, , , , , ,

Rusko varuje – USA riskují, pokud věří, že jsou v případě jaderné války za oceánem v bezpečí

Rusko varuje – USA riskujú

Rusko varuje – USA riskujú

Rusko varuje – USA riskují, pokud věří, že jsou v případě jaderné války za oceánem v bezpečí

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

2.10.2022

Anatolij Antonov, velvyslanec Ruské federace ve Washingtonu, varoval USA, že „neexistuje koncept omezeného konfliktu tohoto druhu“.

Ruský diplomat uvedl, že američtí vojenští plánovači „zjevně doufají, že se USA budou moci skrýt v zámoří v případě, že se v Evropě použijí jaderné zbraně“. Varoval před takovým dobrodružstvím.

„Je možné vážně předpokládat, že jakékoli použití jaderných zbraní může rychle přerůst z místního nebo regionálního konfliktu na globální,“ napsal v článku publikovaném časopisem National Interest.

USA jsou v provokacích mistři

Podle Antonova riziko růstu napětí pochází z USA, nikoli Ruska. „Washington už desetiletí napadá ruské hranice rozšiřováním NATO. Také rušením různých smluv o kontrole strategických zbraní s Ruskem,“ připomněl.

„Prohlášení Moskvy, že ruská národní bezpečnost je ohrožena, byla jednoduše dlouhodobě ignorována. To nás přesvědčilo, že USA chtějí jednoduše získat bezpečnostní výhody a dosáhnout globální vojenské nadřazenosti,“ doplnil Antonov.

Třeba připomenout, Antonov se před tím, než začal vést Ruské velvyslanectví v USA, zabýval otázkami souvisejícími se snížením počtu jaderných zbraní, vojenskou transparentností a snížením strategických rizik na Ministerstvu zahraničních věcí Ruské federace. To znamená, že dobře ví, o čem mluví.

Tentokrát to USA už „nepřejde“

Ruský diplomat varoval „všechny zúčastněné strany“. „Pokud bude Rusko přesvědčeno, že jeho existenci ohrožují USA a jejich spojenci, použije jaderné zbraně. Tak je to i uvedeno ve vojenské doktríně naší země,“ zdůraznil Antonov.

Ruský velvyslanec proto vyzval Washington, aby „zmírnil svou nepřátelskou rétoriku a politiku. Zároveň respektoval zájmy ruské národní bezpečnosti. A spolu s dalším jadernými zeměmi potvrdil příslib pracovat na zabránění použití zbraní“.

Mimochodem, spekulace, že Rusko by mohlo využít svůj jaderný arzenál „ke kompenzaci svých selhání na mezinárodní scéně“, se v západních médiích začaly šířit ještě předtím, než Moskva koncem února letošního roku zahájila svou vojenskou operaci na Ukrajině.

Poslední kolo spekulací a varování vysokých západních představitelů přišlo v reakci na projev ruského prezidenta Vladimira Putina minulý týden.

Ruská federace nechce skončit jako Sovětský svaz

V něm Putin řekl, že USA chtějí rozdělit Rusko stejným způsobem jako někdejší Sovětský svaz. Varoval, že Moskva ale tentokrát použije všech nástrojů, které má k dispozici, aby ochránila územní celistvost Ruské federace.

Zdroj:https://tadesco.org/rusko-varuje-usa-riskuju-ak-veria-ze-su-v-pripade-jadrovej-vojny-za-oceanom-v-bezpeci/

Všechno důležité najdete ZDE :https://volnyblog.news/
1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] armáda se pokusí zmrazit frontovou linii na ose říčního toku Dněpru a ruská diplomacie se pokusí válku ukončit s Washingtonem, tedy poté, až se ukáže, kdo vlastně ovládl kongresové volby v USA. Přesto však musíme […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *