Velká Británie jako první vyzkouší „vakcíny“ proti rakovině z mRNA společnosti BioNTech

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

12.2.2023

lednu vláda Spojeného království oznámila nové partnerství na podporu výzkumu vakcín proti rakovině. Již od září se budou britští pacienti jako jedni z prvních na světě účastnit testů nových „vakcín“ proti rakovině založených na mRNA.

Ministerstvo zdravotnictví a sociální péče (DHSC) [6. ledna 2023] oznámilo formální spolupráci se společností BioNTech SE s cílem urychlit výzkum využití její technologie vakcín proti rakovině a testovat na pacientech NHS personalizované mRNA terapie, které někteří odborníci označují za „revoluční“.

Oznámení o novém „revolučním“ výzkumném centru pro vakcíny proti rakovině, Medscape UK, 6. ledna 2023.
Ministr zdravotnictví Steve Barclay podepsal memorandum o porozumění, jehož cílem je prozkoumat personalizované mRNA vakcíny s německou společností BioNTech, která společně s firmou Pfizer vyvinula špičkovou „vakcínu“ covid-19.

Společnost BioNTech uvedla, že spolupráce se zaměřuje na „tři strategické pilíře“: imunoterapie rakoviny založené na mRNA nebo jiných třídách léčiv, vakcíny proti infekčním chorobám a rozšíření působnosti společnosti BioNTech ve Spojeném království jako „jednom z klíčových trhů společnosti“.

Tato jedinečná spolupráce slibuje, že do roku 2030 bude pacientům NHS s rakovinou poskytnuto 10 000 personalizovaných terapií, a to prostřednictvím vytvoření „startovací plochy pro vakcíny proti rakovině“. V Cambridge bude otevřeno nové centrum, které bude koordinovat vědeckou i klinickou strategii.

Využití mRNA ke kódování užitečných proteinů in vivo je v laboratoři známé již řadu let, uvedl Medscape. Program vakcíny proti kovidům, který řídí společnosti BioNTech a Moderna, však ukázal, jak rychlá je výroba a jak účinné mohou být produkty založené na mRNA.

Druhým klíčovým faktorem, který podporuje tento nově nabytý optimismus v imunoonkologii, je částečný úspěch inhibitorů kontrolních bodů pembrolizumabu, nivolumabu, atezolizumabu a ipilimumabu u širokého spektra nádorových onemocnění.

Časopis Medscape zaznamenal, že třetím faktorem zájmu o „vakcíny“ proti rakovině založené na mRNA je rychlost, s jakou lze z klinických vzorků získat údaje o sekvenci DNA. To, co dříve trvalo týdny, lze pomocí sofistikovaného softwaru získat během několika sekund a velké soubory dat porovnat okamžitě. Mutace v jednotlivých nádorech tak lze zmapovat a příslušné mRNA konstrukty vytvořit a vložit do vhodného vektoru během několika dnů. Článek v Medscape pokračuje:

Tato technologie vytvoří nový způsob práce pro velké farmaceutické firmy. Bude zapotřebí zcela nová kultura služeb – patologické služby budou muset zajistit kurátorství a dodávat čerstvou tkáň; nemocniční lékárny budou muset spolupracovat s novými organizacemi, které budou dodávat vakcíny na míru a poskytovat je onkologům připravené k injekční aplikaci. A existuje mnoho proměnných, pokud jde o dávkování, načasování, použití inhibitorů kontrolních bodů, které zbrzdí imunitní odpověď, a samozřejmě přidání konvenčnější radioterapie a chemoterapie.

Splní mRNA vakcíny proti rakovině svůj slib? Medscape, 10. února 2023
Společnost BioNTech vyvinula známou škodlivou injekci covid, kterou následně uvedla na trh společnost Pfizer. Jedním z účinků injekcí covid společnosti Pfizer-BioNTech je rakovina. Věříte po neúčinných a nebezpečných injekcích mRNA covid podávaných bez informovaného souhlasu společnosti BioNTech a/nebo systému, který propaguje a podporuje její produkty, že pro vás navrhne a podá „bezpečnou a účinnou“ individualizovanou injekci mRNA?

Jak bude vypadat budoucnost?
V článku Medscape se objevila předpověď, jak by mohla vypadat budoucnost onkologických pacientů. Lékaři by si měli uvědomit, že jejich role se pravděpodobně stane nadbytečnou a v budoucnu budou sloužit pouze jako očkovatelé.

Pacient s rakovinou v roce 2040 bude mít k dispozici minimálně invazivní robotickou operaci k odstranění primárního nádoru a kompletní stagingový proces pomocí sofistikovaného zobrazování. Radioterapie využívající umělou inteligenci k optimalizaci léčebného plánu bude podávána v případě významného rizika lokální recidivy.

Molekulární analýza odstraněného nádoru určí riziko systémového šíření. Pokud bude vysoké, bude zahájen program chemo-imunoterapie. Individuální vzorec exprese antigenu na nádoru bude vyhodnocen pomocí robotické analýzy a bude vytvořena série sekvencí mRNA kódujících příslušné epitopy generovaná umělou inteligencí. Ty budou odebrány z kurátorského úložiště a onkolog je dodá ve vhodné formě pro injekční aplikaci.

Poskytovatelé služeb budou jiní než dnes. Budou existovat místní sběrači tkání a centrální laboratoře provozované dnešními velkými farmaceutickými firmami. Roboti budou identifikovat a vkládat vhodné sekvence do vektorů připravených k injekční aplikaci jednotlivcům. Možná budou již syntetizovány a skladovány v lahvičkách, spíše jako sklenice ve staromódní lékárně. Vše bude založeno na hodnocení rizika opakování. Onkolog dostane výtisk sekvencí pro injekci a týden poté bude odebrán vzorek krve k ověření úspěšné imunitní odpovědi na přeložené epitopy.

Celý článek ‚Will mRNA Cancer Vaccines Live Up to Their Promise?‘ od Karola Sikory z Medscape si můžete přečíst ZDE.

V listopadu 2021 jsme publikovali článek, v němž jsme upozornili, že Sikora byl jedním z odborníků, kteří odmítli připustit, že by injekce kovidů mohly přispívat k nadměrnému počtu úmrtí. Místo toho Sikora obvinil z příčiny úmrtí „zaostávání“ v hlášení a „nedostatečný přístup ke zdravotní péči“.

Karol Sikora je profesorem medicíny na Buckinghamské univerzitě a poradcem Světové zdravotnické organizace. V současné době řídí program darování léků proti rakovině v Africe. Je také členem vědeckého poradního výboru pro onkologii biofarmaceutické společnosti Cyclacel Limited a působí jako onkologický konzultant společnosti AstraZeneca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail