, , , ,

Michal Svatoš:Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii!

Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii!

15.3.2024

Petr Fiala, profesionální historik, profesor politiky, a současný vládce ČR, asi aby všem Čechům stoprocentně dokázal, že krom vladařství,  vůbec nerozumí ani politice, a ani dějinám, tak na svém profilu v síti X, včera ve vší vážnosti, vyhlásil: Všem, kteří mají plná ústa míru, bych připomněl minulost a kam vede politika appeasementu. V roce 1938 obětovaly evropské mocnosti Československo, aby uspokojily Hitlera. A důsledky všichni známe.

Profesor historie a politiky Petr Fiala, tak popřel nejen nejnovější vědecké dílo z roku 2022 o rafinovaných plánech západních mocností, jak obětováním ČSR v letech 1938/39 rozpoutat válku Hitlera se Stalinem, a obě země nechat vzájemně vykrvácet pro svůj pozdější prospěch: 推卸責任:理論框架及慕尼黑危機與韓戰之案例研究, (společná práce profesorů z Národní University Tchaj-wan a Univerzity Karlovy v Praze), ale i starší vědecko-historickou analýzu, slavných profesorů Thomas J. Christensena and Jack Snydera, Chain Gangs and Passed Bucks, publikovanou v roce 1990 samotným slovutným Massachusettským technologickým institutem, jenž pravidelně školí ty nejvyšší generály USA. Fialova neznalost reálných procesů, jimiž západní mocnosti bezskrupulózně řídí své politiky vůči malým státům, typicky procesu “buck-passing”, kterým mocnosti místo sebe zaplétají do válek jiné státy, je pro budoucnost ČR a jejích obyvatel vysoce nebezpečná, protože Fiala svým včerejším citátem všem na celém světě ukázal, že ani netuší, že diplomatická hra “passing buck” sehraná s ČSR a s jejími občany v letech 38/39, se letos opět opakuje, a ČR a její obyvatelé mají být zřejmě opět obětováni zapletením do války vyvolávané k oslabení Ruska. Minulý mnichovský “buck-passing” 38/39, podle ustálené západní teorie odvrátil Stalin svým vlastním “buck-passing”, který vešel do dějin jako Pakt Ribbentrop-Molotov, kdy rozdělením Polska situaci převrátil, a vyvolal nejdříve válku Hitlera proti Francii a Británii, a získal čas, jak původním mnichovským “buck-passing” plánovaly Francie, Británie a USA, a s společně s USA pak po válce slíznul smetanu na úkor poražených a vyčerpaných mocností. USA byly podle nejnovějších analýz zapleteny do mnichovského buck-passing, a díky politice izolacionismu, se nejprve z války vyvlíkly, a potom se do ní nechaly mazaně vtáhnout sankcemi na holandskou indonéskou ropu, kdy nedaly Japonsku jinou možnost než kapitulovat a opustit územní zisky v Číně a v Koreji, a nebo přepadnout USA v naději, že válka s Německem, do které USA svým útokem pravděpodobně zapletou, je natolik oslabí, že Japonci budou moci uzavřít aspoň částečně úspěšný mír, který Japonsku ponechá aspoň nějaká území dobytá před rokem 1942. Hry buck-passing velmocí jsou nemilosrdné, a malé země si musí dát velký pozor, aby se nestaly jejich oběťmi.

 

Celý článek si můžete přečíst ZDE:

https://www.michalapetr.com/map-1939-macronuv-plan-zopakovat-15-brezen-1939-profesionalni-historik-petr-fiala-vcera-dokazal-ze-nerozumi-ani-historii/

 

ZDROJ:https://www.michalapetr.com/map-1939-macronuv-plan-zopakovat-15-brezen-1939-profesionalni-historik-petr-fiala-vcera-dokazal-ze-nerozumi-ani-historii/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
Sledující @přední fanoušci @všichni

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *