Ruská reklama ukazuje, jak Santa Putin navštěvuje domy dětí gayů, aby je napravil odstraněním LGBT propagandy

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Daily Veracity, 22. prosince, 2022

V Rusku bylo zveřejněno propagandistické video zobrazující Santa Clause – nebo spíše „Santa Putina“ – přinášejícího poselství nacionalismu a protizápadních nálad.

Video produkovala produkční společnost Signal a zobrazuje ruského prezidenta Vladimira Putina jako postavu „Santa Putina“. Video začíná malým chlapcem, kterého vychovává pár stejného pohlaví, a ukazuje, jak „Santa Putin“ nahradí jejich fotografii fotkou matky a otce. Poté chlapci daruje fotbalový míč, autíčka a bicí soupravu, jako by chtěl naznačit, že to jsou tradiční hračky, se kterými by si měl malý chlapec hrát.

V klipu je zobrazen chlapec žijící na Západě, jak kreslí obrázek pro Santu a žádá jak tradiční mužské hračky, tak matku a otce. Kresba dítěte znázorňuje, jak se drží za ruce se ženou a mužem, zatímco obrázky na krbové římse v domě dítěte naznačují, že má pouze dva mužské rodiče.

Chlapec ucukne před vyhlídkou, že se bude muset oblékat jako žena, a vzbouří se při pomyšlení na náhrdelník a pokrývku hlavy, které oba s odporem odhodí stranou. Příběh vypráví o tom, jak byl nátlakem vychováván jako dívka. Kamera se pak zaměří na knihy v pokoji dítěte s názvy jako ‚Straight into Gay‘, ‚Render me, Gender me‘ a ‚Growing up Gay‘.

Dítě v růžovém pyžamu je pak zobrazeno, jak usíná na pohovce poté, co vložilo dopis Santovi do punčochy nad krbem. Najednou se objeví postava připomínající Vladimira Putina s bílým plnovousem a červenou punčochou. Když vstoupí, začne hrát melodie Petra Iljiče Čajkovského ‚Tanec švestkové víly‘ – z Louskáčka. ‚Santa Putin‘ je pak vidět, jak mění výzdobu pokoje a nahrazuje dívčí věci dárky, které tvůrci videa považují za vhodné pro chlapce.

Když se Santa dívá do zrcadla nad krbovou římsou, odraz ruského prezidenta se stává viditelnějším. Poté se obrátí na kameru a ukáže se zvenčí, když chlapec objeví své dárky – fotbal a hračku transformera. Chlapec se probudí s obrovským úsměvem na tváři, podívá se z okna a vidí, že Santa se stále dívá.

Video se také zdá být pokusem posílit image prezidenta Putina tím, že ho představuje jako postavu, která dokáže vnést řád a tradiční hodnoty do chaotického světa. Video také posiluje myšlenku Ruska jako ‚Velké vlasti‘ s prezidentem Putinem jako otcovskou postavou, která může národu přinést stabilitu a bezpečnost. Jde o silné politické poselství, které bude pravděpodobně rezonovat u mnoha ruských občanů.

V Rusku byl schválen nový zákon, který by zakazoval šíření „propagandy netradičních sexuálních vztahů“. V roce 2013 Rusko přijalo podobný zákon zaměřený na ochranu nezletilých. Nový zákon nyní zakazuje šíření „propagandy“ o „netradičních sexuálních vztazích“ ve všech médiích, včetně sociálních sítí, reklamy a filmů. Zákon přichází jako součást pokračujícího úsilí vlády omezit práva komunity LGBTQ+ a skupiny pro lidská práva jej považují za porušení lidských práv.

Většina ruských občanů souhlasí s postojem prezidenta Putina k právům LGBTQ+ a zákaz podporuje. Ve skutečnosti se proti vztahům osob stejného pohlaví staví více Rusů než před téměř deseti lety. Zastánci zákazu tvrdí, že ochrana tradičních hodnot a rodinné struktury je nedílnou součástí ruské kultury a že tento zákaz je nezbytný pro zajištění bezpečnosti a blaha dětí.

Zastánci zákona také obhajují tradiční pohled na manželství a rodinný život a věří, že vztahy mezi osobami stejného pohlaví by neměly být podporovány ani přijímány. Odpůrci zákona však tvrdí, že jde o porušení lidských práv a že přispívá k atmosféře nesnášenlivosti a diskriminace vůči LGBTQ+ jednotlivcům. Odpůrci zákona navíc tvrdí, že měl negativní dopad na LGBTQ+ lidi v Rusku, protože v posledních letech zažili zvýšenou míru násilí a pronásledování.

I když mezinárodní společenství nemusí se zákonem souhlasit, je jasné, že většina ruských občanů v této otázce stojí za Putinem. Ve skutečnosti většina lidí žijících v zemích, kde je propagace LGBT nebo sexuálního obsahu v médiích stále nezákonná, má tradiční přesvědčení. Od první verze ruského kontroverzního zákona o „gay propagandě“, který v roce 2013 zakázal propagaci homosexuality mezi nezletilými, vzrostl podíl populace, která je proti vztahům osob stejného pohlaví o 10 %.

Během nedávného rozhovoru s Piersem Morganem, Andrew Tate, známý influencer, přinutil Pierse uznat, že ostatní země neschvalují západní demokracii nebo moderní přijímání sexuální nemorálnosti. To se dost liší od toho, jak situaci často vykreslují média. Andrewův vliv byl dostatečně silný, aby přiměl Pierse, aby si tuto skutečnost uvědomil, i když to možná není to, co lidé chtějí slyšet.

Nedávná zpráva Entertainment Insider nastiňuje masivní nárůst LGBTQ obsahu v programech pro děti a vysvětluje, že to je věc, o kterou se lidé v zákulisí už léta pokoušejí a v dohledné době nepřestanou.

„Vzestup genderově různorodého zastoupení není náhoda,“ uvádí Insider. „Pořady vytvořené a provozované queer ženami, trans a nebinárními showrunnery jsou z velké části zodpovědné za příliv nebinárních a trans postav do dětské animace.“

Organizace jako GLAAD a Gay and Lesbian Alliance Against Defamation byly úspěšné v přesvědčování Hollywoodu, aby zvýšil zastoupení LGBTQ v médiích – konkrétně v programech pro děti, jako jsou Nickelodeon, PBS a Cartoon Network.

Podpora sňatků osob stejného pohlaví v USA podle průzkumu zveřejněného společností Gallup dosáhla historického maxima 70%. Nárůst podpory pramení z velké části z nárůstu podpory ze strany republikánů, kteří poprvé z 55% schvalují sňatky osob stejného pohlaví.

Přílivová vlna zastoupení gayů zaplavila dětské televizní pořady, přičemž jen mezi lety 2017 a 2019 vzrostl počet LGBTQ postav a příběhů o 222 procent.

Podle studií Gallup zveřejněných v novinách, jako je Guardian, se procento dospělých v USA, kteří se identifikují jako LGBTQ+, za posledních 10 let zdvojnásobilo. Výsledky průzkumu ukazují, že rekordních 7,1 % dospělých Američanů se identifikuje jako LGBTQ+, což je skok z 3,5 % v roce 2012.

Průzkum také zjistil, že 21% generace Z – těch, kteří se narodili v letech 1997 až 2003 – se identifikuje jako LGBTQ, což je více než dvojnásobek podílu generace předchozího tisíciletí.

Ještě před několika lety se většina Američanů stavěla proti sňatkům homosexuálů a dokonce i Barack Obama se proti této myšlence veřejně postavil. Dnes Washington Post tvrdí, že ‚kink‘ patří k průvodům hrdosti a že to děti musí vnímat.

Zdroj: https://www.dailyveracity.com/2022/12/22/russian-ad-depicts-santa-putin-visiting-houses-of-gay-kids-to-make-them-straight-by-removing-lgbt-propaganda/

Send us mail