Zprávy související s klimatem: Člověk a příroda jsou obětováni na oltář korporátní chamtivosti

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

29.6.2023

Klima se obviňuje z nejrůznějších věcí, od hladomoru a nedostatku vody až po lesní požáry. A příčiny klimatických změn podle nich sahají od koktejlů a piv po ropu. Ale je to všechno tak, jak se zdá, nebo nám úředníci a korporátní média lžou a přitom skrývají pravdy o geoinženýrství a korporátní chamtivosti?

Níže je sbírka článků publikovaných v posledních dnech z různých zdrojů, které mají určitou souvislost se změnou klimatu – není to to, co si myslíte, že to je.

Globalisté posilují plány na vytvoření globálního hladomoru a hladomoru : Globální klimatický kult se chystá nakopnout svou válku proti jídlu s 13 národy – z nichž mnohé jsou hlavními dobytčími a potravinářskými státy v čele se Spojenými státy, Argentinou, Brazílií, Chile a Španělsko – podpis závazku uvalit na zemědělce nová omezení zaměřená na snížení emisí metanu. Více čtěte ZDE .

Anglii dojde voda do 25 let kvůli klimatickým změnám a populačnímu boomu : The Evening Standard hlásí [zdůrazňujeme naše vlastní]: Šéf Agentury pro životní prostředí Sir James Bevan varuje, že Anglii by mohla dojít voda za pouhých 25 let. let. Sir James Bevan se chystá oznámit, že kvůli rostoucí populaci země jsme nyní v „čelisti smrti“ kvůli zvýšené poptávce. [Takže ne kvůli klimatickým změnám?] Populace Spojeného království má dramaticky vzrůst, z přibližně 67 milionů na 75 milionů v roce 2050, tvrdí se, as tím přijde i vyšší poptávka po vodě. [Kolik z toho je kvůli imigraci?].

Do roku 2040 se očekává, že více než polovina našich let bude teplejší než vlna veder v roce 2003, řekl Sir James, což povede k dalšímu nedostatku vody. [Aah, tady je úhel klimatu. Četl si Sir James nejnovější vědecké studie, které předpovídají, že v příštích 15–20 letech bude Evropa chladnější nebo že globální oteplování není globální, protože severní polokoule se ochlazuje ?]

Nedostatek vody by neměl nic společného s chamtivostí a finančními kolapsy, že? Včera bylo oznámeno, že Thames Water, největší dodavatel vody ve Spojeném království, který slouží čtvrtině populace , má miliardové dluhy a je pod tlakem, protože jeho šéf v úterý nečekaně rezignoval. A britský daňový poplatník by mohl být nucen to zachránit . Od roku 2006 společnost Thames Water vyplatila svým akcionářům na dividendách nejméně 1,6 miliardy liber a špatné finanční řízení je jen jedním z řady obvinění vznesených proti společnosti.

Jak by elektrizující pára mohla snížit uhlíkové emise piva : New Belgium Brewing vymění jeden ze čtyř kotlů na zemní plyn ve svém hlavním pivovarském závodě ve Fort Collins v Coloradu za elektrifikovanou verzi navrženou ke snížení emisí skleníkových plynů. New Belgium Brewing spolupracuje se startupem AtmosZero na využití technologie tepelného čerpadla, které může být mnohem účinnější než druhy kotlů, které tento sektor obecně používá. Ale… Produkty společnosti mohou mít potíže s konkurencí s velmi nízkými náklady na kotle na zemní plyn. [Bude to také znamenat, že Belgičané zaplatí za své pivo více, když se pivovar pokusí získat zpět náklady na svou novou investici „šetrnou ke klimatu“?] 

Aby se předešlo vyšším nákladům na elektřinu, které jsou běžně spojeny s elektrickými kotli, technologie tepelného čerpadla AtmosZero využívá elektřinu k cirkulaci chladiva s nízkým bodem varu uzavřenou smyčkou. Přečtěte si více o MIT Technology Review ZDE .

Článek MIT nespecifikuje, která chladiva technologie tepelných čerpadel používá, ale právě zde začíná narativ kultu klimatických změn implodovat. V roce 2020 BBC uvedla:

Nejběžnějším typem chladiva bývaly chlorfluoruhlovodíky, více známé pod jejich zkratkou CFC. Ale poté, co bylo zjištěno, že CFC poškozují ozonovou vrstvu, došlo k celosvětovému úsilí o jejich postupné odstranění.

Snaha zbavit se CFC však vedla k tomu, že se mnoho výrobců chemikálií rozhodlo je nahradit dvěma skupinami chemikálií s odlišným problémem – hydrofluoruhlovodíky (HFC) a hydrochlorfluoruhlovodíky (HCFC). Tato chladiva rozkládají molekuly ozonu mnohem méně, ale jsou extrémně silnými skleníkovými plyny.

Jak vaše lednička ohřívá planetu , BBC, 8. prosince 2020

Recepty na koktejly šetrné ke klimatu, ztraťte led : Kde končí idiokracie? Debakl plynového sporáku je dalším příkladem. Americká vláda chce zakázat levné zdroje paliva na vaření a požadovat, aby si každý pořídil nové elektrické sporáky. Nejvíce to poškodí majitele domů, pracující chudé a střední třídu. Tato otázka byla polarizována do takové míry, že zdravý rozum nemůže zvítězit. Nejde o to, že jde o zdraví, ale spíše o „změnu klimatu“. Snížení metanu. Další vlhký sen klimatického aktivisty ovládnout svět. Ano. Žádný led na vašem manhattanu a žádné vaření se zemním plynem. Více čtěte ZDE .

Technické společnosti si myslí, že dokážou vyřešit „krizi divokých požárů“ : Společnosti jako Gridware argumentují, že mohou snížit počet katastrofických lesních požárů pomocí technologie – produktů nebo služeb, které mohou prodávat utilitám, pojišťovnám nebo velkým vlastníkům půdy, jako jsou vlády nebo lesnické společnosti. které využívají zařízení připojená k internetu, řízení dodavatelského řetězce a umělou inteligenci k detekci lesních požárů dříve, než se vymknou kontrole. Více čtěte ZDE .

Jaká krize s lesními požáry? Požáry jsou součástí přirozeného ekosystému a v minulosti byly rozsáhlejší. Více čtěte ZDE a ZDE .

Sto let od člověka vs. příroda, geoinženýrství se pokazilo : Jim Lee z Climate Viewer News pojednává o posledních 100 letech geoinženýrství a zabývá se tématy, jako je mimořádné množství programů nasazování mraků v západních USA a jeho důsledky pro počasí, jak Rusko využívalo geoinženýrství vypustit černobylskou radiaci nad hlavu Běloruska a jak Texas ukradl kalifornský déšť v roce 2015. Více čtěte ZDE . Níže je část 1 rozhovoru. Na 2. díl se můžete podívat ZDE .

Reinette Senum’s Chew on This: Jim Lee z Climate Viewer se připojuje k Reinette Senum (Pt 1),
27. června 2023 (47 minut)

Exxon a Chevron jsou žalovány hrabstvím v Oregonu za svou roli při změně klimatu : Oregonský okres Multnomah, který zahrnuje město Portland, žaluje velké ropné a uhelné společnosti spolu s průmyslovými skupinami za více než 51 miliard dolarů za škody způsobené extrémními vedra v létě 2021. Více čtěte ZDE .

Larry Fink se „stydí“ za to, že je součástí politické debaty o ESG : Generální ředitel společnosti BlackRock Larry Fink řekl, že již nepoužívá termín „ESG“ – životní prostředí, sociální sféra a správa – protože je politicky „ozbrojován“ a „stydí se“ být součástí debaty na toto téma. Fink v nedělním rozhovoru na festivalu Aspen Ideas Festival přiznal, že rozhodnutí guvernéra Floridy Rona DeSantise vytáhnout aktiva ve výši 2 miliard dolarů jeho firmě v roce 2022 poškodilo. Více čtěte ZDE .

Austrálie oznamuje navrhovanou legislativu na zřízení orwellovského ministerstva pravdy : Paul Collits píše: Australská komisařka pro eSafety říká, že Twitter „upustil míč“ v boji proti online nenávisti a označil stránku za „požár“, když vydala právní upozornění sociálním médiím obr požadující vysvětlení, co s tou pohromou dělá. Možná ne náhodou byl tento týden také svědkem zavedení legislativy albánskou vládou, která byla popsána jako „nejnebezpečnější navrhovaná legislativa v historii naší země“.

SKUTEČNÁ hrozba „dezinformací a dezinformací“ je schválena vládou („Bezpečné a efektivní“, Net Zero Carbon, Klimatická krize atd.). Všechny skutečně škodlivé „dezinformace a dezinformace“ jsou šířeny zajatými Legacy Media v podřízenosti naší zajaté vládě. Oba společně pracují na otrockém prosazování agendy vnucené nadnárodní korporatokracií, která oba tyto oficiální aparáty drží v naprostém zajetí. Svoboda slova je skutečně v sázce. Jak mnozí tvrdili, svoboda slova je první a největší svoboda. Více čtěte ZDE a ZDE . Připojte se ke kampani proti této agendě proti svobodě slova ze strany australské vlády ZDE .

Velryby umírají, zatímco úředníci, média a ekologové lžou: „Save the Whales“ je nyní „obětujte velryby“ větrným turbínám na východním pobřeží a těžbě ropy a zemního plynu. Od loňského prosince do poloviny dubna jen podél pobřeží New Jersey uvízlo čtyřicet jedna mořských savců. Pokud během stejného časového období zahrnete uvíznutí velryb z New Yorku, mohou být do sečteny přidány dvě plejtváky malé, čtyři další keporkaci, dva vorvaně a jedna neidentifikovaná velryba. A během psaní tohoto článku uvízlo u pobřeží New Jersey deset dalších delfínů, další mrtvá samice plejtvákovce malého, dva zesnulí keporkaci pozorovali plovoucí v newyorských vodách a další neidentifikovaná velryba vyplavující se na břeh v Hempstead na East Atlantic Beach, Long Ostrov. Lidé se brzy začali ptát, zda tato úmrtí souvisela s probíhajícími průzkumnými činnostmi, které využívají různá akustická zařízení na moři. Přečtěte si víceZDE .

Vybraný obrázek: Dokážete zdanit říhání krávy? Nový Zéland to jako první vyzkouší , National Geographic, 18. listopadu 2022

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *