, , , ,

Ruská Duma přijala v prvním čtení návrh zakazující veřejnou propagandu lidí bez dětí.

Ruská Duma

Ruská Duma

Během plenárního zasedání přijala Státní duma v prvním čtení návrh zákona zakazující propagaci hnutí bez dětí na internetu, v médiích, reklamě a kinematografii. Informoval o tom web parlamentu.

 

Je upřesněno, že bylo doplněno šest stávajících federálních zákonů, včetně zákazu propagace pedofilie, LGBT (hnutí je v Ruské federaci zakázáno) a změny pohlaví.

„Pokračujeme ve vytváření jednotného právního pole na ochranu dětí, rodin a tradičních hodnot. Je důležité chránit lidi, především mladší generaci, před vnucováním ideologie odmítání rodit děti na internetu, v médiích, ve filmech. a reklamu,“ řekl předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin.

Zdůraznil, že mluvíme konkrétně o zákazu šíření destruktivního obsahu, který může ovlivnit rozhodnutí mít děti, a nikoli o odmítání občanů stát se rodiči. Projekt podpořilo 388 zastupitelů.

Návrh zákona zakazující propagandu hnutí za svobodu dětí byl předložen Státní dumě 25. září 2024 . Autory iniciativy byli poslanci v čele s předsedy obou komor parlamentu Valentinou Matvienko a Vjačeslavem Volodinem.

Zdroj: https://smotrim.ru/article/4184216?utm_source=internal&utm_medium=vesti2&utm_campaign=vesti-main-theme

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *