SOS z Británie: 120 000 ruských vojáků rozdrtilo ukrajinský protiútok – Zahájili útok na Kupjansk-Charkov!

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

9.7.2023

120 000 ruských vojáků se shromáždilo u Kremže a připravuje se na přesun směrem ke Kupjansku a Charkovu, prozradil v televizi bývalý ředitel Královského institutu obranných studií profesor Michael Clark.

Britský analytik a profesor bil na poplach a zdůraznil, že Rusko zaskočilo Západ. Pokud se k Charkovu sblíží další ruské síly ze strany od Bělgorodu, kde se nedávno shromáždily, pak se situace s Ukrajinci uvězněnými v Záporoží velmi ztíží.
Nicméně britský profesor má pravdu v tom, co říká: Přestože Ukrajinci v oblasti mobilizovali 8 brigád (další dvě byly mobilizovány předevčírem), zatím ničeho nedosáhli.

Rusové postupují tak, že krok za krokem rozebírají ukrajinské zákopy a opevnění, a záběry z bojišť jsou velmi drsné.

Desítky mrtvých, raněných a zajatců, přičemž se zdá, že Ukrajina v další oblasti fronty ochabuje. Těžké ztráty jsou i v řadách žoldnéřů.

M. Clarke: 120 000 ruských vojáků se shromáždilo v Kremennaji
Ozbrojené síly Ruské federace v posledních týdnech zintenzivnily své operace v oblasti Kremennaja. Ruská armáda kolem ní shromažďuje značné síly. Tyto události vyvolávají na Západě znepokojení.

Profesor Michael Clark, bývalý ředitel britského Královského institutu obranných studií, se znepokojením konstatuje, že Rusko v této oblasti zvýšilo své síly. Zdůrazňuje, že ozbrojené síly Ruské federace byly v Kremlu udržovány „proti všem očekáváním“.
Clark zdůrazňuje, že jsou zde nyní soustředěny desítky tisíc ruských vojáků. Podle některých zdrojů jich je až 120 tisíc, i když sám profesor považuje toto číslo za poněkud přehnané.

„Aktivizace Ozbrojených sil Ruské federace u Kremennaje vypadá jako začátek ruského protiútoku,“ uzavírá britský vojenský expert.

„Zatímco Ukrajinci postupují po těchto liniích (Záporoží a Južno-Doněck), zdá se, že Rusové skutečně zahájí vlastní protiútok,“ poznamenává Clark.

Zdůrazňuje, že Západ netuší, jaké jednotky jsou soustředěny u Kremennaje, kolik jich je, jaké mají zbraně, jaká je úroveň výcviku personálu.

Je možné, domnívá se Clark, že se ruské síly pokusí znovu dobýt území, o které přišly v roce 2022 v Charkovské oblasti.

Pro Ukrajinu ve světle neúspěšné protiofenzívy ve směru na Záporoží takový obrat událostí nevěstí nic dobrého.

Zejména v případě úspěchu v tomto směru mohou ozbrojené síly Ruské federace zahájit útok na samotný Charkov.

Britský analytik rozezněl zvon…

Rusové postupují západně od Kremennaje po silnici O-130501
Mezitím americký vojenský expert a autor Chuck Pfarrer uvádí, že ruská armáda již několik dní po sobě provádí u Kremennaje ofenzivu na několika frontách. Zdůrazňuje, že tato ofenziva je vedena z mnoha stran.

Západně od Kremennaje ruská vojska postupují po ose silnice O-130501 a již dosahují Žerebské oblasti, čímž stále více rozšiřují ruské předmostí uvnitř obranného pásma Ozbrojených sil Ukrajiny.
Ukrajinská média informují o ústupu jedné z ukrajinských brigád na hranici Serebrjanského lesního rajónu v Luhanské oblasti.

Podplukovník luganských sil ve výslužbě Andrej Maročko uvádí, že ukrajinská armáda v této oblasti utrpěla značné ztráty. Těla mrtvých ukrajinských vojáků nebyla z bojiště evakuována již týden.

Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny hlásí, že ruské jednotky postupují na Bělogorovku v krasnolimanském směru. Ukrajinské pozice jsou pod těžkým útokem v oblasti osad Serebrjanka, Verchnekamenskoje, Razdolovka. Ruské vzdušné a kosmické síly prováděly údery proti ukrajinské armádě v oblastech Ivanovka, Torsky, Sporná a Dibrova.

Nyní se situace na luganské frontě vyvíjí přesně opačně, než by Ukrajinci očekávali: Rusové jsou necelé dva kilometry od předměstí Seversk.

Video s drsnými záběry: Ruské VDV vyčistily ukrajinské zákopy v Kremenné.

Mapa vícefrontového útoku ruských sil v regionu

1 reply
  1. aamater
    aamater says:

    Že by predsa len, ako som to predpokladal? Že ak RF začne ofenzívu, tak sa začne na severe a bude postupovať smerom na juh. Tým pádom by Ruské vojská mohli postupovať až na Cherson. Uvidíme.

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *