Pod tlakem Bruselu zřejmě Musk zablokuje X pro celou EU. Bude brzy blokován i zbytek platforem?

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

20.10.2023

Bruselští totalitáři tlačí na stále drakoničtější cenzuru. A zatímco Facebook, Instagram či Youtube jsou s touto politikou v souladu a již dávno využívají pro takzvané „moderování“ či  mazání příspěvků tisíců cenzorů, Musk cenzuru – až na výjimky – odmítá.

Po stávajících událostech, kdy se Brusel snaží utajit mnohé nepokoje ze strany EU dlouhodobě dovážených muslimů, se tlak na Muska nadále zvyšuje.

Ten dal nyní najevo, že pro něj bude jednodušší X na území EU, která se stává tvrdou diktaturou, zablokovat.

A zřejmě nakonec nepůjde jen o Muskův X. Připomínám, že od února se chystá EU cenzurovat i zbytek platforem – od Telegramu, přes Rumble až po Odysee.

Lze tedy očekávat, že buď i tam začne cenzura nebo budou i tyto platformy pro EU zablokovány.

Vzhledem k tomu, že Evropská unie pokračuje ve své cenzurní politice, bylo nevyhnutelné, že X bude velkým kamenem úrazu pro jejich návrhy, jakmile informace založené na faktech, které jsou v rozporu s globalistickou propagandou, již nebudou (z větší části) cenzurovány.

Elon Musk v posledních týdnech opět začal naznačovat, že X/Twitter již nebude v Evropě dostupný. Tento krok by se měl vyhnout novému orwellovskému nařízení přijatému Evropskou komisí.

Musk je stále více frustrován tím, že musí dodržovat zákon o digitálních službách, podle osoby obeznámené se společností. Miliardář z Tesly, který před rokem koupil Twitter, nyní nazývaný X, za 44 miliard dolarů, diskutoval o tom, že jednoduše odstraní dostupnost aplikace v regionu nebo zablokuje uživatelům v Evropské unii přístup k ní.

Bylo by to podobné způsobu, jakým Meta v současné době blokuje lidem v Evropě používání své nové aplikace Threads.

Akt o digitálních službách (DSA) vstoupil v platnost v srpnu a vyžaduje, aby velké online platformy, jako je X, „měly zavedeny účinné a transparentní systémy pro moderování a odstraňování nepravdivých, zavádějících a škodlivých informací.“

PŘEKLAD: chtějí cenzurovat jakýkoli nesouhlas s autorizovanou propagandou, jak to dělají po celou dobu.

To je přesně realita, kterou Musk slíbil změnit, když koupil nesmírně předražený Twitter.

„Komisař EU Thierry Breton minulý týden uvedl, že Komise oficiálně „vyšetřuje dodržování nového zákona ze strany X“ a formálně si od platformy vyžádal podrobné informace o jejích opatřeních ke zmírnění a odstranění škodlivých nebo toxických informací.

Evropská komise má pravomoc uložit pokutu až do výše 6 % celosvětových příjmů společnosti.

„Není to poprvé, co Musk přišel s myšlenkou drastického omezení dosahu aplikace. Téměř okamžitě po akvizici společnosti navrhl jako opatření ke snížení nákladů omezit provoz Twitteru pouze na USA,“ uvedli další dva lidé obeznámení se společností.

„To je jeden z důvodů, proč vykuchal mezinárodní týmy při první šanci, kterou dostal,“ řekl jeden ze známých lidí s odkazem na některé z tisíců zaměstnanců, které Musk propustil od doby, kdy společnost převzal.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *