i výrobní kapacity na samý okraj jejich konečného opotřebení, ožebračili nás, týrali statisíce našich lidí v koncentračních táborech, byli odpovědni za smrt 360 000 našich spoluobčanů.

 

👉 Kapitulací Německa jeho odpovědnost neskončila, nýbrž teprve začala. Je to pochopitelné. V civilizovaném společenství odpovídá vždy agresor za škody, které jeho počínáním vznikly.

👉 Spojenecké státy počítaly nejen své mrtvé, ale i německou agresí vzniklé škody. Činilo tak i Československo. Vavro Šrobár, tehdejší ministr financí ČSR, ve svém projevu před parlamentem v r. 1946, vysvětloval, že ČSR neměla dost času určit všechny vzniklé škody. Odhady v některých oblastech byly velmi nízké. ČSR proto uplatňovalo náhradu za vzniklé škody pouze ve výši přibližně 347 miliard předválečných korun.

 

👉 V prosinci 1945 probíhala v Paříži jednání spojeneckých států o německých reparacích. Československo jako stát, který patřil mezi vítězné spojenecké státy, bylo na této konferenci zastoupeno. Výsledkem jednání byla dohoda o německých reparacích. Tato zakotvovala kromě dalšího zejména následující ustanovení: 👉 „Každá signatární vláda zadrží způsobem podle své volby německé nepřátelské majetky nalézající se na území podrobeném její pravomoci, nebo jimi bude disponovati tak, aby se nemohly znovu státi německým majetkem nebo nemohly upadnouti znovu pod německou kontrolu, a odečte tyto majetky od svého podílu na reparacích.“ (Část I, čl. 6, odstavec A, Dohoda o německých reparacích, přeložil a poznámkami opatřil Dr. Miroslav Rašín, vydalo Ministerstvo zahraničních věcí v Praze, I. vydání v srpnu 1946, nákladem Orbisu, knihtiskárna Orbis, 67).

 

👉 V průběhu jednání o německých reparacích vystoupilo Československo s návrhem, týkajícím se především majetku tzv. sudetských Němců. Na konfiskovaný a bez náhrady znárodněný majetek osob německé národnosti, které v rozhodné době (v r. 1938 nebo 1939) nebyly německými občany, platilo toto ustanovení reparační dohody:

👉„Při provádění ustanovení odstavce A shora nebude se majetek, který byl vlastnictvím země, jež jest členem Spojených národů, nebo jejích příslušníků, kteří nebyli příslušníky Německa v době anexe této země nebo její okupace Německem nebo jejího vstupu do války, odpočítávati od reparací. (Část, I, čl. 6, odstavec D, majetkoprávní otázky ve vztahu ke Spolkové republice Německo, Pavel Winkler, in: Právní aspekty odsunu sudetských Němců, sborník, vydal Ústav mezinárodních vztahů v Praze, 1996, str. 35 až 36).

 

Československo jako signatární stát Pařížské reparační dohody mělo nejen právo německý majetek na svém území konfiskovat, ale bylo to dokonce jeho povinností, která pro něj z dohody vyplývala. Nadto ČSR přijala závazek, že přijme opatření, aby zkonfiskovaný majetek se nemohl vrátit do německých rukou. Hodnotu tzv. sudetoněmeckého majetku nemuselo odpočítávat od svého reparačního účtu.

 

Spojenci dokonce zasáhli, když Dánsko, které zažilo relativně mírný okupační režim, konfiskaci neprovedlo. Intervenovali u dánské vlády a tato pak německý majetek konfiskovala i na svém území.

 

👉 NĚMECKO NÁM Z REPARACÍ DOSUD ZAPLATILO NĚKOLIK SET MILIONŮ KORUN, TEDY JEN NEPATRNÝ ZLOMEK Z TOHO, CO JE NÁM POVINNO ZAPLATIT.

Naše reparační pohledávky spolu s nereparačními pohledávkami činily v r. 1945 360 miliard Kč (v hodnotě z roku 1938) /JUDr. R. Král, expert na mezinárodní právo, který se řadu let zabýval na ministerstvu zahraničních věcí majetkoprávními otázkami, v článku „Agresor má povinnost hradit škody, které válkou způsobil“, Právo, 9.11.1993/.

 

👉 K výši reparací se vyjádřil i prof. JUDr. V. Pavlíček, DrSc., vedoucí katedry na Právnické fakultě UK a tehdejší člen Legislativní rady vlády ČR. „Na mezispojeneckém reparačním úřadu v Bruselu byly naše škody vyčísleny na 19,5 miliardy tehdejších amerických dolarů. Z toho bylo uhrazeno reparacemi pouze 14,4 milionu dolarů a vrácením majetku in natura 76,8 milionů

👉 Úřad v Bruselu skončil činnost koncem listopadu 1959 – tehdy bylo ze škod uhrazeno Československu necelé půlprocento.

👉 Čs. delegace tehdy na závěr zasedání prohlásila, že si čs. vláda vyhrazuje právo na odčinění všech způsobených škod. ČESKOSLOVENSKO NIKDY NEPROHLÁSILO, ŽE DOSAVADNÍ ČÁSTEČNÉ ODŠKODNĚNÍ POVAŽUJE ZA UKONČENÉ.“ (Minulost je třeba uzavřít tečkou, Právo, 1.10.2004)

 

👉 „V roce 1973 dosáhly Československo a SRN dohody o navázání diplomatických styků. Při této příležitosti padla i otázka čs. reparačních nároků. V prosinci 1973, v souvislosti s podpisem dohody, tehdejší kancléř Wlli Brandt v Praze přednesl k této problematice prohlášení. V něm čs. nároky uznal, jejich úhradu však podmínil sjednocením Německa. Doslova tehdy prohlásil, že by nebylo spravedlivé´požadovat, aby Německo platilo za situace, kdy nebyly splněny dohody a sliby Spojenců, že bude obnoveno sjednocené Německo. Toto prohlášení potvrdily v 80. letech i další německé vlády.

 

NESMĚLÝ POKUS ZAHÁJIT JEDNÁNÍ O ČS. NÁROCÍCH UČINĚNÝ V POLOVINĚ ROKU 1990 NĚMECKÁ STRANA ODMÍTLA S ODŮVODNĚNÍM, ŽE VŠICHNI JEJÍ EXPERTI JSOU ZAMĚSTNÁNI PRACÍ NA DOKUMENTECH KE SJEDNOCENÍ NĚMECKA. NICMÉNĚ SLÍBILO PO SJEDNOCENÍ ROZHOVORY O NICH ZAHÁJIT.

 

👉 Sjednocení – přesněji připojení NDR k SRN – bylo vyhlášeno na začátku října 1990. I poté ale Bonn jednat odmítl s odkazem na první celoněmecké volby. Ty proběhly v prosinci. Po nich německá strana zaujala stanovisko: ORIENTUJME SE NA BUDOUCNOST, NEBUDEME SE VRACET DO MINULOSTI! Odmítla dokonce myšlenku ´tlusté čáry´, podle níž se měly obě strany vzdát jakýchkoliv nároků…(Rekapitulace platných českých odškodňovacích nároků vůči Německu vydá na dlouhý seznam, Richard Král, Právo, 14. prosince 2004, str. 14)

 

👉Místo toho, aby vláda SRN, v níž H.D. Genscher byl ministrem zahraničních věcí, přistoupila k jednání o reparacích, jak dříve německé vlády slibovaly, včetně Genschera, německé ministerstvo zahraničních věcí požádalo, abychom jim „předali bezplatně do vlastnictví“ palác na Malé Straně, v němž sídlilo velvyslanectví SRN.

👉 Dále pak diplomatickou notou žádala, abychom jim vrátili budovy, ve kterých před válkou sídlilo říšské velvyslanectví v Praze, které byly po válce v souladu s Pařížskou reparační dohodou zkonfiskovány. (Jak to bylo s českými nároky vůči Německu, Richard Král, Právo, 18.3.2005)

👉Že naše reparační nároky vůči Německu stále platí, potvrdil prof. JUDr. Václav Pavlíček, CSc., v článku Minulost je třeba uzavřít skutečnou tečkou. Na otázku redaktora J. Kovaříka, zda ČR MŮŽE KDYKOLIV POLOŽIT NA STŮL OTÁZKU NEUHRAZENÝCH REPARAČNÍCH NÁROKŮ, odpověděl prof. V. Pavlíček, DrSc.: „Ano, pokud záležitost nebude právně ukončena. Mírová smlouva, kterou mohla být za reparacemi učiněna tečka, uzavřena nebyla.“ (Právo, 1.10.2004)

 

👉Tvrzení kohokoliv o tom, že Česko-německou deklarací z r. 1997 se ČR i SRN zavázaly, že nebudou vznášet proti sobě majetkové nároky, a tudíž nemůžeme požadovat na SRN ani reparace, je, jak vyplývá i z výše uvedeného, právně zcela irelevantní. O jaké majetkové nároky SRN jde, které se údajně vůči nám zavázala nevznášet? Jde snad o konfiskovaný majetek tzv. sudetských Němců? Nejde a podle mezinárodního práva ani nemůže jít, jak lze dovodit z výše uvedeného.

 

👉Jaké majetkové nároky se zavázala SRN vůči nám tedy nevznášet? Takový majetek, jak jsme přesvědčeni, ani neexistuje. Jinak řečeno: SRN se tedy zavázala vůči nám nevznášet majetkové nároky, které de facto ani de iure neexistovaly a ani neexistují. Hrubou chybou některých našich politických, a dokonce i ústavních činitelů je, že přejímají zčásti či plně německou argumentaci. Co si máme myslet, když Karel Schwarzenberg, ministr zahraničních věcí ČR, v rozhovoru s německými novináři, zjednodušeně řečeno, prohlásil, že se necítí jako Čech, ale jako Böhme? I tzv. sudetští Němci o sobě prohlašují, že jsou Böhme.

 

👉 DLOUHOLETOU SNAHOU SRN JE ZABRÁNIT OTEVŘENÍ REPARAČNÍCH POŽADAVKŮ KÝMKOLIV.

Bázlivost či servilnost určitých kruhů v oprávněných státech vznesení nároků zabraňuje stejně účinně. Po uzavření smlouvy 2+4, jež předcházela opětovnému sjednocení Německa, Němci předstírali, že mlčení smlouvy o reparacích znamená, že reparace jsou už nadobro smeteny ze stolu. Stanovisko USA však byla zcela jiné. Podle právníků ministerstva zahraničí USA mlčení „prostě jen znamenalo, že o reparacích se teprve bude jednat v budoucnosti.“ (Odškodnění 2000-2006, Česko-německý fond budoucnosti, 2007). Jen mírová konference a uzavření mírové smlouvy s Německem, jež bude obsahovat ustanovení o reparacích, které má SRN zaplatit poškozeným státům, může být touto tečkou, o níž výše se zmínil i prof. V. Pavlíček. A ta tečka nebyla dosud učiněna.

👉 Požádat SRN, aby splnila své reparační povinnosti vůči nám, nejen můžeme, ale i z hlediska našich zájmů i musíme. Němci jsou sice přeborníci v neplnění reparací, jak ukázala již období po první světové válce, ale přesto jejich povinnost zaplatit nám náhradu škod, které nám způsobili svou agresí, dále trvá.

 

👉 Z výše uvedených důvodů proto nemůžeme souhlasit s názorem pana prof. JUDr. J. Kuklíka, DrSc., že požadavky na plnění reparací Německem jsou nebezpečným otvíráním Pandořiny skříňky.

👉 Jediné nebezpečí, které vidíme, hrozí Německu, že nám bude muset konečně zaplatit reparace. Je ale přece zcela přirozené, že když někdo něco ukradne, zničí, musí škodu nahradit.

👉 Opak je porušením jednoho z principů mezinárodního práva. Takto to svého času vyjádřil i polský sejm, podobné hlasy se ozvaly i ze Slovinska, nedávno opakovaně i z Řecka. V Itálii poškození zločiny německé soldatesky v druhé světové válce se domáhají odškodnění.

 

JUDr. O. Tuleškov

 

https://cz24.news/kdy-nam-nemecko-konecne-zaplati-reparace/

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

29.06.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024 16:58, parlamentnilisty: LEYENOVÁ ZNOVU DO ČELA EK? Z ITÁLIE A MAĎARSKA KŘIK. FIALA TLESKÁ:

 

👉 Rada Evropské unie se na čtvrtečním jednání shodla na jménech na nejvyšších postech Evropské unie. Staronovou šéfkou Evropské komise by se měla stát Ursula von der Leyenová 👹, předsedou Evropské rady Portugalec Antonio Costa a šéfkou unijní diplomacie by měla být Estonka Kaja Kallasová. „Jsem si jist, že navržení lídři EU budou naslouchat zájmům Česka,“ uvedl premiér Petr Fiala 👹, který všechna tři jména podpořil. Lídři také schválili strategický program EU na příštích pět let a podepsali bezpečnostní dohodu s Ukrajinou.

 

👉 Český premiér Petr Fiala 👹 podpořil na jednání v Bruselu všechny navržené kandidáty na nejvyšší funkce Evropské unie. Jednání podle něj probíhalo velmi racionálně a díky tomu se lídři velmi rychle shodli i na dalších tématech. Evropská rada nominovala na předsedkyni Evropské komise opětovně Ursulu von der Leyenovou, na budoucího předsedu Evropské rady Antonia Costu a do vedení unijní diplomacie Kaju Kallasovou.

 

👉 „Myslím, že to je rozhodnutí, které je pro Českou republiku dobré a já jsem toto rozhodnutí podpořil. Všechny tři osobnosti znám, mají k České republice dobrý vztah a mám s nimi dobré pracovní zkušenosti,“ uvedl český premiér 👹. Ursulu von der Leyenovou a Kaju Kallasovou nyní musí posvětit Evropský parlament na své ustanovující schůzi v červenci.

 

👉 Přitom ještě před jednáním zaznívala kritika například od italské premiérky Giorgie Meloniové, že její konzervativní frakce ECR nebyla přizvána k jednáním ze začátku týdne, kde se nejsilnější frakce lidovců a socialistů dohodly na jménech všech tří nejvyšších evropských činitelů. MAĎARSKÝ PREMIÉR VIKTOR ORBÁN DOKONCE PROHLAŠOVAL, ŽE JDE O PODVOD NA EVROPSKÉ VOLIČE. 👍

 

👉 „FRAKCE EPP VYTVOŘILA KOALICI LŽÍ A PODVODŮ SE SOCIALISTY A LIBERÁLY 👍. Tuto hanebnou dohodu nemůžeme a nebudeme podporovat 👍. Pro tohle evropští občané nehlasovali! 👍“ hřímal Orbán.

 

👉 Evropská rada ale nakonec všechny tři předjednané posty schválila a šéfka Evropské komise poděkovala za důvěru na další mandát. „Děkuji vedoucím představitelům za podporu mé nominace na druhý mandát. Jsem potěšena, že mohu sdílet tento okamžik se svými přáteli Antoniem Costou a Kajou Kallasovou. Nyní budu usilovat o potvrzení v Evropském parlamentu poté, co předložím své politické cíle,“ uvedla von der Leyenová 👹.

 

👉 Spokojený s výběrem jmen je i francouzský prezident Emmanuel Macron 👹, který navrženým kandidátům pogratuloval. „Gratuluji Ursule von der Leyenové, Kaje Kallasové a Antoniu Costovi. Na dnešním večerním zasedání Evropské rady jsme se rozhodli vycházet z našich zkušeností a odrážet politickou rovnováhu naší unie ve službách naší strategické agendy,“ napsal Macron na síti X.

 

👉KLÍČOVÝM BODEM JEDNÁNÍ BYLO TAKÉ SCHVALOVÁNÍ STRATEGICKÉHO PROGRAMU NA DALŠÍCH PĚT LET. Podle českého premiéra 👹 je tento program nyní realističtější, než byl ten minulý a mnohem více se v něm odrážejí zájmy ČR ((?????)), což je výsledek vytrvalého českého diplomatického úsilí.

 

👉 V rámci nové unijní strategie bude vyvíjen větší tlak na ochranu hranic v rámci migrace a také posílení spolupráce se třetími zeměmi. Klimatická politika by nově měla být pragmatičtější s ohledem na podporu evropského průmyslu. Česku se podle Fialy 👹 podařilo prosadit dvě své priority – bezpečnost a hospodářský růst. ((?????))

 

👉 „Česká republika prosadila v oblasti energetiky konkrétní úpravu textu závěrů, ve kterých se mluví o zajištění dostupné energie včetně využívání všech nízkouhlíkových zdrojů – tedy i jádra. ((Ty jsi to jádro zla!!!)) V oblasti konkurenceschopnosti se podařilo zahrnout důrazy na otevřenou obchodní politiku, což je důležité pro české firmy,“((???)) prohlásil Fiala 👹.

 

👉 Na summitu byl přítomen také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 👹, který s lídry EU podepsal bezpečnostní dohodu, která i nadále zaručuje vojenskou pomoc Ukrajině. Dohoda shrnuje dosavadní závazky EU směrem k Ukrajině včetně nedávného rozhodnutí Evropské unie vložit letos pět miliard eur, tj. 124,5 miliardy korun do speciálního fondu na vojenskou pomoc.

 

👉 Summit EU podle Fialy 👹 vyzval k dalšímu posílení vojenské podpory Ukrajině a zejména k ochraně ukrajinského obyvatelstva i kritické energetické infrastruktury s využitím systémů protivzdušné obrany, munice a raket.

 

👉 „Rada přivítala shodu na využití příjmů ze zmrazeného ruského majetku na podporu Ukrajiny a vyjádřila ochotu pracovat na půjčce na úrovni států G7,“ oznámil český premiér Fiala 👹, který měl v Bruselu s ukrajinským prezidentem Zelenským také bilaterální jednání: „Zhodnotili jsme oboustranné vztahy, ale i bezpečnostní a ekonomickou spolupráci. Ukrajinský prezident mě informoval o aktuální situaci na frontě a stavu ukrajinské armády. Bavili jsme se o švýcarské mírové konferenci i nadcházejícím summitu NATO, stejně tak i o vztazích EU a Ukrajiny.“

 

👉 Summit se zabýval také situací na Blízkém východě. Podle českého premiéra šlo o složitější diskusi, jelikož každý členský stát EU vnímá situaci v pásmu Gazy jinak. I tak se ale znovu schválilo právo Izraele na sebeobranu, snaha o řešení humanitární krize v Gaze i podpora mírového plánu amerického prezidenta Joea Bidena 👹.

 

👉 Česko, Rakousko a Německo podle Fialy společně prosadily odstranění výzvy jiných států ze závěrů Evropské rady, aby byla Palestina mezinárodně uznána jako samostatný stát: „Může to být výsledek procesu – cíl, ale nemůže to být začátek jednání. Je to velmi citlivá otázka a z hlediska mezinárodního práva je řešena také každým státem individuálně,“ oznámil Petr Fiala 👹.

 

👉 Na závěr jednání se Evropská rada 👹 shodla na posílení investic do obrany. Evropská komise má připravit návrhy s důrazy na obranný průmysl. Evropská unie se podle lídrů musí dál stávat v obraně více soběstačnou. ((V čem soběstačnou, když jste všechno rozkradli a rozprodali???))

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Leyenova-znovu-do-cela-EK-Z-Italie-a-Madarska-krik-Fiala-tleska-757635

 

 

📌28.06.2024: 🚨🌎 AGENDA 2030. CHCETE POCHOPIT, CO JE AGENDA 2030?

 

Pak sledujte toto.

 

„179 různých zemí se přihlásilo k tomuto plánu, podle kterého se svět vyvine v totalitní stát pod jednou vládou“

https://t.me/absurdnisvet/75360

 

 

📌28.06.2024: 15 MINUTOVÁ MĚSTAhttps://t.me/absurdnisvet/75361

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVA VELKÁ SEVASTOPOLSKÁ ODVETA: RUSKÁ RAKETA ISKANDER ZNIČILA AMERICKÝ RAKETOVÝ SYSTÉM M270A1

 

https://youtu.be/MBv2jBdcbRI?si=SHb155TOlDzt3hGQ

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️💣💣💣29.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: NUTÍ PUTINOVA VÁLKA VOLODYMYRA ZELENSKÉHO UZNAT PORÁŽKU? UKRAJINA NECHCE STÁLÉ PRODLUŽOVÁNÍ VÁLKY

 

((Západ v šoku??? Co na to naši bojechtivé ryby, které smrdí od hlavy???))

 

https://youtu.be/14aw3MrbjRk?si=QzGC8fCawl-Sb2OY

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝28.06.2024, 10:37, novinky.cz, Karolina Brodníčková: HILŠER ZÍSKAL FÍGLEM ZE SENÁTU O 5 MILIONŮ KORUN VÍC. ČERPAT CHCE DÁL:

 

((Vyžírky našeho státu!!! Drzé straky našich peněz, za nic!!! Co ty na to Fiala, Rakušane, beztrestně rozdávat naše peníze???))

 

Marek Hilšer si před šesti lety založil hnutí „Marek Hilšer do Senátu“, aby mu jako nezávislému kandidátovi přicházely od státu peníze za mandát. Od roku 2018 si tak přilepší ke svému platu a náhradám senátora o dalších 5,4 milionu korun ze státního rozpočtu.

V čerpání chce pokračovat, do horní komory v září kandiduje s podporou Pirátů.

 

👉 „Všechny VÝDAJE JSOU NAD RÁMEC ZÁKONA pro veřejnost zveřejněny na transparentním účtu.

👉 Finance byly využity například na organizaci konference o klientelismu, podporu občanů v boji proti predátorskému developmentu, organizaci debaty o EU, řešení problematiky Airbnb a další,“ napsal Novinkám Hilšer, který na sebe upozornil neúspěšnou kandidaturou na Hrad v roce 2018.

 

👉 Hilšerovo hnutí dostává příspěvky od státu čtvrtletně, po 225 tisících korunách.

👉 Ročně činí celková suma za mandát senátora 900 tisíc.

👉 Dosud mu bylo vyplaceno skoro 5 milionů korun.

👉 V letošním roce ještě celý příspěvek neobdržel, zatím mu došlo 225 tisíc, další výplata by měla přijít nyní v červenci.

 

Dodal, že část peněz také použil na prezidentskou kampaň pro volby v roce 2023, v níž podle zveřejněné zprávy utratil 1,8 milionu korun, další peníze použije na senátní kampaň pro letošní volby v září. Na tu platí limit dva miliony korun pro první kolo a dalších 500 tisíc na kolo druhé.

 

Podle smlouvy mezi Piráty a Hilšerem, kterou strana zveřejnila na svých stránkách, musí senátor své kroky v kampani sice konzultovat, příspěvek za mandát ve výši 900 tisíc ročně však bude náležet jeho hnutí „Marek Hilšer do Senátu“ tak jako doposud. Hilšer by však v případě zvolení měl změnit senátorský klub – z klubu Starostů vstoupit do klubu Piráti a SEN21.

 

BEZ HNUTÍ BY PŘÍSPĚVEK NEDOSTAL!

 

👉 PŘÍSPĚVEK NA MANDÁT ČERPÁ ZA SENÁTORY KAŽDÁ POLITICKÁ STRANA, ČINÍ 900 TISÍC ROČNĚ, ZA ŠEST LET TEDY 5,4 MILIONU KORUN.

((Takhle lítají naše peníze komínem do někoho kapes!!!))

V PŘÍPADĚ HILŠERA, KTERÝ PŘED ŠESTI LETY KANDIDOVAL JAKO NEZÁVISLÝ, BY TYTO PENÍZE NEBYLY VYPLÁCENY NIKOMU 👉 A STÁT BY UŠETŘIL.

👉 Hilšer si však raději založil vlastní hnutí „Marek Hilšer do Senátu“, za které kandidoval, aby mu stát musel peníze dávat.

 

Zatímco ostatní strany příspěvky za mandáty používají na placení aparátu, platů, nájmu za kanceláře apod., Hilšer mohl s penězi zacházet bez podobných výdajů dle zveřejněné výroční zprávy za rok 2023.

 

Jak ukazuje Hilšerův transparentní provozní účet, který si senátor zřídil, z peněz platí i různé online služby, propagaci, grafické práce, účetnictví. Z účtu byly však provedeny i výběry hotovosti.

 

👉 Hilšer přitom jako další senátoři čerpá kromě platu i senátorské náhrady, které mu celou řadu výdajů pokrývají.

👉 Jen náhrady na reprezentaci ročně činí 182 400 korun 👉, 456 tisíc korun dostává zase jako „víceúčelovou paušální náhradu“.

👉 Hilšer v loňském roce vyčerpal také 240 tisíc korun jako náhradu výdajů za kancelář, takřka limitních 284 tisíc korun si nechal proplatit za odborné a administrativní práce“,

👉 Hilšerovi asistenti vyšli jen za loňský rok Senát na maximálně proplácenou částku 666 tisíc korun a 👉 mobilní služby senátora stály z veřejných peněz za loňský rok 34 tisíc korun.

👉 Hilšer má jako místopředseda výboru pro sociální politiku příplatek k platu senátora a činí tak letos přes 123 tisíc měsíčně.

 

👉 Hilšer je se svým postupem v Senátu výjimečný. Jen lehce podobně si počínal senátor Václav Láska, který své hnutí Senátor 21 založil však až po vstupu do horní komory za účelem podpory dalších nezávislých kandidátů. SEN 21 však jako hnutí skutečně funguje a chystá se i do voleb do Sněmovny.

 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-hilser-ziskal-figlem-ze-senatu-o-5-milionu-korun-vic-cerpat-chce-dal-40478226?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3WdCkBHOsBqhLhCoz94ytsN_5vLIRBic5tA6tOrxjiRp2JpLOWjjzUIdI_aem__N9BUyVnxCtVfM03lscJ6g#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

 

 

📌28.06.2024 💥“PANIKA“ – jen obálka časopisu Time po Bidenově neúspěchu v debatě s Trumpem.

Vystoupení současného amerického prezidenta uznali za katastrofu i jeho nejbližší spojenci, poznamenala publikace. Podle hodnocení novinářů vypadal politik hodně jako 81letý dědeček.

„Je to však dědeček, který tenkým hlasem mumlá nesrozumitelné argumenty a často tupě zírá s otevřenou pusou na to, jak se Trump pouští do jednoho slovního útoku za druhým“, – uvedli autoři materiálu.

https://t.me/to_je_nas_svet/27443

 

 

📌28.06.2024: 🇷🇺 RUSKÁ REPREZENTACE V JUDU NEPŘIJME POZVÁNÍ MOV NA LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2024 V PAŘÍŽI, UVÁDÍ SE NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH FDR.

 

„Ze sedmnácti judistů s olympijským žebříčkem MOV povolil účast na olympiádě pouze čtyřem. Zbytek sportovců je nucen zůstat doma. V této situaci prezidium Ruské federace juda přijalo jednomyslné rozhodnutí – ruská reprezentace juda nepřijme ponižující podmínky a nebude na hrách v Paříži vystupovat ve složení, které navrhli funkcionáři Mezinárodního olympijského výboru,“ uvádí se ve zprávě.

https://t.me/to_je_nas_svet/27444

 

 

📌29.06.2024, 07: 15: SYSTÉMY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY PŘES NOC ZLIKVIDOVALY ŠEST UKRAJINSKÝCH DRONŮ:

 

Drony ozbrojených sil Ukrajiny byly sestřeleny nad územím Tverské, Brjanské, Belgorodské oblasti a Republiky Krym.

 

„Během minulé noci, během pokusu kyjevského režimu provést teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů na území Ruské federace, systémy protivzdušné obrany ve službě zachytily a zničily dva UAV nad územím Tverské oblasti,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Kromě toho byly nad územím Republiky Krym zlikvidovány další dva drony. Jeden dron byl sestřelen v Brjanské a Belgorodské oblasti, dodalo ministerstvo.

 

Jak bylo uvedeno ve vládě Tverské oblasti, drony ozbrojených sil Ukrajiny byly zničeny ve 4:35 v okrese Toropetsky. Nedošlo k žádným obětem ani zkáze.

 

https://www.vesti.ru/article/4022690

 

 

 

📌29.06.2024, 6:51: PROVOZ NA KRYMSKÉM MOSTĚ OBNOVEN:

 

Krymský most byl otevřen pro průjezd automobilů.

 

„Pohyb vozidel na krymském mostě byl obnoven,“ informoval kanál Telegram o provozní situaci na přístupech k mostu.

 

Předtím byl průjezd aut po mostě dočasně zablokován.

 

https://www.vesti.ru/article/4022655

 

 

 

📌29.06.2024, 6:02, MMF: VYUŽÍVÁNÍ PŘÍJMŮ Z RUSKÝCH AKTIV OHROŽUJE MĚNOVÝ SYSTÉM:

 

Rozhodnutí použít příjmy z ruských aktiv k poskytnutí půjčky Kyjevu nemá dostatečný právní základ, poznamenává Mezinárodní měnový fond.

 

Použití výnosů ze zmrazených ruských aktiv na pomoc Kyjevu ohrožuje fungování mezinárodního měnového systému kvůli chybějícímu právnímu rámci. Novinářům to oznámil šéf mise MMF na Ukrajině Gavin Gray.

 

„Vyzýváme zúčastněné země, aby zajistily, že jakékoli akce budou mít dostatečný právní základ a nebudou podkopávat fungování mezinárodního měnového systému,“ citovala Graye agentura RIA Novosti.

 

Země G7 se již dříve dohodly na přidělení půjčky Kyjevu ve výši 50 miliard na úkor zisků ze zmrazených ruských aktiv. Na summitu Evropské unie nebylo takové dohody dosaženo, ale diskuse bude pokračovat, uvedl předseda EU Charles Michel.

 

https://www.vesti.ru/article/4022651

 

 

 

📌29.06.2024, 5:44: PENTAGON A LOCKHEED MARTIN PODEPSALY SMLOUVU NA VYTVOŘENÍ SYSTÉMŮ PATRIOT ZA 5,2 MILIARDY DOLARŮ:

 

Společnost Lockheed Martin Corporation získala miliardový kontrakt na vytvoření systémů protivzdušné obrany Patriot.

 

Americké ministerstvo obrany podepsalo smlouvu se společností Lockheed Martin Corporation na vytvoření systémů protivzdušné obrany Patriot v hodnotě asi 5,2 miliardy dolarů. Informuje o tom agentura RIA Novosti s odkazem na prohlášení Pentagonu.

 

Jak je uvedeno, doba plnění této smlouvy je tři roky. Zároveň neexistují žádné informace o počtu systémů protivzdušné obrany, které se plánují vyrobit.

 

Všechny protiletadlové raketové systémy Patriot a NASAMS, které jsou v současné době ve výrobě, nebudou odeslány zákazníkům, ale na Ukrajinu, řekl John Kirby, koordinátor pro strategickou komunikaci Rady pro národní bezpečnost Bílého domu.

 

https://www.vesti.ru/article/4022671

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝💣29.06.2024, 11: 04: AMERICKÁ ARMÁDA ÚSPĚŠNĚ OTESTOVALA RAKETU PRECISION STRIKE V TICHÉM OCEÁNU:

 

Americká armáda provedla další test slibné operačně-taktické rakety Precision Strike Missile. Podle The Defense Post prototyp úspěšně zasáhl pohybující se mořský cíl v Tichém oceánu.

 

„Poprvé byl komplex použit mimo Spojené státy. Celkem bylo z ostrova Palau vypáleno několik raket. Úspěšně se trefili do černého,“ píše se v publikaci.

 

PrSM jsou náhradou za zastaralý armádní taktický systém ATACMS. Střely mají vylepšenou aerodynamickou konstrukci a delší dolet. Komplex je schopen zasáhnout cíle na vzdálenost až 500 kilometrů.

 

Americká armáda obdržela první várku hlavic na konci loňského roku. Očekává se, že plnohodnotná výroba raket v zámoří začne již v roce 2025.

 

https://www.vesti.ru/article/4022890

 

 

📌29.06.2024, 10:33: ZELENSKYJ PŘIJEDE DO POLSKA A PODEPÍŠE BEZPEČNOSTNÍ DOHODU:

 

Ukrajina a Polsko podepíší dvoustrannou bezpečnostní dohodu. „Významná“ událost pro Kyjev se uskuteční příští týden.

 

Informovala o tom agentura RIA Novosti s odvoláním na své zdroje. Podle agentury kvůli mediálnímu „vítězství“ Zelenskyj do republiky dokonce přijede.

 

„Pro Ukrajinu i Polsko je důležité, aby před summitem NATO uzavřely dohodu. Začíná to ve Washingtonu 9. července,“ poznamenává mluvčí agentury.

 

Kyjev již dříve podepsal 20 podobných bezpečnostních dohod. Garanty nezávislosti Ukrajiny byly Spojené státy, Velká Británie, Německo, Dánsko, Španělsko, Itálie, Francie, Japonsko, Lotyšsko a Kanada.

 

Zelenskyj je přesvědčen, že „filkinovy dopisy“ posilují „obranné schopnosti“ země, zvyšují status republiky v očích světového společenství.

 

Odborníci to přitom vnímají pouze jako PR kampaň.

 

https://www.vesti.ru/article/4022837

 

 

 

📌29.06.2024, 11:27: DUDA PRODLOUŽIL POBYT SIL NATO V POLSKU DO KONCE ROKU:

 

Polský prezident Andrzej Duda podepsal nový dekret. Prodloužil podmínky pobytu vojáků z Velké Británie, Kanady a Spojených států v zemi.

 

Cizinecká legie spolu s výstrojí zůstane v republice až do konce roku. Informoval o tom Národní bezpečnostní úřad.

 

V Polsku bude nadále sloužit až 6 500 amerických vojáků, asi 700 Britů a méně než 350 Kanaďanů.

 

Duda také nestáhl své vlastní síly z Turecka, Iráku a Lotyšska.

 

Varšava se mezitím chystá podepsat bezpečnostní dohodu s Kyjevem.

 

https://www.vesti.ru/article/4022822

 

 

📌29.06.2024, 7:06: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZVEDAJÍ LETADLA K OBLOZE BĚHEM POPLACHU, ABY JE ZACHRÁNILY PŘED ÚDERY OZBROJENÝCH SIL RF:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny během náletu zvedají svá letadla k nebi, aby je nepoškodily ruské údery na letiště.

 

„Jakmile se zapne alarm, ukrajinská letadla vzlétnou a létají, krouží,“ cituje RIA Novosti koordinátora Nikolajevova metra Sergeje Lebeděva.

 

Upřesňuje se, že podobné akce byly zaznamenány na letecké základně ve Vozněsensku v Mykolajivské oblasti, na letišti Starokonstantinov v Chmelnycké oblasti a na letišti Konatovo v Kirovohradské oblasti.

 

Ruské ozbrojené síly zahájily skupinový úder na letištní infrastrukturu Ukrajiny. Plánovalo se na něj umístit letadla dodávaná ze západních zemí.

 

https://www.vesti.ru/article/4022679

 

 

📌29.06.2024, 11:47, MUSK: SÍŤ X PŘEKONALA SVŮJ ČASOVÝ REKORD V POUŽÍVÁNÍ V USA:

 

Sociální síť X překonala svůj předchozí rekord v době používání ve Spojených státech, uvedl majitel sítě, americký miliardář Elon Musk.

 

Počet sekund, které uživatelé strávili na sociální síti X, dosáhl 76 miliard, čímž překonal předchozí rekord o 5 %, poznamenal Musk na své stránce na sociální síti X.

 

Twitter byl založen v roce 2006 jako sociální síť pro výměnu krátkých zpráv. Na podzim roku 2022 Musk koupil Twitter za 44 miliard dolarů a v dubnu 2024 společnost X Twitter pohltila. Sídlo společnosti X se nachází v Nevadě (USA).

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4022969

 

 

📌29.06.2024, 12:11: USA NAKUPUJÍ ČÍNSKÉ TABÁKOVÉ VÝROBKY V HODNOTĚ 274,4 MILIONU DOLARŮ:

 

V květnu letošního roku Čína prodala do zahraničí tabákové výrobky v hodnotě 856,3 milionu dolarů. Spojené státy se staly hlavním obchodním partnerem Nebeské říše.

Informovala o tom agentura RIA Novosti. Celkem Američané dovezli cigarety a kuřácké listy za rekordních 274,4 milionu dolarů.

 

„Spojené státy představovaly 32 % všech dodávek. Čínský tabák byl také aktivně nakupován Velkou Británií, Jižní Koreou a Ruskem,“ uvádí publikace.

 

Spojené státy v posledních čtyřech měsících zvýšily dovoz těchto produktů z Číny. Objem v peněžním vyjádření se přitom mírně zvýšil, a to pouze o jedno procento.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4022931

 

 

📌29.06.2024, 07: 51: V KURSKÉ OBLASTI ZAHYNULO PĚT LIDÍ V DŮSLEDKU ÚTOKU HELIKOPTÉRY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ukrajinská helikoptéra zaútočila na obytnou budovu ve vesnici Gorodišče.

 

„V noci ukrajinská helikoptéra zaútočila na obytnou budovu ve vesnici Gorodišče v okrese Rylsky. K našemu velkému zármutku zemřelo v důsledku skládky pět lidí,“ napsal na svém kanálu Telegram úřadující gubernátor Kurské oblasti Alexej Smirnov.

 

Upřesnil, že mezi mrtvými jsou dvě malé děti. Další dva lidé byli hospitalizováni ve vážném stavu.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve oznámilo, že systémy protivzdušné obrany přes noc zlikvidovaly šest ukrajinských dronů nad územím Tverské, Brjanské, Belgorodské oblasti a Republiky Krym.

 

https://www.vesti.ru/article/4022583

 

 

📌29.06.2024, 11: 41, MINISTERSTVO OBRANY BĚLORUSKA: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ROZMÍSTILY NA HRANICÍCH ELEKTRONICKÉ ZPRAVODAJSKÉ SYSTÉMY:

 

Ukrajinské ozbrojené síly rozmístily na hranicích s Běloruskem elektronické zpravodajské sledovací systémy, uvedl Vadim Lukaševič, zástupce velitele sil speciálních operací pro ideologickou práci ozbrojených sil Běloruska.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny široce používají drony, které po narušení hranice létají na běloruské území, dodal.

 

Běloruské jednotky sil speciálních operací plní úkoly společně s pohraniční službou. Pátrají tedy a při odhalení sabotážních a průzkumných skupin nepřítele je blokují a ničí, kryjí jednotky raketových vojsk a dělostřelectva, jsou v neustálé pohotovosti k rychlé reakci a v případě potřeby postupují do oblastí přepadových operací, řekl Lukaševič, jehož slova cituje kanál Telegram běloruského ministerstva obrany.

 

„Vojáci speciálních sil jsou pověřeni kvalitním plněním svěřených úkolů. Jsme připraveni na jakékoli provokace, jsme připraveni odrazit jakéhokoli nepřítele,“ zdůraznil Lukaševič a dodal, že obyvatelstvo republiky si může být jisto, že jednotky speciálních sil udělají „vše možné a dokonce nemožné“ pro ochranu země.

 

https://www.vesti.ru/article/4022947

 

 

📌29.06.2024, 09: 48: TŘI LIDÉ BYLI ZRANĚNI PŘI RAKETOVÉM ÚTOKU NA SEVASTOPOL:

 

V důsledku raketového útoku na Sevastopol byli zraněni tři civilisté, uvedl na sociálních sítích gubernátor města Michail Razvožajev.

 

„Mají zranění od střepiny mírné závažnosti. Nyní jsou hospitalizováni v nemocnici,“ napsal.

 

Střepiny sestřelených raket podle něj dopadly do oblasti Novikovovy ulice. Na ulici Žukova bylo poškozeno několik domů, v soukromém domě na ulici Vygonnaja byla rozbita okna, rozbita střecha domu a strop.

 

Razvožajev vyzval obyvatele, aby se k submunici a střepinám nepřibližovali a nevyzvedávali je, ale aby zavolali na linku 112.

 

https://www.vesti.ru/article/4022763

 

 

📌29.06.2024, 10: 25: ZAHRANIČNÍ FINANČNÍ POMOC UKRAJINĚ PRUDCE KLESLA:

 

Zahraniční finanční pomoc do rozpočtu Ukrajiny klesla na nejnižší hodnoty od února 2022, konstatuje ministerstvo financí Ukrajiny.

 

Kyjevu letos pomohly pouze EU, Japonsko, Británie, Kanada, Norsko a Španělsko. Objem měsíční pomoci se přitom snížil na 1,9 miliardy eur a v květnu Ukrajina nedostala vůbec nic.

 

V roce 2022 obdržel rozpočet Ukrajiny peníze od 17 zemí, tranše činily v průměru 2,9 miliardy eur měsíčně. Největší platba přišla ze Spojených států – 11,4 miliardy eur.

 

Tranše pomáhají snižovat rozpočtový deficit Ukrajiny a pomáhají státu plnit jeho závazky.

 

Mezitím ukrajinské rozpočtové výdaje dosáhly od začátku roku 31 miliard dolarů, zatímco 39 % výdajů připadlo na výplaty mezd a údržbu armády.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4022844

 

 

📌29.06.2024, 12:17: ÚČAST V PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH V ÍRÁNU BYLA NEJNIŽŠÍ V HISTORII – 40 %:

 

Během prvního kola prezidentských voleb v Íránu hlasovalo pouze 40 % voličů, což je nejnižší účast v historii země, řekl zástupce volebního štábu Mohsen Eslami ve vysílání televizního kanálu IRIB.

 

Celkový počet hlasů byl podle něj 24,5 milionu, počet znehodnocených hlasovacích lístků byl asi 1 milion. Přitom v zemi je jen 61 milionů voličů.

 

Předčasné prezidentské volby v islámské republice byly vyhlášeny po smrti prezidenta Ebráhíma Raísího při leteckém neštěstí.

 

Lídry v počtu hlasů získaných v prvním kole byli bývalý íránský ministr zdravotnictví Masúd Pezeškjan a zástupce duchovního vůdce islámské republiky v Nejvyšší radě národní bezpečnosti Saíd Džalílí. Žádný z nich však nezískal více než 50 % hlasů potřebných k vítězství. Druhé kolo prezidentských voleb je naplánováno na 5. července.

 

https://www.vesti.ru/article/4022933

 

 

📌29.06.2024, 12: 47: EU UVALILA NA BĚLORUSKO NOVÉ SANKCE:

 

Evropská unie rozšířila na Bělorusko řadu sankcí, které již byly vůči Rusku uvaleny, vyplývá z prohlášení Rady EU. Dovoz zlata, diamantů, hélia, uhlí a minerálních produktů, ropy z Běloruska do Unie je tedy zakázán.

 

V prohlášení se zejména uvádí, že opatření, jejichž cílem je rozšířit na Bělorusko omezení, která jsou již vůči Ruské federaci platná, řeší problém obcházení sankcí vyplývajících z úzké integrace mezi ruskou a běloruskou ekonomikou.

 

Zákaz zahrnuje tranzit zboží a technologií dvojího užití přes Bělorusko, jakož i přepravu zboží registrovaného v republice vozidly, včetně přívěsů a návěsů.

 

Kromě toho EU ukládá evropským společnostem povinnost zabránit zpětnému vývozu zboží, na které se vztahují sankční omezení, do Běloruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4022998

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 29.06.2024“:

➡️☭☆ Záběry z ničení postavení systému protivzdušné obrany S-300PS v obci. Velikodolinskoje Oděská oblast

Na exponovanou pozici protiletadlového raketového systému S-300PS ukrajinských ozbrojených sil zahájila raketový úder posádka Iskander OTRK ruských ozbrojených sil.

Objektivní kontrolní prostředky potvrdily zničení cíle.

V důsledku úderu byly zničeny: radar RPN (zaměřovací osvětlovací radar), NVO (detektor malých nadmořských výšek) a kabina bojového řízení.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během minulé noci, kdy se kyjevský režim pokusil provést teroristické útoky pomocí bezpilotních prostředků na území Ruské federace, zachytily a zničily systémy protivzdušné obrany 2 UAV nad územím Tverské oblasti, 1 UAV nad územím Brjanské oblasti, 1 UAV nad územím Belgorodské oblasti a dva UAV nad územím Republiky Krym.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Podle předběžných údajů byli v důsledku odraženého raketového útoku na Sevastopol zraněni 3 civilisté, kteří měli šrapnelová zranění mírné závažnosti, řekl Razvozhaev

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Autobus vezoucí zaměstnance rozestavěné jaderné elektrárny Akkuyu v Turecku se srazil s autem, zabil 2 lidi a 35 zranil, informovala místní média (foto ze sociálních sítí)

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Žádný z kandidátů v prezidentských volbách v Íránu nezískal v prvním kole 50 % hlasů, druhé kolo se uskuteční 5. července, uvedlo ministerstvo vnitra, kde volební komise sídlí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

Rusko zasáhlo hlavní logistické centrum ukrajinských ozbrojených sil. Před odesláním do předních linií tam byly uskladněny západní zbraně

 

Ruské ozbrojené síly zasáhly západními zbraněmi velké logistické centrum ukrajinských ozbrojených sil

24.6.2024

Výbuchy v Oděse:

Ruské ozbrojené síly (AF) zasáhly velké logistické centrum ukrajinských ozbrojených sil (AFU). Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany . Je známo, že západní zbraně byly před odesláním do předních linií uloženy v centru.

Mezi zbraněmi uloženými ve skladu byly podle ministerstva i zbraně západní výroby. „[Centrum] provádělo akumulaci, skladování a přerozdělování zbraní, včetně raket, dodaných kyjevskému režimu západními zeměmi,“ uvádí zpráva.

Kromě toho bylo řečeno, že během 24 hodin byly poškozeny akumulace živé síly a vojenské techniky ukrajinských ozbrojených sil ve 112 okresech. Je třeba poznamenat, že údery byly provedeny operačně-taktickým letectvem, drony a dělostřelectvem.

Ministerstvo obrany upřesnilo, že od zahájení speciální vojenské operace bylo zničeno: 613 letadel, 276 vrtulníků, 26 487 bezpilotních prostředků, 533 protiletadlových raketových systémů, 16 416 tanků a jiných obrněných bojových vozidel, 1 348 bojových vozidel vícenásobných odpalovacích raketových systémů, 10 825 polních dělostřeleckých děl a minometů a také 22 893 jednotek speciálních vojenských vozidel.

Rusko udeřilo na západní muniční továrnu v Oděse

Dříve bylo hlášeno , že v Oděse došlo k explozi. Kde přesně k tomu došlo, nebylo specifikováno. Po příjezdu začal silný požár, z různých částí města byly vidět obrovské oblaky kouře.

Rám: Telegramový kanál „Country Politics“

Podle koordinátora podzemí Nikolaev, Sergeje Lebedeva , rána zasáhla továrnu na výrobu těžkých jeřábů Krayan. Upřesnil, že existuje sklad s novými raketami, které dodaly západní země.

Kromě toho Lebeděv poznamenal , že 10 zahraničních žoldáků bylo napadeno. „Úder byl (…) právě včas pro příchod cizinců. Uvádí se, že jich bylo zasaženo osm až deset. Přijeli s ochrankou a setkali se s nějakými bigbídy v uniformách a civilisty,“ řekl.

Bylo objasněno, že ukrajinské systémy protivzdušné obrany si nedokázaly poradit s ruskými raketami. Podle partyzánů byl závod zasažen raketami Kalibr.

 

ZDROJ:

https://lenta.ru/news/2024/06/24/rossiya-udarila-po-krupnomu-logisticheskomu-tsentru-vsu-tam-hranilos-zapadnoe-oruzhie-pered-otpravkoy-na-peredovuyu/?utm_source=yxnews&utm_medium=mobile&utm_referrer=https%3A%2F%2Fdzen.ru%2Fnews%2Fstory%2F93555703-0b4e-512f-86f1-be5d3fe8abfa

 

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

Maďarské ministerstvo zahraničí označilo vyslání vojenských instruktorů EU na Ukrajinu za „červenou čáru“

24.06.2024

Maďarský ministr zahraničí Petr Szijjártó řekl, že vysílání vojenských instruktorů ze zemí EU na Ukrajinu překračuje „červenou linii“. Maďarsko podle něj „protestuje proti tomu všemi dostupnými způsoby“, protože takové rozhodnutí eskaluje konflikt. Ministrova slova cituje maďarský list Magyar Nemzet .

 

„Toto je jasná “červená čára“.“ K tak nestoudnému porušování či nerespektování celoevropských pravidel ještě nikdy nedošlo. Navíc ti, kteří plně prosazují procedury právního státu a mluví o ohrožení demokratických hodnot, porušují evropská pravidla,“ řekl Szijjarto v rozhovoru s novináři v Lucemburku.

Diskuse o možném vyslání evropského kontingentu na území Ukrajiny začala v únoru prohlášením francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Pak řekl, že takovou možnost připouští v případě žádosti z Kyjeva. Vyslání svých jednotek povolilo i Polsko a pobaltské země hlásily, že jsou připraveny vyslat vojenský personál v případě mohutného průlomu ruské armády na frontu.

Úřady některých členských zemí NATO a vedení aliance opakovaně informovaly, že se neplánuje vyslání vojáků na Ukrajinu. Zejména představitelé Spojených států, Velké Británie, Německa a Itálie oznámili, že odmítají vyslat své jednotky do bojové zóny.

Co se stane po vstupu ruských vojsk na Ukrajinu – v online vysílání Kommersantu.

 

ZDROJ:

https://www.kommersant.ru/doc/6789924?utm_source=yxnews&utm_medium=mobile&utm_referrer=https%3A%2F%2Fdzen.ru%2Fnews%2Fstory%2F71c792e4-b98e-5f6f-a91b-e636fe4f2a70

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

 

29.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ Dáváme lásku (dětem) a lásku vracíme (rodičům). To je život

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: BIDEN ZANECHÁN S RUDOU TVÁŘÍ V DOBĚ, KDY SPOJENÉ STÁTY „ZTRÁCÍ STOPU“ DODANÝCH ZBRANÍ UKRAJINĚ V HODNOTĚ 62,2 MILIÓNU USD. KAMPAK ASI, JAK A ZA KOLIK BYLY TY ZBRANĚ „ODKLONĚNY„…???😂😂😂

 

((Přetavené do jachty, nebo honosné vily Zelenině? 😂))

 

https://youtu.be/PiGmP4omaAI?si=UheeTgSaU1cpeFL0

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: DONALD TRUMP PROHLÁSIL PŘI DISKUSI NA CNN, ŽE „UKRAJINA NEVYHRAJE“ TU VÁLKU PROTI RUSKU A RÝPE DO ZAHRANIČNÍ POLITIKY PREZIDENTA JOE BIDENA

 

((No, ale taky mně zvednul ze židle, když Trump řekl, že proč oni mají financovat válku, to je věj aliance NATO v Evropě!!! Tak oni vždy, všude x desetiletí rozpoutávali války ve světě, tak jako i na Ukrajině, rozšířili alianaci NATO, aby se dostali k Rusku přes Ukrajinu, záměrným nedodržením Minských dohod, financovali Majdan + zvrhnutí prezidenta, převrat a ty všechny prasárny máme teď financovat my, když nám direktivně zlikvidovali zbrojný i obranný průmysl??? To snad nemyslí vážně!))

 

https://youtu.be/fKyoudjrrxQ?si=InEXvGUbpNezituk

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: IZRAELSKÝ KLÍČOVÝ PŘÍSTAV HAIFA „BOMBARDOVÁN“; HÚTIOVÉ A HNUTÍ IRÁCKÉHO ODPORU SPUSTILI MEGA-ÚTOK

 

https://youtu.be/tjyRvYJYr-k?si=vFJo6TZe3uFEiPKr

 

 

📌📢🔝🔝🔝28.6.2024, VOLNÝbloG, Lubomír Volný, Military Summary:

1)UKRAJINCI PLATÍ ŽIVOTY ZA SLÁVU ZELENSKÉHO – South Front +

2)BEZPEČNOSTNÍ DOHODA MEZI EU A UKRAJINOU

 

NATO SE PŘIPRAVUJE NA NADCHÁZEJÍCÍ SUMMIT.

 

VĚNOVÁNO 75. VÝROČÍ VZNIKU ALIANCE SE USKUTEČNÍ V POLOVINĚ ČERVENCE VE WASHINGTONU.

 

Kyjev se jako vždy připravuje na svatý den svých patronů novými mediálními vítězstvími, na bojištích nemá žádné zisky. Podle ukrajinských zpráv Zelenskij během nedávného zasedání generálního štábu nařídil vrchnímu veliteli, aby zahájil novou protiofenzívu vystavovatelů na ruských vojenských pozicích. Ukrajinské ofenzivní operace se zdají být možné pouze v Charkovské nebo Chersonské oblasti, kde pravděpodobně nepřinesou žádné strategické výsledky.

 

KYJEV HRAJE POLITICKÉ HRY A IGNORUJE ROVNOVÁHU SIL NA BOJIŠTÍCH.

 

Všechny nedávné ukrajinské pokusy o protiútok v Charkovské oblasti přinesly jen těžké ztráty. Intenzita ukrajinských operací se již snížila v oblasti Liptsy, zatímco ruská palba brání ukrajinským silám v přesunu rezervací přes řeku ve Volčansku. Ukrajinské protiútoky z jižního a východního směru ve městě jsou odraženy. Ukrajinská armáda, která trpí ztrátami, je nucena odvést jednotky dozadu pro jejich personální obsazení a doufá, že obnoví větší útoky.

 

Ve směru na Kupjansk rozšířily ruské síly zónu své kontroly severně od Stelmahovky, zatímco obec Razdolovka ve směru na Seversk se téměř dostala pod plnou ruskou kontrolu.

 

V oblasti Toretska se vzdávají celé ukrajinské jednotky, demoralizované nedávnou překvapivou ruskou ofenzívou. Na okraj města dorazily bitvy a místní ukrajinské úřady se právě rozhodly zahájit evakuaci zbývajícího civilního obyvatelstva.

 

Ukrajinské velení nasadilo posilu západně od Avdějevky, ale nepodařilo se mu získat vojenskou iniciativu. Jižně od Ocheretina ruská armáda dokončuje operaci mop-upu v troskách obce Sokil a útočí na Jevgenovku. Ruské útoky v okolí vodní nádrže Karlovka nekončí.

 

Ve směru na Ugledar se ruské síly blíží k dálnici a téměř denně zachycují nové pozice. Na předměstí Konstantinovky vypukly střety. Ruský útok na město se očekává v nejbližší budoucnosti.

 

V důsledku dlouhotrvajících bitev v Záporoží jsou ruské síly vynakládány na zónu své kontroly severně od Staromayoskoe a postupují v troskách Urozhainoe.

 

Ruskou ofenzívu na frontové linii doprovází neustálé přesné údery v ukrajinském týlu. V noci na 26. června byly hlášeny ruské údery v oblasti Sumy, Mykolaiv a Oděsa. Ukrajinské rezervy připravené na novou protiofenzívu v Charkovské oblasti jsou bombardovány ruskými každodenními údery, včetně těžkých bomb, jako je FAB-3000.

 

Ukrajinské vedení má plné ruce práce s pořádáním vítězství, aby zapůsobilo na patrony na Západě a ignorovalo vojenskou strategii. Ukrajinské vojenské velení je proslulé zahájením nesmyslných krvavých útoků, jejichž cílem je pouze vyhlásit zisky v médiích, jako tomu bylo v Případě Krynki.

TISÍCE UKRAJINSKÝCH MUŽŮ BOHUŽEL PLATÍ ZA ZELENSKÉHO SLÁVU SVÝMI ŽIVOTY.

 

https://t.me/lubomirvolnyoficialni/6344

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝28.6.2024, VOLNÝbloG, Lubomír Volný, Kla.tv: TRANSHUMANISMUS – KONEC LIDSTVA (autor: David Sörensen):

 

Transhumanismus, tj. spojení člověka a stroje, propagují světové agentury, jako je WEF a OSN, v těch nejkrásnějších barvách jako nezbytný další vývoj lidstva. Co však hrozí těm, kteří do tohoto „jablka“ kousnou?

 

https://www.kla.tv/29469

 

 

📌28.6.2024, Michal Čížek: MINISTR VNITRA VÍT RAKUŠAN POPRVÉ PŘIPUSTIL, ŽE V POLICEJNÍ VERZI O BEZCHYBNÉM PÁTRÁNÍ PO STŘELCI Z FILOZOFICKÉ FAKULTY V PRAZE SE OBJEVUJÍ ROZPORY.

 

Policejní hlídka už při prvním vstupu do hlavní budovy Filozofické fakulty UK hodinu a půl před střelbou pátrala po nebezpečném a ozbrojeném studentovi, věděla navíc, že je podezřelý z vraždy. Vedení policie se přitom dlouhé měsíce zaklínalo tím, že na fakultě hledali pouze možného sebevraha. Falešnou policejní verzi o sebevrahovi opakovaně obhajoval i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Pro deník Echo24 ale prohlásil, že měl celou dobu informace pouze z veřejných zdrojů, teď po policii chce vysvětlení. Rozumím tomu, že veřejnost nesrovnalosti zajímají, doufám, že policie tyhle věci vyjasní, řekl nově ministr. „Jel do Prahy spáchat sebevraždu,“ tvrdil například na tiskovce k vyhodnocení zásahu na FF UK 9. ledna ředitel pražské policie Petr Matějček, když od redakce dostal dotaz, zda policie opravdu neměla víc indicií, že David Kozák může být nebezpečný a chce spáchat víc než jen sebevraždu.

 

O pár dní později na sněmovním bezpečnostním výboru 11. ledna Matějček verzi o sebevrahovi zopakoval: „My jsme opravdu pracovali s tím, že je to človíček, kterej jede do Prahy spáchat sebevraždu.“ Nyní se ovšem ukázalo, že policisté měli o vrahovi daleko víc informací. Server Seznam Zprávy zveřejnil části úředního záznamu sepsaného po střelbě, který Matějčkovu tvrzení odporuje.

 

„Hlídka měla prověřit výskyt muže jménem David Kozák podezřelého z vraždy svého otce v rodinném domě v obci Hostouň,“ shrnuli příkaz z operačního střediska nadstrážmistr a dva podpraporčíci, kteří podle vlastní výpovědi byli do hlavní budovy fakulty na náměstí Jana Palacha vysláni kolem 13.20, tedy zhruba 90 minut před střelbou. Na místo dorazili neprodleně a slovo sebevrah v úředním záznamu vůbec nepoužili. Střelec dorazil do školy minutu před nimi a odešel na toaletu.    Poručík z druhé hlídky, kterou o několik minut později vyslal pátrat vedoucí pražského oddělení vražd Aleš Strach do druhé budovy v Celetné ulici, kde měl mít podle rozvrhu hledaný přednášku od 14.00 zmínil následující: „Měl být podezřelý z vraždy svého otce, přičemž zároveň vyhrožoval sebevraždou. Podle dalších informací by se mělo jednat o psychicky narušeného člověka, který je zároveň držitelem několika zbraní.“

 

Také vyjádření druhé hlídky je v rozporu s původním tvrzením, že policie nepracovala při pátrání s jinou verzí, než že může jít o sebevraha. Policisty přitom několikrát od prosince hájil i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). S jakými informacemi ale ministr celou dobu pracoval? Deníku Echo24 dnes řekl, že vycházel pouze z veřejných zdrojů.

 

„Neměl jsem od policie žádné nadstandardní informace, které by nezazněly na jednání Bezpečnostního výboru nebo na tiskových konferencích policie k případu. Ministr nemá jakkoliv zasahovat do živých případů a to jsem vždycky respektoval. Policie od počátku hledala potenciálně nebezpečného ozbrojeného člověka a podle toho postupovala,“ uvedl Rakušan s tím, že policie udělala všechno, co mohla, aby odvrátila ještě větší tragédii. Vůbec poprvé však připustil, že v tvrzeních policie se postupem času objevují trhliny.

 

NEPŘEHLÉDNĚTE: ATENTÁT NA FF UK: POLICIE A RAKUŠAN TAJÍ INFORMACE I DŮKAZY. PODKOPÁVAJÍ DŮVĚRU LIDÍ VE STÁT

 

„Rozumím tomu, že veřejnost extrémně zajímají skutečné nebo zdánlivé nesrovnalosti v tom, co policie v průběhu uplynulého půlroku o věci říkala, a doufám, že policie tyhle věci vyjasní. Nic z toho ale podle mě nemá vliv na to, jak policisté k celé věci přistupovali a jak ji řešili,“ dodal Rakušan.

 

Pro kontext: Pražská policie byla v den střelby už pět dní na nohou, hledala dvojnásobného vraha z Klánovického lesa. Hodinu před příjezdem na fakultu ve 13.23 našla středočeská policie mrtvolu jeho zastřeleného otce, v domě viděla nástražný výbušný systém. Operační středisko rozeslalo informaci, že je majitelem osmi zbraní, včetně pušek a hlásilo, že může jít o psychicky narušeného člověka.

 

Nic z toho nakonec nedokázalo zabránit střelci, aby dlouho plánovaný čin uskutečnil. Policie hlavní budovu fakulty na náměstí Jana Palacha neevakuovala a ze školy odešla. Evakuace místo toho proběhla chybně v jiné budově, v Celetné ulici, kde se však střelec nenacházel. Někteří studenti „vyhnaní“ z Celetné se navíc poté přesunuli do hlavní budovy na Palachovo náměstí, kde ve 14.57 začalo řádění vraha. Při střelbě zemřelo 21. prosince loňského roku celkem 14 studentů a zaměstnanců fakulty. V ten samý den zastřelil Kozák i svého otce a pět dní předtím otce s dvouměsíční dcerou v kočárku v Klánovickém lese.

 

https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/raku%C5%A1an-poprv%C3%A9-p%C5%99ipustil-nesrovnalosti-z%C3%A1sahu-na-fakult%C4%9B-douf%C3%A1m-%C5%BEe-to-policie-vyjasn%C3%AD/ar-BB1p0zJS?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=90175aac48f141f8b4292b7721f18059&ei=26&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0VNO9ahoMZLcr7krsJAWjXNBBXM9gHwWwMg_ziUKCkkU_M-eZJw2Vtqns_aem_WgGafeV3v8TFBIxc5Jp3Ag

 

 

📌28.6.2024, 12:35, ČTK: MINISTERSTVO PODPOŘÍ ŠKOLY S VĚTŠÍM POČTEM ŽÁKŮ, UKRAJINSKÝCH UPRCHLÍKŮ.

Ministerstvo školství podpoří v příštím školním roce školy, které vzdělávají větší počet ukrajinských uprchlíků. Podporu získají veřejné mateřské, základní a střední školy a konzervatoře, které mají alespoň 10 žáků cizinců s dočasnou ochranou. Podíl těchto cizinců musí zároveň tvořit minimálně 10 procent ze všech žáků ve škole.

 

Finanční podpora je podle ministerstva určená na období od září do prosince letošního roku. Vyplývá to z informací na webu ministerstva.

 

Peníze budou školy moci čerpat například na pedagogické i nepedagogické pozice, jejichž náplní práce je podpora zapojování cizinců s dočasnou ochranou ve škole. Zároveň budou moci školy peníze čerpat na učebnice a učební pomůcky.

 

Kolik peněz školy dostanou, bude záležet na počtu ukrajinských uprchlíků v dané škole. Na jednoho cizince s dočasnou ochranou by školy měly dostat 5750 korun, vyplývá z informací úřadu. Jak si peníze škola rozdělí, záleží na ní. Peníze dostanou školy jednorázově, obdržet by je měly podle ministerstva do 15. října.

 

PODPORA PO UKONČENÍ FINANCOVÁNÍ UKRAJINSKÝCH ASISTENTŮ

 

Podle resortu se jedná o cílenou podporu po ukončení financování pozic ukrajinských asistentů pedagoga. Od ledna do prosince 2023 tyto pozice podpořilo ministerstvo 333 miliony korun. Zabezpečilo tak více než 700 plných úvazků ukrajinských asistentů ve více než 500 mateřských, základních a středních školách.

 

Od září do prosince roku 2022 si podporu zhruba 114 milionů korun na práci ukrajinských asistentů rozdělilo 583 škol. Podpora pokračuje i v roce 2024, podle ministerstva do konce srpna, v objemu asi 200 milionů korun.

 

NEJPOČETNĚJŠÍ SKUPINA CIZINCŮ

 

V Česku je 4276 základních, 1304 středních a 5398 mateřských škol. Podle ministerstva se v nich v tomto školním roce vzdělává asi 1,86 milionu dětí a žáků. Ve školním roce 2013/2014 bylo v českých základních školách zhruba 15 tisíc žáků cizinců, z čehož více než 3500 byli Ukrajinci. Na začátku letošního školního roku to bylo asi 70 600 cizinců, přičemž Ukrajinců bylo přes 47 800. Ukrajinští uprchlíci tak tvořili ke konci září 2023 většinu ukrajinských dětí a žáků v českém regionálním školství.

 

Podle dubnových dat ministerstva školství chodilo na jaře do českých škol asi 49 500 dětí ukrajinských uprchlíků, tedy asi o tři procenta více než na začátku školního roku. V základních školách se podle MŠMT aktuálně vzdělává více než 37 tisíc ukrajinských uprchlíků, do školek chodí asi 7000 dětí ukrajinských uprchlíků, další studují na středních školách. Většina se vzdělává ve veřejných školách, tedy těch, které zřizují kraje či obce.

 

Počet Ukrajinců v českém vzdělávacím systému ovlivnila invaze Ruska na Ukrajinu, která začala 24. února 2022.

 

https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-ministerstvo-podpori-skoly-s-vetsim-poctem-zaku-ukrajinskych-uprchliku-40478244?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3Q8xq966vnoBATBsf4xQT7H1qrUBVnrsDIn-oXLJQSJbyEry_4_hM1m7c_aem_3C9aSK14fGv18Q04fn9Qog#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=abtest258_redesign_vyhledavani_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.6.2024, cz24.news: SEVERNÍ KOREA / UKRAJINA:

 

PCHJONGJANG PRÁVĚ OZNÁMIL, ŽE DO MĚSÍCE POŠLE NA UKRAJINU SEVEROKOREJSKÉ VOJÁKY!

 

Britský politik A. Bridgen má interné informace o tom, že na území Evropy dojde k jaderné explozi, ze které bude obviněno Rusko, co bude začátek III. sv. války!

 

Pchjongjang právě oznámil, že do měsíce pošle na Ukrajinu severokorejské vojáky! Predikce Aeronetu se znovu naplnila! A britský ex-poslanec prohlásil, že na území Evropy dojde k jaderné explozi, ze které bude obviněno Rusko! Nasunutí severokorejských vojáků na Donbas je počátkem rozvinutí konfliktu na Ukrajině do III. sv. války spolu s tím, jak NATO rovněž chystá vojenskou misi k vyslání na Ukrajinu!

 

Dámy a pánové, je to tady! Jak právě potvrdil americký armádní server a hlásná trouba Pentagonu Defense Post a rovněž asijská média, Pchjongjang oznámil, že zhruba do měsíce pošle na Ukrajinu své první severokorejské vojáky! Týden poté, co Rusko a Severní Korea podepsaly obranný pakt, Pchjongjang oznámil, že na Ukrajině rozmístí své vojenské jednotky, aby podpořil ruské síly, které se v současnosti účastní tamního konfliktu. Tento krok přitom analytici tak brzy po podpisu obranného paktu neočekávali.

 

Podle informací mají severokorejské vojenské ženijní jednotky pomáhat ruským vojenským akcím v Doněcké oblasti. Očekává se, že tyto jednotky dorazí do Doněcku příští měsíc, což by vyvolalo celosvětové obavy ze zvýšeného zapojení Pchjongjangu do ukrajinského konfliktu. A tato zpráva přichází krátce poté, co britský ex-poslanec Andrew Bridgen v posledním videocastu prohlásil, že má zpravodajské informace o tom, že v Evropě dojde k jaderné explozi.

 

A z této exploze bude obviněno Rusko, což se stane casus belli pro nasunutí vojsk NATO na Ukrajinu v plném rozvoji. Rozhodnutí o nasunutí vojsk aliančního ruského partnera na Ukrajinu, tedy vojáků KLDR, způsobí v NATO naprostý šok, ale současně dojde k uvědomění si, že Rusko svoji výhru na Ukrajině myslí naprosto vážně a Moskva chce konflikt vyhrát i za cenu, že do konfliktu zatáhne země z Jihovýchodní Asie, a to může být jen začátek, protože není vyloučeno, že podobný pakt podepíše brzy Moskva i s Íránem a s dalšími zeměmi v uskupení BRICS i mimo toto uskupení.

 

NASUNUTÍ VOJSK KLDR NA UKRAJINU POVEDE K PROLIFERACI KONFLIKTU NA UKRAJINĚ DO CELOSVĚTOVÉ VÁLKY            

 

Tento fakt povede k eskalaci bezpečnosti v Evropě, protože NATO si uvědomí, že teď už kolektivní Západ nevystačí jen s posíláním zbraní Ukrajincům, protože Kyjev už nejen nemá vojáky, ale Rusko navíc podepsalo nový alianční pakt a zatáhlo na bojiště fanatické a disciplinované vojáky z KLDR. Jejich nasazení v podobě ženistů v Doněcké oblasti je jasné – budou stavět mosty přes řeky a zprůchodňovat zaminované ukrajinské linie. V červenci proběhne summit NATO ve Washingtonu a nasunutí vojáků KLDR podle mého názoru radikálně překope a změní program summitu.

 

První krok udělala Moskva, protože Vladimir Putin je šachista a řídí se pravidlem, že je-li rvačka nevyhnutelná, je třeba udeřit jako první. A podle všeho Moskva je už přesvědčena o tom, že na Ukrajině dojde k přímému střetu Ruské armády s vojsky NATO, takže Kreml byl donucen se na tento střet připravit, podepsal obranný pakt s KLDR a na Ukrajinu přijedou severokorejské jednotky. Jak už jsem napsal v posledních několika článcích, Moskva je už o konfliktu a střetu s NATO přesvědčena, že k němu dojde, takže celá tato věc okolo KLDR je přípravou Ruska na velký konflikt. To je prostě fakt a realita.

 

VOJENSKÝ PAKT RUSKA A KLDR STAVÍ SPONCE USA V JIHOVÝCHODNÍ ASII DO PŘÍMÉHO OHROŽENÍ

 

Jak už to bývá, zpráva o vyslání severokorejských vojenských ženijních jednotek na Ukrajinu se setkala s výhrůžkami ze strany Spojených států. Washington prohlásil, že severokorejské jednotky vyslané na Ukrajinu budou „zmasakrovány“, a zpochybnil správnost rozhodnutí Pchjongjangu vyslat vojáky na pomoc ruské vojenské kampani.

 

Mluvčí amerického ministerstva obrany to komentoval slovy: „Kdybych byl příslušníkem severokorejské armády, zpochybnil bych moudrost vyslání na Ukrajinu, aby se účastnila nezákonné války ve východní Evropě.” Americká vláda si je vědoma hrozby tzv. rozlití konfliktu z Ukrajiny do zbytku celého světa, minimálně do prostoru Jihovýchodní Asie, kde jsou nyní v ohroženi dva spojenci USA, tedy Taiwan a Jižní Korea.

 

Jihokorejská rozvědka odhalila, že z Rádžinu v provincii Severní Hamgjong bylo do Vladivostoku na ruském Dálném východě přepraveno přibližně 2 000 kontejnerů s raketami SRBM, protitankovými řízenými střelami a další municí. Celkový počet 2 000 kontejnerů s raketami a různou municí, které Severní Korea odeslala do Ruska, je vyšší než 1 000 kontejnerů, které původně na základě satelitních snímků uváděly Spojené státy. Jihokorejská armáda má podezření, že těchto 2 000 kontejnerů obsahovalo kromě jiné munice více než 200 000 dělostřeleckých granátů ráže 122 mm a přes milion dělostřeleckých granátů ráže 152 mm.

 

https://cz24.news/pchjongjang-prave-oznamil-ze-do-mesice-posle-na-ukrajinu-severokorejske-vojaky-britsky-politik-a-bridgen-ma-interne-informace-o-tom-ze-na-uzemi-evropy-dojde-k-jaderne-explozi-ze-ktere-bude-obvine/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2T0B-WbbLQdRGFXX51XWWJ3nQ_kEgre1ZjsACuo0rbfr-bvQO0jw5y9Ss_aem_2LltALeD5dpaPuExqe4_YQ

 

📌28.6.2024, 20:17, CNN: BIDEN SE ZÚČASTNÍ DRUHÉHO KOLA DEBATY S TRUMPEM:

 

Joe Biden se hodlá zúčastnit druhého kola debaty s Donaldem Trumpem. Repríza debaty amerických prezidentských kandidátů se bude konat 10. září.

 

Podle zástupců volebního štábu Demokratické strany, kteří přiznali neúspěch svého kandidáta, by výsledek jednoho kola debaty neměl prezidenta Bidena zbavit práva ucházet se o druhé funkční období.

 

První předvolební televizní debata v historii Spojených států na CNN mezi současnými a bývalými prezidenty Bidenem a Trumpem se konala 27. června v hlavním městě Georgie Atlantě. Biden a Trump přitom měli zakázáno používat taháky s tezemi svých projevů.

 

Dvě třetiny diváků televizních debat na CNN přisoudily vítězství republikánovi Trumpovi.       Prezidentské volby ve Spojených státech amerických se budou konat 5. listopadu 2024. Dvoukolová debata je odlehčenou verzí interakce mezi kandidáty na Oválnou pracovnu Bílého domu. Od roku 1996 probíhá debata ve čtyřech kolech. Tři setkání se konala mezi prezidentskými kandidáty a další s kandidáty na viceprezidenta. Každé kolo debat trvalo nejméně hodinu a půl. Na zodpovězení otázky byly vyhrazeny dvě minuty. Podle uvážení facilitátora však může být doba odezvy prodloužena o dalších 30 sekund.

 

Otázka práva zahájit rozpravu a práva na první závěrečnou řeč je rozhodnuta v případě hodu mincí.

 

https://www.vesti.ru/article/4022410

 

 

📌28.6.2024, 18:45: PUTIN JEDNAL S RADOU BEZPEČNOSTI O KROCÍCH RUSKÉ FEDERACE OHLEDNĚ MORATORIA NA ROZMÍSTĚNÍ RAKET INF:

 

Rusko by mělo obnovit výrobu pozemních raket středního a krátkého doletu, řekl Vladimir Putin na operativním setkání se členy Rady bezpečnosti.

 

Prezident připomněl, že Spojené státy pod za vlasy přitaženou záminkou odstoupily od dohody o zákazu těchto zbraní. Ruská federace na oplátku zavedla jednostranné moratorium na smlouvu INF, která měla platit do doby, než Američané začnou rozmisťovat své útočné systémy krátkého a středního doletu.

 

Nyní Spojené státy takové rakety nejen vyrábějí, ale také je dodávají na cvičení v Evropě, zejména v Dánsku. Americká armáda navíc dodala rakety na Filipíny. Další osud této zbraně navíc není znám.

 

Podle Putina musí Rusko reagovat na akce Američanů – zahájit výrobu pozemních komplexů krátkého a středního doletu a také rozhodnout o jejich nasazení.

 

https://www.vesti.ru/article/4022325

 

 

📌28.6.2024, 20:16, Ministerstvo zahraničí: MOSKVA PROTESTOVALA V TOKIU KVŮLI VOJENSKÉMU CVIČENÍ U HRANIC RUSKÉ FEDERACE:

 

Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace vyjádřilo japonskému velvyslanectví silný protest kvůli vojenskému cvičení v blízkosti hranic Ruska, které je naplánováno na období od 19. do 25. července.

 

Řeč je o společných manévrech v oblasti ostrova Hokkaidó. Zúčastní se jich i ozbrojené síly Německa a Španělska.

 

Ruští diplomaté poznamenali, že cvičení představují potenciální hrozbu pro bezpečnost Ruské federace. Nezodpovědná politika japonských úřadů vede ke zvýšení napětí v regionu. Rusko přijme adekvátní opatření k posílení své obranyschopnosti, dodalo ministerstvo zahraničí.

 

Dříve v regionu začaly vojenské manévry Spojených států, Japonska a Jižní Koreje. Zahrnují americkou letadlovou loď a korejský torpédoborec.

 

https://www.vesti.ru/article/4022414

 

 

📌28.6.2024, 21:31 Vitalij Karmazin: V PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH V ÍRÁNU BYLI ROZHODNUTI TŘI LÍDŘI:

 

Volební místnosti se po prvním kole předčasných prezidentských voleb v Íránu uzavřely. Vzhledem k bezprecedentní volební účasti se ministerstvo vnitra Islámské republiky rozhodlo prodloužit hlasování o další dvě hodiny. Lídři prezidentského klání jsou již známi. Zdá se, že první kolo neodhalilo vítěze.

 

Pod tyrkysovými klenbami islámského centra Hosseini Ershad v Teheránu, kde kdysi svobodní Íránci pořádali shromáždění proti vládě šáha Pahlavího, se dnes nachází jedna z hlavních volebních místností v zemi. Tisíce lidí sem chodí volit od osmi hodin ráno. Na ulicích jsou obrovské fronty. Organizované skupiny jsou vpuštěny dovnitř.

 

Nejvyšší vůdce Íránu ajatolláh Alí Chameneí byl jedním z prvních, kdo učinil svou volbu, jako příklad pro ostatní.

 

„Název islámské republiky, mám na mysli slovo ‚republika‘, znamená, že účast lidu byla brána v úvahu v samotné povaze naší státnosti,“ řekl nejvyšší vůdce Íránu.

 

Íránský prezident je druhou osobou. Je předsedou vlády a v jeho kompetenci je celá řada otázek. Proto Íránci chápou, jak jsou tyto volby důležité.

 

„Velmi důležité! Důležitější, než chléb je pro nás důležitější. Aby Západ pochopil, že tato země má vůdce a naše revoluce je stále živá,“ říká jeden z voličů.

 

„Přišel jsem sem, protože volby jsou demokracie. Naše země si to zaslouží,“ opakuje další Íránec.

 

Volba íránského prezidenta je středem pozornosti světa. Následují je zástupci 180 zahraničních médií. O jaké izolaci můžeme hovořit? V Íránu bylo po celé zemi otevřeno 59 tisíc volebních místností, dalších 344 v zahraničí. Dříve Íránci vkládali razítka do speciálních knih – „shenas nameh“ – aby mohli volit. Nyní stačí „corte melli“ – občanský průkaz. Je naskenován. Volič zanechá otisk prstu, vyplní hlasovací lístek a vhodí jej do volební urny. Hlasování je tajné. Íránci však jejich očekávání sdílejí.

 

„Očekávám od prezidenta dvě věci,“ vysvětluje politoložka Sheila Teimurimehová. – Za prvé, správná politika vůči Egyptu. Společně můžeme být lídry v regionu. Za druhé, vytváření pracovních míst pro vzdělanou mládež.“

 

Slova o zahraniční politice zde zaznívají stejně často jako o domácí politice. Írán žije v očekávání blížících se změn.

 

„Nepochybujeme o tom, že brzy bude ve světě několik pólů vlivu. Jedním z nejsilnějších pólů budou Írán, Rusko a Čína. A v blízké budoucnosti se k nim připojí i Indie,“ předpovídá náměstek íránského ministra vnitra Mohammad Hassan Nami.

 

Za těmito slovy se skrývají skutečné činy: Rusko a Írán jsou na pokraji uzavření komplexní dohody o spolupráci a před dvěma dny bylo podepsáno memorandum o dodávkách plynu. Íránský prozatímní prezident Mohammad Mokhber řekl deníku Vesti o dohodě těsně před hlasováním.

 

„Uzavření dohody v plynárenském sektoru odvedlo skvělou práci. A je to dobrá událost pro naši zemi a region,“ řekl úřadující íránský prezident Mohammad Mokhber.

 

Tento kurz zahraniční politiky zahájil prezident Ebráhím Raísí. Po jeho tragické smrti se do voleb přihlásilo 80 lidí. Zvláštní rada strážců ústavy vybrala 6 kandidátů.

 

Ve volebních místnostech vítají voliče plakáty, které byly vytištěny ještě předtím, než oba kandidáti stáhli své kandidatury. Jedná se o starostu Teheránu Alirezu Zakaniho a bývalého viceprezidenta Amira Hosseina Ghazizadeha Hashemiho.

 

Ze zbytku jsou podle průzkumů ve vedení tři. Předseda parlamentu Mohammad-Bagher Ghalibaf a bývalý náčelník generálního štábu ajatolláha Saíd Džalílí jsou konzervativci, rozdělují si voliče mezi sebou. Pravděpodobným vůdcem je proto umírněný reformátor, bývalý ministr zdravotnictví Masúd Pezeschkjan.

 

„Potřebujeme reformy, aby se ekonomika zlepšila,“ řekl jeden z voličů.

 

Reforma však neznamená obdiv k Západu. Zde jsou Íránci jednotní. A zvolený prezident musí pouze ztělesňovat politiku Rady bezpečnosti země a nejvyššího vůdce. A kdo bude tímto prezidentem, se ukáže příští večer. Volební místnosti se uzavřely teprve před dvěma hodinami, nyní probíhá sčítání hlasů.

 

https://www.vesti.ru/article/4022397

 

 

📌28.6.2024, 22:41: VEDENÍ MMF SCHVÁLILO PŘIDĚLENÍ NOVÉ TRANŠE POMOCI UKRAJINĚ VE VÝŠI 2,2 MILIARDY DOLARŮ:

 

Mezinárodní měnový fond schválil novou tranši ve výši 2,2 miliardy dolarů pro Ukrajinu. Celkem tak MMF přidělil kyjevskému režimu 7,6 miliardy.

 

Specifikuje se, že tyto peníze by měly jít na podporu ukrajinského rozpočtu, píše RIA Novosti.

 

Již v roce 2024 však musí Kyjev zaplatit MMF půjčky ve výši 2,9 miliardy dolarů. Plus 11,5 miliardy dolarů v příštích 7 letech. Fond se zároveň nechystá restrukturalizovat ukrajinský dluh.

 

Fond poznamenal, že vyhlídky ukrajinské ekonomiky na roky 2024 a 2025 se zhoršují. Důvodem jsou údery do energetického systému země. Situaci navíc zhoršuje skutečnost, že není známo, kdy konflikt skončí.

 

https://www.vesti.ru/article/4022503

 

 

📌29.6.2024, 0:17, TRUMP: RUSKO A ČÍNA NEBUDOU PRO WASHINGTON NEPŘÁTELI POD „CHYTRÝM“ PREZIDENTEM VE SPOJENÝCH STÁTECH:

 

Bývalý americký prezident Donald Trump řekl, že Rusko, Čína a KLDR nebudou pro Spojené státy nepřáteli, pokud bude v čele Bílého domu „chytrý“ prezident.

 

„Čína, Rusko, KLDR – na jedné straně jsou to naši nepřátelé. Ale nebudou to nepřátelé, pokud budete mít chytrého prezidenta a budete spolu skvěle vycházet,“ řekl Donald Trump na předvolebním shromáždění v Chesapeake ve Virginii.

 

Trump zároveň poznamenal, že tyto země nerespektují současnou americkou vládu a vůdci těchto států jsou ve světové politice mnohem efektivnější než Joe Biden.

 

Trump již dříve obvinil Bidena, že se za jeho administrativy stal „zemí třetího světa“.

 

https://www.vesti.ru/article/4022615

 

 

📌29.6.2024, 03: 51: Srí Lanka požádala o odškodnění pro své občany, kteří zemřeli v NWO:

 

Srílanské úřady jednají s Ruskou federací o otázce odškodnění svých zabitých a zraněných občanů, kteří se zúčastnili speciální vojenské operace.

 

Srílanská delegace vedená ministrem zahraničí Tarakam Balasuriyou navštívila Moskvu, kde jednala s náměstkem ruského ministra zahraničí Andrejem Ruděnkem a náměstkem ruského ministra obrany generálplukovníkem Alexandrem Fominem o srílanských občanech sloužících v ruských ozbrojených silách na základě smlouvy. Informovalo o tom ministerstvo zahraničí ostrovního státu.

 

„Důraz byl kladen na 17 srílanských občanů, kteří zemřeli v boji, na vyplácení odškodnění mrtvým a zraněným, na možnost dobrovolného návratu, na předčasné ukončení smluv a na regulaci mezd,“ uvádí zpráva.

 

Jak bylo upřesněno, zástupci Srí Lanky a Ruska se dohodli, že budou pokračovat v jednáních o projednávaných otázkách.

 

Srílanská velvyslankyně v Rusku Janitha Liyanage již dříve uvedla, že její země se chce v blízké budoucnosti stát členem BRICS.

 

https://www.vesti.ru/article/4022646

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.6.2024, MUDr. Ivan David: ISTANBULSKÁ JEDNÁNÍ MEZI UKRAJINOU A RUSKEM – VÝSLEDNÝ DOKUMENT:

 

Zde si můžete přečíst dokument vypracovaný mezi Ukrajinou a Ruskem v dubnu 2022, doslovně a přeložený do češtiny. Převzato z Weltwoche:

 

Ač je zřejmé, že pozice obou států jsou nyní daleko od sebe, Ukrajina a Rusko budou muset jednou vyjednávat. Až spolu znovu promluví, ústřední záležitostí bude postavení okupovaných ukrajinských území a budoucí bezpečnostní záruky Ukrajiny. Ukazují to dokumenty z jara 2022, tedy bezprostředně po začátku války, které zveřejnil New York Times. To ukazuje nejdůležitější nesrovnalosti a také to, jaké kompromisy jsou možné.

 

RUSKO CHCE, ABY UKRAJINA UZNALA KRYM JAKO SOUČÁST RUSKA:

 

👉 „Ukrajina uznává Krymskou republiku a město Sevastopol jako nedílnou součást Ruské federace a v této souvislosti provede komplexní změny ve vnitrostátní legislativě.“ To, co se dnes z pohledu Ukrajiny zdá nepřijatelné, nebylo přijatelné tehdy. Mírová dohoda se zdála možná.

👉 20. dubna 2022 se obě strany dohodly na kompromisu o vyloučení Krymu ze své smlouvy, takže zůstane pod ruskou správou, aniž by to Ukrajina uznala.

 

👉 Z přezkoumání dokumentů vyplývá, že obě strany jednaly také o zbrojním arzenálu, podmínkách případného členství Ukrajiny v Evropské unii a některých ukrajinských jazykových a kulturních zákonech, které chtělo Rusko zrušit.

👉 Ukrajinští vyjednavači nabídli, že se vzdají členství v NATO a přijmou ruskou okupaci části svého území. Odmítli však uznat ruskou suverenitu nad těmito územími. O statutu Krymu se mělo rozhodnout v horizontu deseti nebo patnácti let, přičemž Ukrajina slíbila, že se nepokusí získat poloostrov zpět

silou.

 

👉Ukrajina navrhla NIKDY NEVSTOUPIT DO NATO nebo jiných aliancí. „Ukrajina se nepřipojí k žádné vojenské alianci a nerozmístí cizí vojenské základny nebo kontingenty…“

👉 Rusko požadovalo, aby Ukrajina učinila z ruštiny úřední jazyk. Uvedla: „Ukrajina zruší všechna omezení týkající se používání ruského jazyka na všech územích do třiceti dnů od podpisu této dohody.

👉 Rusko, které v té době podcenilo prudký odpor Ukrajiny, se zdálo být takové dohodě otevřené, ale odmítalo její klíčovou součást: Dohodu, která by zavazovala ostatní země, aby v případě nového útoku přišly Ukrajině na pomoc.

 

Po jednání v Istanbulu se zdálo, že Rusové podporují ukrajinský model neutrality a bezpečnostních záruk a snižují důraz na své územní požadavky. Podle ruského vyjednavače Vladimira Medinského znamenala ukrajinská nabídka neutrality, že je „připravena splnit hlavní požadavky, na kterých Rusko v posledních letech trvalo“.

 

👉 Zelenskij a Putin by se následně osobně setkali, aby dokončili mírovou dohodu a dosáhli dohody o tom, jak velké ukrajinské území by Rusko mohlo nadále okupovat. Jak konkrétní byly tehdejší výsledky vyjednávání, ukazuje následující dokument. Nebyl však právně platný, protože územní představy byly příliš vzdálené a obě strany uplatňovaly výhrady podle mezinárodního práva. Dokumentujeme výsledek jednání zveřejněný v New York Times doslovně a přeložený.

 

👉 HLAVNÍ USTANOVENÍ SMLOUVY O BEZPEČNOSTNÍCH ZÁRUKÁCH UKRAJINY (PO KONZULTACÍCH VE DNECH 28.–30. BŘEZNA 2022):

 

  1. Ukrajina vyhlašuje neutrální stát podle mezinárodního práva a zaručuje dosažení neangažovanosti a statusu bez jaderných zbraní.

 

  1. Možné záruční státy: Velká Británie, Čína, Rusko, Spojené státy americké, Francie, Turecko, Německo, Kanada, Itálie, Polsko a Izrael. Volné přistoupení dalších států ke smlouvě je možné; Ruská federace navrhuje Bělorusko.

 

  1. Mezinárodní bezpečnostní záruky pro Ukrajinu podle Dohody se nevztahují na Krym, Sevastopol a jednotlivé oblasti v Doněcku a Luhansku. (Dohoda bude obsahovat výklad, jak chápeme hranice Doněcké a Luhanské oblasti a jak je chápe Ruská federace samostatně).

 

  1. Ukrajina nevstoupí do vojenských aliancí, nezřídí na svém území zahraniční vojenské základny a kontingenty. Mezinárodní vojenská cvičení provádí pouze se souhlasem garantujících států. Zaručující státy svůj záměr potvrzují podporovat členství Ukrajiny v Evropské unii.

 

  1. Garantující státy a Ukrajina se dohodly, že v případě agrese, ozbrojeného útoku na Ukrajinu nebo vojenské operace proběhnou maximálně do tří dnů okamžité konzultace v souladu s Chartou Organizace spojených národů. Na základě uznaného práva na individuální nebo kolektivní sebeobranu poskytnou garantující státy pomoc Ukrajině jako trvale neutrálnímu státu okamžitým přijetím nezbytných individuálních nebo kolektivních opatření, včetně uzavření vzdušného prostoru nad Ukrajinou, poskytnutím nezbytných zbraní a použití ozbrojené síly k obnovení a udržení bezpečnosti Ukrajiny jako trvale neutrálního státu.

Každý takový ozbrojený útok a veškerá opatření přijatá v důsledku toho budou okamžitě hlášeny Radě bezpečnosti. Tyto musí být ukončeny, jakmile Rada bezpečnosti přijme opatření nezbytná k obnovení a udržení mezinárodního míru a bezpečnosti.

Mechanismus realizace bezpečnostních záruk pro Ukrajinu na základě výsledků dodatečných konzultací mezi Ukrajinou a garantujícími státy bude upraven ve Smlouvě s přihlédnutím k ochraně před možnými provokacemi.

 

  1. Smlouva bude prozatímně uplatňována ode dne jejího podpisu Ukrajinou a všemi (volitelně: většinou) záručními státy.

 

  1. Smlouva vstoupí v platnost poté, co bude v celoukrajinském referendu schválen status Ukrajiny jako trvale neutrálního státu a budou provedeny příslušné změny ukrajinské ústavy a budou ratifikovány parlamenty Ukrajiny a ručitelských států.

 

  1. Dohoda potvrzuje, že otázky týkající se Krymu a Sevastopolu budou vyřešeny prostřednictvím bilaterálních jednání mezi Ukrajinou a Ruskou federací do deseti (volitelně patnácti) let.

 

  1. Dále se navrhuje stanovit, že Ukrajina a Ruská federace nebudou řešit otázky Krymu a Sevastopolu vojenskými prostředky, ale budou pokračovat ve svém politickém a diplomatickém úsilí o vyřešení této otázky.

 

  1. Strany budou pokračovat v konzultacích (včetně dalších ručitelských států), aby se dohodly na ustanoveních Smlouvy o bezpečnostních zárukách pro Ukrajinu. Patří mezi ně modality pro příměří, stažení jednotek a dalších polovojenských sil, humanitární koridory. Rovněž je třeba zajistit výměnu těl zesnulých a propuštění válečných zajatců a internovaných civilistů.

 

  1. Strany považují za možné uspořádat schůzku prezidentů Ukrajiny a Ruska dne … 2022 s cílem podepsat dohodu a/nebo učinit politická rozhodnutí o zbývajících otázkách.

 

Tolik doslovný překlad verze dohody z dubna 2022. Ve Weltwoche je ke kontrole i originální text v angličitně. Bohužel jej nelze stáhnout a je tak k dispozici jen pro předplatitele.

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1074749660888457&set=a.808808517482574

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.6.2024, cz24news: HLASOVÁNÍ DOPISEM – BRUTÁLNÍ PODVOD.

 

👉FIALOVA MAFIE + PÁVEK A JEHO ÚSTAVNÍ SOUD. ROZHODNE SE V MNICHOVĚ A V NEW YORKU….O NÁS BEZ NÁS:

 

ČESKO: Vládní zákon o zavedení korespondenčního hlasování pro držitele českého státního občanství (v drtivé většině případů nejde o české občany v pravém a původním smyslu tohoto slova) v klíčových českých volbách (Sněmovna, prezident republiky, Evropský parlament) žijící dlouhodobě nebo trvale v zahraničí prošel Poslaneckou sněmovnou a míří do Senátu.

 

Tam proti němu nelze očekávat výraznější odpor, jakkoli se jistě najde pár statečných senátorek a senátorů, kteří pro něj ruku nezvednou.

 

👉Finální razítko na tento nebezpečný a účelový protiústavní paskvil pak dá prezident Pávek, který ke svému případnému znovuzvolení prezidentem ČR bude hlasy ze zahraničí rovněž potřebovat jako sůl.

 

UŽ NEBUDOU MÍT NAŠI LIDÉ VE SVÉ VLASTI ŠANCI PROTI PROTEKTORŮM FIALOVA GANGU PĚTI

 

👉Je to paradox. Tento špičkový předlistopadový rozvědčík Varšavské smlouvy byl mj. cvičen na boj proti zrádným československým emigrantům na Západ, na to, jak je zpravodajsky vytěžovat a jak jim v případě problému „po mašínovsku“ podříznout krk. Nyní tento bezectný převlékač kabátů v honbě za jejich hlasy nebude váhat zakroutit krkem české ústavě.

 

👉Pokud zákon o korespondenční volbě napadne skupina poslanců nebo senátorů u ústavního soudu – může dojít k naprosto bezprecedentní situaci. Jelikož stížnost nemá odkladný účinek a vzhledem k tomu, jak dlouho obdobná řízení trvají, může se stát, že konečný verdikt bude vynesen až po volbách do Poslanecké sněmovny v říjnu příštího roku.

👉A i kdyby – hypoteticky – Pávkův a Fialův ústavní soud zrušil tento zákon jako protiústavní, nemá jeho rozhodnutí zpětnou platnost a výsledky voleb proběhnuvších dle protiústavního zákona budou platné.

👉A vláda vzniklá na jejich základě bude legální. Ovšem její legitimita bude nulová, včetně legitimity všech jejích rozhodnutí.

👉Bude to neudržitelný stav, prohloubení studené občanské války hrozící kdykoli přejít do horké fáze. Přičemž vyvolání případných předčasných voleb bude zcela na libovůli vládní většiny v Poslanecké sněmovně.

 

PRŮLOM A PÁD:

 

👉Návrh vládních poslanců na zavedení korespondenčního hlasování do českého volebního systému je NEJNEBEZPEČNĚJŠÍM PRŮLOMEM DO NAŠEHO ÚSTAVNÍHO SYSTÉMU v historii novodobé České republiky.

👉JE TO ATENTÁT NA ČESKOU ÚSTAVU, pokus o svévolné přepsání našeho ústavního rámce a ústavního zřízení. Jde současně o pokus o změnu našeho politického systému. A tudíž, z logiky celé věci, lze síly, které tento návrh předkládají, označit jako síly antisystémové. Přestože toto označení si patentovala Pětikoalice a její mediální nohsledi jako nálepku pro své politické a názorové oponenty.

 

👉Jde o úplné pošlapání nejzákladnějších principů, na kterých naše ústavní právo a součqasné zřízení stojí. Pokud bude uveden do praxe, nebude již možné hovořit v souvislosti s volbami a s vládní většinou, která v budoucnu vznikne na jejich základě, o standardní demokracii. Protože demokracie se opírá o jeden základní princip: A tím jsou svobodné a spravedlivé volby znemožňující manipulace a podvody při hlasování a sčítání hlasů.

 

V případě standardní (konzervativní) demokracie jde o takové nastavení volebního systému, volebního procesu a volebních pravidel, které umožňuje včasné odhalení jakýchkoli pokusů o volební podvody a manipulace a které zároveň obsahuje takové kontrolní a přezkumné mechanismy, které znemožní, aby pokusy o tyto podvody a manipulace měly vliv na konečnou podobu volebních výsledků.

👉Privilegia těm, kdo s námi nežijí!!!

 

👉Tím pádem už nebude lze mluvit o vládní či parlamentní většině vzniklé demokratickým a nezpochybnitelným způsobem. A to bude pro náš politický systému a zbývající důvěru občanů v něj naprosto devastující.

 

KRÁTCE PŘIPOMEŇME, PROČ JE (JAKÁKOLI) KORESPONDENČNÍ VOLBA PROTIÚSTAVNÍ:

 

👉Porušuje ústavní zásadu rovnosti – tedy princip, podle kterého má každý volič jeden hlas a váha všech hlasů je stejná. Což znamená, že každý volič má ve volbách stejné možnosti a stejné podmínky hlasování.

👉Porušuje ústavní zásadu přímosti volebního práva. Jde o princip, dle kterého je příslušné hlasování prováděno vždy přímo konkrétním a jasně identifikovatelným voličem. Právo volit nesmí být žádným způsobem převedeno na jinou osobu. V České republice nelze volit v zastoupení.

👉Porušuje ústavní požadavek tajnosti hlasování. Tato zásada znamená, že nesmí být možné jakkoli spojit voliče s odevzdaným hlasem a že nikdo nesmí vědět, jak konkrétní volič hlasoval. Jde o tajnost hlasování a ochranu voliče před jejím narušením jak ze strany soukromých osob a subjektů, tak ze strany státu.

👉Všechny tyto základní ústavní principy vládní zákon o zavedení korespondenčního hlasování ze zahraničí hrubě porušuje. Přiznání práva korespondenční volby tzv. zahraničním Čechům není naplnění jakéhokoli jejich ústavního práva, ale neopodstatněným privilegiem. Všichni tito lidé dnes volit mohou na českých velvyslanectvích a konzulátech.

👉I když ve velké většině případů v ČR nežijí, nikde zde fyzicky nebyli ani nebudou, a tudíž ani nikdy neponesou důsledky své volby. TY PONESEME POUZE MY, CO TADY ŽIJEME, PLATÍME ZDE DANĚ A DÝCHÁME S NAŠÍ VLASTÍ V DOBRÝCH I VE ZLÝCH ČASECH.

 

ŠEK PRO KMOTRY:

 

👉Vládní návrh porušuje ústavní zásadu rovnosti volebního práva i zavedením asymetrického dvojího typu volby:

👉ústavně správný fyzický prezenční způsob a

👉protiústavní koresponenční způsob.

👉A zároveň určitou skupinu občanů neoprávněně zvýhodňuje oproti skupině jiné, jelikož takzvaní zahraniční Češi budou mít na výběr ze dvou způsobů, jak ve volbách hlasovat.

 

👉Mimořádně nebezpečné dopady bude mít zavedení korespondenčního hlasování ze zahraničí i na samotný volební systém v České republice, respektive na podobu volebních výsledků a složení Poslanecké sněmovny. Jde o to, jak by zavedení korespondenčního hlasování ještě více prohloubilo již tak katastrofální dopady přepočtu hlasů ze zahraničí na volební výsledky.

 

Nyní je to tak, že před každými všeobecnými volbami je vylosován jeden český kraj a všichni voliči hlasující v zahraničí si vybírají z kandidátních listin politických stran zaregistrovaných v tomto kraji. Což může výrazně asymetrickým a neakceptovatelným způsobem ovlivnit konečný výsledek voleb těch, kdo zde žijí. Ostatně už se tomu tak v minulosti stalo.

 

V letech 2006 a 2017 totiž způsob přepočtu zahraničních hlasů na poslanecké mandáty v konkrétním vylosovaném kraji zvrátil výsledek voleb – a tím i podobu následné vlády. Ve volbách 2006 tak nedisponovala většinou 101 mandátů v Poslanecké sněmovně zvažovaná koalice ČSSD/KSČM, jak by tomu bylo na základě výsledku hlasování v ČR, ale poměr mandátů 100 na 100 vygenerovaný hlasy ze zahraniční umožnil Topolánkově ODS nákup dvou sociálnědemokratických přeběhliků a následné ustavení kmotrovské vlády ODS/KDU-ČSL/Strana zelených.

 

V roce 2017 by zase bez hlasů ze zahraničí disponovala hnutí ANO a SPD 101 hlasy, a následný povolební vývoj i podoba vlády by byly jiné, než v případě, kdy kvůli zahraničním hlasům měly dohromady pouze 100 hlasů a většinovou vládu vytvořit ani teoreticky nemohly. A to šlo vždy o jeden jediný mandát, protože zahraničních hlasů bylo maximálně kolem cca patnácti tisíc. Pokud po zavedení korespondenční volby přibude ze zahraničí např. veřejně ministrem vnitra Rakušanem uváděných a předpokládaných tři sta tisíc, mluvíme již o dalších dvanácti (!) poslaneckých mandátech. A to už může s výsledky voleb i podobou budoucí vlády zamávat skutečně zásadním způsobem.

 

PŘESNĚ O TOHLE VLÁDĚ JDE, TO JE HLAVNÍ MOTIVACE PROTIÚSTAVNÍHO ZÁKONA.

 

👉DESET KRAJŮ NEBUDE MÍT ŠANCI PROTI ČTYŘEM!!!

 

Systém přiřazování zahraničních hlasů do náhodně vylosovaných českých krajů je od základu špatný bez ohledu na to, jestli se hlasuje jen fyzicky, nebo i korespondenčně. Vládní poslanci nejprve navrhovali, aby se po zavedení korespondenční volby ze zahraničí hlasy nově přidělovaly do vylosovaných dvou ze čtyř největších českých krajů. Později došlo k dílčí úpravě a tyto zahraniční hlasy mají být napříště rozděleny do všech čtyř největších českých krajů: 👉Tedy do Prahy, Středočeského, Jihomoravského a Moravskoslezského kraje.

 

Ve třech z těchto krajů dlouhodobě totiž získávají strany současné vládní koalice nejlepší výsledky. Takže je určitě je jen úplná náhoda, že si je chtějí ještě takto uměle vylepšit. Jde o již ničím nezakrývané brutální sociální a volební inženýrství. Vždyť ve zmíněných čtyřech největších volebních krajích se už nyní volí celkem 95 poslanců, tedy skoro polovina Poslanecké sněmovny.

 

👉Poté, co sem budou přičteny i zahraniční hlasy včetně těch korespondenčních, budou tvořit poslanci v nich zvolení výrazně nadpoloviční část Sněmovny – a zástupci zbylých deseti krajů naopak budou ve značné menšině. Což opět flagrantně odporuje zásadě rovnosti volebního práva – i v tom smyslu, jak ji definoval náš Ústavní soud, který naposledy v nálezi z roku 2021 konstatoval, že volič nesmí být diskriminován na základě toho, v jakém kraji žije či volí. Navíc bez nadsázky platí, že ve čtyřech největších krajích se české volby do Poslanecké sněmovny rozhodují.

 

Jde o další nepřípustné znevýhodnění deseti menších českých volebních krajů a o další jasně protiústavní moment zákona. Jehož důsledkem bude nejen pokles počtu mandátů pro malé a středně velké kraje, ale i zvýšení tzv. přirozeného volebního prahu v nich, tedy kvora hlasů, které je nutné překonat pro zisk alespoň jednoho poslaneckého mandátu v kraji. Už nyní je v menších krajích nutné na jeden mandát získat 7-12 % hlasů, což už samo o sobě je značně problematické a diskriminační. Po zavedeni korespondenční volby ze zahraničí to bude ještě horší.

 

ÚČELOVÁ VYPOČÍTAVOST:

 

I na problému převodu zahraničních hlasů na poslanecké mandáty je vidět, jaké obrovské a neakceptovatelné problémy přinášejí korespondenční volby.

👉A není vůbec žádnou nadsázkou, že pak se o podobě a složení české vlády už definitivně nebude rozhodovat u nás doma, ale v Berlíně, Mnichově, Bruselu, New Yorku a Montrealu!

 

Všichni čeští občané musí mít ve volbách stejné a rovné podmínky.

👉Musí existovat všeobecně sdílená garance, že hlasují jasně identifikovatelní jedinci, čeští občané, kteří mají beze všech pochybností volební právo dle české Ústavy. Korespondenční hlasování toto všechno mění, neguje a destruuje.

 

JE ROVNĚŽ ABSOLUTNĚ NEPŘIJATELNÉ, ABY BYŤ I JEN TEORETICKOU ŠANCI ZVRÁTIT VOLEBNÍ VÝSLEDEK VYGENEROVANÝ OBČANY V ČR MĚLI OBČANÉ TRVALE ŽIJÍCÍ V ZAHRANIČÍ. Tedy cizinci, jakkoli disponující českým pasem a – vedle občanství cizího státu – i českým občanstvím (což je už samo o sobě zvrhlost, pozn. PP).

 

👉ZNOVU ZDŮRAZNĚME: Češi žijící v zahraničí možnost účastnit se českých voleb už dávno mají – na našich zastupitelských úřadech. To je zcela ústavně konformní, a kdo chce, tak této možnosti využije. Cesta na ambasádu jednou za několik let není nepřiměřenou cenou za možnost ovlivnit politický vývoj v zemi, kde ani trvale nežijí. Kvůli lidem, kterým účast ve volbách nestojí za cestu na velvyslanectví, vláda pošlape základní ústavní principy volebního práva.

 

👉Důvod je až primitivně jednoduchý: KATASTROFÁLNĚ DOMA NEPOPULÁRNÍ FIALOVA PĚTIKOLKA DOUFÁ, ŽE JÍ ZAHRANIČNÍ HLASY PŘÍŠTÍ ROK VE VOLBÁCH DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY ZACHRÁNÍ. VĚŘÍ, ŽE TENTO PROTIÚSTAVNÍ PODVOD JIM DÁ MOŽNOST ZNOVU SESTAVIT VLÁDU VE STEJNÉM SLOŽENÍ.

 

KONEC HRY NA DEMOKRACII:

 

Filosof Nicholas Taleb napsal: „Všichni voliči by měli mít svou kůži ve hře.“

👉Toto rozumné pravidlo pětikoaliční návrh zásadním způsobem narušuje. Korespondenční volba ze zahraničí je tudíž ještě mnohem nebezpečnější, než by bylo zavedeni korespondenčního halsování pouze na území ČR. I to je nepřijatelné, protože by šlo o porušení Ústavy v oblasti zásad volebního práva a vytvoření prostoru pro volební podvody, které nelze bezezbytku odhalit a potrestat.

 

👉Korespondenční volba ze zahraničí k těmto dvěma nebezpečím přidává ještě třetí, to největší a nejhorší: ODEVZDÁVÁ ROZHODOVÁNÍ O BUDOUCÍ PODOBĚ KLÍČOVÝCH ÚSTAVNÍCH ORGÁNŮ ČR – PREZIDENTA, POSLANECKÉ SNĚMOVNY A VLÁDY – DO RUKOU LIDÍ, KTEŘÍ ZDE NEŽIJÍ, NEPLATÍ DANĚ, NEPONESOU DŮSLEDKY SVÉHO HLASOVÁNÍ A JEJICHŽ HLAVNÍ LOAJALITA ZKUSTA PATŘÍ CIZÍM STÁTŮM (A INFORMACE O SVÉ VLASTI DOSTÁVAJÍ TÉMĚŘ VÝHRADNĚ ZE ZKORUMPOVANÝCH KORPORÁTNÍCH MÉDIÍ, pozn. PP).

 

JDE JEDNOZNAČNĚ O NEJVĚTŠÍ OHROŽENÍ DEMOKRACIE PO ROCE 1989 A PODVOD!!!

 

FAKTICKY O JEJÍ KONEC.

 

AUTOR: TOMÁŠ DOLEŽAL

 

https://cz24.news/hlasovani-dopisem-brutalni-podvod-fialova-mafie-pavek-a-jeho-ustavni-soud-rozhodne-se-v-mnichove-a-v-new-yorku-o-nas-bez-nas/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3BVQ9hUYHRasI5g2WbSOAcTPIyNSNwfYLJ28pUHOMe4HWVDqqNl_dIR0g_aem__QvPa_QZ3WeDFgMPO9_nGw

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 29.06.2024“:

➡️☭☆ Prezident uspořádal operativní jednání se stálými členy Rady bezpečnosti

Diskutována byla otázka dalších kroků Ruské federace ohledně jednostranného moratoria na rozmístění pozemních raket středního a kratšího doletu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Z nemocnic už bylo propuštěno 289 lidí nakažených botulismem, v nemocnicích zůstává 108 pacientů, uvedlo ministerstvo zdravotnictví.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Šéf vyšetřovacího výboru RF Bastrykin navrhl zvážit možnost zrušení moratoria na trest smrti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Operátoři dronů FPV pokračují v přesných úderech na maskované pozice ukrajinských ozbrojených sil v Charkovské oblasti

Díky vysoké profesionalitě operátorů bezpilotních letounů skupiny vojsk Sever se jim podařilo zničit zákopy u pevnosti nepřátelské čety.

Ztráty ukrajinských ozbrojených sil jen v této oblasti činily až 15 zabitých a zraněných vojáků.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Biden po televizní debatě veřejně označil Trumpa za „skutečnou hrozbu pro Spojené státy a demokracii“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Velitel průzkumného a útočného vrtulníku Ka-52M Alexander vyprávěl, jak jeho Aligátor zničil pevnost nepřátelské roty ve speciální operační zóně.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP