Pěstování rostlin bez půdy bylo v Ruské federaci automatizováno

25.06.2024

Taťána Kadyševová

Ruská federace vyvinula nový systém, který umožňuje pěstování plodin bez půdy bez zásahu člověka. Ve skutečnosti se specialisté naučili automatizovat provoz hydroponických zařízení.

Průlom ve vědě učinili mladí podnikatelé z Astrachaňské státní univerzity. Vytvořili systém pro automatizaci hydroponických systémů používaných k pěstování plodin. Jejich startup se jmenuje „AgroHydroAvtomatika“. Je součástí federálního projektu Ministerstva školství a vědy Ruské federace „Platforma univerzitního technologického podnikání“. Specialisté vytvořili zařízení pro kontrolu podmínek pěstování, tzn. úroveň vlhkosti, úroveň osvětlení atd.

Obliba hydroponických systémů každým rokem roste. Městské zemědělství dává lidem příležitost pěstovat rostliny bez použití skleníků nebo půdy. Jednotky lze snadno instalovat v bytech – například na stojany. Pokud lidé používají nové vybavení, proces pěstování bobulovin, zeleniny a bylinek bude jednodušší. Nebude potřeba nabírat zaměstnance. Lidský faktor z kultivace zmizí.

Jak již bylo dříve oznámeno , Rusko vytvořilo nový biologický insekticid, který účinněji bojuje proti mandelince bramborové. Tento škůdce je schopen zničit celou úrodu ve venkovských domech a zahradách během několika dní. Všechny předchozí prostředky se ukázaly být nebezpečné jak pro lidi, tak pro opylující hmyz. Nový je mnohem účinnější a bezpečnější, protože ničí trávicí systém brouka. Brouk prostě nemůže jíst.

 

ZDROJ:

https://agrotime.info/v-rf-avtomatizirovali-vyrashhivanie-rastenij-bez-pochvy/?utm_source=yxnews&utm_medium=mobile&utm_referrer=https%3A%2F%2Fdzen.ru%2Fnews%2Fstory%2F4cdb625f-dd3f-5ec0-a0e1-69cc4df01d3a

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

Válka proti zemědělcům způsobí „potravinové války“ – ne změnu klimatu

CELÝ ČLÁNEK SI MŮŽETE POSLECHNOUT V AUDIO VERZI ZDE:

 

Podle včerejší zprávy Financial Times Olam Agri, jeden z největších světových obchodníků se zemědělskými komoditami, varoval, že svět směřuje k „potravinovým válkám“ kvůli geopolitickému napětí a klimatickým změnám, které tlačí země do konfliktu kvůli ubývajícím potravinám. zásoby.

Na spotřebitelské konferenci Redburn Atlantic a Rothschild minulý týden Sunny Verghese, generální ředitel společnosti Olam Agri, řekl, že obchodní bariéry uložené zeměmi zhoršují inflaci a tlačí země do konfliktu kvůli ubývajícím zásobám potravin.

„Velcí obchodníci se zemědělskými komoditami, kteří v roce 2022 sklízeli rekordní zisky poté, co ruská invaze na Ukrajinu způsobila prudký nárůst cen potravin, byli obviněni z toho, že zhoršují inflaci cen povodní prostřednictvím přirážek zvyšujících zisk,“ uvedl Financial Times .

„Ceny potravin začaly stoupat v důsledku covid-19 a prudce vzrostly po ruské invazi na Ukrajinu, protože konflikt zablokoval některé vývozy obilí a hnojiv. To prohloubilo potravinovou nejistotu v chudších zemích a spotřebitele po celém světě to nechalo čelit krizi životních nákladů,“ poznamenal zpravodajský server.

Verghese však tvrdil, že zvýšená inflace cen potravin byla částečně výsledkem vládní intervence. Šíření netarifních obchodních překážek v roce 2022 v reakci na válku „vytvořilo přehnanou nerovnováhu poptávky a nabídky“.

Podstatou jeho argumentu je, že obchodní bariéry a protekcionistická politika vytvářejí napětí mezi zeměmi, což vede ke konfliktům ohledně dodávek potravin, zatímco změna klimatu ovlivňuje globální produkci potravin, což vede k jejich nedostatku a zvyšování cen, což může vyvolat konflikty o zdroje.

Zatímco obchodní překážky a konflikty mohou vést ke zvýšení cen, čímž se potraviny pro mnoho lidí stanou nedostupnými, konflikty ohledně dodávek potravin mohou vést k potravinové nejistotě, podvýživě a dokonce hladomoru. A „potravinové války“ by mohly mít významný dopad na globální ekonomiku a vést k ekonomické nestabilitě a recesi.

Pokud existuje obava z „potravinových válek“, proč vlády západních zemí vedou válku proti farmářům ve jménu změny klimatu?

The War on Farmers je celosvětový fenomén a v posledních letech nabírá na síle. Různé formy útoků, omezení a politik uvalených na farmáře vládami, korporacemi a ekologickými skupinami ohrožují živobytí farmářů, národní potravinovou bezpečnost a globální dodávky potravin.

Například nizozemská vláda zavedla přísné předpisy na zemědělské postupy, včetně omezení používání dusíkatých hnojiv, což vedlo k protestům a obavám o potravinovou bezpečnost.

Dalším příkladem je politika americké vlády, jako je standard pro obnovitelné palivo, který vedl ke zvýšení nákladů pro zemědělce a snížení výnosů plodin, což jim znesnadnilo konkurovat velkým korporacím.

Válka proti farmářům pokračuje. Včera byli chovatelé dobytka v Dánsku varováni, že prdy a říhnutí od jejich krav, ovcí a prasat budou od roku 2030 měřeny a zdaněny, což je první země na světě, která tak učiní, protože se zaměřuje na emise metanu.

A včera kampaň No Farmers No Food zveřejnila níže uvedené video britského farmáře. „Nyní jsme placeni za to, abychom zastavili pěstování potravin a pěstování divokých květin,“ řekl.

Mezi další politiky pro „změnu klimatu“, které ničí zemědělství, patří instalace „zelených“ zdrojů energie na prvotřídní zemědělskou půdu. V petici Spojeného království, aby se zabránilo instalaci masových solárních panelů na prvotřídní zemědělskou půdu, se uvádí: „Využití prvotřídní zemědělské půdy pro rozsáhlé projekty solární energie … ohrožuje naši budoucnost potravinové bezpečnosti.“ (Petici můžete podepsat ZDE .)

Přečtěte si více: Farmáři jsou vyháněni ze svých pozemků ve snaze získat více solární energie, varuje bývalý šéf odborů , Daily Mail, 28. května 2024

Není to globální oteplování nebo „nouzový stav“ změny klimatu, který by mohl způsobit „potravinové války“ – je to válka proti farmářům. Jsou to útoky na farmáře, které mají za následek vytváření nedostatku potravin, potravinovou nejistotu a ekonomickou nestabilitu.

Ale to není světonázor Olama Agriho. Na spotřebitelské konferenci Redburn Atlantic a Rothschild Verghese naléhal na shromáždění vedoucích pracovníků spotřebitelského průmyslu, včetně šéfů Coca-Coly a Associated British Foods, aby se „probudili“ a přijali více opatření v oblasti změny klimatu. Vlády by měly vybírat daň za uhlík, tvrdil.

To je pokrytectví agendy klimatické krize a je to sebenaplňující se proroctví. Vést válku proti farmářům za „boj proti změně klimatu“ a pak obviňovat „změnu klimatu“ z „potravinových válek“ je nekonečný cyklus řešení problému – reakce. Je to hegelovská dialektika, manipulace s veřejným míněním a ovládání společnosti tím, že vytváří problém, vyvolává reakci a poté nabízí předem určené řešení. Řešení, z něhož mají prospěch pouze samozvané elity a jejich agendy.

Další čtení: Zpráva podrobně popisuje, jak hrstka korporací přebírá kontrolu nad světovými dodávkami potravin

 

ZDROJ:

https://expose-news.com/2024/06/27/the-war-on-farmers-will-cause-food-wars/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

27.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌 ⚡️ UKRAJINA NEBUDE NA ČERVENCOVÉM SUMMITU NATO PŘIZVÁNA KE VSTUPU DO ALIANCE, ALE V NĚMECKU BUDE VYHLÁŠENA MISE, KTERÁ BUDE DLOUHODOBĚ KOORDINOVAT POMOC KYJEVU.

Podle deníku The New York Times, který se odvolává na nejmenované představitele USA a NATO, bude mise fungovat i v případě vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách, protože bude pod záštitou NATO.

Mise s názvem „Bezpečnostní pomoc a výcvik NATO pro Ukrajinu“ bude zahrnovat země, které poskytují Ukrajině vojenskou pomoc. Jak zdůrazňují zdroje publikace, ne všechny země s jejím vytvořením souhlasí.

Mise bude sídlit v americkém vojenském zařízení ve Wiesbadenu a v jejím čele může stát americký generál.

https://t.me/to_je_nas_svet/27393

 

 

📌 ⚡️ 🇺🇦 JEDNOTKY AFU STÁLE ČASTĚJI ODMÍTAJÍ PLNIT ROZKAZY VELENÍ – BÝVALÝ PORADCE KANCELÁŘE UKRAJINSKÉHO PREZIDENTA.

▪️ Aleksej Arestovič uvedl, že šest praporů nedávno odmítlo splnit bojový úkol u Torecka. Zdůraznil, že se nejedná o ojedinělý případ a taková odmítnutí se mohou opakovat i přes pomoc Západu. Důvodem je podle něj špatný přístup k lidem, který vede k neloajalitě vojáků.

▪️ Nedávný konflikt mezi „Azovem“ a generálem Sodolem, který skončil generálovou rezignací, je příkladem takového odmítnutí. „Azov“ odmítl splnit rozkaz k útoku s odvoláním na nedostatek dělostřelecké munice.

▪️ Bývalý poslanec a voják Ihor Lucenko také poznamenal, že v AFU začíná konflikt mezi dvěma generacemi velitelů.

https://t.me/to_je_nas_svet/27394

 

 

📌 ⚡️ 🇸🇰 ŠTEFAN HARABIN: MLADÝ KALIŇÁK KLAME VIAC A ZÁKERNEJŠIE AKO STARŠÍ KALIŇÁK

https://t.me/to_je_nas_svet/27395

 

 

📌⚡️ 🇷🇺 ZÁBĚRY Z PŘÍLETU RUSKÉHO MINISTRA VNITRA DO USA.

Vladimir Kolokolcev na setkání s náměstkem generálního tajemníka OSN pro mírové operace Jean-Pierrem Lacroixem vyzval organizaci k vyhodnocení úderů AFU na Krymu z 23. června.

Kolokolcev rovněž uvedl, že západní země se snaží vyloučit Rusko z Interpolu, čímž obcházejí všechny statutární dokumenty OSN.

Zároveň se na šéfa ruského ministerstva vnitra vztahují sankce, které stanoví zákaz vstupu do států. Kolokolcev byl v USA naposledy v roce 2018.

https://t.me/to_je_nas_svet/27396

 

 

📌⚡️ 🤷‍♀️ ZELENSKYJ SLAVNOSTNĚ HODNOTÍ SVŮJ JEDINÝ ÚSPĚCH VE LVOVĚ: SNÍŽENÍ POČTU OBYVATEL.

https://t.me/to_je_nas_svet/27397

 

 

📌⚡️ 🇨🇩 PREZIDENT KONŽSKÉ REPUBLIKY DENIS SASSOU NGUESSO PŘIJEL DO KREMLU NA JEDNÁNÍ S VLADIMIREM PUTINEM.

https://t.me/to_je_nas_svet/27398

 

📌⚡️ Financial Times: ZEMĚ NATO BY MĚLY PROBLÉMY S MOBILIZACÍ V PŘÍPADĚ VÁLKY S RUSKEM

https://t.me/to_je_nas_svet/27399

 

 

📌 📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ Necenzurovanapravda: DNES MÁ PROBĚHNOUT TAK DLOUHO OČEKÁVANÁ DEBATA MEZI BIDENEM A TRUMPEM, KTERÁ SE BUDE KONAT NA PRO BIDENA VELMI PŘÁTELSKÉM ÚZEMÍ V PROPAGANDISTICKÉ TELEVIZI CNN.

 

Na druhou stranu Trump musí počítat s tím, že k němu toto prostředí přátelské nebude ani trochu.

 

Debaty mezi americkými prezidentskými kandidáty jsou tradičně vedeny bez reklam. Ale protože Old Joe potřebuje během devadesátiminutové konfrontace s Donaldem Trumpem nějakou přestávku, CNN souhlasila s vysíláním reklam.

 

Zdá se, že tento počin, který má zřejmě za cíl vymezit čas pro „nadopování“ Bidena, aby vydržel celou debatu, se CNN nakonec příliš nevyplatí.

 

Reklama, která obviňuje z nedávných vražd amerických žen pohraniční politiku prezidenta Bidena, bude vysílána dvakrát divákům v nerozhodných státech během čtvrteční noční debaty CNN, první v tomto roce, mezi úřadujícím prezidentem a bývalým prezidentem Donaldem Trumpem.

 

Konzervativní nezisková organizace Building America’s Future ve středu na Twitteru zveřejnila minutovou reklamu s titulkem „Otevřené hranice Joea Bidena – noční můra pro americké ženy. #SayHerName.“

 

Reklama poběží v Arizoně, Georgii, Michiganu, Nevadě, Severní Karolíně, Pensylvánii a Wisconsinu, což jsou všechno státy, které jsou v prezidentských volbách klíčové, neboť nejsou pevně demokratické či republikánské, ale pokaždé volí jinak (tzv. swing states).

 

Za tři roky ve funkci pustil Biden na území USA kolem 10 milionů migrantů, tedy jakoby celou naši republiku.

 

 

To s sebou mimo jiné nese i značnou kriminalitu, neboť do USA mnohdy prchají zločinci, kterým by v jejich zemích hrozily přísné tresty.

 

V klipu, který se bude v přestávce v rámci reklam vysílat, můžete vidět nejvíce medializované případy žen a mladých dívek zavražděných migranty, které do země vpustil Biden.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/06/dnesni-debata-biden-trump-podivejte-se-jaka-reklama-se-bude-behem-ni-vysilat-video/

 

 

📌♨️ SETKÁNÍ VLADIMIRA PUTINA S KONŽSKÝM PREZIDENTEM DENISEM SASSOU NGUESSO V KREMLU

https://t.me/to_je_nas_svet/27401

 

♨️ RUSKÝ PREZIDENT JEDNÁ V MOSKVĚ S HLAVOU KONŽSKÉ REPUBLIKY.

Prohlášení Vladimira Putina:

▪️ Ruské federaci a Kongu se podařilo vybudovat dobré vztahy.

▪️ Ruský prezident poznamenal, že obchodní a hospodářské vztahy mezi oběma zeměmi se znatelně pozitivně rozvíjejí.

Prohlášení Denise Sassou Nguesso:

▪️ Africký prezident zdůraznil, že Rusko a jeho obyvatelé se dnes chovají statečně a odolávají nezákonným sankcím.

▪️ Afrika je vděčná Ruské federaci za pomoc v boji proti neokolonialismu, tento boj pokračuje.

▪️ Sassou Nguesso označil vztahy s Ruskem za přátelské a solidární.

▪️ Republika chce vztahy s Ruskou federací posunout na novou úroveň a položit základy 60leté spolupráce

https://t.me/to_je_nas_svet/27403

 

 

📌🔥 IZRAELSKÉ FOSFOROVÉ BOMBY ZPŮSOBILY, ŽE OBLAST U HRANIC S LIBANONSKOU REPUBLIKOU JE NEOBYVATELNÁ. Upozornil na to deník Financial Times.

Novináři upřesnili, že k hlavnímu ničení došlo v pětikilometrovém pásmu severně od takzvané „modré linie“ – hranice mezi Izraelem a Libanonem vymezené OSN

https://t.me/to_je_nas_svet/27402

 

 

📌🇸🇰 P. PELLEGRINI:  PRI SLOVENSKU NESVIETI ŽIADEN VÝKRIČNÍK, BRUSEL BY NÁM MAL SCHVÁLIŤ TAKMER MILIARDU EUR.

https://t.me/to_je_nas_svet/27404

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27. 6., 12:48, in.novinky.cz, Jaroslav Soukup: ČESKO NAKOUPÍ PRO UKRAJINU MUNICI ZA 865 MILIONŮ:

 

Česká republika poskytne v rámci iniciativy dodávek munice pro Ukrajinu částku 865 milionů korun. Do projektu se zapojilo 18 zemí, přičemž 15 z nich se zavázalo poskytnout finanční prostředky. Ve čtvrtek to oznámili premiér Petr Fiala (ODS) a ministryně obrany Jana Černochová (ODS).

 

Český příspěvek bude využit na pořízení munice od tuzemské společnosti STV Group.

 

Na Ukrajinu již část munice dorazila, další je smluvně zajištěna. Na další část zbývá získat finance. Do konce roku by se podle ministryně mohlo Ukrajincům dodat až  500 000 nábojů, což je skrze iniciativu finančně pokryto.

 

Již doručená munice v počtu kolem 50 000 kusů byla na Ukrajinu dopravena ve spolupráci s Německem, za což Černochová poděkovala svému německému protějšku. Další desítky tisíc nábojů by měly na východ směřovat každý měsíc.

 

Fiala s Černochovou to uvedli před odletem premiéra na jednání EU v Bruselu.

 

Fiala: První část munice z české iniciativy už je na Ukrajině

 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-cesko-nakoupi-pro-ukrajinu-munici-za-865-milionu-40478095

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27. 6., 12:48: ✍️ EU A UKRAJINA PODEPISUJÍ V BRUSELU DOHODU O BEZPEČNOSTNÍCH ZÁRUKÁCH PRO KYJEV.

https://t.me/to_je_nas_svet/27406

 

🤡 ZELENSKYJ: BĚHEM SVÉ NÁVŠTĚVY BRUSELU, KDE JSEM SE ZÚČASTNIL ZASEDÁNÍ EVROPSKÉ RADY, JSEM SE SETKAL S JEJÍM PŘEDSEDOU CHARLESEM MICHELEM.

Hlavními tématy jednání bylo zahájení přístupových jednání s EU a podpora Ukrajiny.

Děkuji Charlesi Michelovi a všem vedoucím představitelům EU za podporu jednání o vstupu naší země do EU – Ukrajinci na to dlouho čekali. Udělali jsme velký krok vpřed a určitě se staneme plnohodnotným členem EU.

https://t.me/to_je_nas_svet/27407

 

🤡 🇺🇦 „UKRAJINA UŽ NEMŮŽE…“ Zelenskyj promluvil o míru:

Ukrajina již není schopna postavit se Rusku sama, prohlásil vůdce kyjevského režimu na summitu Evropské unie.

„Ukrajina nechce, aby se konflikt protahoval, protože máme na bojišti mnoho zraněných a mrtvých,“ řekl Zelenskyj. Dodal, že Kyjev chce na příští summit EU připravit mírový plán.

https://t.me/to_je_nas_svet/27408

 

 

📌27. června 2024 13:46: MĚSTO ŠEBEKINO JE PO ÚDERU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ČÁSTEČNĚ BEZ NAPĚTÍ:

 

Ve čtvrtek bylo několik osad v oblasti Belgorod napadeno ukrajinskou armádou.

Nepřátelský bezpilotní letoun zaútočil na průmyslový podnik ve městě Šebekino, po zásahu vypukl požár.

 

Podle gubernátora Vjačeslava Gladkova bylo poškozeno i elektrické vedení, kvůli tomu zůstali někteří obyvatelé města bez elektřiny.

 

Další dron Ozbrojených sil Ukrajiny zasáhl nákladní automobil ve vesnici Shamino a poškodil kabinu a korbu kamionu.

 

„Na místě pracují operační a záchranné složky. Informace o důsledcích se upřesňují,“ řekl šéf kraje.

 

Připomeňme, že od půlnoci 27. června byl v regionu čtyřikrát vyhlášen signál raketového nebezpečí. Třikrát – v Belgorodu a Belgorodské oblasti a jednou – v celém regionu. V současné době bylo varování zrušeno.

 

https://www.vesti.ru/article/4019809

 

 

📌27. června 2024 14:38, KADYROV SE VYSMÁL VYSLÁNÍ ESTONSKÝCH VOJÁKŮ NA UKRAJINU: ZDRŽÍ JE PÁR NAŠICH RANĚNÝCH:

 

Hlava Čečenska Ramzan Kadyrov žertoval, že po slovech estonského diplomata o vyslání estonských vojáků na Ukrajinu dal pokyn k přesunu dvou zraněných neozbrojených ruských vojáků jejich směrem.

Kadyrov reagoval na zprávu, že estonská velvyslankyně v Kyjevě Anneli Kolková oznámila, že je připravena jednat o vyslání estonských vojáků na Ukrajinu. Před týdnem Kolk řekl, že vyslání vojáků do Kyjeva „není červená čára“.

 

Šéf Čečenska uvedl, že kontaktoval velitele speciálních sil Achmat, zástupce náčelníka Hlavního ředitelství pro vojensko-politickou práci Ministerstva obrany Ruské federace Aptyho Alamininova.

 

Generál dostal rozkaz přemístit dva zraněné ruské vojáky „směrem k estonským jednotkám“ rychlostí blesku.

 

Ruští bojovníci podle Kadyrova nebudou muset vstávat z nemocničních lůžek a jako trofej musí dostat zbraně.

 

„… Víme, že tato hrozná estonská armáda má celý pár gumových člunů a šest kulometů,“ uvedl šéf Čečenska na svém kanálu Telegram.

 

https://www.vesti.ru/article/4019837

 

 

📌27. června 2024 14:47: DALŠÍ DVĚ RAKETOVÉ SUBMUNICE ATACMS BYLY NALEZENY POBLÍŽ PLÁŽE V SEVASTOPOLU:

 

Zaměstnanci ruského ministerstva pro mimořádné situace pokračují ve zkoumání dna u pláže v Sevastopolu, kterou ostřelovala ukrajinská armáda.

 

Podle agentury, která byla oznámena ve čtvrtek, byly během dne ve vodě nalezeny dvě submunice, předtím byl nalezen další podobný objekt. Nálezy mají být zničeny na místě.

 

Potápěči specializovaného oddělení Ministerstva pro mimořádné situace zkontrolovali polovinu prostoru určeného pro pátrání, do práce je zapojeno 19 lidí z podmořské odminovací skupiny.

 

Připomeňme, že ozbrojené síly Ukrajiny zasáhly Sevastopol minulou neděli 23. července. Pláž Uchkuevka, kde bylo v té době mnoho rekreantů, byla pod palbou – okamžik zásahu zaznamenaly průmyslové kamery.

 

Bylo zjištěno, že ukrajinská armáda použila pět amerických raket ATACMS s kazetovými hlavicemi, čtyři z nich byly sestřeleny protiletadlovými střelci, pátá explodovala nad místem hromadného shromažďování civilistů.

 

Čtyři lidé byli zabiti, včetně dětí, více než 150 obětí bylo zraněno, někteří z nich byli evakuováni do Moskvy k dalšímu ošetření.

 

https://www.vesti.ru/article/4019973

 

 

📌27. června 2024 13:25: OZBROJENÉ SÍLY RF ZASÁHLY „DÝKAMI“ LETIŠTĚ ZÁPADNÍCH LETADEL NA UKRAJINĚ:

 

Ve čtvrtek ráno zahájily ozbrojené síly Ruské federace skupinový úder na letištní infrastrukturu Ukrajiny. Plánovalo se na něj umístit letadla dodávaná ze západních zemí.

 

Informovalo o tom oficiální zpráva Ministerstva obrany Ruské federace. Jak je uvedeno v prohlášení ministerstva, útok byl proveden vysoce přesnými námořními zbraněmi dlouhého doletu a aerobalistickou hypersonickou střelou Kinžal.

 

Kromě toho se do stávky zapojily i bezpilotní letouny. Ministerstvo obrany ve svém prohlášení uvedlo, že byly zasaženy všechny určené objekty.

 

https://www.vesti.ru/article/4019721

 

 

📌27. června 2024 15:02: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY, KTERÉ NAPRAVILY ÚDER NA RUSKOU ARMÁDU, BYLY ODSOUZENY K 11 LETŮM VĚZENÍ:

 

Nejvyšší soud LLR odsoudil ukrajinskou občanku Alinu Sytnikovou k 11 letům v kolonii všeobecného režimu, která s pomocí internetových messengerů korigovala raketový útok Ozbrojených sil Ukrajiny na vojáky Ozbrojených sil RF umístěné v jednom z měst Luhanské lidové republiky.

 

Jelena Usačevová, hlavní asistentka prokurátora LLR pro vztahy s médii, agentuře TASS řekla, že k 11 letům vězení byl odsouzen i Jevgenij Zažarskij, který předával údaje o pohybu ruských bojovníků a techniky v republice zvláštním službám Ukrajiny.

 

„Nejvyšší soud LLR vydal rozsudky ve dvou trestních věcech – proti občanům Ukrajiny Jevgeniji Zažarskému a Alině Sytnikové. Byli shledáni vinnými podle článku 276 trestního zákoníku Ruské federace,“ uvedla Usačevová.

 

V operačním videu FSB Ruska v LLR Sytniková uvedla, že na začátku NWO „měla negativní postoj k Rusům“ a přenesla na ukrajinské chatboty umístění ruských ozbrojených sil v jednom z měst regionu.

 

„Tehdy jsem pochopila, že tam může letět raketa a civilisté mohou zemřít,“ řekla odsouzená s tím, že nyní považuje svůj čin za špatný.

 

https://www.vesti.ru/article/4019934

 

 

📌27. června 2024 14:27, Saldův mluvčí: UKRAJINSKÉ ÚŘADY EPIDEMII CHOLERY V CHERSONU POPŘELY:

 

Ukrajinské úřady se snažily zamaskovat vypuknutí cholery v Chersonu, který je stále pod kontrolou Kyjeva, jako tyfus. Oznámil to tiskový tajemník gubernátora Chersonské oblasti Volodymyr Vasilenko.

 

Podle něj se cholerová vibrio dostala do pitné vody z Dněpru. Úřady zároveň popírají propuknutí této nemoci a obyvatelstvu o ní nic neříkají.

 

Vasilenko také dodal, že podle dostupných informací nejsou studny na pravém břehu Chersonské oblasti obsluhovány kvůli nedostatku elektřiny, uvádí TASS.

 

Skutečnost, že v Chersonu zemřeli dva lidé na choleru a hospitalizace vojáků ozbrojených sil Ukrajiny, pokračuje, řekl agentuře RIA Novosti zdroj z proruského podzemí města. Poznamenal také, že místní úřady nadále popírají skutečnost epidemie.

 

Rospotrebnadzor zároveň ujistil, že v Chersonské oblasti, která se stala součástí Ruské federace, byla vytvořena očkovací rezerva, která bude v případě potřeby využita a situace je pod přísnou kontrolou ministerstva.

 

https://www.vesti.ru/article/4019866

 

 

📌27. června 2024 14:38, RS: RUSKO OSTŘE VAROVALO ZÁPAD PŘED NEVYHNUTELNOSTÍ REAKCE NA ESKALACI NA UKRAJINĚ:

 

Ruský prezident Vladimir Putin důrazně a jednoznačně varoval země NATO, aby nepokračovaly v eskalaci konfliktu na Ukrajině, píše americké vydání Responsible Statecraft.

 

Autoři materiálu tvrdí, že ruský vůdce nařídil cvičení na použití nestrategických jaderných zbraní, rozmístil ruské lodě u pobřeží Kuby a také podepsal smlouvu o vzájemné bezpečnosti se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem v reakci na podporu zemí Severoatlantické aliance kyjevskému režimu a jejich snahu najít nebezpečnější řešení ke zhoršení situace na Ukrajině.

 

Západní státy si přitom uvědomují, že pouze finanční podpora a dodávky zbraní nestačí, protože situace na frontě pro Kyjev je stále zoufalejší, uvádí se v článku.

 

Po více než dva roky Západ živil Ukrajinu nadějí (financováním, vojenským poradenstvím a stále sofistikovanějšími zbraněmi), že bude schopna zatlačit Rusko zpět do hranic před rokem 2014. To je pomyslný výsledek, kterého beletristické texty nedosáhnou,“ říkají novináři publikace.

 

Za mylná označují i prohlášení západních vůdců, že pokud Putin nebude v konfliktu na Ukrajině poražen, pak se obrátí na evropské země, aby je absorbovaly. Taková tvrzení nemají žádné důkazy a popírají logiku, vysvětlují autoři.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov již dříve uvedl, že cvičení nestrategických jaderných sil Ruska a Běloruska jsou na pozadí provokací z Evropy a Spojených států velmi důležitá. Vysvětlil, že situace na evropském kontinentu je poměrně napjatá, protože ji každý den vytápějí evropská hlavní města a především Washington, který se chová nepřátelsky vůči Rusku, uvedl mluvčí Kremlu.

 

https://www.vesti.ru/article/4019802

 

 

📌27. června 2024 15:29: BÝVALÝ MINISTR OBRANY DLR STRELKOV JE PŘEVEZEN DO KOLONIE:

 

Bývalý ministr obrany Doněcké lidové republiky (DLR) Igor Strelkov (vlastním jménem Girkin – pozn. red.) je převážen z vazební věznice do kolonie.

Oznámil to Strelkovův právník Hadži Alijev.

 

Aktivista za lidská práva se dozvěděl, že převoz začal ve vazební věznici, píše RIA Novosti. Právník poznamenal, že zatím neví, ve které kolonii si bývalý šéf ministerstva obrany DLR odpyká svůj trest.

 

První odvolací soud s obecnou příslušností již dříve potvrdil čtyřletý trest pro Igora Strelkova. Byl shledán vinným z veřejných výzev k extremismu.

 

https://www.vesti.ru/article/4020067

 

 

📌27. června 2024 15:13: LUKAŠENKO POŽADOVAL, ABY SE BĚLORUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ VZPAMATOVALO:

 

Dnes bylo oznámeno přeskupení v Bělorusku: Dmitrij Krutoj se stal novým šéfem prezidentské administrativy a Maxim Ryženkov se stal novým šéfem ministerstva zahraničí. Ve funkci nahradí Sergeje Alejnika.

 

Běloruský prezident požadoval, aby nový ministr zahraničních věcí „přivedl ministerstvo k rozumu“.

 

Alexandr Lukašenko Ryženkova označil za „tvrdého a náročného“ člověka.

 

„Je třeba otřást ministerstvem zahraničí, aby začalo fungovat,“ stanovila úkol běloruská hlava státu.

 

V tomto ohledu Lukašenko požadoval jednat společně s premiérem Romanem Golovčenkem, hlásí BelTA.

 

https://www.vesti.ru/article/4019938

 

 

📌27. června 2024 15:32: SBU OZNÁMILA ZADRŽENÍ SEDMI BLOGERŮ V ODĚSE:

 

V Oděse bylo zadrženo sedm blogerů, kteří zveřejňovali trasy pohybu zaměstnanců vojenských registračních a náborových úřadů a pomáhali tak mužům ve vojenském věku vyhnout se mobilizaci.

 

Blogeři zveřejňovali informace o umístění vojenských registračních a náborových úřadů, distribuovali souřadnice kontrolních stanovišť a trasy pro pohyb mobilních skupin.     Natáčeli také „provokativní streamy a zveřejňovali falešné zprávy o ukrajinské armádě, jakož i o představitelích TCC (obdoba vojenského registračního a náborového úřadu na Ukrajině – cca. Pozn. red.)“.

 

Zadrženým podle Bezpečnostní služby Ukrajiny hrozí trest odnětí svobody až na osm let, informuje RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4020072

 

 

📌27. června 2024 15:08, ZELENSKYJ: MÁME SPOUSTU ZRANĚNÝCH A ZABITÝCH NA BOJIŠTI:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj přiznal, že nechce prodlužovat konflikt s Ruskem. Dal jasně najevo, že jeho země má na bojišti mnoho ztrát.

Uvedl to po příjezdu na summit EU.

 

„Musíme během několika měsíců předložit plán urovnání,“ řekl během svého projevu. „Nemáme moc času, protože máme spoustu raněných a zabitých na bojišti.“

 

Zelenskyj také poznamenal, že proto nechce, aby tato válka pokračovala roky. „Chceme připravit tento mírový plán pro druhý summit,“ uzavřel.

 

Den předtím daly ukrajinské úřady jasně najevo, že v návaznosti na výsledky prvního mírového summitu ve Švýcarsku vypracují vlastní verzi plánu řešení rusko-ukrajinského konfliktu. Očekává se, že bude předložen Rusku během druhé takové konference.

 

https://www.vesti.ru/article/4019918

 

 

📌27. června 2024 15:21: RJABKOV PROZRADIL, JAKÉ JE TAJEMSTVÍ BRICS:

 

BRICS je unií podobně smýšlejících lidí, kteří spolupracují na rovnoprávném základě, na základě konzultací a konsensu, a nikoli na principu „pán – otrok“, uvedl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov, šerpa země v BRICS, ve svém článku pro mezinárodní vydání ročenky Russian Security Index 2024-2025. Jeho prezentace se konala ve Zvenigorodu.

 

„Tajemství úspěchu BRICS spočívá v tom, že nemá žádnou konfrontační nebo skrytou agendu,“ píše se v článku.

 

Formát, který v asociaci existuje, by se podle Rjabkova měl stát základem spravedlivějšího multipolárního světového řádu.

 

Vyjádřil přesvědčení, že země, které vstoupily do BRICS 1. ledna tohoto roku, sdílejí ducha a kulturu interakce v asociaci. Rusko jako předsedající země je připraveno poskytnout jim co nejaktivnější pomoc pro úspěšnou integraci do rodiny BRICS, píše TASS.

 

Poradce ruského prezidenta Jurij Ušakov již dříve řekl, že počet zemí, které se chtějí v té či oné formě připojit k práci BRICS, neustále roste. Nejnověji podaly své žádosti Thajsko a Malajsie. Celkem existuje více než 30 takových aplikací. Thajsko doufá, že se k asociaci připojí na summitu v Kazani, který je naplánován na 22. až 24. října. Mezitím ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov informoval, že země BRICS se rozhodly dát si pauzu v otázce nových členů.

 

Mezinárodní vydání ročenky Russian Security Index Yearbook bylo vydáno ve spolupráci MGIMO a PIR Center.

 

https://www.vesti.ru/article/4019991

 

 

📌27. června 2024 15:56, Times: POLITICI, KTEŘÍ UPRCHLI Z RUSKA, PŘIPRAVUJÍ TERORISTICKÝ PLÁN:

 

Teroristický plán na „svržení Kremlu“ připravují někteří politici, kteří uprchli z Ruska, uvádí britské vydání deníku The Times. V článku je zmíněno zejména jméno bývalého poslance Státní dumy Ilji Ponomarjova (v Ruské federaci uznaného jako zahraniční agent).

 

VÍCE NEŽ 60 „EXILOVÝCH POLITIKŮ“ SHROMÁŽDĚNÝCH VE VARŠAVĚ DISKUTOVALO O SEDMIBODOVÉM TERORISTICKÉM PLÁNU NA ZMĚNU MOCI V RUSKU, píší noviny.

 

Účastníci se podle ní domnívají, že NATO musí podpořit „kampaň atentátů“ na představitele ruských úřadů. Domnívají se také, že Západ by měl zvýšit sankční tlak na Rusko a dodávat na Ukrajinu ještě více zbraní.

 

Uprchlí ruští politici údajně hodlají předložit své návrhy v červenci na summitu NATO ve Washingtonu, poznamenávají Timesy.

 

Podle ní za plány stojí „bývalí ruští poslanci“, mezi nimi i Ilja Ponomarjov, který v roce 2014 uprchl z Ruské federace a stal se občanem Ukrajiny. V Rusku je Ponomarev obžalován v případech zpronevěry a vlastizrady, byl zatčen v nepřítomnosti za šíření falešných informací o armádě, píše RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4020082

 

 

📌27. června 2024 14:34: PUTIN POHOSTIL KONŽSKÉHO PREZIDENTA KNEDLÍKY, KRÉMOVOU POLÉVKOU A PSTRUHOVÝM SALÁTEM:

 

Prezidenti Ruska a Konžské republiky Vladimir Putin a Denis Sassou Nguesso, který je v Rusku na oficiální návštěvě, pokračují v jednáních v Kremlu na oficiální snídani.

 

Na jídelním lístku najdete knedlíky s křepelkami a liškami, krémovou polévku z mladých cuket s taveným sýrem, salát z uzeného pstruha se šťovíkem a okurkami.

 

Kromě toho jsou vůdci pohoštěni filetem muksun s lanýžovým pyré a špenátem, dušenými telecími líčky v kvasu s pastinákovým krémem a zeleninou.

 

Jako dezert se prezidentům podával angreštový šerbet a gželský pokrm z kozího sýra a borůvek.

 

Hlavy států pijí ruská bílá a červená vína z vinařství Usadba Divnomorskoje na jihu Krasnodarského území, píše TASS.

 

Předtím vedli lídři obou zemí rozhovory, během nichž Vladimir Putin poznamenal, že Rusko a Kongo dokázaly vybudovat dobré, dobré vztahy, obchod a ekonomická spolupráce mezi nimi se znatelně rozvíjí.

 

Během setkání předal ruský prezident svému konžskému protějšku Řád cti za jeho velký přínos k rozvoji a posílení vztahů mezi oběma zeměmi.

 

https://www.vesti.ru/article/4019872

 

 

📌27. června 2024 16:30: KAMIKADZE DRON ZRANIL OBYVATELE OBLASTI BELGOROD:

 

Nepřítel podle gubernátora Vjačeslava Gladkova opět zaútočil na několik osad v oblasti Belgorod.

 

Tentokrát dva ukrajinské bezpilotní letouny zasáhly město Grayvoron. Při výbuchu hlavice jednoho z kamikadze dronů byl zraněn civilista.

 

„Muž má zranění od šrapnelů v rameni a na předloktí. Teritoriální sebeobranní bojovníci ho odvezli do centrální okresní nemocnice v Grayvoronu,“ řekl šéf kraje.

 

Následně je plánována jeho evakuace do nemocnice v Belgorodu k další léčbě. Druhý bezpilotní letoun explodoval na vozovce, okna nedalekého komerčního zařízení byla rozbitá.

 

Také dron Ozbrojených sil Ukrajiny poškodil střechu soukromého domu ve vesnici Berezovka v okrese Borisov, nedošlo k žádným obětem.

 

Připomeňme, že ve čtvrtek bylo město Šebekino v důsledku akcí nepřítele částečně bez napětí.

 

https://www.vesti.ru/article/4020265

 

 

📌27. června 2024 16:56: OBAMOVA MANŽELKA SE KVŮLI NEPŘÁTELSTVÍ NEÚČASTNÍ BIDENOVY VOLEBNÍ KAMPANĚ😂:

 

Volební kampaň amerického prezidenta Joea Bidena se obejde bez Michelle Obamové, manželky bývalého amerického vůdce Baracka Obamy, kvůli její osobní nechuti k rodině Bidenových, zjistil americký portál Axios.

 

Michelle Obamová je populární mezi příznivci americké Demokratické strany. Na rozdíl od svého manžela se nepodílí na předvolebních aktivitách Bidena, který se chystá kandidovat na prezidenta na druhé funkční období.

 

Portál Axios zjistil od dvou lidí obeznámených se situací, že důvodem je nejen „pohrdání stranickou politikou“, ale také osobní nepřátelství kvůli rodinnému konfliktu v rodině Bidenových.

 

Michelle Obamová se přátelí s Kathleen Bouletovou, bývalou manželkou syna Joea Bidena Huntera, kterého Bidenovi v roce 2019 „vyloučili“ z rodinného kruhu, píše portál.

 

V květnu německé vydání týdeníku Der Spiegel s odvoláním na zvěsti v Demokratické straně napsalo, že Biden možná odmítne účast ve volbách ve prospěch Michelle Obamové, ale sama Obamová tvrdí, že se nechce angažovat v politice, protože je to špinavý byznys.

 

https://www.vesti.ru/article/4020305

 

 

📌27. června 2024 15:50, Daily Mail: RUSKO VYSLALO SIGNÁL ZÁPADU JADERNÝM CVIČENÍM:

 

Britské vydání deníku Daily Mail píše, že ruská jaderná cvičení jsou signálem pro západní země.

 

V článku se uvádí, že poslední jaderná cvičení se odehrávají na pozadí silných rozporů mezi Ruskou federací a zeměmi Severoatlantické aliance, v důsledku čehož „vztahy mezi Východem a Západem dosáhly nejnižšího bodu od kubánské raketové krize v 60. letech“.

 

V článku se uvádí, že Ruská federace provádí cvičení s využitím mobilních pozemních raketových systémů Jars, které mají dolet 12 tisíc kilometrů, což ruským ozbrojeným silám umožňuje útočit na evropské státy a Spojené státy.

 

Daily Mail objasňuje, že pouze jeden úder raketového systému může zasáhnout šest cílů najednou a síla výbuchu bude šestkrát silnější než jaderná bomba, která byla svržena na Hirošimu.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov již dříve uvedl, že jaderná cvičení na pozadí každodenních provokací Západu jsou velmi důležitá.

 

https://www.vesti.ru/article/4020088

 

 

📌27. června 2024 16:33, Rada bezpečnosti Ruské federace: FINSKO SE CHCE DISTANCOVAT OD ÚČASTI VE VÁLCE NA STRANĚ HITLERA:

 

První náměstek tajemníka Bezpečnostní rady Ruské federace Rašíd Nurgalijev řekl, že Finsko chce přepsat historii, a uvedl, že se neúčastnilo na straně Hitlera ve druhé světové válce.

 

Podle Nurgalijeva se moderní Finsko rozhodlo zříci se své účasti ve druhé světové válce na straně nacistického Německa. Nyní západní historici tvrdí, že Finové v letech 1941-1944 vedli samostatnou válku proti Sovětskému svazu, a nazývají toto období druhou fází sovětsko-finské války v letech 1939-1940.

 

Bezpečnostní rada Ruské federace však připomněla, že 10. července 1941 vrchní velitel finských ozbrojených sil maršál

 

Mannerheim nařídil finským vojákům osvobodit území Karélianů. Jak vysvětlil Nurgalijev, za touto výzvou se skrývaly strategické a ekonomické faktory, protože na území Karélie se nacházela Murmanská železnice, Bělomořsko-baltský kanál a největší výroba papíru, stejně jako obrovské zásoby dřeva.

 

Zástupce Rady bezpečnosti také dodal, že ozbrojené síly Finska se nezastavily na hranicích z roku 1939, ale pokračovaly v okupaci nových území, jako je Petrozavodsk, Prioněžje, Zaoněžie. Je třeba poznamenat, že ze všech front během druhé světové války měla karelská fronta nejdelší délku.

 

Jak shrnul Nurgalijev, díky kompetentnímu vedení, vlastenectví, statečnosti a odvaze sovětských vojáků plány finských nacistů na obsazení severních oblastí SSSR selhaly.

 

Finská ministryně obrany Annti Häkkänenová již dříve uvedla, že finští instruktoři cvičí ukrajinské ozbrojence na území své země.

 

https://www.vesti.ru/article/4020197

 

 

📌27. června 2024 16:46, MEDVEDĚV: MODERNÍ SVĚT DOSPĚL DO BODU, ODKUD NENÍ NÁVRATU:

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv uvedl, že moderní svět a právní systém v něm zavedený dospěly do bodu, odkud není návratu. Poznamenal, že se radikálně liší od těch předchozích.

 

Dnešní svět není jen radikálně jiný, než býval. Bohužel se to v podstatě dostalo do bodu, odkud není návratu, a s tím přišel i právní systém,“ řekl během svého projevu na plenárním zasedání Petrohradského mezinárodního právního fóra, které je živě vysíláno na televizním kanálu Russia 24.

 

Domnívá se, že v tomto ohledu je nyní společným cílem najít základ pro vyhrocení rozporů, které jsou vyhrocené až do krajnosti. „Hodnoty práva musí být zachovány v celosvětovém měřítku, navzdory všem sporům a konfliktům ve světě. To se musí udělat,“ zdůraznil.

 

Medveděv také hovořil o Spojených státech: „Americký koncept řádu založeného na pravidlech je nebezpečný. Nejedná se o „rebranding“, ale o záměr zajistit si roli smírčího soudce a policisty. To vše je v rozporu s podstatou světového práva. Spojené státy zakrývají násilné vnucování přístupů Západu.“

 

Poznamenal, že svým přístupem k právním normám Amerika a Západ prokazují „shovívavost a službu výjimečnosti“.

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace se dotkl i tématu Ukrajiny. „Urovnání ukrajinské krize je nemožné bez zrušení všech sankcí proti Ruské federaci,“ uvedl Medveděv.

 

https://www.vesti.ru/article/4020266

 

 

📌27. června 2024: KDEPAK UDĚLALI PÁNOVÉ, KDYŽ KRESLILI MAPU SVĚTA, CHYBU?

 

Karásek nás donutil přeměřit tyto distance pravítkem na Gleasonově mapě (které se říká „mapa ploché Země“, a byla patentována 15.11.1892, kterou má Karásek doma v rozměrech cca metr na metr, takže se vzdálenosti vzdušnou čarou měří velmi dobře, tak tam je šířka Afriky od Senegalu po Somálsko opravdu o cca 1/6 větší, nežli kolem pólu obtočená vzdálenost mezi Petrohradem a Čukotkou…

 

Karásek nás děsí čím dál více. Protože znalí geometrie, pokud bychom pasovali kruh se středem kolem severního pólu na kouli, museli bychom logicky opticky razantně zúžit části, které jsou na vnějším poloměru kruhu, tj. čím dál je něco od severního pólu, tím víc bychom to museli zúžit.

My si přejeme, stejně jako Vy, aby to, co nám říkali ve škole a na ČT24, byla pravda.

 

Tak prosíme sférické geometry, nechť nám vysvětlí tento fenomén. 🍿🍿🍿

https://t.me/absurdnisvet/75276

 

 

📌27. června 2024: V DOMĚ MINISTRA ZELENSKÉHO M. TIŠČENKA, BYLY NALEZENY MILIONY DOLARŮ A EUR ZE ZÁPADNÍ POMOCI UKRAJINĚ!

 

U ukrajinských soudů pokračuje korupční skandál kolem poslance ukrajinského parlamentu a ministra Mykoly Tiščenka. Byl zatčen za držení obrovského množství peněz v milionech, a dokonce i automatů na kryptoměny.

 

Co šokuje zemi a režim v Kyjevě, je skutečnost, že on, který je nyní ve vazbě, byl jedním z těch, kdo jsou zodpovědní za boj proti korupci.

 

Podle zpráv u něj byly nalezeny velké částky v hotovosti v dolarech, eurech a švýcarských francích. Tiščenko tvrdí, že to byly peníze, které vydělal svou prací.

 

Západ neustále posílá obrovské sumy peněz daňových poplatníků, ale zprávy z Ukrajiny ukazují, že i nejnovější modely drahých aut jsou k vidění v ulicích Kyjeva ještě dříve, než jsou dostupné v Dubaji!

https://t.me/absurdnisvet/75278

 

Zpět ke korupci na Ukrajině: Hromady dolarů a eur, švýcarské hodinky – to je životní styl ukrajinského poslance Nikolaje Tiščenka. V současné době probíhá prohlídka Tiščenkova domu. Hotovost a četné další cennosti byly nalezeny a vyfotografovány v jeho soukromém bytě.

 

https://twitter.com/runews?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1805496794882715872%7Ctwgr%5E655b09a2004a0be45bd16d59d962453658229a5a%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Fmillionen-dollars-und-euros-aus-der-westlichen-hilfe-fuer-die-ukraine-wurden-im-haus-von-m-tishchenko-einem-minister-von-zelensky-gefunden%2F

 

 

📌27. června 2024:  DALSIA ZENA, KTORA SI PRE „INAKOST“ A LGBT NECHALA ODREZAT PRSIA, ABY „ZILA AKO MUZ“,

 

✍️🏻 pretoze ju niekto pod tlakom medii a propagandy dohnal do sialeneho stavu, kde ona veri, ze sa narodila „v nespravnom tel“. Pre falosne prijatie falosnou spolocnostou.

 

✍️🏻pre lajky na socialnych mediach, ktore arogantne urcuju, kto na nich moze hovorit a kto nie..

 

📍dolezity detail, na ktory je zakazane poukazovat – povodom europanka, biela zena. Africke zeny takto neuvidite. Ani azijske. Ani zidovske. Ani moslimske. Z 98% sa toto deje bielym zenam.

 

Konspiracia? Myslite?

 

🤔Tato zena uz potomkov mat nikdy nebude. Ako LGBT silnie, europania hynu. Su nahradzani..

 

VY ste nahradzani..

 

Zamyslite sa nad tym, na akej urovni bude toto, co prave vidite, o 5… o 10 rokov..

https://t.me/absurdnisvet/75283

 

https://x.com/DannyKollar/status/1806275422318948728?t=wvY7X_e5DzsWvmXJa1Jd_w&s=19

 

 

📌27. června 2024: K DNEŠNÍMU DNI BYLO NA CELÉM SVĚTĚ PRAVIDELNĚ SCHVÁLENO DEVĚT MRNA VAKCÍN PRO OČKOVÁNÍ PROTI COVID-19 NEBO OBDRŽELO NOUZOVÉ SCHVÁLENÍ; dva z nich mají také schválení v EU. Mnoho dalších mRNA vakcín je ve vývoji, včetně proti jiným onemocněním. Na mnoha místech se prosazují projekty vakcín proti infekčním chorobám na bázi mRNA. Zde je přehled. Fáze I až fáze III se týká testování s dobrovolníky. Vakcíny v preklinickém vývoji nebo ve fázi výzkumu zatím nebyly testovány na dobrovolnících. Jsou uvedeny pouze nové vakcíny, nikoli verze schválených vakcín přizpůsobených variantám viru.

 

👉https://www.vfa.de/de/arzneimittel-forschung/coronavirus/rna-basierte-impfstoffe-in-entwicklung-und-versorgung

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️27.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTIN POTRESTÁ ZÁPAD KVŮLI „ZÁSTUPNÉ VÁLCE“; BEZPRECEDENTNÍ DIPLOMATICKÝ POSUN JE „NA SPADNUTÍ„…

 

https://youtu.be/qG-79CUKX60?si=LTI6pWtR6_yXZzEE

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️27.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „35.000 A…“: RUSKO UVÁDÍ CELKOVÝ POČET ZBRANÍ UKRAJINSKÉ ARMÁDY, ZNIČENÝCH DOSUD NA UKRAJINĚ; BOMBARDOVÁNY DALŠÍ TŘI AMERICKÉ MOBILNÍ RAKETOVÉ SYSTÉMY HIMARS

 

https://youtu.be/PU4OIN5YwXo?si=JkpZ3Ut6x5yG40l5

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PŘIPOJÍ SE RUSKO K LIBANONSKÉ VÁLCE, POKUD IZRAEL LIBANON NAPADNE? MOSKEVSKÉ NÁMOŘNÍ MEGA-VÁLEČNÉ HRY PRÁVĚ PROBÍHAJÍ VE STŘEDOZEMNÍM MOŘI

 

https://youtu.be/hXLHtmB5v9k?si=2eiePGfNXrTR6wM1

 

 

 

📌27. června 2024:  JUST IN: 🇬🇪 🏳️‍🌈 GRUZÍNSKÝ PARLAMENT SCHVÁLIL NÁVRH ZÁKONA O ZÁKAZU PRÁV LGBTQ.

 

Návrh zákona zahrnuje zákaz LGBTQ propagandy, chirurgických zákroků na změnu pohlaví, zobrazování vztahů osob stejného pohlaví ve filmech, televizi a reklamě, mimo zákon zakazuje registraci sňatků osob stejného pohlaví a činí nelegální adopce dětí neheterosexuálními páry.

 

@BRICSNews  https://t.me/absurdnisvet/75286

https://t.me/absurdnisvet/75287

 

 

📌27. června 2024 Jana Tomajková  & NOSITELÉ SVĚTLA 💫Nastal čas pojmenovat nepřítele💫

 

https://youtu.be/nzIBgQvRFqM?si=koD6cj3vIAI2YNei

 

 

📌27. června 2024 ‼️POZOR‼️OČKOVÁNÍ PROTI PTAČÍ CHŘIPCE H5N1 JE SMRTELNÉ!

 

 

https://www.epochtimes.de/politik/ausland/als-erstes-land-der-welt-finnland-beginnt-mit-vogelgrippe-impfungen-fuer-menschen-a4757984.html?utm_source=partner&utm_medium=telegram&utm_campaign=direktdemokratisch

 

 

📌27. června 2024 UKRAJINSKÝ PREZIDENT VOLODYMYR ZELENSKY JE NA POKRAJI KAPITULACE A PŘIPUŠTĚNÍ OHROMUJÍCÍHO POČTU UKRAJINSKÝCH OBĚTÍ ZNEMOŽŇUJE DALŠÍ UDRŽENÍ VÁLKY.

 

„Nemáme moc času“

 

Ještě před týdnem Vladimir Putin předpověděl, že Západ hodlá svalit vinu na Zelenského a nahradit ho někým jiným.                                                          https://x.com/ShadowofEzra/status/1806334688547500459?t=99HkH7zDujZB03BWPYLevg&s=19

 

 

📌27. června 2024 🇧🇴 BOLIVIJŠTÍ PUČISTÉ A GENERÁL ZÚÑIGA PODPOROVANÝ CIA BYLI DEFILOVÁNI V POUTECH.

 

„Zajistíme, aby byla respektována demokracie naší země, ať to stojí cokoliv.“

https://t.me/absurdnisvet/75293

 

 

📌27. června 2024 ⚠️🇮🇱/🇵🇸 TISÍCE HLADOVĚJÍCÍCH PALESTINCŮ ČEKAJÍ, AŽ BUDE NAD SEVERNÍM PÁSMEM GAZY VYHOZENA POTRAVINOVÁ POMOC

 

Izrael zničil a uzavřel všechny hraniční přechody.

https://t.me/absurdnisvet/75294

 

 

📌27. června 2024 AMERICKÝ VOJENSKÝ ATAŠÉ NALEZEN MRTVÝ V HOTELU V KYJEVĚ

https://t.me/absurdnisvet/75296

 

 

📌27. června 2024 MIGRANTI V NEJLEPŠÍM NĚMECKU VŠECH DOB…..

https://t.me/absurdnisvet/75297

https://t.me/absurdnisvet/75298

 

 

📌27. června 2024 TYPICKÝ BÍLÝ NŮŽ  NAJDI CHYBU!

 

Hannoverská policie v pořadu, který hraničí se směšností, ukazuje, jak si poradí s „mužem s nožem v ruce“.

Zlý „bodač“ je BÍLÝ, MUŽ, jmenuje se „MATZE“ a poslušně plní všechny příkazy.

Může to být ještě směšnější?

https://t.me/absurdnisvet/75299

 

ÚTOK NOŽEM

 

Podezřelý byl zatčen po hádce se zraněnými lidmi ve fanzóně na stuttgartském Schlossplatz.

 

Ve středu večer během zápasu Česká republika-Turecko si hádky všimly záchranné složky, uvedla policie. Podle prvotních informací byl použit i nůž.

https://t.me/absurdnisvet/75300

 

 

📌27. června 2024 PRÁCE NENÍ DOBRÁ, SPOUSTA DĚTÍ ANO…příspěvky na děti, úřad práce udělá všechno…. Němci musí pryč z Německa a přijdou sem emigranti.

https://t.me/absurdnisvet/75301

 

 

📌27. června 2024 DÁNSKO ZAVÁDÍ PRVNÍ UHLÍKOVOU DAŇ NA SVĚTĚ ZAMĚŘENOU NA PRDY A ŘÍHNUTÍ HOSPODÁŘSKÝCH ZVÍŘAT

Dánští farmáři byli varováni, že prdy a říhnutí krav, ovcí a prasat se budou měřit a zdaňovat od roku 2030, protože země infiltrovaná WEF se stane první na světě, která uvalí uhlíkovou daň na farmáře.

Breitbartova zpráva: Do roku 2035 daň vzroste na 750 korun (108 dolarů). Kvůli 60procentnímu odpočtu daně z příjmu však skutečné náklady na tunu začnou na 120 korunách (17,3 dolaru) a do roku 2035 vzrostou na 300 korun.

 

„Uděláme velký krok blíže k cíli stát se klimaticky neutrální v roce 2045,“ řekl Bruus a dodal, že Dánsko bude „první zemí na světě, která zavede skutečnou uhlíkovou daň pro zemědělství“ a doufá, že další země budou následovat. tento příklad

https://t.me/absurdnisvet/75302

 

 

📌27. června 2024 DE/ NĚCO TAKOVÉHO SE DO ZEMĚ PŘIVÁŽÍ A PODPORUJE.

 

( …“.nyní jsou všichni házeni do jednoho pytle.“ Důvěra se musí zasloužit.)

https://t.me/absurdnisvet/75304

 

 

📌27. června 2024 POŽÁRNÍ NOUZE V KANADĚ!

 

Záběry ukazují masivní a nekontrolovaný lesní požár u vodopádů Churchill Falls na Newfoundlandu a Labradoru.

Požár přeskočil řeku Churchill a vyžádal si evakuaci vodní elektrárny a více než 750 obyvatel, což je kritické, protože elektrárna zásobuje celý Quebec elektřinou, která by mohla být brzy ztracena! – Předseda vlády kanadské provincie proto svolal mimořádné jednání poté, co oheň již zničil téměř 15 kilometrů čtverečních a nelze jej dostat pod kontrolu!

https://t.me/absurdnisvet/75305

 

 

📌27. června 2024 🇵🇰 PÁKISTÁN: BAHENNÍ ZÁPLAVA DNES V KOHISTÁNU S NIČIVOU SILOU.

https://t.me/absurdnisvet/75306

 

 

📌27. června 2024 ČÍNA: ZASÁHLO MĚSTO SHANGZHI V PROVINCII HEILONGJIANG

NIČIVÉ POVODNĚ.

 

Nedávné srážky v regionu byly dvojnásobné oproti stejnému období v předchozích letech.

https://t.me/absurdnisvet/75307

 

 

📌27. června 2024 IZRAEL: SITUACE DNES RÁNO NA MEZINÁRODNÍM LETIŠTI BEN-GURION, KDYŽ LIDÉ SPĚCHAJÍ OPUSTIT ZEMI, TĚSNĚ PŘEDTÍM, NEŽ SE IZRAELSKÁ ARMÁDA CHYSTÁ ZAHÁJIT POZEMNÍ OPERACI PROTI HIZBALLÁHU V JIŽNÍM LIBANONU.

https://t.me/absurdnisvet/75308

 

 

📌27. června 2024 DÁMY A PÁNOVÉ, VÍTEJTE NA BIOMEDICAL HIV PREVENTION SUMMIT 2023 V LAS VEGAS. NA JEVIŠTI JE DR. DEMETRE DASKALAKIS, ZÁSTUPCE NÁRODNÍHO KOORDINÁTORA BÍLÉHO DOMU PRO REAKCI NA OPIČÍ NEŠTOVICE.

 

Upřímně řečeno, slovo cirkus už naši realitu nevystihuje, jen je čím dál trapnější!

https://t.me/absurdnisvet/75309

 

 

📌27. června 2024: LEŽ O ZMĚNĚ KLIMATU

 

Již v roce 2010 byly lži TV 3SAT o změně klimatu způsobené člověkem CO2 zcela odhaleny

 

Od 1:07 minuty můžete vidět grafiku o změně klimatu, kterou zfalšovala ikona výzkumu klimatu (Climatic Research Unit), která dodnes tvoří základ lži Mezivládního panelu pro klimatické změny!

 

„Změna klimatu – ochrana životního prostředí jako nové světové náboženství – 3sat Kulturzeit – 19. ledna 2010″

 

👉Toto 3SAT vysílání v plné délce   https://www.youtube.com/watch?v=vpr0n_pp1Ck

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 27.06.2024“:

➡️☭☆ Prezident Konžské republiky Denis Sassou Nguesso přijel do Kremlu na jednání s Vladimirem Putinem

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin předal prezidentovi Konga Denisu Sassou Nguessoovi čestný řád. Cena byla udělena za jeho velký přínos k rozvoji a posílení vztahů mezi Ruskou federací a Konžskou republikou.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Operátoři UAV zasáhli pozice 81. samostatné aeromobilní brigády ukrajinských ozbrojených sil v oblasti Belogorovka.

Výkopy, palebná stanoviště a živá síla nepřítele byly eliminovány přesnými údery.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka Mi-35M ničí nepřátelské pevnosti a živou sílu v oblasti odpovědnosti skupiny sil Sever.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lukašenko jmenoval do čela své administrativy běloruského velvyslance v Rusku Dmitrije Krutoje (na snímku).

Alexandr Rogožnik (předtím byl ministrem průmyslu) byl jmenován novým velvyslancem v Moskvě.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ 🗣♦️♦️♦️♦️♦️ TO JEŠTĚ NIKDO NEVIDĚL! POPRVÉ V HISTORII POUŽILO WSRF NA APU TĚŽKOU VAKUOVOU BOMBU

Evgeny Poddubny zveřejňuje záběry z historické stávky:

„Dnes poprvé v historii Ruska naši lidé použili vysokovýkonnou leteckou vakuovou bombu „ODAB-9000“ pod neoficiálním názvem „Táta všech bomb“.

Nemohu prozradit informace o souřadnicích, na které bomba dorazila, ale řeknu vám, že je to srovnatelné s jaderným výbuchem. Těla ukrajinských ozbrojených sil se proměnila v trosky a ti, kteří byli v okruhu kilometru, byli rozptýleni 2-3 kilometry od svých pozic. Je to prostě absolutní PEKLO!“

TYTO SCIMBS BUDOU NADÁLE NESET PODOBNOU ODPOVĚDNOST ZA SEVASTOPOL, BELGOROD, DAGESTAN A CELÉ RUSKO!

ODAB-9000.razorvali_VSU.yandex (https://t.me/+-w9D7yDyO-I2NGI8)

➡️☭☆ Vyšetřovací výbor potvrdil nález těla třetí oběti vlakového neštěstí v Komi, jedná se o 16letou dívku

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka BMP-3 zničila opevněnou oblast s nepřátelskou pěchotou ve směru Orekhovsky

Během bojových prací zasáhli příslušníci Dněprské skupiny zemské zákopy ukrajinských ozbrojených sil a zničili skupinu pěchoty až 7 lidí. Nepřátelská jednotka také utrpěla zdravotní ztráty.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

27.06.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌27. června 2024: VĚTŠINA KÁVY SE VYRÁBÍ Z KOHOUTKOVÉ VODY – NABITÉ FLUORIDEM, MIKROPLASTY A DALŠÍMI TOXINY.  ❌☠️❌

 

Káva, cukr, „hnis a krev“ mléko.

 

To je hlavní spouštěč závislosti pro masivní kávovou kulturu.  Programování kávy bylo navrženo pro děti od 9 do 5 let – což nakonec zrodilo Starbucks a skvělé faktory věšení a setkávání v kavárně, kde se korporátní normativci a NPC mohou cítit jako intelektuálové s vtipnými rozhovory.  To bylo také živnou půdou pro programování liberální propagandy.  To vše dohromady pomáhá vytvářet poslušného spotřebitele a pracovníka.

 

To je důvod, proč firemní Amerika nabízí svým zaměstnancům tu nejhnusnější kávu v odpočívárnách.  V závislosti na tom nabízejí i hořlavý prášek Coffee Mate!  ❌🤮❌

 

Naléhavé varování vydáno po velkém stažení kávy kvůli obavám ze smrtelné kontaminace toxiny

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13558501/Snapchill-coffee-recall-botulism-contamination.html

 

Káva – dobrá nebo špatná?  |  Dr. Hansaji Yogendra

https://www.youtube.com/watch?v=SxatfjW4gdA

 

 

📌27. června 2024: ŽIVĚ Z UKRAJINY – PLNÉ PIVNÍ ZAHRÁDKY V ODĚSE

Vsude plno, i muz muzete potkavat, zadne vybuchy……uplne normalni zivot. https://www.youtube.com/live/DaQtdD_gloY

 

 

📌27. června 2024, Kim Dotcom: 🇺🇸 „AMERIKA JE V BANKROTU. PRODEJTE AMERICKÉ DOLARY

 

„Platby úroků z amerického státního dluhu dosahují bilionu dolarů, což je třetina všech daní ve Spojených státech. Dluh a nefinancované závazky Spojených států převyšují veškeré bohatství země. Vše, co Američané a americké společnosti vlastní.  Ekonomický kolaps Ameriky je nevyhnutelný. Prodejte americké dolary, americké akcie a dluhopisy                                                                               https://x.com/KimDotcom/status/1803825338457391341

 

 

📌27. června 2024: 💢 Prof Ulrike Guerot rozbaluje: 60 PROFESORŮ BYLO ODSTRANĚNO Z UNIVERZIT, ABY INSTALOVALI A UDRŽOVALI PŘÍBĚH O COVIDU

https://t.me/absurdnisvet/75272

 

 

📌27. června 2024: ASSANGE: PROČ TATO NAČASOVÁNÍ NENÍ NÁHODA

 

Po více než 12 letech strávených ve vězení byl dnes ráno propuštěn zakladatel Wikileaks Julian Assange. Nyní má ale konkrétní úkol, který má potenciál změnit běh dějin. Analýza.    @LIONMediaTV

https://t.me/absurdnisvet/75273

 

 

📌27. června 2024: 💢 5G JSOU PSIONICKÉ ZBRANĚ

 

Nemají nic společného s vysokorychlostním internetem, ale spíše se specificky zaměřují na tu část nervového systému mozku, kterou si přejí, abyste se cítili poslušnější, naštvanější, smutnější nebo úzkostnější, v závislosti na situaci a požadovaném výsledku.

https://t.me/absurdnisvet/75274

 

Vojenské dokumenty ukazují skutečný dopad 5G:

https://t.me/absurdnisvet/75275

 

 

📌27. června 2024: 🤡 USA NEBUDOU NUTIT UKRAJINU K ÚZEMNÍM ÚSTUPKŮM VŮČI RUSKU.

„Nebudeme nutit Ukrajinu, aby se vzdala jakéhokoli území,“ mluvčí Bílého domu John Kirby na tradičním brífinku.

Úředník připomněl, že podle prezidenta Bidena může o jednání s Moskvou rozhodovat pouze Vladimir Zelenskyj.

((Fráze! Jednoduše řečenu, budeme je nutit pokračovat v určených plánech dobýt Rusko!!!))

https://t.me/to_je_nas_svet/27389

 

 

📌27. června 2024: ⚡️ Reuters: POLSKO, LITVA, LOTYŠSKO A ESTONSKO SE CHYSTAJÍ POSTAVIT 700 KM DLOUHOU OBRANNOU LINII NA HRANICI S RUSKEM A BĚLORUSKEM.

Vytvoření obranné infrastruktury bude stát 2,67 miliardy dolarů. Země již zaslaly dopis s žádostí o financování, které má zajistit EU.

Podle agentury budou muset do výstavby investovat všichni zástupci Evropské unie. Iniciativa bude projednána na summitu v Bruselu 27. června.

https://t.me/to_je_nas_svet/27390

 

 

📌27. června 2024: KANADA, KATAR, NĚMECKO A NIZOZEMSKO VYZVALY SVÉ OBČANY, ABY OKAMŽITĚ OPUSTILI LIBANON.

Izraelská pozemní operace v Libanonu by mohla začít do 48 hodin

Izrael v posledních dnech stahuje k hranicím Libanonu obrovské množství vojenské techniky!

https://t.me/to_je_nas_svet/27391

 

 

📌27. června 2024, eReport: PREZIDENT SA STRETOL S URSULOU VON DER LEYENOVOU: V BRUSELI LOBUJE ZA ŠEFČOVIČA:

 

Slovenský prezident Peter Pellegrini sa v stredu večer v Bruseli stretol s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou. V rozhovore s ňou sa podľa vlastných slov zasadzoval za čo najsilnejšie ekonomické portfólio pre slovenského kandidáta na člena budúcej eurokomisie Maroša Šefčoviča.

 

Pellegrini na rokovaní zdôraznil, že Šefčovič je jedným z najskúsenejších súčasných eurokomisárov. Podľa hlavy štátu by preňho bola v Komisii vhodná oblasť konkurencieschopnosti, priemyslu či energetiky. Zdôraznil, že von der Leyenová sama „vysoko ocenila“ Šefčovičove odborné kvality.

 

Súčasné rokovania

Prezident pripomenul, že súčasné rokovania o obsadení kľúčových postov v Európskej únii smerujú k tomu, že predsedníčkou Komisie bude Nemka von der Leyenová, predsedom Európskej rady Portugalčan António Costa a šéfkou diplomacie eurobloku Kaja Kallasová z Estónska. Prezident sa nazdáva, že silné portfólio pre Šefčoviča by znamenalo aj „geografické balansovanie“ funkcií pre strednú Európu.

 

V BRUSELI LOBUJE ZA M. ŠEFČOVIČA

 

V Bruseli podľa vlastných slov lobuje za to, aby Šefčovič mal za sebou podporu rodiny európskych sociálnych demokratov S&D, z ktorej pochádza a za ktorú bol aj komisárom. ,,Buď bude nominant nejakej rodiny, alebo sa tu bude ponevierať ako nezávislý komisár, ktorého tak aj všetci budú brať,“ upozornil Pellegrini.

 

Snahy o prijatie šiestich slovenských europoslancov zo strán Smer-SD a Hlas-SD, ktoré majú u eurosocialistov pozastavené členstvo, do frakcie S&D treba podľa Pellegriniho chápať ako úsilie o podporu pozície Šefčoviča. Za prijatie slovenských europoslancov je podľa neho aj Costa, ale tiež španielsky premiér Pedro Sánchez či nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz, s ktorými už rokoval.

 

Akoby sme strácali dych

S von der Leyenovou hovoril Pellegrini aj o strategickej agende pre EÚ na nasledujúcich päť rokov. Podľa neho by cieľom Únie malo byť posilnenie jej konkurencieschopnosti, aby naďalej „hrala prvú ligu s USA a Čínou“.

Obáva sa totiž, že „postupne akoby sme strácali dych a vypadávame z tohto elitného hospodárskeho klubu“.

Ako pokračoval, EÚ zrejme v ďalšom období nepoľaví z klimatických cieľov, ale bude sa k nim musieť stavať pragmatickejšie aj s ohľadom na priemysel, poľnohospodárstvo a výrobcov potravín.

 

PROBLEMATIKA NOVÉHO POLITICKÉHO PILIERA EÚ

 

Dotkli sa aj problematiky nového politického piliera EÚ, ktorým bude obranná a bezpečnostná politika. Tú bude treba podľa Pellegriniho nanovo zadefinovať a zrejme ju dostane na starosť nový eurokomisár. Pellegrini sa vo štvrtok na okraj summitu EÚ má stretnúť bilaterálne aj s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Už teraz majú naplánované aj ďalšie dvojstranné stretnutie na summite NATO vo Washingtone začiatkom júla a neskôr by mal slovenský prezident uskutočniť aj oficiálnu cestu na Ukrajinu.

 

,,Teším sa na to stretnutie. Chcem mu povedať, čo všetko sa na Slovensku možno menej medializuje, ale všeličo sa robí a rieši aj vo vzťahu k podpore Ukrajiny,“ povedal Pellegrini novinárom.

V tejto súvislosti pripomenul, že množstvo munície v rámci českej iniciatívy pre Ukrajinu sa opravuje na Slovensku, čo podľa neho prekvapilo aj českých predstaviteľov počas jeho stredajšej návštevy Prahy.

 

https://ereport.sk/prezident-sa-stretol-s-ursulou-von-der-leyenovou/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ZAÚTOČÍ RUSKO PŘÍMO NA USA? VELKÝ NÁZNAK PUTINOVA SPOJENCE V DOBĚ, KDY MOSKVA HLÁSÍ ODVETU ZA KRYM

 

https://youtu.be/M42PBY2ilSU?si=OLYxMSaHuaSaryWM

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVI MUŽI „SMETLI“ PŘES 1.900 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ; RUSKÁ ARMÁDA VYHLAŠUJE „ROZHODUJÍCÍ FÁZI…“

 

https://youtu.be/vtdku1kqtEs?si=eMGJb3cFKX1vxZ1j

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÁ ARMÁDA ZNIČILA POZICE UKRAJINSKÉHO DĚLOSTŘELECTVA PŘI ODVETNÝCH ÚTOCÍCH V DONĚCKÉ OBLASTI

 

https://youtu.be/eoK2ax2webw?si=ThuuDDw2RaR2Toow

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKO ZESMĚŠŇUJE „POKRYTECKOU“ EVROPSKOU UNII PO ČERSTVÝCH SANKCÍCH KVŮLI UKRAJINSKÉ VÁLCE: „JEJICH JEDINÝ ZÁCHRANNÝ PÁS JE, ŽE STÁLE DOVÁŽEJÍ RUSKÝ PLYN…“, ŘÍKÁ DMITRIJ MEDVEDĚV

 

https://youtu.be/-LRed02izLE?si=CwI-N76dQ2PByxpY

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „RUSOVÉ SI „UDĚLALI DOBRÝ DEN“ Z BRITSKÉHO MINISTRA; DAVID CAMERON „PROZRADIL UKRAJINSKÁ TAJEMSTVÍ“; „PROTIVNÍ AMERIČANÉ SCHVALOVALI PENÍZE PRO UKRAJINU PŘÍLIŠ DLOUHO…“

https://youtu.be/1DSFSpRsmEQ?si=SyyQ37Ivf4Km5zvj

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: HÚTIOVÉ SE STÁVAJÍ NADZVUKOVÝMI, ZASÁHLI IZRAELSKOU LOĎ BALISTICKOU RAKETOU HATEM-2; PRVNÍ VIDEO Z POUŽITÍ NOVÉ BALISTICKÉ NADZVUKOVÉ ZBRANĚ, VYROBENÉ V JEMENU

 

https://youtu.be/RyYgfDCCkSE?si=v1TKHGzEGTG_A3MF

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: TLAČÍ ZÁPAD IZRAEL DO VÁLKY S HIZBALLÁHEM? ČLENSKÁ ZEMĚ NATO TURECKO PŘEDKLÁDÁ TOTO VELKÉ OBVINĚNÍ

 

https://youtu.be/-IsJnGWDjV4?si=Kk4FuzgOsNI7rcre

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: MUSLIMSKÉ ARMÁDY Z ARABSKÝCH STÁTŮ VSTOUPÍ DO GAZY? KLÍČOVÝ SPOJENEC USA OBJASŇUJE SVŮJ POSTOJ

 

https://youtu.be/qxxhEykJLo8?si=vJvaLmG-YzOd86c4

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.06.2024, CNN Prima News: ROZHOVOR S ANDREJEM BABIŠEM: POHLED NA NÁVRHY PETRA PAVLA A PETRA FIALY NA MÍROVÉ JEDNÁNI ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI!!!

 

V Evropském parlamentu založíme novou frakci proti migraci a pro změnu Green Dealu: V Evropském parlamentu založíme novou frakci proti migraci a pro změnu Green Dealu.

 

V ranním rozhovoru na CNN Prima NEWS jsem taky mluvil o amerických prezidentských volbách, sněmovní vyšetřovací komisi k tragickým prosincovým událostem na Filozofické fakultě nebo o tom, že o míru na Ukrajině musíme začít jednat hned. Dejte si celý rozhovor

 

https://youtu.be/kElL5KhtzrA?si=d3r686M7cYZfScUS

 

 

📌27. června 2024, sk.news: VČERAJŠÍ POKUS O PREVRAT V BOLÍVII GENERÁLA JUANA JOSÉHO ZÚÑIGU ZLYHAL:

 

Povstaleckého vojenského veliteľa zadržali a predstavili verejnosti. Podľa agentúry „Bloomberg“ prezident Luiso Arce vymenoval po prísahe nového veliteľa armády Josého Wilsona Sancheza, ktorý okamžite nariadil, aby sa rebeli vrátili do svojich kasární, načo bol ich vodca zadržaný a obvinený z terorizmu.

 

Vojenské prevraty sú v Južnej Amerike bežnou vecou, ​​tu nikoho neprekvapia. To, čo sa stalo včera, však môže mať určité geopolitické a ekonomické pozadie.

 

Po prvé, bolívijská vláda má dobré vzťahy s Ruskom.

 

Po druhé, Bolívia má 24% svetových zásob lítia, ktoré je pre globálnu ekonomiku každým dňom čoraz dôležitejšie – používa sa na batérie do elektrických vozidiel. Bolívijská vláda podľa „Deutsche Welle“ uzavrela zmluvu s dcérskou spoločnosťou „Rosatomu“ na rozvoj ložísk lítia, no podobnú dohodu s Nemcami odmietla.

 

https://sk.news-front.su/2024/06/27/pokus-o-prevrat-v-bolivii-zlyhal/

 

 

📌27. června 2024: 7:05: V BOLÍVII BYLI PO POKUSU O PŘEVRAT ZADRŽENI TŘI VOJENŠTÍ VŮDCI:

 

V Bolívii byli po pokusu o státní převrat zadrženi tři vojenští velitelé, řekl Johnny Castelu, právník generála Juana José Zúñigy.

 

Právník uvedl jména zadržených. Jedná se o samotného generála Zúñigu, generála letectva Marcela Javiera Segarru a bolivijského viceadmirála Juana Arnese Salvadora. Jsou již na policejní stanici, hlásí RIA Novosti.

 

Obyvatelé města La Paz se shromáždili u nádražní budovy a požadují, aby byl generál Juan José Zúñiga uvězněn.

 

  1. června média informovala o hromadění vojenského personálu na náměstí Murillo v La Pazu, kde se nacházejí vládní budovy. Armáda se pokusila proniknout do prezidentského paláce. Bolivijský prezident Luis Arce označil to, co se v zemi děje, za pokus o státní převrat. Lídři mnoha cizích zemí prezidenta Arceho podpořili. Později jmenoval nové vojenské vedení země. Generál Zúñiga byl zatčen.

 

https://www.vesti.ru/article/4018919

 

 

📌27. června 2024: 7:20: MINISTERSTVO OBRANY: PROTIVZDUŠNÁ OBRANA SESTŘELILA SEDM UKRAJINSKÝCH DRONŮ NAD RUSKÝM ÚZEMÍM:

 

Posádky protivzdušné obrany Ministerstva obrany Ruské federace přes noc zlikvidovaly sedm ukrajinských dronů na území Ruska, hlásí vojenské oddělení.

 

 

Jak již bylo uvedeno, čtyři bezpilotní letouny leteckého typu byly zničeny nad Tverskou oblastí, dva drony nad Moskevskou oblastí, jeden nad Belgorodskou oblastí.

 

V důsledku incidentu nebyl nikdo zraněn, nebyla zaznamenána žádná destrukce.

 

https://www.vesti.ru/article/4018957

 

 

📌27. června 2024: 8:55: POMOC RANĚNÝM PO ÚTOKU NA PLÁŽI NA KRYMU: NIKDY JSEM NEVIDĚL TAKOVÉ RÁNY:

 

Majitel kavárny na pláži Učkujevka v Sevastopolu, kde se po raketovém útoku ozbrojených sil Ukrajiny skrývali civilisté, se podělil o podrobnosti o zraněních obětí. Podle něj, když zasáhla raketa ATACMS s kazetovou hlavicí, byla charakteristická neobvyklá zranění od šrapnelů, která nekrvácela.

 

 

Muž jménem Alexander, který dříve pracoval jako vojenský lékař, řekl agentuře RIA Novosti, že viděl dívku s úlomkem o rozměrech 2,5 x 2,5 centimetru v břišní dutině, přičemž rána nekrvácela. Zmínil se také o 50letém muži, který měl po celém těle četné šrapnely, ale zůstal při vědomí a nebyl v šoku. Mluvčí agentury naznačil, že takový účinek ran by mohl zkomplikovat počáteční diagnózu pro lékaře, protože narušuje třídění raněných a pohotovostní péči o těžké krvácení.

 

Vojenský chirurg Vladimir Chorošev však agentuře RIA Novosti řekl, že takové rány nejsou neobvyklé – k silnému krvácení nedochází, když úlomky nepoškozují velké tepny a žíly a svaly se kolem fragmentu v ráně napnou. Podle něj takové rány vyžadují chirurgický zákrok k detekci vnitřního krvácení nebo hematomů.

 

Raketový útok na Sevastopol provedly ozbrojené síly Ukrajiny 23. června ve 12:15 moskevského času pěti americkými raketami ATACMS s kazetovými hlavicemi. Ruská protivzdušná obrana dokázala zachytit čtyři z pěti raket, ale pátá raketa explodovala ve vzduchu nad pláží oblíbenou mezi občany. Podle posledních údajů bylo zraněno 153 lidí, z toho 79 hospitalizovaných, včetně 27 dětí. Čtyři lidé, z toho dvě děti, zemřeli.

 

https://www.vesti.ru/article/4019085

 

 

📌27. června 2024: 09: 15: POLSKO A POBALTSKÉ STÁTY ŽÁDAJÍ EU O VYBUDOVÁNÍ 700 KM DLOUHÉ OBRANNÉ LINIE NA HRANICI S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Vedoucí představitelé Polska, Litvy, Lotyšska a Estonska navrhli, aby EU společně vybudovala 700 km dlouhou obrannou linii podél hranic Ruska a Běloruska. Tvrdí, že je to nezbytné k ochraně před vojenskými hrozbami a „dalšími škodlivými akcemi Moskvy“.

 

Podle agentury Reuters se dopis šéfů čtyř východoevropských zemí adresovaný vedení EU zmiňuje o vytvoření obranné infrastruktury v koordinaci s NATO na ochranu před „vojenskými a hybridními hrozbami“. Vedoucí představitelé se domnívají, že by měla být přijata „mimořádná opatření“ k posílení vnější hranice EU, a to jak vojenskými, tak civilními prostředky.

 

Realizace tak rozsáhlého a nákladného projektu, který nejmenovaní evropští diplomaté v rozhovoru pro agenturu Reuters odhadli na 2,5 miliardy eur, vyžaduje koordinaci a cílená opatření ze strany EU. O těchto otázkách se bude diskutovat na summitu v Bruselu, který začíná ve čtvrtek 27. června.

 

Mohou také diskutovat o dřívějším návrhu Řecka a Polska na vybudování celoevropského systému protivzdušné obrany, podobného izraelskému Iron Dome a koordinaci úsilí obranných struktur různých zemí EU.

 

https://www.vesti.ru/article/4019090

 

 

  1. ČERVNA 2024 18:03: EU A UKRAJINA PODEPÍŠÍ 27. ČERVNA DOHODU O BEZPEČNOSTNÍCH ZÁRUKÁCH:

 

Evropská unie a Ukrajina podepíší 27. července na okraj summitu EU v Bruselu dohodu o bezpečnostních zárukách pro Kyjev.

 

Podle agentury TASSS vysoce postavený představitel EU řekl novinářům o nadcházející události před schůzkou hlav států a předsedů vlád zemí společenství.

 

„Zítra bude podepsána dohoda o bezpečnostních zárukách,“ řekl.

 

Evropská unie již dříve oznámila zahájení procesu jednání s Ukrajinou o přistoupení Kyjeva k unii.

 

Připomeňme, že 13. června byla na summitu G7 podepsána bezpečnostní dohoda mezi Washingtonem a Kyjevem, která je navržena na 10 let. Podle dokumentu podepsaného americkým prezidentem Joem Bidenem a ukrajinským vůdcem Volodymyrem Zelenským bude muset americká strana 10 let předávat ukrajinské vojenské produkty, zpravodajské informace a cvičit ozbrojence ozbrojených sil Ukrajiny.

 

 

https://smotrim.ru/article/4018431

 

 

📌27. června 2024: 10: 10: ZACHAROVOVÁ O MYŠLENCE OBRANNÉ LINIE EU PŘED RUSKOU FEDERACÍ: HLAVNÍ VĚC JE S HROTY DOVNITŘ: 😂👍

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová komentovala iniciativu řady východoevropských zemí vybudovat evropskou obrannou linii proti Rusku.

 

Média již dříve napsala, že vedoucí představitelé Polska, Litvy, Lotyšska a Estonska v dopise adresovaném vedení EU navrhli Evropské unii společně vybudovat obrannou linii podél hranic Ruska a Běloruska v délce 700 km, údajně na ochranu před vojenskými hrozbami a škodlivými akcemi Moskvy.

 

V souvislosti s touto iniciativou Zacharovová ve svém kanálu na Telegramu poznamenala, že obranná linie z Ruska by měla být „trny dovnitř“.

 

Podle agentury Reuters se projekt obranné linie odhaduje na 2,5 miliardy eur, bude se o něm diskutovat na zahájení summitu ve čtvrtek v Bruselu.

 

Polský ministr obrany Władysław Kosiniak-Kamysh ve středu poznamenal, že současný plot na hranici Polska s Běloruskem lze překonat za 25 sekund odtlačením tyčí od sebe zvedákem. Plot na polsko-běloruské hranici, dlouhý 186 km a vysoký pět metrů, stál Varšavu 400 milionů dolarů.

 

https://www.vesti.ru/article/4019265

 

 

📌27. června 2024: 10:06: ASI 10 TISÍC MIGRANTŮ, KTEŘÍ ZÍSKALI RUSKÉ OBČANSTVÍ, SE STALO ÚČASTNÍKY SPECIÁLNÍ VOJENSKÉ OPERACE:

 

Asi 10 tisíc migrantů, kteří nedávno získali ruské občanství, bylo posláno do zóny speciální vojenské operace. Oznámil to předseda Vyšetřovacího výboru Ruské federace Alexandr Bastrykin.

 

Ve čtvrtek na Petrohradském mezinárodním právním fóru uvedl, že celkem bylo identifikováno více než 30 tisíc cizinců, kteří se stali občany Ruska a nepřihlásili se k vojenské službě, jak to vyžadují ruské zákony.

 

Alexandr Bastrykin zdůraznil, že ústava a další zákony Ruska stanoví povinnost nových občanů přihlásit se k vojenské službě a v případě potřeby se zúčastnit speciální vojenské operace.

 

https://www.vesti.ru/article/4019236

 

 

📌27. června 2024: 10:32: PUTIN UDĚLIL KONŽSKÉMU PREZIDENTOVI, KTERÝ PŘIJEL DO RUSKÉ FEDERACE NA JEDNÁNÍ, ŘÁD CTI:

 

Za velký přínos k rozvoji a posílení vztahů mezi našimi zeměmi udělil Vladimir Putin prezidentovi Konžské republiky Denisi Sassou Nguessovi Řád cti.

Příslušný dekret prezidenta Ruské federace je zveřejněn na oficiálních webových stránkách právních aktů.

 

Hlava Republiky Kazachstán je v těchto dnech na oficiální návštěvě Ruska. Dnes, 27. června, se mají uskutečnit rozhovory mezi Vladimirem Putinem a Denisem Sassou Nguessem.

 

Prezident Konžské republiky zůstane v naší zemi do 29. června.

 

Naše země letos slaví 60. výročí navázání diplomatických vztahů, připomíná TASS.        Začátkem června ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov vykonal oficiální návštěvu Konga. Na jednáních mezi ruským ministrem a Sassou Nguessem se diskutovalo o aktuálních otázkách bilaterálních vztahů a Lavrov jednal s kazašským ministrem zahraničí o společných projektech v energetice.

 

https://www.vesti.ru/article/4019221

 

 

📌27. června 2024: 11:28: KOLOKOLCEV V NEW YORKU JEDNAL O ÚTOCÍCH NA KRYM S NÁMĚSTKEM GENERÁLNÍHO TAJEMNÍKA OSN:

 

Ruský ministr vnitra Vladimir Kolokolcev se v New Yorku setkal s náměstkem generálního tajemníka OSN pro mírové operace Jeanem-Pierrem Lacroixem a jednal s ním o teroristických útocích na Sevastopol.

 

Připomeňme, že ministr odletěl do New Yorku, aby se zúčastnil summitu policejních šéfů členských států OSN.

 

Podle oficiální zástupkyně Ministerstva vnitra Ruské federace Iriny Volk Kolokolcev vyjádřil vděčnost za pozvání k účasti na příštím summitu a k možnosti diskutovat o důležitých otázkách souvisejících s činností policistů v mírových misích OSN.

 

Ministr vnitra Ruska vyzval k řádnému vyhodnocení dalšího teroristického útoku Kyjeva na Krym, v jehož důsledku byli zabiti a zraněni civilisté. Podle něj budou nevyhnutelně potrestáni všichni, kdo jsou za tyto a další útoky na ruském území zodpovědní.

 

Kolokolcev zdůraznil, že ministerstvo přijímá nezbytná opatření ke zvýšení efektivity mírových misí. Kromě toho ministr nastolil otázku projevů rusofobních nálad ve světě, například některé západní země se snaží vyloučit Rusko z Interpolu a obcházejí všechny statutární dokumenty OSN.

 

Již dříve bylo oznámeno, že v Moskvě byly operovány čtyři děti, které utrpěly v důsledku raketového útoku na Sevastopol.

 

https://www.vesti.ru/article/4019429

 

📌27. června 2024, Report24News: VÍZOVÁ ZÁLEŽITOST: ZAMĚSTNANCI BAERBOCKU ZŘEJMĚ PŘEMÍSŤUJÍ DO NĚMECKA TISÍCE ILEGÁLŮ:

 

VŽDY SE MÍJÍ:

 

Několik zaměstnanců zeleného ministerstva zahraničí Annaleny Baerbockové zřejmě nařídilo německým konzulátům a ambasádám, aby schvalovaly žádosti o vstup migrantů s neúplnými, a dokonce falešnými doklady. Vyšetřuje se justice, jejímiž vedoucími jsou prokuratura v Berlíně a Cottbusu.

 

Není žádným tajemstvím, že Zelení by nejraději zaplavili Německo dalšími miliony lidí z jiných koutů světa. Proto není divu, že někteří zaměstnanci ministerstva zahraničí Annaleny Baerbockové to vzali do vlastních rukou. Podle výtky berlínských a Cottbusových státních zastupitelství vydali tito úředníci podle výslechu na německých konzulátech a velvyslanectvích služební pokyny, aby bylo možné také umožnit žádosti o vstup osob, které předložily neúplné nebo dokonce padělané doklady.

 

SKANDÁL PŘIŠEL UŽ V ROCE 2023

 

Postup ministerstva zahraničí vyvolal podezření kritických pozorovatelů a novinářů již v roce 2023, kdy se křečovitě pokoušeli dostat Afghánce do Německa ( report24 ) – chybějící nebo padělaný pas tam nebo zpět. Časopis Cicero informoval již v únoru 2023 o případu Mohameda G., kterému německé velvyslanectví v Islámábádu kvůli padělanému pasu nevydalo vízum, načež ministerstvo zahraničí zasáhlo a vydalo pokyn své zahraniční misi v Pákistánu, aby migrantovi poskytla zcela nejasné informace. Totožnost povolení ke vstupu do Německa. Měl by dostat náhradu pasu.

 

V „CICERO“ BYLO SHRNUTO:

 

Baerbockův vedoucí oddělení vízového práva chce do Německa přivést domněle nezletilého Afghánce s vážnou nemocí, jehož identita nebyla objasněna. Údajně není ani nezletilý, ani nemocný – a možná ani nepochází z Afghánistánu.

 

Skutečnost, že údajný Afghánec chtěl oklamat úřady, se pro velvyslanectví zdála jednoznačná – ta v dopise poukázala na to, že G. měl ve všech termínech na sobě drahé západní oblečení a byl o něj postarán, a to tam, kde měl být údajně bezdomovec a zanedbaný. Nemoci a zranění nebyly patrné. Místo 14 let byl odhadován na 17 až 20 let. Kromě toho mluvil s pákistánským přízvukem, takže zřejmě nebyl ani Afghánec. Proč ministerstvo zahraničí trvá na tom, že vydá evidentnímu podvodníkovi volnou jízdenku do Německa?

 

JEDNOTLIVÉ PŘÍPADY“?

 

Ve smyslu německého suveréna se v žádném případě nejednalo. Podle zpráv médií přišlo během posledních pěti let do Německa navzdory chybějícím nebo padělaným dokumentům několik tisíc migrantů, protože to bylo možné díky instrukcím shora. Ministerstvo zahraničí to celé relativizuje a hovoří o „ojedinělých případech“. Prokuratura zde ale vyšetřuje „pokřivení práva“. O škodách na německých sociálních fondech však nikdo nemluví.

 

Připomeňme si, že již v roce 2005 pod červenozelenou spolkovou vládou vznikla taková vízová aféra a tehdejší (také zelený) ministr zahraničí Joschka Fischer za ni převzal „politickou odpovědnost“.

 

Také v roce 2010 došlo k takové aférce, přičemž zaměstnanci velvyslanectví na prodej za kapesné ve výši několika set eur umožnili vstup do Německa. Některé ženy pak přistály v hamburských bordelech.

 

https://report24.news/visa-affaere-baerbock-mitarbeiter-schleusten-offenbar-tausende-illegale-nach-deutschland/

 

 

📌☣️ LuckyS TV: 20 POTRAVIN, NA KTERÉ UŽ NIKDY NEBUDETE 👀 jako dříve, až zjistíte, jak se vyrábí🧔…

 

https://www.facebook.com/watch?v=961331765495264

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 27.06.2024“:

➡️☭☆ Ruští odstřelovači zničili za letu dron FPV ukrajinských ozbrojených sil

Po objevení nepřátelského FPV dronu dvojice odstřelovačů rychle zaujala střeleckou pozici a o pár minut později, přesným výstřelem z pušky VSS, byl útočný dron zničen ve vzduchu, aniž by došlo k poškození našeho vojenského personálu, vybavení a pozice.

Kromě klasických SVD a VSS jsou odstřelovači arktické jednotky vyzbrojeni moderními odstřelovacími puškami Orsis T-5000 s termovizními zaměřovači, které jim umožňují stejně přesně zasahovat cíle jak ve dne, tak v noci, za jakýchkoli povětrnostních podmínek. na vzdálenost až jeden a půl kilometru.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během minulé noci byl zastaven pokus kyjevského režimu o teroristický útok pomocí bezpilotních letounů typu letadla na objekty na území Ruské federace.

Služební systémy protivzdušné obrany zničily čtyři bezpilotní letouny nad územím regionu Tver, dva bezpilotní letouny nad územím Moskevské oblasti a jeden bezpilotní letoun nad územím regionu Belgorod.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ KLDR oznámila úspěšné testování střely s manévrovatelnými řízenými hlavicemi a zveřejnila fotografii.

https://t.me/c/1725938443/24990

https://t.me/c/1725938443/24991

https://t.me/c/1725938443/24992

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin udělil čestný řád prezidentovi Konžské republiky, který přijel na návštěvu Moskvy

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Migrační politika v Rusku se musí změnit, řekl Bastrykin.

Věřím, že nejdůležitější je změnit ruskou migrační politiku, přesně odůvodnit potřebu a možná i zajistit, aby vnitřní zdroje vyřešily jejich politické, ekonomické, národní a jiné problémy.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Asi 10 tisíc migrantů, kteří obdrželi ruské občanství, se stalo účastníky speciální operace, řekl Bastrykin

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

27.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Vždy lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“ Jan Werich

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️26.6.2024, 18:30, Instagram: PREZIDENT SLOVENSKEJ REPUBLIKY PETER PELLEGRINI: „TLAČOVÝ BRÍFING PO ROKOVANÍ S PREDSEDNÍČKOU EURÓPSKEJ KOMISIE URSULOU VAN DER LEYEN“:

 

https://www.youtube.com/live/ZTwBxCVkDDQ?si=Aq0Euhq7_88S0bn1

 

 

📌26.6.2024, Inovace Republiky, Robin Čumperlík, propagátor vědy a poradce:

ROZHOVOR S EMILEM SVÁTKEM BÝVALÝM PRACOVNÍKEM KRIMINÁLNÍ POLICIE ČR, SOUDNÍ ZNALEC V OBORU KRIMINALISTIKA NEBO PRACOVAL JAKO SOUKROMÍ DETEKTIV: ZAČERNĚNÉ ZPRÁVY KE STŘELBĚ NA UNIVERZITĚ:

 

👉 Zločiny v České republice?

👉 Uměle uzavřené kauzy?

👉 Kauzy částečně otevřené?

👉 Začernění zprávy ke střelbě na Filozofické fakultě?

👉 Začerněné zprávy pro Parlament ČR?

👉 Kauzy z 90-let se možná budou ještě řešit?

👉 Vyšetřování velkých porevolučních kauz?

👉 Zkušenosti pracovníka kriminální Policie ČR?

👉 Proč se začerňují zprávy?

👉 Jak vyšetřují dobu covidovou?

👉 Proč odešel od Policie ČR?

👉 Nikdy se nepřestávejme ptát?

 

https://youtu.be/LaOLKuxxRPs?si=yH7gRY3lugS5Ii_P

 

 

📌 ŘÍKAL JSEM, ŽE J. ASSANGE PŘIJDE AŽ TĚSNĚ PŘED KONCEM.

Zbývající bastardi se teď potí strachem jako nikdy předtím.

Roztrhá je na kusy.

Jejich konečný zánik se nezadržitelně blíží a oni to vědí.

Už nemohou nic udělat, aby to zastavili.

https://t.me/absurdnisvet/75244

 

Zakladatel Wikileaks Julian Assange se vrací do Austrálie jako svobodný muž a po skončení právní bitvy se znovu shledá se svou ženou❤️

https://t.me/absurdnisvet/75253

 

 

📌TRUMP& Biden: TAK DUEL MÁ BÝT V ATLANTĚ 26.6. A V ČR SE BUDE VYSÍLAT „ŽIVĚ“ V PÁTEK 28.6.

To je dost velký časový posun mezi USA a ČR…⏬😂⏬

 

OSTŘE SLEDOVANÝ DUEL TRUMP VS. BIDEN ŽIVĚ NA CNN PRIMA NEWS.

 

Nabídneme i pohled do zákulisí: CNN Prima NEWS odvysílá v pátek 28. června první televizní duel mezi americkým prezidentem Joem Bidenem a jeho vyzyvatelem Donaldem Trumpem od října roku 2020.

 

Ostře sledovaná debata, kterou připravuje americká CNN, se uskuteční v americké Atlantě v sídle CNN, my ji nabídneme divákům živě se simultánním tlumočením a na webu CNNPrima.cz v originálním znění. Přímo na místě bude i reportér CNN Prima NEWS Daniel Konewka. Divákům zprostředkuje exkluzivní zákulisí příprav duelu dvou politiků, kteří se utkají o post nejmocnějšího muže světa. Speciální vysílání doprovázející debatu na CNN Prima NEWS startuje v pátek ve 2:20 ráno.

 

„Jsem rád, že můžeme těžit ze spojení s nejznámější zpravodajskou značkou světa a nabídnout divákům v Česku živě první velký předvolební duel mezi Joem Bidenem a Donaldem Trumpem i se speciálním vysíláním a komentáři českých odborníků, kteří zasadí debatu do kontextu. Americkým volbám věnujeme v našem vysílání velkou pozornost, což jsme ukázali už během speciálního vysílání během primárek a hodláme v tom intenzivně pokračovat. Chceme, abychom pro diváky, které zajímá americká politika, byli na českém zpravodajském trhu první volbou,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Tomáš Vojáček.

 

DUEL PRO MILIONY DIVÁKŮ

 

Televizní souboj Joea Bidena a Donalda Trumpa budou moderovat elitní moderátoři CNN Jake Tapper a Dana Bash a nevyhnou se mu velmi přísná pravidla. Žádný z kandidátů si například nebude moci přinést poznámky a překřikování má eliminovat striktní časomíra a ztlumování mikrofonů. Sledovat ho bude bedlivě celý svět. I proto, že půjde o první televizní střet obou politiků od října roku 2020, kdy v následných volbách Biden porazil Trumpa.

 

CNN Prima NEWS bude mít přímo v sídle CNN v americké Atlantě už od středy 26. června reportéra Daniela Konewku, který nabídne divákům v Česku exkluzivně pohled do zákulisí příprav i vysílání této exponované debaty. Spolu s ním bude na místě i politolog z pražské New York University Tomáš Klvaňa. Speciál začíná na CNN Prima NEWS v pátek ve 2:20 ráno. Ve 3:00 startuje samotná debata, na kterou naváže rozbor ve studiu CNN Prima NEWS. Speciální vysílání pak pokračuje až do 5:55, kdy začíná speciální NOVÝ DEN, kompletně věnovaný debatě.

 

NEJKOMPLEXNĚJŠÍ POKRYTÍ AMERICKÝCH VOLEB NA CNN PRIMA NEWS

 

Výsledek amerických prezidentských voleb bude mít zásadní vliv na celý svět včetně EU a Česka. CNN Prima NEWS proto připravuje ve spolupráci s americkou CNN velmi detailní pokrytí nejen voleb samotných, ale i celé řady důležitých událostí, které jim předcházejí. Diváci v Česku tak budou mít jedinečnou možnost sledovat i další velké předvolební debaty, stranické sjezdy a mnoho dalšího. Využívat přitom budeme síť reportérů CNN v USA, kteří budou vstupovat přímo do vysílání CNN Prima NEWS a popisovat tamní situaci pro české diváky. Samotné volby na podzim bude českým divákům přibližovat také hned několik reportérů CNN Prima NEWS.

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Souboj Bidena s Trumpem bude těsný, ukazují predikce. Které státy budou jazýčkem na vahách?

 

https://cnn.iprima.cz/prvni-predvolebni-duel-trump-vs-biden-zive-na-cnn-prima-news-divaci-uvidi-nejen-zakulisi-priprav-440844

 

 

📌26. 6. 2024, AC24: AMERIČANÉ SE PODIVUJÍ NAD GUMOVÝM OVOCEM.

 

Novinář rozebírá detaily:

 

Novinář Alex Jones se zabývá tvrzeními spotřebitelů, že některé produkty ve velkých supermarketech se po ošetření ochranným nátěrem na rostlinné bázi financovaným Billem Gatesem mění v „gumové frankenfruity.“

 

Nálepka Apeel nálepka označuje, že ovoce a zelenina byly postříkány neviditelným chemickým nátěrem, který má prodloužit jejich trvanlivost. Vyhledat seznam složek je obtížné, protože na jejich internetových stránkách chybí. Společnost Apeel Sciences, která je za tento nátěr zodpovědná, byla původně založena a finančně podporována Nadací Billa a Melindy Gatesových.

 

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/americane-se-podivuji-nad-gumovym-ovocem-novinar-rozebira-detaily/

 

 

📌⚠️☢️26. 6. 2024, AC24: Nový dokument Science Channel:

VYHODILA CIA DO POVĚTŘÍ ČERNOBYL?

 

Nový průzkum kanálu Science Channel nám nedává žádné definitivní odpovědi na otázku, co způsobilo výbuch sovětského jaderného reaktoru v Černobylu v roce 1986. (Foto: Wikimedia)

 

Pohrává si však s myšlenkou některých provokativních podezřelých, jako je americká CIA, a každopádně už jen procházka po areálu reaktoru – který dnes vypadá jako kulisa seriálu The Walking Dead – je netradiční a fascinující cestovatelskou výpravou.

 

Hodinový pořad sleduje Philipa Grossmana, amerického stavebního inženýra a samozvaného posedlíka černobylskou katastrofou, jak se probírá elektrárnou a jejím okolím a hledá stopy k tomu, co se 26. dubna 1986 skutečně stalo.

 

S jistotou víme, že explodoval jaderný reaktor 4. Na přímé následky zemřelo nejméně 47 lidí, z nichž mnozí byli hasiči, a odhaduje se, že dalších 4 000 lidí zemřelo v následujících letech na rakovinu způsobenou ozářením.

 

Grossman uvádí, že radiace uvolněná při výbuchu byla větší než radiace z bomby svržené na Hirošimu. Sověti rychle evakuovali nedaleké město Pripjať s 50 000 obyvateli a uzavřeli zónu o poloměru 19 mil.

 

Dodnes je z velké části mrtvou zónou, zjizvenou rezavějícími stroji, troskami budov a celkovými znaky místa, které si příroda vzala zpět.

 

Úroveň radiace sice postupně klesá, ale zůstává vysoká a přístup do oblasti je přísně omezen. Grossmanovi byl tento přístup umožněn, a to ve zdánlivě pozoruhodné míře, a jednou z menších záhad seriálu je, že nikdy nevysvětlí, jak ho získal.

 

Ať už je příběh jakýkoli, jeho úkolem je zde najít stopy o tom, co způsobilo havárii, kterou Sověti oficiálně přičítají „lidské chybě“, jakmile se konečně rozhoupali přiznat, že k vážné havárii vůbec došlo.

 

Určení možné příčiny se však ukáže být pouze prvním krokem. Grossman brzy rozšíří svou misi na interpretaci stop o tom, co se v Černobylu a jeho bezprostředním okolí skutečně dělo.

 

Elektrárna byla nominálně právě tím: prostředkem k výrobě velkého množství elektrické energie pro každodenní potřeby moderní společnosti.

 

Grossman si brzy všimne, že elektrárna se nachází v pozoruhodně těsné fyzické blízkosti masivního radarového zařízení. Nominálně sloužilo k detekci přilétajících raket, což byl v době studené války vážný problém, ale nachází také důkazy naznačující, že zařízení mělo útočné schopnosti.

 

TO ZNAMENÁ, ŽE MOHLO ODPALOVAT RAKETY, NEJEN JE VIDĚT.

 

Grossman také navštíví nedaleký výrobní závod, který zdánlivě vyráběl spotřební zboží, jako jsou budíky, ale byl postaven nad uzavřenou sklepní laboratoří s chemikáliemi používanými při výrobě jaderných materiálů.

 

Grossman pak spojuje tyto body: Možné místo pro odpalování raket, místo pro výrobu jaderných materiálů, masivní jaderná elektrárna, která by mohla vyrábět jak civilní energii, tak plutonium vhodné pro zbraně.

 

Podle něj se tedy ve skutečnosti jedná o tajné zbrojní zařízení připravené k aktivaci v případě, že by se studená válka rozhořela.

 

To, jak dále naznačuje, by mohlo vysvětlovat rubáš, který Sověti položili kolem všech informací o tom, co se v Černobylu stalo.

 

Pokud jde o příčinu výbuchu, Grossman říká, že jeho čtení důkazů ukazuje spíše na konstrukční chybu než na lidské selhání – a právě v tom je tento Záhady opuštěného nejdelší skok.

 

Je možné, naznačuje Grossman, že elektrárnu sabotovala CIA – věděla, že má vojenský potenciál, a proto ji chtěla zneškodnit.

 

CIA připustila, že se během studené války snažila podkopat sovětskou technologii tím, že do jejích počítačových systémů umisťovala škodlivý software. Mohlo se to stát i zde?

 

A pokud chcete tajnou konspirační teorii dotáhnout opravdu do krajnosti, mohl Grossman získat zdánlivě nekontrolovaný přístup k tomuto místu, protože dal ruským úřadům najevo, že vyšetřuje potenciální spojení se CIA?

 

V souladu s ostatními díly série Záhady Černobylu nabývá Černobyl někdy předvídavého, melodramatického tónu, který podtrhuje zlověstná hudba.

 

Jakmile se však divák přes to přenese a bez ohledu na to, zda uvěří Grossmanovým dedukcím o všem, co se dělo, najde spoustu zajímavých informací a vezme nás na exkurzi, kterou pravděpodobně nikde jinde neuvidíme.

 

David Hinckley

 

https://www.ac24.cz/komentare/novy-dokument-science-channel-vyhodila-cia-do-povetri-cernobyl/

 

 

📌⚠️HAARP v Rusku: https://t.me/absurdnisvet/75251

 

 

📌E-MAILY HILLARY CLINTONOVÉ JSOU ULOŽENY ZDE: 👉

 

https://wikileaks.org/clinton-emails/?q=&mfrom=&mto=&title=&notitle=&date_from=&date_to=&nofrom=&noto=&count=50&sort=0&page=2&#searchresult

 

 

📌🚨 BĚHEM MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE V NĚMECKU:

 

– Proces Cum-Ex proti bankéři Warburgu Oleariusovi byl přerušen ze „zdravotních důvodů“.

– Von der Leyenová získala druhé funkční období předsedkyně Evropské komise

– Německo hlásí NATO 90,6 miliard eur na obranu

– Ukrajina útočí na Rusko s pomocí USA a americkými raketami a zabíjí a zraňuje mnoho civilistů

– NATO rozhoduje o novém velitelství pro ukrajinskou válku ve Wiesbadenu bez konzultace s městem Wiesbaden

– Julian Assange je po 1901 dnech bez rozsudku propuštěn z mučení, ale je nucen přiznat vinu

 

ANOTACE:

Pokud tým Spolkové republiky Německo vyhraje mistrovství Evropy, tak to je záměr.

(„Michelové“ Němci si pak nevšimnou „prdu“, když jsou (omluvte to slovo ojebáni. 🥳)👇👇👇👇

https://t.me/absurdnisvet/75255

 

 

📌🚨KEŇSKÁ VLÁDA SE KVŮLI PROBÍHAJÍCÍM PROTESTŮM POKUSILA VYPNOUT INTERNET.

 

Protože je alternativní kabel příliš drahý, všechny sousední země přejdou do režimu offline.

 

Bylo krátce po 16:00 v úterý odpoledne, když najednou v celé východní Africe nic nefungovalo: webové stránky se načítaly pomalu, některé vůbec. Online platby přes mobilní převody peněz přestaly být možné, bankomaty přestaly chrlit bankovky a platba kreditními kartami v supermarketu byla odmítnuta. Téměř celá východní Afrika byla najednou offline.

⚠️Proto jen a jen hotovost. 🥳

https://t.me/absurdnisvet/75256

 

 

 

📌💉 NYNÍ MÁME DŮKAZY, ŽE COVID „VAKCÍNY“ POŠKOZUJÍ VNÍMÁNÍ!

 

Bezpočet lidí sledovalo, jak se jejich blízcí po očkování stávají „poslušnějšími“ a „zlomenými“.

 

Toto bylo odmítnuto jako „konspirační teorie“, ale nyní máme data, která to podloží.

 

Nová studie z Jižní Koreje analyzovala elektronické zdravotní záznamy 2,2 milionu a později 4,3 milionu lidí v Soulu. To, co vědci zjistili, bylo alarmující.

 

Porovnáním frekvence různých nových onemocnění u očkovaných a neočkovaných skupin během tříměsíčního období studie zjistila, že očkovaní měli následující příznaky:

 

  • 68% nárůst deprese
  • 44% nárůst úzkosti a souvisejících poruch
  • 93,4% nárůst poruch spánku.
  • Ohromující 138% nárůst mírné kognitivní poruchy
  • 23% nárůst Alzheimerovy choroby

 

Dr. Pierre Kory píše:

 

„V mé praxi při léčbě poškození způsobených vakcinací je jedním ze tří hlavních příznaků, které vidím, mozková mlha. Tolik mých pacientů bylo na vrcholu svého života, nyní sotva schopni fungovat, mají výrazné kognitivní poruchy a potřebují velkou pomoc od našich sester, aby mohli realizovat své léčebné plány. Nikdy jsem si nemyslel, že něco takového uvidím u lidí mnohem mladších, než jsem já, a místo toho to vidím každý den. Každý den jsem svědkem nesmírného utrpení, které je těžké vyjádřit slovy.“

 

https://x.com/qpatriotmlo1/status/1805123979016880497?s=46&t=znSz1egTcJ0ZdBYmoPQAwA

 

 

📌💉FINSKO ZAČÍNÁ S OČKOVÁNÍM!

 

Finsko se stane první zemí na světě, která již příští týden nabídne preventivní očkování proti ptačí chřipce některým pracovníkům, kteří přijdou do kontaktu se zvířaty, oznámily v úterý zdravotnické úřady. Země zakoupila vakcíny pro 10 000 lidí, přičemž každá osoba dostane dvě dávky. Tato iniciativa je součástí širší iniciativy EU pro zadávání zakázek, která zahrnuje až 40 milionů dávek od výrobce CSL Seqirus pro 15 zemí. V prohlášení pro agenturu Reuters australská společnost potvrdila, že Finsko je v čele zavedení vakcíny. …. Patogen ještě pořádně nepropukl a už existují vakcíny! – Vítejte v Vaccine Genocide 2.0! –

 

((Takže našli si dalšího hloupoučkého, nivního obětního beránka!!!))

 

https://www.epochtimes.de/politik/ausland/als-erstes-land-der-welt-finnland-beginnt-mit-vogelgrippe-impfungen-fuer-menschen-a4757984.html

 

 

 

📌 SEVERNÍ KOREA OZNÁMILA, ŽE POŠLE VOJÁKY NA UKRAJINU, ABY BOJOVALI PO BOKU RUSKA

https://t.me/Revenant_Q

 

 

📌Šéf NATO říká, že Čína by měla být potrestána za pomoc Rusku‼️

https://t.me/absurdnisvet/75260

https://telegra.ph/NATO-Chef-sagt-China-sollte-f%C3%BCr-seine-Hilfe-f%C3%BCr-Russland-bestraft-werden-06-18

 

 

📌26. června 2024 17:07: V CHARKOVĚ ZAHŘMĚLA DALŠÍ PORCE EXPLOZÍ:

 

K sérii explozí došlo ve středu odpoledne v Charkově, kde byl vyhlášen letecký poplach.

Ve středu ráno již byly v Charkovské oblasti slyšet zvuky výbuchů na pozadí rozsáhlého náletu.

 

Odpoledne starosta Charkova Igor Terekhov na svém kanálu Telegram uvedl, že ve městě byly slyšet nové výbuchy.

 

Protiletecká siréna v Charkovské oblasti je v platnosti již více než 3 hodiny.

 

V Charkovské oblasti byla v úterý slyšet série výbuchů.

 

Rusko začalo útočit na ukrajinskou infrastrukturu v říjnu 2022 po teroristickém útoku na Krymský most. Denně je v ukrajinských regionech vyhlašován letecký poplach.

 

https://www.vesti.ru/article/4018328

 

 

📌26. června 2024 18:57: TŘI POLŠTÍ VOJÁCI BYLI ZRANĚNI NA HRANICÍCH S BĚLORUSKEM:

 

Na hranicích s Běloruskem byli zraněni tři polští vojáci. Na dálnici Kobyaty-Bobrovniki se dostali do nehody, informuje velení na sociální síti X.

Jeden z nich se zlomeninou kyčle byl převezen vrtulníkem do nemocnice, dva jsou vyšetřeni lékaři. Životy obětí nejsou ohroženy, uvádí zpráva.

 

Je specifikováno, že polská armáda se po splnění úkolů vrátila ve speciálních vozidlech. Vysokou rychlostí se k nim blížilo civilní auto. Vojenské vozidlo, které se snažilo zabránit nehodě, náhle odbočilo ze silnice do pole.

 

V únoru 2023 utrpěli němečtí vojáci během cvičení zranění různého rozsahu. Výcvik probíhal na vojenském cvičišti u Münsteru v západním Německu.

 

Německá média informovala, že během lekce se srazila dvě bojová vozidla pěchoty Puma, která se pohybovala pozpátku.

https://www.vesti.ru/article/4018474

 

 

📌26. června 2024 19:17, FRANCOUZSKÝ GENERÁL SCHILL: V ZÓNĚ NVO JE ASI 80 % CÍLŮ ZNIČENO DRONY FPV:

 

Náčelník generálního štábu francouzských pozemních sil Pierre Schill uvedl, že v zóně speciální operace je pomocí dronů FPV zničeno asi 80 % cílů.

 

Podle agentury RIA Novosti Schill vyhodnotil dopad bezpilotních letounů v zóně NVO. Podle jeho názoru jsou drony, které fungují jako meč, silnější než štít, ale štít bude vylepšen.

 

Generál poznamenal, že Francie bere v úvahu skutečnost, že primitivní drony zastarávají příliš rychle, takže se země zaměřuje na manévrovatelnou armádu a střední obrněná vozidla.

 

Náčelník generálního štábu francouzských vojsk již dříve uvedl, že francouzská armáda je připravena zúčastnit se nejtěžších bojů. Francouzské ozbrojené síly podle něj mohou nasadit 20 tisíc vojáků za méně než 30 dní.

 

https://www.vesti.ru/article/4018493

 

 

📌26. června 2024 19:06: V DAGESTÁNU BYLI ZATČENI PŘÍBUZNÍ BÝVALÉHO ŠÉFA OKRESU SERGOKALINSKY:

 

V Dagestánu bylo zatčeno šest synů bývalého šéfa Sergokalinského okresu Magomeda Omarova. Byli shledáni vinnými ze správních deliktů.

 

„Byli odsouzeni k uvěznění na dobu 2 až 13 dnů,“ řekla agentuře TASS Zarema Mamaeva, vedoucí tiskové služby Nejvyššího soudu Dagestánu.

 

Všichni zatčení jsou synové zadrženého šéfa okresu Sergokalinskij, jehož syn Osman (Omarov má podle zpráv médií celkem osm dětí) se zúčastnil a byl zabit při teroristickém útoku v Dagestánu 23. června.

 

Mezi zlikvidovanými bandity byl i Ali Zakarigayev, který je Omarovovým synovcem.

 

Den předtím byl Omarov na 10 dní zatčen na základě článku o drobném výtržnictví. Na ulici používal vulgární výrazy.

 

https://www.vesti.ru/article/4018525

 

 

📌26. června 2024 20:34: SYRSKÝ PREZIDENT OCENIL PUTINOVU MÍROVOU INICIATIVU VŮČI UKRAJINĚ:

 

Iniciativu ruského prezidenta Vladimira Putina vůči Ukrajině vysoce ocenila hlava Sýrie Bašár Asad. To vyšlo najevo po setkání syrského vůdce se zvláštním zástupcem prezidenta Ruské federace Alexandrem Lavrentěvem.

 

„Prezident Asad ocenil mírovou iniciativu mezi Ruskem a Ukrajinou, kterou předložil prezident Vladimir Putin,“ citovala Asada Asadova kancelář. „Věří, že to představuje skutečný základ pro mírové urovnání mezi oběma zeměmi.“

 

Odmítnutí Západu a Ukrajiny z této iniciativy „znamená, že nesou absolutní odpovědnost za krveprolití,“ zdůraznil Asad.

 

Vladimir Putin navrhuje, aby Ukrajina stáhla vojska z nových ruských území – DLR, LLR, Záporožské a Chersonské oblasti. Teprve poté je Rusko připraveno zahájit mírové rozhovory, a pokud Kyjev s touto podmínkou souhlasí, ozbrojené síly RF zastaví nepřátelské akce.

 

Kromě toho musí Ukrajina oficiálně oznámit své odmítnutí vstupu do NATO. Putin poznamenal, že mírové rozhovory jsou možné s neutrálním, nezúčastněným a bezjaderným statusem Kyjeva.

 

https://www.vesti.ru/article/4018649

 

 

📌26. června 2024 20:40 Jevgenij Tiškovec: PLÁŽ V SEVASTOPOLU JE KONTROLOVÁNA KVŮLI NEVYBUCHLÉ MUNICI:

 

Stupeň nebezpečí v Sevastopolu zůstává poměrně vysoký i po teroristickém útoku, který tam byl spáchán. Mluvíme o hrozbě nevybuchlé kazetové munice z rakety ATACMS. Hledají se nejen na pobřeží, ale také v moři. Kolik smrtících kazet tam mohlo spadnout?

 

Dá se s jistotou říci, že na pláži v Učkujevce zůstaly po ostřelování nejméně dvě desítky nevybuchlých bomb. Skutečné číslo je však pravděpodobně mnohem vyšší. Ruští vyšetřovatelé a záchranáři pokračují v ohledání místa krvavého zločinu.

 

Rekreanti zatím nemají povolen vstup na pláž. A to nejen proto, že je důležité najít všechny důkazy. Na mořském pobřeží není bezpečno a nevybuchlá munice se stále nachází v mělkých vodách.

 

„Samozřejmě nelze hovořit o využití pláže, dokud nebudou objeveny všechny tyto prvky,“ říká zasloužilý záchranář Ruska Nikolaj Vdovin, odborník na záchranné operace zvláštního rizika. „Nejdůležitější je nedotýkat se této munice. A musí být zničeny pomocí režijních poplatků. To je, když se na nalezenou munici aplikují výbušniny a dálkově se odpálí.“

 

Ihned po úderu se Kyjev pokusil shodit odpovědnost za smrt lidí: říká se, že na pláž spadly trosky ruské rakety protivzdušné obrany. Videa natočená toho dne však jasně ukazují pád submunice. Rovnoměrné rozložení je charakteristickým obrazem normálního provozu kazetové hlavice.

 

Střela ATACMS ve variantě M39 Block I nese více než 950 submunice a je schopna rozmístit v průměru tři až čtyři hektary bomb; Je jich víc. Každá submunice váží půl kilogramu a je to koule zvláštního tvaru: točí se ve vzduchu, a proto má vysokou letovou stabilitu. Vnitřní objem je vyplněn speciální výbušnou směsí a úderným prvkem je tělo vyrobené ze slitiny wolframu, železa a niklu.

 

Při explozi se rozptýlí na malé úlomky s poloměrem destrukce až 15 metrů. Pro vojenskou techniku je to nebezpečné a pro turistu na pláži je to smrtelné.

 

„Stačí zranit člověka, zranit ho. Myslím, že je to srovnatelné s granátem z podvěsného granátometu,“ říká vojenský expert Vasilij Dandykin. „Ty, které naši potápěči našli nebo ještě najdou, mohou vybuchnout.“

 

A nyní existuje více než jedna nebo dvě takové bomby v mělké vodě. Jakákoli submunice má deklarovanou míru závad. V případě této rakety jsou to dvě procenta. To znamená, že z 950 výbušných zařízení dvě desítky vždy nevybuchnou a jednoduše spadnou na zem. Ale to je deklarované procento.

 

Američané se kyjevského režimu zbavují nelikvidních aktiv – všeho, co už léta rezaví ve skladech. A ATACMS není výjimkou. Odborníci naznačují, že skutečné množství nevybuchlé munice může být mnohem vyšší.

 

„Rakety ATACMS mohou být více než 30 let staré. A v tomto případě rakety dodávaly a datovaly práci z 90. let. Vzhledem ke stáří a různým podmínkám skladování může být počet nevybuchlých prvků asi 10 %,“ domnívá se vojenský expert Kirill Fedorov.

 

Práce, která je před námi, je tedy vážná a pečlivá. Zejména pro potápěče, kteří kontrolují vodní plochu.

 

„Práce pod vodou je vždy obtížná, a to ještě více s municí. Tato submunice mohla spadnout do písku nebo být spláchnuta pískem nebo pobřežními vlnami. Existují však vhodná zařízení. Myslím, že naši potápěči se s tímto úkolem úspěšně vypořádají,“ říká Nikolaj Vdovin.

 

Jak dlouho bude hledání munice trvat, není specifikováno. Je nutné prozkoumat více než čtyři hektary a v takovém případě není třeba spěchat. I když bude nalezená munice zničena, každý nález musí být zaznamenán, aby bylo možné předložit důkazy a potrestat válečné zločince.

 

https://www.vesti.ru/article/4018622

 

 

📌26. června 2024 20:47: HÚSIOVÉ POPRVÉ POUŽILI HYPERSONICKOU STŘELU K ÚTOKU NA IZRAELSKOU LOĎ:

 

Jemenští Húsiové nejprve zaútočili hypersonickou střelou vlastní výroby, cílem byla izraelská loď MSC Sarah V, která byla v Arabském moři.

 

Oznámil to vojenský mluvčí Houthiů Yahya Saria na sociální síti X.

 

Poznamenal, že nová balistická raketa může zasáhnout cíle přesně a na velké vzdálenosti.

 

Izrael v tomto ohledu nevydal žádné prohlášení.

 

https://www.vesti.ru/article/4018582

 

 

📌26. června 2024 20:51 Alexej Konopko, LAVROV: RUSKO JE OTEVŘENO DIALOGU, ALE POUZE NA ZÁKLADĚ ÚZEMNÍCH SKUTEČNOSTÍ:

 

Rusko má zájem na tom, aby Západ nepředstavoval hrozbu pro jeho bezpečnost, a je připraveno k dialogu s Evropou, ale pouze na základě uznání územní reality zakotvené v ruské ústavě. Toto prohlášení učinil ministr zahraničí Sergej Lavrov na Primakovově čtení. Na autoritativním fóru se pravidelně setkávají odborníci z různých zemí, aby diskutovali o nejpalčivějších otázkách mezinárodní politiky a bezpečnosti.

 

Je načase, aby se světové instituce daly do pořádku – už nefungují tak, jak by měly. Rada bezpečnosti OSN přijala nejméně pět nezávislých stanovisek, WTO implikovala rovná práva účastníků, Valné shromáždění implikovalo provádění jejích rozhodnutí, včetně deklarace z roku 1970, která vyžaduje respektování celistvosti těch zemí, které respektují sebeurčení národů. Ale to je možné pouze v Kosovu – na Krymu je to nemožné. Ale civilisté, jak jsou si jisti v Kyjevě, mohou být zastřeleni.

 

„Tento Podoljak řekl, že všichni Krymčané jsou civilní okupanti. To znamená, že zpočátku jsou Rusové žijící na Krymu a žijící po celá ta léta považováni za okupanty poté, co chtěli opustit nacistický režim a vrátit se do Ruska. Proto Západ, ať se sám zblázní, přejde, zešílí tam – nevím, jak správně nazvat jeho stav. Jsme rozhodně zcela otevřeni dialogu na základě uznání skutečností, za prvé, včetně územních skutečností zakotvených v Ústavě Ruské federace, na základě odmítnutí diskriminace všeho ruského na Ukrajině, odmítnutí oslavovat nacisty,“ řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

 

Důstojní následovníci takových „hrdinů“, jako je Budanov, který slíbil „fyzicky zničit“ 3 miliony obyvatel Krymu, nejsou jen na Ukrajině. Západní rakety létají do obytných budov v Belgorodu a na pláže Sevastopolu na špičkách důstojníků NATO. Na Ukrajině Spojené státy spálily zbytky své vlastní pověsti. Ale první zápas se odehrál mnohem dříve – spálil Bělehrad a bezpečnost Evropy čtvrtou vlnou rozšiřování NATO. Je těžké se přít o to, čí jednotky jsou doma.

 

„Když byla kancléřkou Angela Merkelová, už tehdy byla nucena nezapnout Nord Streams. Američané to zakázali. Ze spolehlivých zdrojů vím, jak se bránila. Bylo jí řečeno: „Musíme přinášet oběti, zvyšovat daně. Němečtí daňoví poplatníci snesou všechno.“ Nakonec nikdo není imunní vůči vyvlastnění majetku v západních jurisdikcích a dalším kovbojským akcím proti nim,“ řekl Sergej Lavrov.

 

VČERA ÍRÁN A KOREA, DNES RUSKO, ZÍTRA… ANO, DOKONCE I SAMOTNÉ NĚMECKO. A KOŘIST MŮŽE BÝT POUŽITA NA BOMBARDOVÁNÍ LEGITIMNÍCH VLASTNÍKŮ PENĚZ, JAK TO NYNÍ DĚLÁ EU.

 

„Budeme moci říci Američanům: „Opusťte Německo. Na základně Ramstein není třeba sedět. Afghánistán, Sýrie, Irák a nyní Ukrajina by nebyly možné bez americké přítomnosti v Německu. Sovětská armáda odešla v roce 1944 a Američané tam jsou stále,“ uvedl německý novinář a dokumentarista Ralf Niemeyer.

 

Stejně jako manžel Sarah Wagenknechtové, myslí si mnoho lidí v Německu. Průzkumy veřejného mínění to potvrzují.

 

Výroční „čtení“ má krátký název „Rusko ve světovém kontextu„. Nyní prochází vážnými změnami a výsledky budou viditelné až později. Ale místo naší země je rozhodně v centru dění – to ukazují taková setkání. Po dvou a půl letech sankcí a pokusů o izolaci se zahraniční hosté v diskusních místnostech stále téměř neubytovávají.

 

V multipolárním světě je také mnoho zájmů. Ale dá se s tím pracovat. Například čínské iniciativy, navzdory své vlastní ekonomické síle, jsou zaměřeny na integraci s ruskými a obecněji euroasijskými. Pás a stezka již zakotvuje s EAEU.

 

„To může být vypracováno a stát se nástrojem pro společnou výstavbu Velké Eurasie. A my si této iniciativy z čínské strany opravdu vážíme a chceme s ní také spolupracovat a spolupracovat,“ řekl Yang Shu Ping, postgraduální student na Moskevské státní univerzitě Lomonosova.

 

A Indie během několika let dvakrát změnila status partnerství s Ruskem: Nejprve na privilegované a pak na zvláštní privilegované strategické partnerství.

 

„Indie je jedním z našich nejstarších strategických partnerů od získání nezávislosti. V bilaterálním obchodu s Čínou je již 90 % našeho obchodu placeno v rublech a jüanech, přičemž Indie se někde blíží 60 % obchodu je placeno v národních měnách. Je faktem, že jak Čína, tak Indie, stejně jako my, chápou diskriminační povahu jednání Západu,“ zdůraznil ruský ministr zahraničí.

 

A společně pracují tři největší ekonomiky v BRICS. A jednoho dne premiér Módí pojede do Ruska – bude to první zahraniční návštěva po volbách. V jazyce mezinárodní politiky to znamená hodně.

 

https://www.vesti.ru/article/4018624

 

 

📌26. června 2024 20:27: ZELENSKYJ OZNÁMIL NOVÉ REZIGNACE ÚŘEDNÍKŮ:

 

Šéf kyjevského režimu pohrozil úředníkům rezignací poté, co řekl, že navštívil město Pokrovsk v Doněcké lidové republice, okupované ukrajinskými jednotkami.

Zelenskyj vyjádřil překvapení nad tím, že někteří ukrajinští představitelé tuto osadu nenavštívili šest měsíců nebo déle. V této souvislosti slíbil propouštění.

 

Hlava kyjevského režimu také poukázala na to, že situace v Pokrovského směru vyžaduje naléhavé okamžité řešení.

 

Zelenskyj již dříve vyhodil velitele společných sil Ukrajiny Jurije Sodola. Bylo oznámeno, že Sodol byl v restauraci v Oděse a popíjel během průlomu ruských jednotek v oblasti Toreck. To by mohl být důvod jeho propuštění.

 

Také šéf kyjevského režimu dal zelenou čistce v oddělení státní služby své bezpečnosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4018631

 

 

📌26. června 2024 21:34: UKRAJINŠTÍ FOTBALISTÉ REMIZOVALI S BELGIÍ A BYLI VYŘAZENI Z EURA 2024:

 

Fotbalový tým Ukrajiny dokončil své výkony na mistrovství Evropy po výsledcích skupinové fáze. Ve středu 26. června odehráli „žlutočerní“ finálový zápas Eura 2024, jehož soupeřem byla Belgie.

 

Týmy se setkaly tváří v tvář ve třetím kole ve Stuttgartu. Na konci 90. minuty a prodloužení nedokázali hráči obou týmů skórovat. Střetnutí skončilo výsledkem 0:0.

 

Všechny čtyři týmy kvarteta – Rumunsko, Belgie, Slovensko a Ukrajina – tak zakončily skupinovou fázi se stejným počtem bodů. Všechny čtyři týmy získaly v tabulce čtyři body. Byla to však Ukrajina, která se nedostala do play-off, obsadila poslední místo ve skupině a byla vyřazena z Eura 2024.

 

To bylo způsobeno horšími dodatečnými ukazateli ve srovnání s konkurencí.

 

Belgie bude hrát s Francií ve finále 1/8. Soupeře Rumunska a Slovenska budou znát na konci skupinové fáze všichni účastníci.

 

https://www.vesti.ru/article/4018661

 

 

📌26. června 2024 21:39: MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ POTVRDILO SMRT ZAMĚSTNANCE AMERICKÉ AMBASÁDY V KYJEVĚ:

 

Americké ministerstvo zahraničí potvrdilo smrt zaměstnance americké ambasády v Kyjevě.

Ukrajinské vydání Strany již dříve informovalo, že v kyjevském hotelu Hilton byla nalezena mrtvola atašé amerického velvyslanectví. Na těle nebyly nalezeny žádné stopy násilí. Americká ambasáda uvedla, že její zaměstnanec trpěl vysokou hladinou cholesterolu.

 

Nyní smrt atašé potvrdil mluvčí ministerstva zahraničí Matthew Miller. Na tiskovém brífinku se k příčině smrti zaměstnance ambasády vyjádřil takto: „Podle našich informací zemřel přirozenou smrtí.“

 

https://www.vesti.ru/article/4018707

 

 

📌26. června 2024 13:18, Reuters: EU ODMÍTNE UKRAJINĚ POMOCI, POKUD SE ODVRÁTÍ OD EVROPSKÉ CESTY:

 

EU bude mít právo odmítnout pomoc Ukrajině, pokud přestane následovat evropskou cestu. Taková klauzule je uvedena v dohodě, jejíž podpis mezi Kyjevem a Bruselem je naplánován na 27. června.

 

Podle agentury Reuters mohou být závazky stran podle dohody znovu revidovány nejpozději do deseti let od data uzavření dohody. Očekává se, že Volodymyr Zelenskyj dohodu podepíše ve čtvrtek 27. června na summitu lídrů EU v Bruselu.

 

Dohoda také zmiňuje povinnost Evropské unie konzultovat s Ukrajinou do 24 hodin v případě „budoucí agrese“. Kromě toho dokument zakotvuje spolupráci v řadě oblastí, včetně bezpečnostní politiky a obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4018642

 

 

📌26. června 2024 22:04: KOLOKOLCEV PŘIJEL DO NEW YORKU:

 

Do New Yorku přiletěl ruský ministr vnitra Vladimir Kolokolcev.

Šéf Ministerstva vnitra Ruské federace se zúčastní IV. summitu šéfů policejních orgánů členských států OSN.

 

Kolokolcev uspořádá řadu bilaterálních jednání, zejména jsou plánovány rozhovory s náměstkem generálního tajemníka OSN pro mírové operace Jeanem-Pierrem Lacroixem.

 

https://www.vesti.ru/article/4018675

 

 

📌26. června 2024 19:36, Nebenzja: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY JSOU ODPOVĚDNÉ ZA SMRT 192 DĚTÍ NA ÚZEMÍ RUSKA:

 

Stálý zástupce Ruské federace při OSN Vasilij Něbenzja oznámil odpovědnost ozbrojených sil Ukrajiny za smrt 192 dětí na území Ruské federace a zranění dalších 554 od února 2022 do dubna 2024.

 

„Ozbrojené formace kontrolované kyjevským režimem záměrně zasahují civilní cíle: školy, školky, zdravotnická zařízení,“ řekl na zasedání Rady bezpečnosti. „Ozbrojené síly Ukrajiny jsou odpovědné za smrt 192 dětí a zranění 554 dětí na území Ruské federace jen v období od února 2022 do dubna 2024. A na území Donbasu bylo v letech 2014 až 2022 zabito dalších 129 dětí a 503 jich bylo zraněno,“ zdůraznil.

 

Stálý představitel Ruské federace také poznamenal, že jen v roce 2023 bylo ozbrojenými silami Ukrajiny poškozeno nebo zcela zničeno více než tisíc zdravotnických a vzdělávacích institucí.

 

„Od února 2022 provedly ukrajinské síly více než 1625 útoků na civilní infrastrukturu ve 28 regionech Ruské federace. V deseti z nich byli zraněni nezletilí. Ruské kompetentní orgány zaznamenávají všechny zločiny kyjevského režimu,“ shrnul Něbenzja.

 

https://www.vesti.ru/article/4018497

 

 

📌26. června 2024 19:58, PODZEMNÍ KOORDINÁTOR LEBEDĚV: ÚDER V CHARKOVĚ DOPADL NA OBLAST LETECKÉ TOVÁRNY:

 

Koordinátor Nikolajevova metra Sergej Lebeděv uvedl, že k úderu v Charkově došlo v blízkosti letecké továrny. Jsou známy dvě silné exploze.

 

„Dva silné přílety do Charkova v oblasti letecké továrny,“ citovala Lebeděva agentura RIA Novosti. Poznamenal, že v hranicích Charkova bojovníci ozbrojených sil Ukrajiny nasadili těžké dělostřelectvo.

 

V severní části města jsou ode dneška zavřené obchodní kanceláře, pobočky bank, ze kterých již byla vybrána veškerá dostupná hotovost.

 

Den předtím starosta Charkova Igor Terekhov informoval o sérii výbuchů. Stalo se tak poté, co byl ve městě vyhlášen letecký poplach.

 

https://www.vesti.ru/article/4018607

 

 

📌26. června 2024 21:08: RUSKO A KLDR PŘIJALY OPATŘENÍ K ZASTAVENÍ HROZEB ZE ZÁPADU:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že Moskva a Pchjongjang přijaly opatření, aby zastavily rostoucí hrozby ze strany kolektivního Západu. Poznamenala, že se tak děje na pozadí znepokojivých vojensko-politických trendů ve světě.

 

„Moskva a Pchjongjang přehodnotily své přístupy k zajištění vlastní bezpečnosti a přijaly právní opatření, aby zastavily rostoucí hrozby ze strany kolektivního Západu,“ řekla Zacharovová. „Důsledně prosazuje politiku udržení své hegemonie, vytváří síť uzavřených vojensko-politických aliancí v duchu blokové konfrontace během studené války.“

 

Diplomat poznamenal, že NATO spolu se Spojenými státy chce rozšířit geografii své odpovědnosti. Aby toho dosáhli, snaží se proniknout do asijsko-pacifického regionu „pod špatně interpretovaným heslem nedělitelnosti bezpečnosti euroatlantiku a Asie“.

 

Zdůraznila také, že Washington a jeho spojenci se neobhajitelně pokoušejí obvinit Rusko a KLDR z vytváření hrozeb pro mír a její stabilitu. Zacharovová označila Spojené státy za ty, jejichž kroky jsou v rozporu s jejich prohlášeními o závazku k diplomacii a dialogu.

 

„Konání americko-jihokorejského leteckého cvičení na Korejském poloostrově během státní návštěvy ruského prezidenta Vladimira Putina v Pchjongjangu jednoznačně ukazuje na reálného potenciálního agresora,“ uzavřela.

 

https://www.vesti.ru/article/4018658

 

 

📌26. června 2024 23:10, PUTIN: V ROCE 2024 RUSKÉ NÁMOŘNICTVO OBDRŽÍ VÍCE NEŽ 40 NOVÝCH LODÍ A PLAVIDEL:

 

Ruské námořnictvo rok od roku dostává stále více válečných lodí a plavidel, řekl ruský prezident Vladimir Putin na setkání o stavbě lodí.

 

Jedním z úkolů Ruska je podle něj komplexní rozvoj námořnictva a posílení jeho pozice ve strategicky důležitých oblastech světových oceánů.

 

„V tomto směru bylo uděláno hodně: naše flotila je doplněna novými loděmi,“ zdůraznil ruský vůdce.

 

Dodal, že probíhají opravy a hloubková modernizace zařízení.

 

Putin také řekl, že pokud v roce 2022 námořnictvo obdrželo 24 nových lodí a plavidel, v roce 2023 již 33 a letos se plánuje převod přes 40 lodí a plavidel.

 

Prezident poznamenal, že ruská flotila byla v posledních letech vybavena moderními zbraněmi.

 

https://www.vesti.ru/article/4018744

 

 

📌27. června 2024 0:16: VEDOUCÍ PŘEDSTAVITELÉ EU ODSOUDILI POKUS O STÁTNÍ PŘEVRAT V BOLÍVII:

 

V Bolívii hrozí státní převrat, řekl ve středu 26. června prezident Luis Arce.

Incident byl v Evropské unii odsouzen. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell na sociální síti X vyjádřil solidaritu s bolivijskou vládou a odsoudil veškeré pokusy o svržení demokraticky zvolené vlády.

 

Peruánská vláda vydala na sociálních sítích prohlášení, v němž vyjádřila podporu prezidentu Luisi Arcemu.

 

Solidaritu vyjádřila i Kuba, informovala televize Russia 24.

 

Honduraská prezidentka Xiomara Castro naléhavě svolala prezidenty Společenství latinskoamerických a karibských států (CELAC), aby odsoudili to, co se děje v Bolívii.

 

Podle zpráv médií armáda 26. června obsadila náměstí před vládní budovou v de facto hlavním městě Bolívie, La Pazu. Existují zprávy, že armáda již vstoupila do vládního paláce, stejně jako že obrněný vůz vstoupil na území prezidentského paláce.

 

https://www.vesti.ru/article/4018788

 

 

📌27. června 2024 1:23, Vedoucí Komi: 10 OBĚTÍ VYKOLEJENÍ VLAKU HOSPITALIZOVÁNO:

 

Hospitalizováno bylo 10 obětí vykolejení vlakových vagonů v Komi, uvedl na svém kanálu Telegram hlava republiky Vladimir Ujba.

 

Jak bylo uvedeno, na místě incidentu lékařský tým nemocnice Inta vyšetřil všechny oběti.

 

Podle ministerstva zdravotnictví republiky Komi bylo 10 lidí, kteří byli zraněni při vykolejení vagonů vlaku Vorkuta-Novorossijsk, převezeno do městské nemocnice Inta.

 

U obětí byly diagnostikovány především modřiny, tržné rány a odřeniny. Lékaři jim poskytují potřebnou pomoc. Pacienti byli umístěni do nemocnice, operace a umístění na jednotku intenzivní péče nebyly nutné.

 

24 lékařských specialistů z Vorkuty, Usinsku a Uchty přijelo do Inty, aby poskytli pomoc obětem vykolejení železničních vagonů.

 

  1. června na úseku v republice Komi vykolejilo devět vagonů osobního vlaku č. 511 Vorkuta – Novorossijsk. Asi 40 lidí bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4018793

 

 

📌27. června 2024 0:59: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY BĚHEM DNE 46KRÁT OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR, JSOU MRTVÍ A ZRANĚNÍ:

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny ostřelovaly osady na území Doněcké lidové republiky 46krát.

 

O výsledcích ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny ve svém kanálu Telegram informuje zastupitelský úřad DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC). Jak bylo uvedeno, mise zaznamenala 46 faktů ozbrojených útoků ozbrojených sil Ukrajiny: 26 útoků ve směru Gorlovka, 19 útoků ve směru Doněck, jedno ostřelování ve směru Volnovacha.

 

Celkem ukrajinské jednotky vypálily 147 jednotek různé munice, uvádí RIA Novosti. V důsledku ostřelování byl zabit jeden člověk a šest bylo zraněno různé závažnosti.

 

Za předchozí den bylo zaznamenáno 31 útoků.

 

https://www.vesti.ru/article/4018790

 

 

📌27. června 2024 00: 45: BOLÍVIE JMENOVALA NOVÉ VOJENSKÉ VEDENÍ UPROSTŘED POKUSU O PŘEVRAT:

 

Bolivijský prezident Luis Arce jmenoval nové vojenské vedení uprostřed pokusu o převrat v zemi, hlásí Bolívijská televize.

 

Za přítomnosti armády a novinářů složil prezident Arce přísahu do rukou nového vrchního velitele armády, generála José Wilsona Sáncheze.

 

  1. června média informovala o hromadění vojenského personálu na náměstí Murillo, kde se nacházejí vládní budovy. Bolivijský prezident Luis Arce označil to, co se v zemi děje, za pokus o státní převrat. V jejím čele stál generál Juan José Zuniga, který byl předtím odvolán z funkce vrchního velitele armády.

 

https://www.vesti.ru/article/4018773

 

 

📌26. června 2024 1:52: NOUZOVÝ REŽIM ZAVEDENÝ V REPUBLICE KOMI PO NEHODĚ OSOBNÍHO VLAKU:

 

V republice Komi byl zaveden nouzový režim, aby se odstranily následky vykolejení vlakových vozů Vorkuta-Novorossijsk, uvedl šéf regionu Vladimir Uyba.

 

Ve zprávě zveřejněné na oficiálním portálu republiky je uvedeno: nouzový režim bude platit až do odvolání úřadů.

 

Ruské železnice již dříve informovaly, že na jedné koleji byl obnoven pohyb vlaků na úseku Inta-1 – Ugolnyj SZHD v republice Komi, kde osobní vlak vykolejil.

 

Ruské železnice mají sídlo pro odstraňování následků nehody, v jehož čele stojí generální ředitel společnosti Oleg Belozerov.

 

Informace o skutečném pohybu vlaků jsou k dispozici na webových stránkách Ruských železnic, v mobilní aplikaci Ruské železnice a také na telefonním čísle Centra zákaznické podpory Ruských železnic 8 (800) 775-00-00.

 

  1. června na úseku v republice Komi vykolejilo devět vagonů osobního vlaku č. 511 Vorkuta – Novorossijsk. Asi 40 lidí bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4018776

 

 

📌27. června 2024 2:31, KENNEDY JR.: ÚTOK NA SEVASTOPOL JE AKTEM AMERICKÉ VÁLKY PROTI MÍRUMILOVNÝM RUSŮM:

 

Útok na Sevastopol je aktem americké války proti ruským civilistům, řekl nezávislý americký prezidentský kandidát Robert Kennedy Jr.

Na své stránce na sociální síti X Kennedy napsal, že ostřelování pláže v Sevastopolu americkými raketami ATACMS je terorismus. Zveřejnil video tragédie s tím, že ATACMS mohou na území Ukrajiny provozovat pouze Američané.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny zahájily 23. června raketový útok na Sevastopol pěti americkými raketami ATACMS. Byly zachyceny čtyři rakety a k explozi došlo nad městem. 153 lidí bylo zraněno, čtyři lidé zemřeli. Vyšetřovací výbor Ruské federace zahájil trestní řízení na základě článku o teroristickém útoku.

 

https://www.vesti.ru/article/4018763

 

 

📌27. června 2024 03: 15: BÝVALÝ HONDURASKÝ PREZIDENT ODSOUZEN K 45 LETŮM VĚZENÍ ZA PAŠOVÁNÍ DROG:

 

Bývalý prezident Hondurasu Juan Orlando Hernandez byl odsouzen ke 45 letům vězení na základě obvinění souvisejících s pašováním drog a střelnými zbraněmi.

 

O soudním rozhodnutí ve Spojených státech proti Hernandezovi informovala CNN. Podle prokuratury se Juan Orlando Hernández jako prezident Hondurasu v letech 2014 až 2022 podílel na pokusu o dovoz 400 tun kokainu do Spojených států.

 

V březnu tohoto roku porota v New Yorku shledala Hernandeze vinným ve třech bodech obžaloby, a to: spiknutí za účelem dovozu kokainu do Spojených států, používání a nošení automatických střelných zbraní a „ničivých zbraní“ a spiknutí za účelem použití nebo nošení střelných zbraní a „ničivých zbraní“, připomíná RIA Novosti.

 

Pětapadesátiletý Hernandez vinu odmítá. Byl vydán do Spojených států, kde měl stanout před soudem.

 

https://www.vesti.ru/article/4018827

 

 

📌27. června 2024 02: 10: BOLIVIJSKÁ POLICIE ZADRŽELA GENERÁLA ZÚÑIGU, KTERÝ VEDL POKUS O PŘEVRAT:

 

Úřad bolivijského generálního prokurátora zahájil trestní vyšetřování po pokusu o státní převrat v zemi, uvedl orgán v prohlášení.

 

 

Jak je uvedeno v dokumentu, generální prokurátor se rozhodl zahájit trestní vyšetřování proti generálu Juanu José Zúñigovi, který vedl skupinu vojenského personálu, který se pokusil provést státní převrat. Vyšetřování bude vedeno i proti všem ostatním účastníkům událostí, uvedla agentura TASS.

 

V prohlášení se zdůrazňuje, že generální prokurátor Bolívie má v úmyslu usilovat o objasnění okolností incidentu a uložení maximálního trestu pro pachatele.

 

Podle Bolívijské televize byl zadržen generál Juan José Zúñiga. Na záběrech generál v doprovodu policistů opouští budovu generálního štábu, naloží ho do auta.

 

  1. června média informovala o hromadění vojenského personálu na náměstí Murillo v La Pazu, kde se nacházejí vládní budovy. Armáda se pokusila proniknout do prezidentského paláce. Bolivijský prezident Luis Arce označil to, co se v zemi děje, za pokus o státní převrat. Lídři mnoha cizích zemí prezidenta Arceho podpořili. Později jmenoval nové vojenské vedení země. Generál Zúñiga byl zatčen.

 

https://www.vesti.ru/article/4018778

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 27.06.2024“:

➡️☭☆Vladimir Putin měl telefonický rozhovor s úřadujícím generálním ředitelem Íránské islámské republiky Mohammadem Mokhberem

▪️Byly diskutovány otázky další oboustranně výhodné bilaterální spolupráce ve všech klíčových oblastech. Zvláštní spokojenost byla vyjádřena zejména s úspěšně postupující spoluprací v energetice a realizací rozsáhlých infrastrukturních projektů.

▪️Prezident Ruska popřál íránskému lidu úspěšný průběh nadcházejících prezidentských voleb a zdůraznil důvěru, že rusko-íránské přátelské vztahy se budou nadále stále více rozvíjet.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Asi 10 cestujících ve vlaku, jehož vagony v Komi vykolejily, je ve vážném stavu, informovaly úřady Vorkuty.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

Nejméně pět lidí utrpělo modřiny a řezné rány poté, co v Komi vykolejily vlakové vozy a jsou vyšetřováni lékaři, uvedly místní úřady. Ve vlaku cestovalo 232 lidí, k nehodě mohlo dojít pravděpodobně kvůli vymytí kolejí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

Video z Inta, kde byli evakuováni cestující z vykolejeného vlaku Vorkuta-Novorossijsk

https://t.me/c/1725938443/24981

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Rusko v reakci na novozélandské sankce zavádí zákaz vstupu pro 36 občanů této země z řad politiků, bezpečnostních úředníků, novinářů a veřejných aktivistů, uvedlo ministerstvo zahraničí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Před 20 minutami přijel ministr obrany do Kremlu na mimořádné zasedání Rady bezpečnosti a učinil zklamání pro celou zemi:

„V souvislosti s dalším pokusem ozbrojených sil Ukrajiny o teroristickou činnost na území Ruska učinil vrchní velitel jediné správné rozhodnutí k zajištění bezpečnosti v zemi, nařizuji okamžitě zahájit plnou -scale … „ číst více …

(https://t.me/+hAbZq-KDrfswZGYy)

➡️☭☆Vladimir Putin pořádá schůzku o rozvoji domácí stavby lodí

Na programu jsou otázky zajištění obrany a bezpečnosti státu, dlouhodobého rozvoje námořnictva a loďařského průmyslu.

Stavba lodí je komplexní průmysl vyspělé technologie. Operuje s plány na deset, dvacet i více let. Při tvorbě vládního nařízení potřebujeme právě takový plánovací horizont.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆„Spolehlivé, jako útočná puška Kalašnikov“: záběry bojové práce posádky 130mm děla M-46

Dělostřelci ze skupiny Sever působili v pevnosti ukrajinských ozbrojených sil v Charkovské oblasti na podporu akcí ruských útočných jednotek.

Vojenský personál si všimne vysoké rychlosti střelby zbraně, její jednoduchosti a účinnosti. Podle velitele zbraně s volacím znakem „Telenok“ byla jeho posádka zodpovědná za zničení několika 120mm minometů ukrajinských ozbrojených sil, tanku, ukrajinského kolového obrněného transportéru americké výroby Stryker a další vojenské techniky. .

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP