„Velká lež” a „podvod na přírodu”. Profesor techniky ve Vídni říká, že nařizování elektromobilů jde proti veškerému rozumu

29.3.2024

Je to hodnotná rekapitulace všech klíčových argumentů proti nařizování elektrického pohonu coby jediného způsobu zajištění dopravy dnes už všeho druhu. Napoprvé unikla pozornosti, v nové situaci se rychle šíří světem.

Profesor Fritz Indra, zvaný také „motorový papež”, je na našich stránkách pravidelným hostem. Ve svých 83 letech je pořád aktivním profesorem na TU Wien a nevynechá snad jedinou příležitost, aby bojoval za zdravý rozum na poli preferování jednotlivých způsobů pohonu aut. Není a priori odpůrcem ničeho, i elektrickým pohonům se v minulosti profesně věnoval, snaží se jen zamezit umělému preferování řešení, která považuje za horší. A má ty nejlepší předpoklady pro vyvozování správných závěrů – je to nejen respektovaný akademik, ale i člověk s dekádami zkušeností v oboru, bývalý motorář Audi, Opelu nebo Alpiny, který se podílel na vývoji takových legend, jako je pětiválcové turbo čtyř kruhů.

Jak už padlo, na našem webu o jeho názory není nouze, jeho pohledy jsou nám dlouhodobě blízké. Už loni napsal pro německý magazín Tichys Einblick článek nazvaný „Velká lež – elektrické auto”, ve kterém velmi trefně shrnuje, co za problémy tyto vozy obchází a v čem spočívají výhody alternativ. V tehdejším nadšení zapadl, nyní ale velmi rezonuje v momentě, kdy se v mnoha ohledech naplňují jeho slova, a tak se pokusíme sesumírovat jeho argumenty. Je to skutečně nadčasové resuméo, co elektrické vozy trápí a co v řadě ohledů nemá momentální ani jakkoli časově blízké řešení.

Profesor Indra svou velmi otevřenou filipiku začíná tím, že tlak na ustanovení elektrického pohonu coby jediného čistého řešení „jde proti veškerému” rozumu a probíhá „navzdory skutečnosti, že nyní musí být každému, kdo může a smí myslet holisticky, jasné, že elektromobily vůbec nepřispívají k ochraně klimatu, a jsou podvodem na přírodu”. Konkrétně argumentuje v následujících bodech.

celý článek si můžete přečíst ZDE

článek vyšel: 24.3.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *