Oběhové hospodářství znamená „přechod od vlastnictví a akumulace k modelům založeným na službách“: zpráva

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

4.8.2023

Obchodní model Produkt jako služba oběhové ekonomiky riskuje vytvoření neofeudalistického, technokratického nevolnictví z popela střední třídy: perspektiva

Ve jménu záchrany planety pro celé lidstvo zastánci oběhového hospodářství tvrdí, že to povede k odolnějším a udržitelnějším materiálům, zvýšené recyklaci a snížení emisí uhlíku.

Zní to skvěle, že?

Obchodní modely oběhové ekonomiky však riskují vytvoření neofeudalistického, technokratického nevolnictví z popela střední třídy, která jako rolníci a nevolníci nebudou moci kupovat věci jako domy, auta a spotřebiče, ale pronajímat je od svých futuristických pánů a vazalů, kteří by digitálně sledovali a hlídali každý produkt, který by poskytovali jako službu.

Pokud bude architektům velkého resetu dovoleno jít po svém, stane se vlastnictví věcí minulostí pro vás i pro mě, ale ne pro ně, díky obchodním modelům oběhového hospodářství.

Zpráva The Circularity Gap Report 2023, která byla zahájena na letošním Světovém ekonomickém fóru (WEF) v Davosu, uvádí:

„ Odklonem od vlastnictví a akumulace a směrem k modelům přístupu, které rozdělují zdroje rovnoměrněji, můžeme přejít k systému, který poskytuje vysoce kvalitní služby všem “

Zpráva Circularity Gap Report 2023

Pokud čtete mezi řádky ve výše uvedeném citátu, „ odklon od vlastnictví a akumulace “ se týká vás i mě, zatímco „ my “ odkazuje na globalisty, korporatisty a technokraty, kteří tuto myšlenku podporují.

Tito lidé pocházejí z nevládních organizací a think-tanků, jako je WEF a Chatham House, spolu s členy Evropské komise, OSN, velkých korporací, aktivistických skupin, centrálních bank a investičních firem a mnoha dalších mocných veřejno-soukromých subjektů.

Jsou to oni, kdo bude vlastnit vše a mít veškerou moc, zatímco „ nebudeš vlastnit nic a budeš šťastný “ z velké části díky obchodním modelům oběhové ekonomiky.

Podle WEF je obchodní model cirkulární ekonomiky Produkt jako služba takový, kde „ zákazník zakoupí službu na omezenou dobu, zatímco poskytovatel si zachovává vlastnictví produktu a zůstává motivován k průběžné údržbě, životnosti, upgradu a ošetřování produktu. na konci jeho používání.“

„V obchodních modelech cirkulární ekonomiky bych byl rád, kdyby se produkty vrátily ke mně jako původnímu designérovi a výrobci, a jakmile pochopíte, proč bych vám ten produkt vlastně prodával, když vás zajímá především výhoda produkt?
„Možná bych mohl zůstat vlastníkem produktu a prodat vám výhodu jako službu“

Generální ředitel Royal Philips Electronics Frans Van Houten, WEF, 2016

Jednodušeji řečeno, vše, co jsme dříve kupovali, vlastnili a měli jsme zájem na údržbě, již nebude naše; bude patřit korporacím a možná vládám.

Vy i já budeme mít přístup k „produktům“ pouze prostřednictvím smlouvy o předplatném nebo pronájmu.

K dosažení tohoto cíle uvádí zpráva Circularity Gap Report 2023, že by vedoucí pracovníci měli „ přejít směrem k obchodním modelům založeným na službách, které poskytují všechny základní služby, které zákazníci chtějí .“

Kromě toho by měli „ Řídit tok zboží a materiálů pomocí cyklických výrobních procesů, jako je repasování, přepracování a opravy “.

Vládám autoři doporučují využít daně na suroviny a uhlík, což lze interpretovat buď jako pobídky, nebo nátlak – zavolejte.

Autoři nám říkají, že přechod k cirkulární ekonomice začíná tím, že vy a já upravíme své chování a životní styl. Například říkají, že bychom měli:

  • “ Přijměte životní styl a silnice bez aut .“
  • „ Vyměňte nákupy aut za kola a iniciativy sdílení jízd – zejména v městských oblastech. 
  • „Přehodnoťte leteckou dopravu.“
  • „Minimalizujte osobní leteckou dopravu, zejména v regionech s největší poptávkou po dálkové letecké dopravě, jako je Severní Amerika, Evropa a Asie. 

Ve skutečnosti se nevolení globalisté z WEF snaží omezit soukromé vlastnictví automobilů v městských oblastech „přijetím sdíleného, ​​elektrického, připojeného a automatizovaného (SEAM) přístupu k městské mobilitě do roku 2050,“ uvádí nedávná zpráva.

Ale pokud vy a já máme vlastnit méně a pronajímat si od našich všemocných vládců vlastnictví, jak budou sledovat své produkty, které nám pronajímají, aby se jich znovu zmocnili?

Odpověď lze nalézt v technologiích sledování a sledování , které se používají u dobytka, domácích zvířat a lidí v domácím vězení.

Zpráva Circularity Gap říká, že podniky by měly:

„Využijte digitální technologie k umožnění Product-as-a-Service (PaaS), jako je TagItSmart, který vyvinul chytré štítky, které výrobcům, spotřebitelům a recyklátorům umožňují sledovat každý krok životního cyklu produktu a poskytuje informace o tom, jak zajistit cirkulaci.“

Zpráva Circularity Gap Report 2023

„Vysledovatelnost může také pomoci sledovat životní cyklus produktu s cílem omezit podvody a krádeže nebo posoudit jeho příspěvek ke globálnímu oběhovému hospodářství.“ 

The Promise of TradeTech, WEF & WTO, 2022

Pojem umisťování „chytrých značek“ do každého produktu byl oslaven ve zprávě géniů z WEF a Světové obchodní organizace (WTO) vyzývající k „ globální digitální identitě osob a předmětů “.

Digitální identita pro lidi podle WEF „ určuje, k jakým produktům, službám a informacím máme přístup – nebo naopak, co je pro nás uzavřeno “.

Zdroj: Světové ekonomické fórum

Digitální identita objektů zahrnuje vše od pasů na baterie elektrických vozidel až po oblečení s flexibilními senzory , domácí spotřebiče vybavené funkcemi IoT a téměř vše ostatní pod sluncem – to vše nebudete vlastnit vy ani já – a budeme. plně sledovatelné.

Zakladatel WEF Klaus Schwab psal o tomto typu sledovatelnosti ve své knize z roku 2017 „ The Fourth Industrial Revolution “.

Tam Schwab napsal:

„ Jakýkoli balík, paleta nebo kontejner může být nyní vybaven senzorem, vysílačem nebo radiofrekvenčním identifikačním štítkem (RFID),  který umožňuje společnosti sledovat, kde se nachází, když se pohybuje v dodavatelském řetězci – jak si vede, jak se použité a tak dále .“
“ V blízké budoucnosti  budou podobné monitorovací systémy aplikovány také na pohyb a sledování osob .“

Čtvrtá průmyslová revoluce, Klaus Schwab, 2017

Zpráva Circularity Gap Report 2023 uznává: „ V současné době je na světě dostatek bohatství a materiálů, které zajistí dobrou kvalitu života každé lidské bytosti na této planetě .

„Výzvou však je zajistit, abychom mohli distribuovat přístup k materiálům stále se rozšiřující skupině lidí, což vyžaduje redistribuci, jiný životní styl, lepší technologie a sociální inovace .

Když Klaus Schwab hovořil o tom, že svět potřebuje předělat „všechny aspekty našich společností a ekonomik“, konkrétně prohlásil: „ Potřebujeme velký reset kapitalismu “.

Cirkulární ekonomika se svým obchodním modelem „nebudete nic vlastnit“ Produkt jako služba by rozhodně usnadnila velký reset společnosti a ekonomiky.

„To také usnadnilo průlom v cirkulární ekonomice. Když se produkty mění ve služby, nikdo nemá zájem o věci s krátkou životností.“

„Vítejte v roce 2030: Nic nevlastním, nemám soukromí a život nebyl nikdy lepší,“ Mladá globální vedoucí WEF a dánská poslankyně Ida Auken, 2016

Vzpomínáte na nechvalně proslulé „ 8 předpovědí pro svět v roce 2030 “ WEF ? Je to ten s videem, které říká: „Nebudeš nic vlastnit. A budeš šťastný.“

Tato předpověď byla založena na eseji mladé globální vedoucí WEF a dánské poslankyně Idy Auken s názvem „ Vítejte v roce 2030: Nic nevlastním, nemám soukromí a život nikdy nebyl lepší “.

V této eseji Auken konkrétně spojil cirkulární ekonomiku a produkt jako službu s tím, že nic nevlastní a nemá žádné soukromí.

Ale samozřejmě „nic nevlastnit, být šťastný“ je všechno jen součástí dezinformační kampaně, která „začala život jako snímek obrazovky, stažený z internetu anonymním antisemitským účtem na obrázkové nástěnce 4chan“, podle ex- Generální ředitel WEF Adrian Monck.

Dokonce se připojil k jednomu z mých článků o oběhovém hospodářství [viz níže] a označil mě za „hráče ve špatné víře“ za to, že se zaměřoval na „ pokrytí oběhového hospodářství ve fóru […] a odsuzoval jej jako ‚agendu shora dolů‘ pocházející od „nevolených globalistů, kteří chtějí přetvořit svět ke svému obrazu“. 

Za to jsem velmi vděčný.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *