, ,

Novináři žádají ukrajinské vojáky, aby skryli své nacistické nášivky, připouští NewYorkTimes

Novináři žádají ukrajinské vojáky, aby skryli své nacistické nášivky, připouští NewYorkTimes

7.6.2023

The New York Times byly nuceny se velmi, velmi opožděně vypořádat s něčím, co bylo  dlouho zřejmé a známé mnoha nezávislým analytikům a médiím , ale co bylo ze zřejmých důvodů pečlivě chráněno před masami hlavního proudu na Západě.

Překvapivý titulek Monday  Times  říkal, že „nacistické symboly na ukrajinské frontové linii zdůrazňují ožehavé problémy historie“. Toto uznání přichází po doslova letech, kdy primárně  nezávislí novináři a geopolitičtí komentátoři poukazovali na to, že ano, skutečně… Ukrajinské vojenské a polovojenské skupiny, zejména ty, které působí na východě přinejmenším od roku 2014 , mají vážný problém s nacistickou ideologií . To bylo opět vyčerpávajícím způsobem zdokumentováno, vracející se roky zpět . Ale zpráva, která se to pouze snaží bagatelizovat jako „ožehavé téma“ ukrajinské „jedinečné“ „historie“ – naznačuje, že skutečným problémem západního PR je v zásadě to, že zobrazeny tak otevřeně . Ukrajinští vojáci jsou žádáni, aby zakryli ty nacistické symboly, prosím! –jak Matt Taibbi sarkasticky vtipkoval v komentáři ke zprávě.

Zpráva NBC News v roce 2014: „Němci byli konfrontováni s obrázky temné minulosti své země v pondělí večer, když německá veřejnoprávní televize ZDF ve svém večerním zpravodajství ukázala video ukrajinských vojáků s nacistickými symboly na přilbách.“

Zpráva připouští, že to vedlo ke kontroverzi, kdy zpravodajské místnosti ve skutečnosti musí smazat některé fotografie ukrajinských vojáků a militantů. „Fotografie a jejich vymazání zdůrazňují komplikovaný vztah ukrajinské armády k nacistickému zobrazování , vztah vytvořený za sovětské i německé okupace během druhé světové války,“ pokračuje zpráva.

Bylo nám řečeno, že je to pouze „ožehavé“ a „složité“ . Níže je malá ukázka druhů nášivek, které se s „určitou pravidelností“ objevují na ukrajinských vojenských uniformách – slovy The New York Times :

Samotné NATO bylo v nedávné minulosti nuceno smazat snímky na svých oficiálních účtech na sociálních sítích kvůli nacistickému zobrazení mezi ukrajinskými vojáky během focení.

Následující řádek zprávy říká vše, co potřebujete vědět o takzvaném „papíru záznamu“ a jeho jednostranném a ultra-zjednodušeném pokrytí toho, co se mnozí konečně probouzejí, aby si uvědomili, že jde o válku s hluboce složitou realitou ( přinejmenším) a daleko od dobrot MSM vs. baddies  hollywoodský příběh Putler vs. svobodný svět, který je typický pro sítě od CNN přes Fox až po NBC…

NY Times :

„V listopadu, během setkání s reportéry Times poblíž frontové linie, měl ukrajinský tiskový důstojník na sobě variaci Totenkopf vyrobenou společností s názvem R3ICH (vyslovováno „Reich“). Řekl, že nevěří, že by nášivka byla spojena s nacisty. Druhý přítomný tiskový mluvčí řekl, že  ostatní novináři požádali vojáky, aby před pořízením fotografií odstranili záplatu .“

Jejda!

A nyní bychom mohli očekávat značné úsilí o kontrolu poškození, nebo dokonce možná jsme svědky počátků vyvíjejících se definic a přesunů brankových tyčí. Více z NY Times [zvýraznění ZH]:

Někteří členové těchto skupin ale bojují proti Rusku od té doby, co Kreml v roce 2014 nelegálně anektoval část ukrajinského regionu Krym a nyní jsou součástí širší vojenské struktury. Někteří jsou považováni za národní hrdiny , i když krajní pravice zůstává politicky marginalizována.

Ikonografie těchto skupin, včetně nášivky s lebkou a zkříženými hnáty, kterou nosí strážci koncentračních táborů, a symbol známý jako Černé slunce, se nyní s určitou pravidelností objevuje na uniformách vojáků bojujících v první linii, včetně vojáků, kteří říkají, symbolizuje ukrajinskou suverenitu a hrdost, nikoli nacismus .

Někteří píší vhodnější a výstižnější titulky pro příběh NYT…

Teprve nedávno bylo ukrajinské ministerstvo obrany a dokonce i kancelář prezidenta Zelenského přistižena při činu :

V dubnu ukrajinské ministerstvo obrany zveřejnilo na svém Twitteru fotografii vojáka s nášivkou s lebkou a zkříženými hnáty známou jako Totenkopf neboli Smrtihlav . Konkrétní symbol na obrázku proslavila nacistická jednotka, která během druhé světové války páchala válečné zločiny a střežila koncentrační tábory .

Náplast na fotografii nastavuje Totenkopf na ukrajinskou vlajku s malým číslem 6 pod ním. Ten patch je oficiálním zbožím Death in June, britské neofolkové kapely, o které Southern Poverty Law Center prohlásilo, že produkuje „nenávistné projevy“, které „využívají témata a obrazy fašismu a nacismu“.

Dá se očekávat, že Times se stále snaží skrývat, zatímco se zoufale snaží ‚uklidnit‘ své publikum tím, že píší, že „v krátkodobém horizontu to hrozí posílením Putinovy ​​propagandy a přiléváním paliva jeho falešným tvrzením, že Ukrajina musí být ‚denacifikována‘ . “ — postoj, který ignoruje skutečnost, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je Žid.

Opravdu nové úrovně zvládání…

Ale přesto NYT rozpačitě připouští: „V širším měřítku ambivalence Ukrajiny ohledně těchto symbolů a někdy i jejich přijímání riskuje, že vdechne nový, mainstreamový život ikonám, které se Západ snažil odstranit více než půl století. “

ZDROJ: https://www.zerohedge.com/geopolitical/journalists-are-asking-ukrainian-soldiers-hide-their-nazi-patches-nyt-admits

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *