, , ,

„Velel jsem mu. Usekněte mi ruku, nezvolím ho.” Pavlův nadřízený vykládá

„Velel jsem mu. Usekněte mi ruku, nezvolím ho.” Pavlův nadřízený vykládá

20.1.2023

Vadí mi, jak se ke kampani postavil a to, že v mnohých případech nemluvil pravdu. Mlží a má strach, aby to na něj neprasklo. Tak se o horkém kandidátovi na post prezidenta Petru Pavlovi vyjadřuje ze sídla Evropského parlamentu ve Štrasburku někdejší velitel Společných sil Armády České republiky, tedy bývalý Pavlův nadřízený, a současný europoslanec Hynek Blaško.

Překvapily vás výsledky prvního kola prezidentských voleb?

Ne. Předpokládal jsem, že to tak dopadne.

Petr Pavel s vámi sloužil jak v Československé lidové armádě (ČSLA), tak i v Armádě České republiky (AČR). Jak ho vnímáte?

Určitou chvíli byl dokonce mým podřízeným. Podle hodnocení, které jsem o něm slyšel, nebyl mezi kolegy moc oblíbený. Nyní se, pravda, prezentuje jinak.

Proč tak mlží a uvádí rozporuplné informace o své minulosti v ČSLA?

Je to nový mejkap. Místy bludy, které mu neznalý člověk spolyká. Řekne si, to je borec a kabrňák, ale opak je pravdou. My, co o tom něco víme, mu to nežerem.

Myslíte si, že mu komunistická minulost může u voličů uškodit?

Pochybuji. Máme třicet let po revoluci. Spousta z nás byla v KSČ, já tam byl taky. I když třeba každý za jiným účelem. Nicméně si myslím, že zdůrazňování  bolševické minulosti se už dnes míjí účinkem. Všechno už je to passé.

Proč se tak ostře vymezujete proti bývalému kolegovi z armády?

Vím, kdo je pan Pavel, a co je zač. I kdybyste mě na mučidla natáhli a ruku mi utli, tak mu to stejně nehodím. Tak se věci mají, a tak to bude. To, že z části národa dělá pitomce, to nejspíš patří k tomu klání.

Vadí mi, jak se ke kampani postavil a to, že v mnohých případech nemluvil pravdu. Mlží a má strach, aby to na něj neprasklo. Tak k čemu je nám takový prezident?

Babiš má zkušenosti ze zahraniční politiky a žil leta v zahraničí. Zná se s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem. Má dveře otevřené všude po Evropě. Pavel na tom tak dobře není. Má jednoznačná volba je tedy Babiš.

ZDROJ: Parlamentní listy https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Velel-jsem-mu-Useknete-mi-ruku-nezvolim-ho-Pavluv-nadrizeny-vyklada-726616

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *