,

🚩Kapitulující vojáci ozbrojených sil Ukrajiny z „Gorského“ kotle označili zajetí za svou jedinou šanci na přežití. 🚩 Ministerstvo obrany Ruské federace odhalilo počet ukrajinských vojáků blokovaných v „Gorském“ kotli. 🚩„Celkem je nyní v Gorském kotli zablokováno až 2 000 lidí: asi 1 800 vojenského personálu, 120 nacistů z pravého sektoru *, až 80 zahraničních žoldáků; stejně jako více než 40 jednotek bojových obrněných vozidel a asi 80 děl a minometů,“ řekl Konašenkov 🚩Asi 8000 ukrajinských vojáků se vzdalo na od zahájení osvobozování Donbasu

Jak již dříve řekl Igor Konašenkov, oficiální zástupce ruského ministerstva obrany , 41 nepřátelských vojáků z této obklíčené zóny již dobrovolně složilo zbraně.

„Všichni příslušníci ozbrojených sil Ukrajiny poukazují na nízké personální obsazení jednotek, špatné zabezpečení skupiny, která skončila v Gorském kotli,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany v prohlášení. 

Jak bylo oznámeno na ruském ministerstvu obrany, zajatí vojáci ukrajinské armády si také stěžují na útěky vlastních velitelů – není s nimi žádné spojení. Jedinou šancí, jak zůstat naživu, je podle nich zajetí. Ti, kteří složili zbraně, nabádají své kolegy, aby následovali jejich příkladu. 

🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩

Ruské ministerstvo obrany oznámilo počet ukrajinských vojáků zablokovaných v nově vzniklém „Gorském“ kotli. 

„V důsledku úspěšných útočných operací skupiny ruských jednotek ve směru na Lugansk byly během pěti dnů osvobozeny osady Loskutovka, Podlesnoe, Mirnaja Dolina, Shchebkarier, Vrubovka, Nyrkovo, Nikolaevka, Novoivanovka, Ustinovka a Rai-Aleksandrovka. “ poznamenal Konašenkov. 

Dodal, že v oblasti osad Gorskoje a Zolote bylo seskupení ukrajinských jednotek zcela zablokováno. 

© Ministerstvo obrany Ruska

Podle oficiálního zástupce ruského ministerstva obrany jsou v tuto chvíli v „Gorského“ kapse obklíčeny čtyři nepřátelské prapory: 3. mechanizovaný prapor 24. mechanizované brigády, 15. horský útočný prapor 128. horské útočné brigády, 42. motorizovaného pěšího praporu 57. motorizované pěší brigády, 70. praporu 101. brigády územní obrany. 

Kromě toho je obklíčena brigádní dělostřelecká skupina 57. motorizované pěší brigády, oddíl zahraničních žoldáků a formace nacistů „Pravého sektoru“ *.

„Celkem je nyní v Gorském kotli zablokováno až 2 000 lidí: asi 1 800 vojenského personálu, 120 nacistů z pravého sektoru *, až 80 zahraničních žoldáků; stejně jako více než 40 jednotek bojových obrněných vozidel a asi 80 děl a minometů,“ řekl Konašenkov.

Igor Konašenkov řekl, že jen za posledních 24 hodin se v kapse dobrovolně vzdalo 41 nepřátelských vojáků. 

Obklíčená skupina je přitom podle vězňů zcela vyčerpaná. Nepřátelské jednotky jsou obsazeny z méně než 40 %. Konašenkov uvedl ztrátu kontroly nad jednotkami ze strany ukrajinského vrchního velení . 

„Dodávky zbraní, střeliva, paliva a dalšího materiálu byly zcela zastaveny. Ruské jednotky mačkají prstenec „Gorského“ kotle a způsobují nepříteli nepřetržité střelné poškození. Během včerejška byla pod kontrolu polovina osady Zolote, “shrnul oficiální zástupce ruského ministerstva obrany. 

Konašenkov také řekl , že více než 200 zahraničních žoldáků bylo zabito vysoce přesnými zbraněmi ruských leteckých sil.

Asi 8000 ukrajinských vojáků se již vzdalo v Doněcké a Luhanské lidové republice a stovky přibývají každý den, řekl velvyslanec LPR v Rusku Rodion Miroshnik.

Zdroje: ZDE ZDE a ZDE

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *