V roce 2024 bychom měli platit otisky prstů a implantovanými čipy: mainstream předpovídá konec hotovosti

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

14.1.2024

Platební trh se vyvíjí „celkem správně,“ říká Focus v aktuálním finančním článku: „Pryč od hotovosti a směrem k digitálním alternativám.“ Argument: Hotovost je nebezpečná a nehygienická – a přesto se stále více ruší. je to tak?

Už i název  článku  vyvolává obavy ze ztráty reality, protože zní:  „Hotovost ustupuje otiskům prstů: Takto platíme v roce 2024“. Napsal jej „online expert FOCUS“, který je generálním ředitelem společnosti, která prodává „platební kroužky“. Namísto karty nebo smartphonu byste při platbě v obchodě měli přiložit ke čtečce keramický kroužek. Může být propojen přímo s určitými kreditními kartami nebo musí být propojen s aplikací, která je zase propojena s vaším vlastním bankovním účtem.

Všechny dostupné informace naleznete zde, a doporučuji dřív:

https://www.dostojneslovensko.eu/sk/zastavme-eu/z-digitalizace

Nyní někdo, kdo vnímá takové vychytávky jako nesmírně usnadňující svůj životní styl, bude v každodenním životě přirozeně fungovat jinak než někdo, kdo dokáže rychle spočítat své peníze na zaplacení. Podivné se však stává, když článek s faktickými názory, který zobrazuje uživatele hotovosti jako zmenšující se menšinu, distribuuje mainstream jako hostující článek „odborníka“. V článku na Focusu si můžete přečíst následující závěr:

Ať už se jedná o čip pod kůži nebo platbu dlaní či tváří – mnoho věcí je možných a některé jsou již ve vývoji. Na trh přijdou i nové typy nositelných zařízení.

V závislosti na tom, jak se osvědčí nové způsoby platby, je pravděpodobnější, že hotovost zcela zmizí. Společnost jako celek se totiž stále více digitalizuje. A hotovost také neposkytuje žádné zajištění. Dá se rychleji ukrást a poškodit společnost v podobě nezdaněných černých peněz. Trh plateb se vyvíjí správným způsobem: směrem od hotovosti k digitálním alternativám.

Focus.de

Autor předpovídá rostoucí vytlačování hotovosti „pohodlnými“ platebními možnostmi, jako jsou mobilní platby nebo nositelná zařízení, a naznačuje, že hotovost možná „za několik let již nebude možné použít“.

V článku se mimo jiné propaguje implantace čipů na platbu – pravděpodobně pro všechny lidi, kteří již nemohou nosit ani prsten na prstu, pokud je zátěž kreditní nebo debetní karty již příliš velká. Takové zákroky jsou již možné v tetovacích studiích au některých všeobecných lékařů.

Argumentace tohoto vývoje vychází především z předpokladu, že všechny změny v průběhu vychvalované digitalizace by občané museli bez odporu akceptovat. Kromě toho jsou digitální platby „hygieničtější“ a „bezpečnější“ (jako kdyby čipy RFID a NFC již nebyly dárkem pro hackery a podvodníky).

Nemluví se však o tom, že hotovost je ve skutečnosti jedinou účinnou ochranou proti přehnané vládě hladové po dozoru. Bylo by lepší kriminalizovat každého, kdo miluje hotovost, než potenciálního daňového podvodníka, který škodí společnosti. I vy žijete každý den ve strachu ze špatných daňových podvodníků? Toužíte po úplném monitorování platebních transakcí prostřednictvím kompletní digitalizace, aby od nynějška mohl být každý cent ze zálohovacího automatu bezpečně zdaněn? To znamená, že politika a systémová média definitivně vylamují otevřené dveře, protože každý krok směrem ke zrušení hotovosti a digitální měny centrální banky je obecně chválen jako neskutečně progresivní.

Většina obyvatelstva zůstává věrná hotovosti

Ale jak to vidí občané? Příklad obyvatelstvo Německa a Rakouska je známo tím, že  nastavuje velkou hodnotu hotovosti . Někteří příslušníci mladší generace možná dnes vnímají hotovostní platby jako kognitivně převažující, ale většina občanů si stále dobře uvědomuje výhody „skutečných“ peněz. Například v Německu se to v minulosti ukázalo, když se jedna restaurace v Norimberku rozhodla již nepřijímat platby v hotovosti. Pak byla zasypána  negativními recenzemi . Naproti tomu restaurace v Ravensburgu, která nabízela pětiprocentní slevu při hotovostních platbách, nedávno sklidila velkou pochvalu.

Velmi výstižně se k článku Focus vyjádřil uživatel s přirovnáním k hospodářským zvířatům, která jsou navíc čipována:

Subkutánní čipy se používají také na různých hospodářských zvířatech k jejich identifikaci a sledování jejich pohybových vzorců. Přirovnání k hospodářským zvířatům, na které se v tomto státě stále více cítíme, je velmi výstižné.

Uživatel však uvádí, že si nikdy nemyslel, že některá telata budou tak hloupé, aby se dobrovolně dala pod úplný dozor. I když to může platit pro některé lidi, určitě to neplatí pro všechny. Ukazují to i současné protesty v Německu, protože i tam jde o všeobecně rostoucí politický přesah.

The last comment needs to be approved.
1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Lubomír Volný (zde) předkládá článek o bezhotovostních platbách s tím, že mainstream předpovídá konec […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *