ZEROHEDGE: RUSKO VYDÁVÁ OSTRÉ VAROVÁNÍ POTÉ, CO USA SCHVÁLILY UKRAJINSKÉ ÚTOKY NA KRYM

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

RUSKO: Asi nikdo, kdo dlouhodobě sleduje tamní politiku, nepochybuje o tom, že dění na Ukrajině je již roky řízeno z USA. Nejinak tomu je zřejmě i během současného konfliktu. Zmínka USA o možnosti útoků na Krym tak vedla k očekávané reakci Ruska.

Rusko vydalo další přísné varování v souvislosti s dalšími potenciálními ukrajinskými útoky na Krym. „Údery na tomto území považujeme za útok na jakýkoli jiný region Ruské federace. Je důležité, aby si Spojené státy plně uvědomily ruskou reakci,“ varoval v neděli velvyslanec Moskvy v USA Anatolij Antonov.

Stalo se tak v reakci na dřívější víkendové prohlášení amerického poradce pro národní bezpečnost Jakea Sullivana pro CNN. Během víkendového projevu na summitu G7 v Japonsku řekl:

Neomezili jsme schopnost Ukrajiny udeřit na svém území… To, co jsme řekli, je, že nedovolíme Ukrajině s americkými systémy zaútočit na Rusko. A my věříme, že Krym je Ukrajina.“

USA však důsledně popírají, že by Ukrajině k takovým útokům umožnily použít pokročilé zbraně dodané USA.

Antonov dále v reakci na Telegramu uvedl, že „bezpodmínečné schválení útoků na Krym za použití amerických a dalších západních zbraní spolu s krokem západních spojenců dodávat Ukrajině letadla jasně demonstruje, že Spojené státy nikdy neměly zájem na míru.“

Varoval americkou administrativu před bezmyšlenkovitými soudy o Krymu, zejména pokud jde o požehnání kyjevskému režimu k leteckým útokům na poloostrově.

Podle ruských státních médií se další představitelé Kremlu vyjádřili ještě důrazněji a varovali, že výsledkem může být i jaderná katastrofa:

Sullivanovy poznámky rovněž vyvolaly pobouření krymského vicepremiéra Georgije Muradova, který vyjádřil názor, že tím, že Bílý dům umožnil Ukrajině použít americká letadla k útokům na poloostrov, souhlasil s rozpoutáním jaderné války.

Úředník připomněl, že Krym hostí ruskou černomořskou flotilu. „Útok na jeden z pilířů strategické bezpečnosti Ruska právně zavazuje naši zemi k tomu, aby použila všechny dostupné prostředky, aby zabránila jejímu podkopání.“

Rusko také nedávno obvinilo ukrajinské síly z používání britských raket dlouhého doletu, které jsou schopny zasáhnout i uvnitř Ruska.

To je také důvodem k obavám, pokud jde o možnou přímou eskalaci mezi Ruskem a NATO:

„Rakety Storm Shadow, které mají dosah více než 250 kilometrů, dávají Ukrajině schopnost udeřit daleko za ruskými frontovými liniemi a až na Moskvou okupovaný Krym,“ zdůrazňuje americká státem financovaná RFERL, zatímco dodává, že „zprávy britských médií uvedly, že Kyjev slíbil, že nepoužije rakety k útoku na území Ruska.“

zdroj: https://www.zerohedge.com/markets/russia-issues-dire-warning-after-us-approves-ukrainian-strikes-crimea

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail