Víme, proč z českých lékáren zmizel penicilin! Veškeré výrobní kapacity a skladové zásoby míří na Ukrajinu na léčbu gangrén a streptokokových infekcí zmrzačených a zraněných ukrajinských vojáků! Penicilin je totiž i v roce 2023 volbou č. 1 pro antibiotickou léčbu po amputacích a všech komplikací spojených s devastujícími zraněními končetin! České lékárny tak dostávají na příděl 20 krabiček a šmitec! Zelenský mezitím obvinil Rusko z války v Izraeli!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

12.10.2023

V posledních týdnech se v České republice a v médiích řeší obrovská kauza nedostatku a nedostupnosti penicilinu v lékárnách do takové míry, že se to dostává i do zpravodajství českých médií a televizí. S nástupem podzimu přichází angíny a bakteriální infekce, takže nedostupnost penicilinu je opravdu znepokojující. Až dosud ale bylo záhadou, co je vlastně příčinou nedostatku tohoto starého antibiotika, které bylo objeveno již koncem 30. letech minulého století Dr. Alexanderem Flemingem.

Penicilin byl vůbec prvním komerčním antibiotikem, které zachránilo miliony lidí. Od té doby vznikla celá řada moderních antibiotik se širokospektrálním účinkem a postupně předepisování penicilinu na běžné bakteriální nemoci zmizelo a používají se modernější ATB. Ovšem penicilin zůstává v jedné oblasti volbou č. 1 pro lékaře i v dnešní době. Penicilin je totiž nenahraditelný pro vojenské lékařství!

Penicilin v tabletách

Na tuto skutečnost nás do redakce upozornil vojenský lékař s prosbou o naprosté utajení jeho identity, protože by měl obrovské problémy za poskytnutí informací našemu serveru. Naprostý nedostatek penicilinu v Evropě, nejen v ČR, je podle něho způsobený dodávkami veškerých skladových zásob ukrajinské armádě! Ukrajinské ministerstvo obrany podle jeho informací nejen vykupuje i v této chvíli v Evropě veškeré skladové zásoby penicilinu, ale co je horší, obsadilo veškeré výrobní kapacity farmaceutických závodů, které penicilin vyrábí a specializují se na jeho výrobu. A kvůli nízké rentabilitě jich moc není.

Náš zdroj je lékař z vojenské nemocnice, který je seznámen se situací s penicilinem. Podle jeho informací není léčba pacientů z řad vojáků AČR a externích pacientů přijatých k léčbě nijak ohrožena, ujistil nás, že ani pro civilní pacienty není nedostatek penicilinu problém a infekce se řeší širokospektrálními ATB, nemocnice penicilin mají pro své lůžkové pacienty, ale dostupnost penicilinu pro širokou veřejnost na předpisy v lékárnách je prakticky mizivá. Náš zdroj nám popsal a vysvětlil, proč penicilin v ČR zmizel.

Penicilin je stále volbou č. 1 pro léčbu gangrén zraněných vojáků

Na rozdíl od obecného přesvědčení, že penicilin je zastaralé antibiotikum, které lze lehce nahradit moderními ATB, je situace úplně odlišná. Penicilin je totiž nenahraditelný pro vojenské lékařství a léčbu rozsáhlých tržných a traumatických zranění končetin vojáků na frontě. Ano, používá se Ampicilin, ale Penicilin má lepší výsledky, je totiž neuvěřitelně účinný na likvidací snětí a gangrénových ložisek vznikajících poté, co voják utrpí otevřená zranění trupu a končetin, což se stává okamžitě zdrojem infekcí sněti, streptokokových nákaz a rozvoje gangrén. Penicilin se používá dále i po amputacích končetin k zabránění rozvoje nekróz. Pro tyto léčby se penicilin podává nitrožilně. V tabletách potom na doprovodnou stabilizační léčbu.

Tabulka pokrytí bakteriálních infekcí antibiotiky

Lékař nám prozradil důvod, proč je penicilin volbou č. 1 pro vojenské lékařství – je to úzkospektrální účinek penicilinu, který nezatěžuje tolik organismus zraněného vojáka s traumatickými poškozeními svého těla. Penicilin se zaměřuje pouze na léčbu streptokokálních gangrén, tedy tzv. lidské maso požírající gangrény. Penicilin je volbou č. 1 před Ampicilinem, který už patří do skupiny širokospektrálních Gram+ a Gram- antibiotik s vyššími vedlejšími účinky na pacienta. V případě rezistence pacienta na penicilin se používají další látky, které zvyšují účinek penicilinu a snižují na něj rezistenci.

Po zahájení ukrajinské ofenzívy v létě není najednou na podzim v ČR penicilin?

A ukrajinská armáda po zahájení ofenzívy 4. června má tak mamutí a katastrofální ztráty a počty zraněných, že došlo k vyčerpání naprosto všech skladových zásob penicilinu v Evropě, uzavírá náš zdroj a prosí znovu o zaručení uchování diskrétnosti. A je to venku! Fialova vláda podle našeho dalšího kolegy a lékaře podcenila situaci a neuvalila na penicilin regulační mechanismus distribuce, protože nikoho to asi nenapadlo, že taková obyčejná věc jako je penicilin se po zahájení ukrajinské ofenzívy stane nedostatkovým zbožím. Dostupnost penicilinu je skutečně v EU omezená, ale ne ve všech zemích. Nikde zatím není hlášena situace podobná ČR, že by byl akutní nedostatek penicilinu v takovém rozsahu jako v ČR.

Pražská nemoc – Choroba vyznačující se nutkavým, až obsedantním stavem, který pacienta nutí vyvěšovat na budovy vlajky zemí, které mají zrovna podporu ve vysílání veřejnoprávních médií v Praze. Léčba nemoci je dosud neznámá

V ostatních zemích EU ukrajinská armáda podle našich informací také nakupuje Pencilin a Ampicilin, ale nikde nedošlo k tomu, že by došlo k úplnému vyprodání zásob tak, jako k tomu došlo v ČR. Ministerstvo zdravotnictví se teď snaží narychlo shánět penicilin z tzv. strategických rezerv členských států NATO.

Takže v ČR začínají podzimní infekce angín a lékárny prý v pondělí dostaly 20 balení Penicilinu na příděl, jak uvedla [1] CNN Prima News. Tedy 20 krabiček na jednu lékárnu. Doufám, že chápete, v jaké krizi se nachází ČR po spuštění ukrajinské ofenzívy. A to již v Praze na budově státní opery pověsili nad ukrajinskou vlajku i tu izraelskou! Nemocní lidé města pražského. Nechtějte vědět, kolik penicilinu bude potřebovat za pár týdnů izraelská armáda a kolik vlajek Izraele se začne v ČR vyvěšovat.

Výroba patentově již nechráněného penicilinu není lukrativní a výrobní kapacity ve světě jsou malé

Stanice Al-Jazeera již v květnu 2017 informovala [2], že ve světě nastává akutní nedostatek penicilinu, který je nezbytný pro léčbu řady nemocí a i když je známo, že na penicilin vzniká rezistence, je pořád penicilin volbou č. 1 kvůli své efektivitě a malým vedlejším účinkům. Nedostatek penicilinu je ale způsobován tím, že dnes již jde o generické léčivo, které není chráněno patenty a jeho výroba nepřináší žádné velké zisky farmaceutickým společnostem. Penicilin tak vyrábí jen malý počet firem a kdykoliv někde nastane prudké zvýšení poptávky, jako např. kvůli ofenzívě AFU na Ukrajině, okamžitě se to projeví v nedostatku zásobování v celé EU.

Varianty tzv. konceptuální hypnózy

Právě proto musí jednotlivé vlády trh s antibiotiky hlídat a nesmí připustit, aby cizí orgán vykoupil skladové zásoby. Není vůbec žádné překvapení, že penicilin v ČR nechyběl celou dobu, až do chvíle, než Ukrajina spustila sebevražednou ofenzívu. Výsledkem je tak přídělové zásobování českých lékáren 20 krabičkami.

Situace na Ukrajině je po vypuknutí války v Izraeli kritická. Vrchní feťák Zelebuben vystoupil v televizi a Ukrajincům oznámil, že za válku v Izraeli prý může Rusko, protože má na té válce zájem a svět se prý musí sjednotit proti Rusku. Tuto hrozbu prý západní partneři nevidí, vidí to jen Ukrajina, že válka v Izraeli je ruské dílo.

VIDEO: Za válku v Izraeli může Rusko!

Je to samozřejmě obrana útokem, protože Kyjev teď bude čelit zahájení ze strany Mossadu za dodávky západních zbraní z Ukrajiny přes Turecko do rukou Hamásu. A není nic lepšího než ukázat na Rusko, že může za válku v Izraeli a vlastně i za zbraně Hamásu. Zelenského damage control ve videu byl úděsný a projevem naprostého zoufalství. Západ odchází z Ukrajiny a média jsou plná Izraele.

Ukrajina je v podstatě zapomenuta a nyní se pojede Izrael jako hlavní téma zpravodajství. V roce 2020 byl hlavním tématem virus SARS-Cov-2. O rok později hlavním tématem bylo očkování proti nemoci Covid-19.  V roce 2022 byla hlavním tématem Ukrajina a teď v roce 2023 se stává novým tématem Izrael. Konceptuální hypnózy se střídají, ale cíl zůstává stejný – Total Control veřejného mínění a formování informačního pole.

Postupně se mění narativy a příběhové linie a přesouvá se pozornost veřejnosti od jednoho tématu k druhému. Včera Ukrajina, dnes Izrael. Tel Aviv samozřejmě použije proces ke konečnému řešení palestinské otázky, protože je to poprvé po dlouhé době, kdy je Izrael ve světových médii vykreslen jako oběť útoku, a toho prostě Tel Aviv využije, protože to se nestává často. Rozmlácení Gazy bude omluveno, protože všichni začnou slibovat slib věrnosti Izraeli. A kdo se postaví za Palestince, dostane horší nálepku, než jakou dostal Putin a jeho invaze na Ukradinu. A výkřiky z USA a z Izraele o tom, že půjde o dlouhou válku, nenechávají nikoho na pochybách o tom, že Ukrajina končí a teď se pojede jiné téma! Ukrajino, sbohem!

-VK-

Šéfredaktor AE News

Print Friendly, PDF & Email
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *