, , , , ,

Otevři svou mysl:Přirozené světlo je základní živinou aneb jeho zásadní role v našem zdraví

Otevři svou mysl:Přirozené světlo je základní živinou aneb jeho zásadní role v našem zdraví

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

 

Převzato: https://otevrisvoumysl.cz/

Ve zkratce…

Desítky let zapomenutého výzkumu ukazují, jak moc moderní osvětlení škodí lidskému zdraví. V tomto důležitém článku se dozvíme o zásadní roli přirozeného světla, jak jeho nedostatek vede k (vážným) onemocněním, a jakými způsoby si blokujeme přísun této „základní živiny”.

Autor: A Midwestern Doctor

Originál článku publikován ZDE: 14. června 2024

Desítky let zapomenutého výzkumu ukazují, jak moc moderní osvětlení škodí lidskému zdraví

Příběh v kostce:

  • Sluneční světlo je jednou z nejdůležitějších věcí pro naše zdraví (např. snižuje riziko úmrtí nebo onemocnění rakovinou na polovinu), ale stále slyšíme jen to, jak je důležité se mu vyhýbat.
  • Zatímco význam vitaminu D je všeobecně známý, mnoho dalších kritických funkcí světla v rostlinách, živočiších a lidech zůstává téměř zcela neznámých (a proto se na ně zaměříme v tomto článku.
  • Jedním z charakteristických rysů moderního života je neustálé vystavování nepřirozenému světlu. Ačkoli se na něj pohlíží jako na relativně neškodné, ve skutečnosti zapomenutý výzkum prokázal, že je hlavní příčinou nesčetných nevysvětlitelných moderních fyzických a behaviorálních onemocnění.
  • Jednou z klíčových funkcí krve je rozvádět světlo po celém těle. Pokud je tento proces narušen (např. nošením brýlí s čočkami, které eliminují kritické části elektromagnetického spektra), může dojít k řadě závažných onemocnění.

V průběhu let jsem nabyl přesvědčení, že sluneční světlo je pro tělo jednou z nejdůležitějších živin. Například s tím, jak se lidé posouvali stále severněji od Afriky a byli stále méně vystaveni slunečnímu záření, jejich kůže postupně světla, což je něco, co dokazuje, že lidské tělo světlo potřebuje a že zbělení lidské kůže ve vyšších zeměpisných šířkách bylo ochranným mechanismem, který měl zajistit, aby se do těla dostalo dostatek zbývajícího slunečního světla.

Poznámka: vysvětlení, jak tmavší části kůže brání UV záření proniknout do těla, najdete zde.

Bohužel (kromě velmi specifických patentovatelných aplikací), protože nikdo nemá finanční zájem na podpoře slunečního světla, téměř vše, o čem slyšíme, se zaměřuje na to, proč je pro nás hrozné. Například:

-Jak bylo uvedeno v nedávném článku, dermatologie byla jednou z nejméně žádaných profesí v medicíně. Poté se proměnili v jednu z nejvyhledávanějších tím, že se přejmenovali na bojovníky proti rakovině a přesvědčili všechny, aby chodili na pravidelné prohlídky kůže, kde by jim případnou rakovinu rychle odstranili, často za tisíce dolarů za kus, čímž se dermatologie rychle stala jednou z nejlépe placených specializací. Ústředním bodem tohoto rebrandingu bylo označování nezhoubných nádorů za smrtelné a tvrzení, že rakovinu kůže způsobuje sluneční záření (což je sice pravda, ale zapomnělo se zmínit, že smrtelné rakoviny kůže způsobuje nedostatek slunečního záření). Z tohoto důvodu se velká část dermatologie proměnila v nesmyslné strašení lidí sluncem, a přestože se na rakovinu kůže každoročně vynakládají miliardy, celková úmrtnost na rakovinu kůže zůstává téměř beze změny (místo toho ji pouze mnohem více diagnostikujeme a „léčíme“).

 

Celý článek si můžete přečíst zde:

https://otevrisvoumysl.cz/prirozene-svetlo-je-zakladni-zivinou-aneb-jeho-zasadni-role-v-nasem-zdravi/

 

ZDROJ:

https://otevrisvoumysl.cz/prirozene-svetlo-je-zakladni-zivinou-aneb-jeho-zasadni-role-v-nasem-zdravi/

 

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *