, , ,

Orbán označil skutečného nepřítele a nemoc, které všichni v EU čelíme: Její název je inflace a virus se nazývá sankce Bruselu. Cílem bylo Rusko, ale zasažena byla Evropa

Orban

Orbán označil skutečného nepřítele a nemoc, které všichni v EU čelíme: Její název je inflace a virus se nazývá sankce Bruselu. Cílem bylo Rusko, ale zasažena byla Evropa

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

20.2.2023

Pokud chce blok vstoupit do války, měl by bojovat s inflací, navrhl premiér Viktor Orbán

„Není to tak dávno, co Brusel sliboval, že protiruské sankce skoncují s válkou. Uplynul rok a konec války se k nám nepřibližuje, spíše vzdaluje. Slíbili také, že sankce se nerozšíří na energetiku. A pak to udělali. Cena zemního plynu se mnohonásobně zvýšila a koncem srpna dosáhla úrovně 350 eur. Toto je rekord, něco, co si lidé nepamatují,“ uvedl maďarský premiér.

Západní sankce vůči Rusku pro Ukrajinu nedokázaly ukončit konflikt, ale místo toho způsobily zmatek v evropském hospodářství a zvýšily inflaci, uvedl maďarský premiér Viktor Orbán.

Orbán v neděli na své facebookové stránce nabídl ostrou kritiku sankcí EU, přičemž tvrdil, že Evropa se snaží vyrovnat s inflací v důsledku omezení, která Brusel zavedl v energetickém sektoru. „Název nemoci je inflace a virus se nazývá bruselské sankce,“ řekl.

Orbán označil sankce za „zbraně bruselské válečné politiky“ a dodal, že zatímco EU používala tento nástroj k zaměření se na Rusko, poškodila místo toho Evropu.

„Není to tak dávno, co Brusel slíbil, že tyto sankce přinesou konec války. Uplynul rok a konec války se nepřibližuje, ale vzdaluje,“ trval na svém premiér.

Orbán dále uvedl, že zatímco orgány EU slíbily, že sankce se nerozšíří na energetický sektor, nakonec se tak stalo, čímž se ceny zemního plynu zvýšily na rekordní úroveň.

Premiér také upozornil, že plyn částečně určuje cenu elektřiny. „Zvýšení cen plynu je proto okamžitě doprovázeno růstem ceny elektřiny, i když se elektřina nevyráběla plynovými turbínami, ale solární energií, větrnou, vodní, uhelnými elektrárnami nebo jadernou energií,“ poznamenal .

„Chce-li Brusel jít do války, měl by bojovat s inflací. A to vůbec nedělá,“ poznamenal Orbán a dodal, že Maďarsko dělá vše pro to, aby ochránily rodiny a firmy před neaktivním ekonomickým dopadem.

Maďarsko jako silně závislá země na ruské energii se opakovaně vyslovilo proti sankcím, které EU uvalila na Ruskou federaci od začátku vojenské operace proti Ukrajině v únoru 2022. Budapešť argumentovala, že tato opatření selhaly v záměru oslabit Rusko a místo toho se obrátily proti evropské ekonomice

Orbán koncem ledna také naznačil, že Maďarsko bude vetovat jakékoli sankce EU namířené proti ruskému jadernému sektoru. Budapešť také odolala plánům eurobloku zcela zakázat dovoz ropy a plynu z Ruska a obdržela několik výjimek na pořizování ruských fosilních paliv.

ZDROJ:RT news https://www.rt.com/news/571752-hungary-sanctions-fight-inflation/

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolný příspěvek, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování ! Volného blogu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte ZDE:  https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *