Velká technika spojená s velkou vládou se stala Velkým bratrem

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Hromadné sledování je verze „daru“, který Deep State stále dává.

Geofencingové sítě. Fúzní centra. Chytrá zařízení. Vyhodnocování hrozeb na základě chování. Seznamy teroristů. Rozpoznávání obličejů. Linky pro udavače. Biometrické skenery. Předzvěst trestné činnosti. Databáze DNA. Vytěžování dat. Prekognitivní technologie. Aplikace pro sledování kontaktů.

V součtu je to svět, ve kterém je průměrný Američan v každém dni monitorován, sledován, špehován a sledován více než 20 různými způsoby, a to jak vládníma, tak firemníma očima a ušima.
Každou vteřinu každého dne jsou Američané špehováni rozsáhlou sítí digitálních šmíráků, elektronických odposlechů a robotických slídilů.

Tuto děsivou novou éru vládního/korporátního špehování – v níž jsme odposloucháváni, sledováni, pozorováni, mapováni, kupováni, prodáváni a zaměřováni – umožnila globální armáda techno-tyranů, fúzních center a šmíráků.

Vezměte si jen malou ukázku nástrojů, které se používají ke sledování našeho pohybu, monitorování našich výdajů a odhalování všech způsobů, jakými se naše myšlenky, činy a sociální kruhy mohou dostat na vládní seznam zlobivých lidí, ať už jste udělali cokoli špatného, nebo ne.

Sledování na základě vašeho telefonu a pohybu

Mobily nebo telefony se staly de facto udavači, kteří nabízejí stálý proud digitálních lokalizačních údajů o pohybu a cestách uživatelů. Například 6. ledna dokázala FBI pomocí údajů o zeměpisné poloze identifikovat více než 5 000 mobilních zařízení a jejich majitele v oblasti o rozloze 4 hektarů kolem Kapitolu. Tato nejnovější sledovací taktika vás může dostat do vězení za to, že jste se nacházeli na „nesprávném místě a ve špatný čas“. Policie také používá simulátory mobilních sítí k masovému sledování protestů bez nutnosti povolení. Kromě toho mohou nyní federální agenti použít několik metod hackerských útoků, aby získali přístup k vašim počítačovým aktivitám a „viděli“ vše, co vidíte na svém monitoru. Škodlivý hackerský software lze také použít k dálkové aktivaci kamer a mikrofonů, což nabízí další způsob, jak nahlédnout do osobních záležitostí cíle.

Sledování na základě vaší DNA

Technologie DNA v rukou vládních úředníků završuje náš přechod ke státu dohledu. Pokud máte tu smůlu, že zanecháte stopy své DNA kdekoli, kde byl spáchán trestný čin, už máte někde v nějaké státní nebo federální databázi složku – i když to může být složka beze jména. Přístupem k vaší DNA se vláda brzy dozví vše ostatní, co o vás ještě nezná: vaši rodinnou kartu, váš původ, jak vypadáte, vaši zdravotní historii, váš sklon poslouchat rozkazy nebo si určovat vlastní směr atd. Koneckonců otisk DNA prozradí vše o tom, „kdo jsme, odkud pocházíme a kým budeme“. Lze jej také použít k předvídání fyzického vzhledu potenciálních podezřelých osob. Je jen otázkou času, kdy se hon na zločince ze strany policejního státu rozšíří o genetické profilování a preventivní hon na zločince budoucnosti.

Sledování podle obličeje

Cílem Software pro rozpoznávání obličeje si klade za cíl vytvořit společnost, ve které je každý jednotlivec, který vstoupí na veřejnost, sledován a zaznamenáván při plnění svých každodenních záležitostí. Ve spojení s bezpečnostními kamerami, které pokrývají celou zemi, technologie rozpoznávání obličeje umožňuje vládě a jejím firemním partnerům identifikovat a sledovat něčí pohyby v reálném čase. Jeden obzvláště kontroverzní softwarový program vytvořený Clearview AI byl  použit policií, FBI a ministerstvem pro vnitřní bezpečnost ke shromažďování fotografií na stránkách sociálních médií, které  mají být zahrnuty do rozsáhlé databáze rozpoznávání obličejů. Podobně se biometrický software, který se spoléhá na jedinečné identifikátory – otisky prstů, duhovky, hlasové otisky – stává standard pro navigaci na bezpečnostních linkách, stejně jako obcházení digitálních zámků a získávání přístupu k telefonům, počítačům, kancelářským budovám atd. Ve skutečnosti se větší počet cestujících rozhoduje pro programy, které spoléhají na jejich biometrické údaje, aby se vyhnuli dlouhému čekání na letištní bezpečnosti. Vědci také vyvíjejí lasery, které dokážou  identifikovat a sledovat jednotlivce na základě jejich srdečního tepu, vůní a mikrobiomu .

Sledování na základě vašeho chování

Rychlé pokroky v  behaviorálním dohledu  nejenže umožňují, aby jednotlivci byli sledováni a sledováni na základě jejich vzorců pohybu nebo chování, včetně rozpoznávání chůze (způsobu chůze), ale daly vzniknout celému  průmyslu, který se točí kolem předvídání chování  na základě na datech a vzorcích sledování a také utvářejí chování celých populací. Jeden inteligentní „anti-riot“ sledovací systém má za úkol  předpovídat masové nepokoje a nepovolené veřejné události  pomocí umělé inteligence k analýze sociálních médií, zpravodajských zdrojů, sledovacích video kanálů a údajů o veřejné dopravě.

Sledování na základě vašich výdajů a spotřebitelských aktivit

S každým chytrým telefonem, který si koupíme, s každým zařízením GPS, které si nainstalujeme, s každým účtem na Twitteru, Facebooku a Googlu, který si založíme, s každou kartou věrného zákazníka, kterou používáme k nákupům – ať už v obchodě s potravinami, jogurtem, u leteckých společností nebo v obchodním domě – a s každou kreditní a debetní kartou, kterou platíme za své transakce, pomáháme korporátní Americe vytvářet pro její vládní protějšky dokumentaci o tom, koho známe, co si myslíme, jak utrácíme své peníze a jak trávíme svůj čas. Sledování spotřebitelů, pomocí kterého jsou vaše aktivity a data ve fyzické a online sféře sledována a sdílena s inzerenty, se stala velkým byznysem,  odvětvím s 300 miliardami dolarů, které běžně shromažďuje vaše data za účelem zisku .. Korporace, jako je Target, nejenže po léta sledují a vyhodnocují chování svých zákazníků, zejména jejich nákupní vzorce, ale maloobchodník také financoval hlavní dohled ve městech po celé zemi a vyvinul  algoritmy sledování chování, které dokážou určit, zda něčí manýry mohou odpovídat profilu zloděje .

Sledování na základě vašich veřejných aktivit

Soukromé korporace ve spojení s policejními agenturami po celé zemi vytvořily  síť sledování, která zahrnuje všechna velká města  , aby hladce monitorovala velké skupiny lidí, jako v případě protestů a shromáždění. Zapojují se také do rozsáhlého online sledování a hledají jakékoli náznaky „ velkých veřejných událostí, společenských nepokojů, komunikace mezi gangy a kriminálně predikovaných jednotlivců “. Dodavatelé obrany jsou na tomto  lukrativním trhu v popředí . Fusion centra,  330 milionů dolarů ročně, centra pro sdílení informací  pro federální, státní a donucovací orgány,  monitorují a hlásí takové „podezřelé“ chování lidí, kteří kupují palety balené vody, fotografování vládních budov a žádost o pilotní licenci jako „podezřelá činnost“.

Sledování na základě vašich aktivit na sociálních sítích

Každý pohyb, který uděláte, zejména na sociálních sítích, je monitorován, získávána data, zpracovávána a tabulkována, aby si vytvořila obrázek o tom, kdo jste, co vás nutí a jak vás nejlépe ovládat, když a když bude nutné vás přivést. v souladu. Jak  uvedl The Intercept , FBI, CIA, NSA a další vládní agentury stále více investují a spoléhají na firemní sledovací technologie, které mohou dolovat ústavně chráněný projev na platformách sociálních médií, jako je Facebook, Twitter a Instagram, aby identifikovaly potenciální extremisty a předpověděly, kdo by mohl zapojit se do budoucího protivládního chování. Tato posedlost sociálními médii jako formou sledování bude mít  v nadcházejících letech děsivé důsledky . Jako Helen AS Popkin, píšící pro NBC News poznamenal: „Mohli bychom velmi dobře čelit budoucnosti, kde  algoritmy hromadně zabíjejí lidi kvůli odkazování na nelegální stahování ‚Game of Thrones‘ … nový software má potenciál valit se ve stylu Terminátora a zacílit na každého uživatele sociálních sítí ostudné přiznání nebo pochybný smysl pro humor.“

Sledování na základě vaší sociální sítě

Vládní agentury, které se nespokojí pouze se špehováním jednotlivců prostřednictvím jejich online aktivit, nyní používají  sledovací technologii ke sledování vlastní sociální sítě , lidí, se kterými se můžete spojit telefonicky, textovou zprávou, e-mailem nebo prostřednictvím sociálních zpráv, aby odhalovaly možné zločince. Dokument FBI, který získal  Rolling Stone  , hovoří o tom, jak snadno mohou agenti  přistupovat k datům adresáře ze služeb Facebook WhatsApp a Apple iMessage  z účtů cílových jednotlivců  a  jednotlivců, kteří nejsou vyšetřováni a kteří by mohli mít ve své síti cílenou osobu. Vzniká tak společnost „sdružení viny“, ve které jsme všichni vinni jako nejvinnější osoba v našem adresáři.

Sledování na základě vašeho auta

Čtečky registračních značek jsou nástroje hromadného sledování, které mohou vyfotografovat více než 1 800 čísel registračních značek za minutu, vyfotografovat každé projíždějící číslo registrační značky a uložit číslo značky a datum, čas a místo pořízení snímku do databáze s možností vyhledávání a poté sdílet údaje s orgány činnými v trestním řízení, fúzními centry a soukromými společnostmi za účelem sledování pohybu osob v jejich automobilech. Desetitisíce těchto čteček registračních značek, které jsou nyní v provozu po celé zemi, jsou připevněny na nadjezdech, policejních vozech a ve všech obchodních sektorech a obytných čtvrtích a umožňují policii sledovat vozidla a procházet registrační značky v databázích orgánů činných v trestním řízení a hledat unesené děti, ukradená auta, pohřešovaní lidé a hledaní uprchlíci. Technologie samozřejmě není neomylná: došlo k mnoha incidentům policie se při dopadení podezřelých mylně spoléhala na údaje o SPZ  , aby nakonec zadržela nevinné lidi se zbraní v ruce.

Sledování na základě vaší pošty

Téměř každá pobočka vlády – od poštovní služby po ministerstvo financí a každá agentura mezi tím – má nyní svůj vlastní sledovací sektor , oprávněný špehovat americký lid. Například americká poštovní služba, která  za posledních 20 let fotografovala exteriér každého kusu papírové pošty  , také špehuje texty, e-maily a příspěvky Američanů na sociálních sítích. Internet Covert Operations Program (“iCOP”), vedený divizí pro vymáhání práva poštovní služby,   údajně  používá technologii rozpoznávání obličeje v kombinaci s falešnými online identitami., abychom odhalili potenciální výtržníky s „pobuřujícími“ příspěvky. Agentura tvrdí, že online sledování, které spadá mimo její konvenční pracovní náplň zpracování a doručování papírové pošty, je nezbytné k tomu, aby se pracovníci pošty vyhnuli „ potenciálně nestabilním situacím “.

Nyní nás chce vláda přesvědčit, že se těchto masových špehovacích programů nemusíme bát, pokud jsme se nedopustili ničeho špatného.

Nevěřte tomu.

Vládní definice „špatného“ člověka je mimořádně široká a vede k bezzákonnému sledování nevinných, zákonů dbalých Američanů v ohromujícím rozsahu.

Jak objasňuji ve své knize  Battlefield America: The War on the American People  a v jejím fiktivním protějšku  The Erik Blair Diaries , sledování, digitální pronásledování a dolování dat amerického lidu – zbraně dodržování a kontroly v rukou vlády – útočiště Ameriku to neudělalo bezpečnější. A rozhodně nepomáhají chránit naše svobody.

Amerika skutečně nikdy nebude bezpečná, dokud bude vládě USA dovoleno skartovat ústavu.