Ukrajinský voják: 12 000 Ukrajinců uvězněných v Avdifce – Operativní obklíčení města – „Skončili jsme – živí se odtud nedostaneme“

Rusové demolují průmyslovou zónu – těžké bombardování

20.11.2023

V Avdifce, kde se situace ukrajinských ozbrojených sil den ode dne zhoršuje, se odehrávají šokující scény.

Rusové zesilují operace, protože se zhoršují povětrnostní podmínky V průběhu týdne meteorologové předpovídali na této části fronty mírný mráz a sněžení, což změní použití vojenské techniky a maskování.

Ukrajinské zdroje uvádějí, že město Avdifka je v plném operačním obklíčení. Pokud je to pravda, pak je ve městě uvězněno 12 000 vojáků – včetně některých převedených záloh.

Ukrajinské zdroje zveřejnily video se zprávou důstojníka ozbrojených sil z Avdifky. Video zveřejnila vojákova přítelkyně s tvrzením, že jí ho stihl poslat před svou smrtí.

„Skončili jsme, přišli jsme o všechna místa a už se z toho nevrátíme.“

„To je konec, máme c@@@@, už nemůžu, ztratili jsme pozice, už se odsud asi nevrátíme, je to škoda , chci žít… Kéž bych měl možnost odsud odejít,“ říká voják.

„Vydržel jsi až do konce v tomhle pekle, nikdo si nedokáže představit, jaké to tam opravdu je, dokud tam není. Je ti devatenáct a tolik věcí jsi ještě nestihl,“ píše Ukrajinec.

Podívejte se na video

Ukrajinské zdroje hlásí operativní obklíčení Avdifky

Ukrajinské zdroje hlásí, že skupina Ozbrojených sil Ukrajiny v Avdijivce byla operačně obklíčena ruskou armádou. Zásobování ukrajinských jednotek bylo prakticky zastaveno.

V posledních pěti dnech ruská armáda postoupila na severozápad od Stepova, jižně od Veselého a na straně Jasinovataja.

Ruské jednotky postoupily na jih od Avdifky
Ruské jednotky postoupily na jihovýchod od Avdifky a obsadily nové pozice v oblasti lesoparku nacházejícího se západně od průmyslové zóny.

„Boje probíhají v západní části průmyslové zóny, část ukrajinských sil v tomto směru byla pod údery ruských vojsk nucena ustoupit do lesního prostoru – na ulici Dokučajev – kde se kříží s Jasinovatským pruhem.

Současně se ruské ozbrojené síly po ovládnutí železniční stanice Jasinovataja-2, která se nachází na území města Avdifka, přesunuly do západní části zahradnického komplexu Vinogradniki,“ uvádějí ruské zdroje.

Rusové bombardují ukrajinské pozice v průmyslové zóně

Ruské ozbrojené síly rozšiřují kontrolní zónu v průmyslové zóně
Koncem minulého týdne se ruským silám podařilo dosáhnout okraje koksovny a rozšířit kontrolní zónu v průmyslové zóně jižně od Avdifky.

-Na jihovýchodě města vytlačily útočné skupiny podporované tanky a dalšími obrněnými vozidly ukrajinskou armádu od opevnění v průmyslové zóně podél Jasinovatského pásu.

-Na jihu probíhají aktivní boje u mostu v oblasti ulice Sobornaja.

-Ruské síly rovněž postupují k prázdninovým vesnicím v okolí Avdifky. Boje probíhají v oblastech Vinice, Jagodka a Točmaš.

-Severozápadně a západně od rekreační obce Tochmaš ruské ozbrojené síly postupují směrem k rekreační obci Zarja a Stěpovoj.

-Ukrajinské ozbrojené síly se snaží bránit, ale nedaří se jim to. Severozápadně od Krasnogorovky se ruské ozbrojené síly přesouvají do lesních pásem podél železnice.

Boje pokračují na celém území města, přičemž Rusové zaznamenali úspěchy v několika oblastech (včetně oblasti Novokalinovoye, západně od Kamenky a v Jasinovatském pásu).

„V oblasti čističky odpadních vod probíhají těžké boje, velmi těžké,“ říkají ukrajinští vojenští analytici.

Ruské letectvo a dělostřelectvo bombarduje Avdifku a jižní část průmyslové zóny.

Těžké bombardování v Avdifce a průmyslové zóně!
Na internetu se objevila videa, na kterých jsou vidět neúspěšné pokusy o protiútok ukrajinských formací v oblasti průmyslové zóny Avdifka. Ukrajinská skupina se pokusila o protiútok bez dělostřelectva a obrněných vozidel.

Konkrétně můžete vidět ruské tanky bojující proti jednotkám ukrajinské armády, které se snaží postupovat.

Ukrajinci se pokusili o druhý pokus se stejným výsledkem. Rusové tomu říkají hromadná sebevražda.

Podívejte se na video

Viz mapy ruského postupu

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
The last comment needs to be approved.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *