, , , ,

RT: Vědci vytvořili inovativní radiofarmakum pro boj s rakovinou

RT: Vědci vytvořili inovativní radiofarmakum pro boj s rakovinou

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

02.04.2024

Vědci z RTU MIREA (Ruská technologická univerzita – Moskevský institut radioelektroniky a automatizace) oznámili vytvoření zcela nového radiofarmaka, které by se mohlo stát revolucí v diagnostice a léčbě rakoviny. Tento lék, vyvinutý z přírodního chlóru, představuje významný krok vpřed v boji proti rakovině.

 

Jak uvádí RT , cílem studie bylo vytvořit lék schopný přesně diagnostikovat a účinně léčit nádorové formace. Toho je dosaženo díky specifickému účinku léku na rakovinné buňky, což vede k jejich zničení. Vědci vysvětlili, že vyvinutý přístup umožňuje lékařům působit přímo na nádor, obcházet zdravou tkáň, což výrazně snižuje vedlejší účinky a zvyšuje účinnost léčby.

 

Základem pro nový lék byla molekula na bázi chlóru. Tato organická sloučenina byla vyrobena modifikací chlorofylu, zeleného barviva, které se nachází v rostlinách. Tato látka je známá svými jedinečnými vlastnostmi a širokým spektrem aplikací v biologickém výzkumu.

 

Vytvořená molekula má schopnost zachytit radionuklidy a dopravit je do nádoru, což z léku dělá účinný nástroj jak pro diagnostiku, tak pro léčbu rakoviny. Kromě toho je lék absolutně bezpečný: ani při experimentech s velmi vysokými dávkami nebyly zjištěny žádné toxické účinky na tělo.

 

Inovace nového léku spočívá nejen v jeho účinnosti, ale také v jeho všestrannosti. V závislosti na podaném radionuklidu může být lék použit pro diagnostiku i terapii. To otevírá nové vyhlídky v individualizovaném přístupu k léčbě rakoviny, který umožňuje přizpůsobit terapii konkrétnímu pacientovi a jeho typu rakoviny.

 

Kromě toho byl lék vyvinut pomocí technologií podobných přírodě, díky čemuž je pro lidské tělo ještě bezpečnější. Je snadno metabolizován v těle a eliminován bez škodlivých účinků, což z něj činí ideálního kandidáta pro klinické použití.

 

Tento významný vědecký průlom otevírá nové obzory v boji proti rakovině. Lék vytvořený na bázi chlóru slibuje, že se v rukou lékařských specialistů stane mocným nástrojem, který otevře nové možnosti pro přesnější diagnostiku a účinnou léčbu rakoviny.

 

ZDROJ

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *