Vyšetřování Covid ve Spojeném království se musí zabývat nadměrnými politickými opatřeními, která poškozují mladé lidi.

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

25.8.2023

Minulý týden více než 40 předních britských charitativních organizací a expertů za práva dětí vydalo ostré obvinění proti vlažném uznání britského vyšetřování Covid ohledně dopadu blokování na 14 milionů mladých Britů.

Save the Children UK , NSPCC a National Children’s Bureau jsou mezi signatáři otevřeného dopisu zaslaného vyšetřovací předsedkyni Rt Hon baronce Heather Hallettové, která ji žádá, aby pověřila odborníky, aby okamžitě začali zaznamenávat zážitky dětí.

Dan Paskins, ředitel UK Impact v Save the Children, řekl:

Děti jsou tímto dotazováním umlčovány…Děti nejsou v tomto procesu dotazování dodatečným nápadem ani nepříjemností. Jejich životy byly převráceny naruby vládními rozhodnutími a jakékoli překážky, které jim brání vyjádřit svůj názor, je třeba okamžitě odstranit.

14 milionů dětí „umlčeno“ šetřením Covid-19 , Save the Children UK, 14. srpna 2023

Vyšetřování Covid ve Spojeném království se musí zabývat škodami na dětech

Následující text původně publikoval Collateral Global dne 19. srpna 2023 a napsal jej Kevin Bardosh .

Otevřený dopis vyzýval k tomu, aby šetření naslouchalo zkušenostem a hlasům dětí, zejména ze znevýhodněného prostředí. Ale toto zanedbávání mladých lidí, které zejména chybí v  úvodním průvodu vyšetřování , je pouze příznakem širší globální nemoci týkající se politiky Covid: obětování mladých pro staré nebo obrácený ageismus.

Děti nebyly  přenašeči nemocí , navzdory všudypřítomné  mediální propagandě  , že batolata zabijí babičku. Byli vystaveni nepatrnému riziku  vážných následků . Školy nikdy nebyly místy, kde se šíří přenos informací, což  bylo známo  již v dubnu 2020. Přesto odborné třídy, média a politici propagovali riziko pro děti a oblékali je do hávu nezpochybnitelného moralismu, který živil naše nejhlubší obavy: ubližování dětem.

Veřejnost může mít určitý sklon k tomu, že politiky týkající se covidu poškodily naše děti, ale jen málo z nich skutečně chápe  typ a rozsah škod  , ke kterým došlo. Pokud jde o zdraví, narušení pandemie způsobilo nárůst nadměrné úmrtnosti dětí nesouvisející s covidem   mnohem vyšší než  covid . Ohromujících  32 % dětí a dospívajících  hlásilo depresi a úzkost, podle nedávného přehledu, přičemž se také zvýšila míra pokusů o  sebevraždu a sebepoškozování  .

Jinde se životní styl dospívajících a dětí také drasticky změnil k horšímu. Čas strávený u obrazovky se u dětí v roce 2020  zvýšil  o více než 50 %, což pokračovalo i do  konce roku 2021 . Dětská obezita  vzrostla  , zatímco studie také ukazují na  komunikační a osobnostně-sociální poruchy  u dětí narozených v roce 2020. Přidejte k tomu nárůst  fyzického, psychického  a  sexuálního zneužívání  mezi dětmi během období pandemie a rozsah této krize je mnohem jasnější.

 V oblasti vzdělávání označil UNICEF  pandemické uzavírání škol za „šok z mezigenerační nerovnosti“. Odhadli 13% nárůst celosvětové chudoby ve vzdělávání, což může studenty během jejich života stát ušlý výdělek až 21 bilionů dolarů. Kromě toho zpráva Světové banky odhaduje, že více než půl miliardy dětí  zameškalo  1,5 roku nebo více školní docházky a že miliony dětí předčasně opustily školu.

A konečně, škodlivé ekonomické dopady. Více než 350 milionů lidí se dostalo do  nedostatku potravin  a podobné množství kleslo pod  národní hranici chudoby . Pandemické výdaje vedly k tomu, že  odhadem 44 %  zemí v roce 2023 omezilo veřejné výdaje a vystavilo stovky milionů dětí rozpočtovým škrtům v oblasti vzdělávání, zdravotnictví a sociální ochrany.  Krize navíc nejvíce zasáhla mladé dělníky , kdy  během tohoto období rostlo vytlačování pracovních míst, vykořisťování nucenou prací,  dětské sňatky  a  moderní otroctví .

Ti, kdo obhajovali přehnané politické reakce, ubližují dětem na celém světě, zejména těm z chudších zemí a domácností. Přesto se tito odborníci nyní zdají být „odolní“ vůči tvrdé realitě jejich následků. Vyšetřování Covid ve Spojeném království a další formální hodnocení musí čelit faktům:  selhali jsme u dětí  v naší reakci na covid. Buďme dospělí a nepropadejme jim znovu v hodnocení našich chyb.

článek vyšel: 25.8.2023

zdroj: https://expose-news.com/2023/08/25/excessive-policy-responses-hurt-young-people/

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *