Video: Nová ruská armáda nasadená na východnom fronte – Šokujúce zábery

RUSKO/UKRAJINA: Zničenie vo veľkého skladu americkej kazetovej munície (video) – Tvrdohlavo vzdorujú Ukrajinci, ktorí opäť prešli do defenzívy na východe

Zábery prichádzajúce z ruských línií v posledných hodinách ukazujú stovky obrnených vozidiel a tankov ruskej armády zoradených niekoľko kilometrov východne od frontovej línie s Ukrajincami a „zahrievajúcich“ motory na masívny útok.

Je to zoskupenie Ruskejarmády o počte 1000 000 vojakov, 900 tankov a 555 raketometov, ktoré podľa Ukrajincov Rusi rozmiestnili na východnej hranici.

Hlavným cieľom je znovu získať všetky oblasti, ktoré padli do ukrajinských rúk počas jesennej ofenzívy (Lyman, Izium, Kupiansk), ale hlavne obkľúčiť a odrezať Charkov.

Pre Rusov to bude tretia bitka o Charkov: V marci 2022 ho kontrolovali bez toho, aby ho úplne obsadili, v júli ho „utiahli“ a ovládli východné predmestia.

Koncom marca sa stiahli po fiasku s „istanbulskou dohodou“, keď Rusi stiahli svoje sily z Kyjeva a Charkova a potom ju Ukrajinci odmietli realizovať!

Druhýkrát ho ohrozili v júli, ale nepodarilo sa im vstúpiť do jeho centra tak ako v marci.

Teraz uvidíme, ako sa bude útok vyvíjať.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail