, , ,

Projekty solární a větrné obnovitelné energie jsou ekologicky destruktivní

Projekty solární a větrné

Projekty solární a větrné obnovitelné energie jsou ekologicky destruktivní

V neděli Michael Shellenberger sdílel vlákno na Twitteru, které podrobně popisuje temnou stránku projektů obnovitelných zdrojů energie, které chtějí klimatičtí alarmisté ignorovat, zatímco oni fanaticky tlačí na „záchranu světa“ před údajným „katastrofickým globálním oteplováním“.

Michael Shellenberger je mimo jiné přední energetický expert, který svědčí a radí vládám po celém světě, včetně Spojených států, Spojeného království, Japonska, Tchaj-wanu, Jižní Koreje, Filipín, Austrálie, Nizozemska, Belgie a Německa.

Dne 15. září byl pozván, aby svědčil na slyšení v Kongresu Spojených států na téma „ Podpora klimatické krize: Zkoumání cen, zisků a závazků velké ropy “. „Všechny odkazy lze nalézt v mém úplném [psaném] svědectví , které čerpá z velké části toho, co jsem publikoval zde na Substacku za posledních 18 měsíců,“ napsal . O deset dní později sdílel úryvek ze svých ústních poznámek , viz video níže.

„Komunity po celém světě bojují proti zavedení ekologicky destruktivních solárních a větrných projektů ze strany bankéřů, pobřežních elit a dotačních farmářů,“ napsal Shellenberger v neděli na Twitteru.

Solární farmy vyžadují více půdy než jiné zdroje energie. Nízká energetická hustota slunečního záření a větru je důvodem, proč solární a větrné projekty vyžadují tolik půdy a těžby, řekl. Solární farmy také produkují toxičtější odpad a devastují přírodní stanoviště. Navíc jsou tu lidské náklady: solární panely a baterie vyrobené v Číně například využívají nucenou práci – uvěznění ujgurských muslimů, na kterých je páchána genocida.

Větrné turbíny představují nebezpečí pro ptáky a jejich lopatky se posílají na skládky, protože je příliš nákladné je recyklovat.

Lidem se myšlenka solárních farem v abstraktní rovině líbí, ale stovky komunit po celém světě s nimi v současnosti bojují, protože vyžadují 300-600x více půdy než jiné zdroje energie, produkují 300x více toxického odpadu a devastují kritická stanoviště divoké zvěře.


Mnoho bohatých zemí vyhazuje použité solární panely a baterie na chudé africké národy.

Jiné bohaté země posílají použité solární panely na „skládky, kde by v některých případech mohly potenciálně kontaminovat podzemní vody toxickými těžkými kovy, jako je olovo, selen a kadmium“.

Do roku 2035 bude 3x více použitých solárních panelů než nových, což je 4x prodraží.

„Ekonomika solární energie,“ napsali výzkumníci z Harvard Business Review, „by rychle potemněla, až by se průmysl potápěl pod tíhou vlastního odpadu.“

Solární farmy zabíjejí kriticky ohrožené pouštní želvy. „Tým biologů přemístil 139 želv z jejich stanoviště, aby uvolnil místo pro solární panely… Během několika týdnů bylo zabito 30 želv.“

Větrné turbíny sekají křídla velkým, ohroženým ptákům, kteří se pomalu množí. „Vědci USGS dospěli k závěru, že pokud dojde k očekávanému růstu větrné energie do roku 2040, zvýšený počet úmrtí způsobených turbínami by mohl snížit populace orla skalního o polovinu během 10 let.“

Poté, co větrné turbíny stráví desítky let zabíjením ohrožených druhů, jsou jejich lopatky posílány na skládky, protože je příliš nákladné je recyklovat. (Ten malý předmět v pravém horním rohu fotografie je traktor, který zakopává nože.)

Komunity po celém světě bojují proti tomu, aby bankéři, pobřežní elity a dotační farmáři zaváděli ekologicky destruktivní solární a větrné projekty. Jen v Ohiu letos zablokovalo nebo omezilo projekty více než 40 obcí.

Pokud byste chtěli bojovat s jedním z těchto ohavných, ekologicky destruktivních projektů ve své vlastní komunitě, můžete se obrátit na @LinowesLisa, která organizuje celosvětové hnutí, které se úspěšně brání.

Musíme zakázat všechny solární panely dovážené z Číny. Vyrábějí je uvěznění ujgurští muslimové, na kterých je páchána genocida. Jsou levné, protože jsou vyrobeny otrockou prací. Dotace na solar jsou krvavé peníze.

Je snadné vypočítat masivní dopad solárních a větrných projektů. Stačí nakreslit kruh kolem energetického projektu a vydělit množstvím elektřiny, kterou vyrobí. Zde jsou výpočty z celého světa.

A co baterie? Také vyrobené zotročenými muslimy v Číně. Ze základních morálních důvodů musíme zakázat všechny solární panely a baterie vyrobené v Číně.

Deštné pralesy pustoší toxické prvky potřebné pro obnovitelné zdroje a baterie.

Otázka: A co odpad z jiných zdrojů energie, jako je jaderná energie? A:

Madi Hilly je zakladatelkou kampaně za Green Nuclear Deal . Její vlákno na Twitteru si můžete přečíst kliknutím na výše uvedený tweet nebo na aplikaci Thread Reader ZDE .

Hillyho vlákno končí odkazem na další z jejích vláken na Twitteru , které si můžete přečíst v aplikaci Thread Reader ZDE . Do tohoto vlákna je vloženo vlákno se dvěma tweety od Marka Nelsona, které si můžete přečíst v aplikaci Thread Reader ZDE .

Vybraný obrázek: Solární panely vytvářejí obrovský problém s odpadem

Zdroj:https://expose-news.com/2022/10/18/solar-and-wind-energy-are-environmentally-destructive/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *