Očkování proti covidu se již nedoporučuje: Švýcarští lékaři jsou nyní odpovědní za vedlejší účinky

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

26.12.2023

Zlom ve Švýcarsku: Federální úřad pro veřejné zdraví již s okamžitou platností nedoporučuje očkování proti Covid. Lékaři, kteří pokračují v očkování, musí nést odpovědnost za případné nežádoucí účinky.

Švýcarsko okamžitě stáhlo své doporučení ohledně očkování proti Covid-19. „Spolkový úřad pro veřejné zdraví (BAG) a Federální komise pro otázky vakcinace (EKIF) v zásadě neformulují doporučení pro očkování proti Covid-19 na jaře/léto 2023 kvůli očekávané nízké cirkulaci viru a vysoké imunitě v obyvatelstvo,“ píše se ve společném vysílání. BAG dokonce stahuje své doporučení pro osoby v rizikových skupinách.

Za vedlejší účinky zodpovídají lékaři

Další informace od zdravotnických úřadů je také výbušná: výrobci vakcín proti Covid-19 byli ve svých smlouvách s Konfederací zbaveni veškeré odpovědnosti, uvádí „Die Weltwoche“. A dále: „Odpovědnost leží na lékařích.“ Ochota očkovat vakcínou Covid bude pravděpodobně nadále klesat.

Zbývá 26 milionů vakcín

Dopis z kantonu St. Gallen také odhalil nové informace o nákladech: ve Švýcarsku je aktuálně uloženo 26 milionů dávek vakcín. Podle listu stojí očkování 60 franků (61 eur), jen za vakcínu musí obyvatelstvo zaplatit 30 franků (31 eur). Nyní hrozí, že 780 milionů franků prostě skončí v odpadkovém koši.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *