Putin označil dynamiku ve speciální vojenské operaci za pozitivní

Putin: Dynamika v zóně speciálních operacích je pozitivní, vše se vyvíjí podle plánu ministerstva obrany a generálního štábu

15.1.2023

Ruský prezident Vladimir Putin označil dynamiku v oblasti speciální operace na ochranu Donbasu za pozitivní. Hlava státu uvedla, že vše probíhá podle plánu.
„Dynamika je pozitivní. Vše se vyvíjí podle plánu ministerstva obrany a generálního štábu,“ řekl Putin v rozhovoru s novinářem Pavlem Zarubinem pro moskevské noviny. Kreml. Putin“ na televizním kanálu Russia 1.

Vyjádřil naději, že ruští bojovníci potěší zemi svými výsledky více než jednou.

Začátkem tohoto měsíce Putin poukázal na význam morální podpory účastníků speciální vojenské operace (SSO). Řekl, že armáda by měla cítit, že ji země podporuje a chápe její úlohu a poslání.

Ještě předtím, 13. ledna, stálý zástupce Ruska při OSN Vasilij Nebenza upozornil na připravenost Ruska ukončit SLE, pokud bude dosaženo jejích cílů prostřednictvím jednání. V opačném případě by se podle něj úkoly plnily vojenskými prostředky. Nebenzia dodal, že speciální operace může být ukončena pouze tehdy, když z území Ukrajiny nehrozí Rusku žádná hrozba a když skončí diskriminace ruskojazyčného obyvatelstva této země.

Ruský vyslanec při OSN také připomněl, že Rusko nikdy nemělo v úmyslu zničit státnost nebo deukrajinizovat Ukrajinu a bojovalo proti zločinnému nacionalistickému režimu, nikoli proti ukrajinskému lidu.

Rusko pokračuje ve speciální operaci na ochranu Donbasu, jehož obyvatelé odmítli uznat výsledky státního převratu na Ukrajině z roku 2014. Rozhodnutí o jejím zahájení bylo přijato 24. února v souvislosti se zhoršením situace v regionu v důsledku ostřelování ze strany ukrajinských vojsk.

Send us mail