, , ,

V Česku se rozjel nový obchodní řetězec s potravinami. Poloviční ceny a špičková kvalita od našich zemědělců. No konečně

V Česku se rozjel nový obchodní řetězec s potravinami. Poloviční ceny a špičková kvalita od našich zemědělců. No konečně

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

10.1.2024

Anna Štěpánková

Odborníci nedávno konstatovali, že na trhu s potravinami se v České republice vytvořil oligopol, což není vůbec pozitivní zpráva. Právě to je důvodem, proč máme tak drahé jídlo, obzvlášť když členové tohoto spolku jsou výhradně zahraniční společnosti, zejména pak ze sousedního Německa.

Rychle se to rozrůstá

Má to celou řadu negativních důsledků a nejde pouze o ceny. Vyprávět by mohli zemědělci a tuzemští výrobci potravin, kteří mají obrovské problémy se třeba do Lidlu nebo Kauflandu dostat. Pokud nenabídnou úplně ty minimální, často podnákladové ceny, mají často smůlu a řetězec si cibuli nebo jablka nechá dovézt klidně z druhého konce planety. A pak ještě bude vyprávět o tom, jak se chová udržitelně.

Všichni proto vyhlížejí novou konkurenci pro tyto zavedené zahraniční řetězce. Tu a tam se přitom nějaká objeví. Zkouší to tady třeba síť obchodů Mere z východu a teď se také ve velkém rozjíždí domácí hráč, od kterého to nikdo nečekal.

 

Jde o prodejny Flop Top od donedávna skomírajícího řetězce menších obchodů Flosman. Teď se nicméně všechno mění, jelikož do společnosti nedávno vstoupili noví investoři a otevírají jednu novou prodejnu za druhou. Přebírají také obchody po konkurenci, jako je třeba zkrachovalé Enapo. A v neposlední řadě renovují ty stávající, aby vypadaly k světu.

Foto: Shutterstock

Nakoupíte kdykoliv

Tyto obchody jsou často v menších městech, ale postupně se rozrůstají i do větších. Nabízejí přitom velmi kvalitní služby a často více než konkurenceschopné ceny.

Obrovskou výhodou obchodů Flop Top je přitom zaměření na lokální a často i hyperlokální produkty. Kromě toho, že obchody odebírají od místních producentů, jsou schopny třeba i v jednom z nich prodávat skutečně místní speciality z dané lokality. Tato společnost zkrátka chce, aby místní chovatelé, pěstitelé a výrobci vzkvétali.

 

Tento obchodní řetězec přitom přináší do České republiky i jednu obrovskou novinku. Postupně totiž otevírá řetězce po dobu 24 hodin denně. Jednoduše už nemusíte dbát na otevírací dobu, ale díky mobilní aplikaci si můžete nakoupit i mimo ni. A Češi toho prý masivně využívají, přičemž se v noci nenakupuje převážně alkohol, jak by se mohlo zdát, nýbrž běžné věci, jako je pečivo nebo zelenina.

 

ZDROJ:https://www.aazdravi.cz/v-cesku-se-rozjel-novy-obchodni-retezec-s-potravinami-polovicni-ceny-a-spickova-kvalita-od-nasich-zemedelcu-no-konecne/

 

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Podpořte nás, prosím, i finančně, překlady a vysílání opravdu stojí hodně peněz. Děkujeme.
Podpořit ZDE 👇👇👇:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *