Větrné turbíny způsobují větší sucho, ukazuje čínská studie

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

10.5.2023

Stále více důkazů potvrzuje, že větrné elektrárny nejsou ekologické, ekonomické a ani nejsou „uhlíkově neutrální,“ jak se dnes žádá.

V minulosti jste si zde mohli přečíst už mnoho článků na toto téma, které považuji za důležité zejména proto, že EU stále vehementněji prosazuje solární a větrnou energii jako náhradu za povinně uzavírané uhelné elektrárny.

U nás je zatím krajina těchto monster víceméně prostá, ale je jen otázkou času, než i zde větrná lobby zasáhne. Kdekoli kolem vás může také vyrůst celý les větrníků, proti jejichž výstavbě však lze nalézt celou dlouhou řadu argumentů.

Velmi prosazované alternativy navíc nevyrábějí elektřinu, když je potřeba, ale když to vyhovuje matce přírodě. To znamená, když svítí slunce nebo fouká vítr.

Výsledné výkyvy samy o sobě pravidelně zápasí s maximálním výkonem techniků a  rozvodné sítě. Zejména větrné turbíny však mají kromě svého vzhledu i další vady.

Kromě generování infrazvuku jsou považovány za gigantické systémy ničení hmyzu, netopýrů a ptáků. Například podle nedávné studie téměř 900 větrných turbín v regionu Cádiz v jižním Španělsku rozsekalo za jediný rok přibližně 2 900 netopýrů.

Masové vraždění ptáků  – včetně vzácných druhů – je bezprecedentní. A přestože větrné turbíny vyžadují pro svůj celoroční provoz jak olej, tak naftu a jsou považovány za nerecyklovatelné – a tudíž v žádném případě nejsou udržitelné – kvůli jejich velikosti a složkám, ideologové klimatu se nenechají odradit v jejich prosazování.

Nedávná čínská studie o účincích větrných elektráren na vlhkost půdy potvrzuje ještě starší výzkumy ze Skotska a Texasu. Ty dokazují, že větrné elektrárny postupně odstraňují vlhkost z půdy ve svém okolí – jinými slovy, způsobují její vysychání.

V případě zkoumaných větrných elektráren v pohraniční oblasti s Mongolskem se vlhkost půdy snížila o působivých 4,1 procenta během jediného roku. Vrtule větrných turbín fungují jako ventilátor, který v noci přivádí teplejší vzduch z horních vrstev a ohřívá zem. V důsledku toho se voda v půdě odpařuje a vlhkost se zvyšuje.

K jejímu vysychání samozřejmě přispívá i utěsnění půdy větrnými turbínami, což zajišťuje, že dešťová voda odtéká rychleji, a proto má méně času prosakovat do země, jak se uvádí ve studii.

Větrné elektrárny proto způsobují přesně ty následné škody, o kterých klimatičtí ideologové tvrdí, že jim mají zabránit. Kromě toho mají větrné turbíny omezenou trvanlivost. Nejpozději po třiceti letech jim vyprší provozní licence a k jejich demontáži z nákladových důvodů mnohdy nedojde.

Pokud by se tak celá Evropa podřídila politice EU a vyměnila funkční elektrárny za nepříliš funkční solární a větrné elektrárny, pak by byla za pár desítek let poseta evropská krajina troskami nepoužívaných továren a vysloužilých větrných turbín….

zdroj

Send us mail

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *