Nizozemsko: 9letá školačka byla pokárána, když si stěžovala, že se musí v šatně převlékat před biologickým chlapcem

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

27.9.2023

Tento případ jen ukazuje, jak hluboko zasahuje genderová ideologie, která se již dostala z USA do západní Evropy a zdá se, že se vehementně snaží dostat i k nám.

Ovšem tato ideologie je o to zvrácenější a nebezpečnější proto, že nemíří jen na dospělé, ale především na děti. V USA či ve Skotsku již řešili znásilnění na toaletách ve školách a je zřejmě jen otázkou času, než se podobné případy rozšíří v masovější míře.

Jde o případy, kdy se pubertální chlapci prohlašují za dívky, což je opravňuje využívat dívčí šatny a toalety na školách. Za špatné jsou pak považovány ty dívky, které si dovolí postěžovat na přítomnost biologických chlapců v místech, kde jsou nuceny se před nimi svlékat.

V Nizozemsku již vyhrál titul Miss biologický muž, začínají tam prosazovat po vzoru OSN legalizaci pedofilie a samozřejmě velmi razantně protlačují genderovou ideologii i do škol.

Tyto případy ukazují, že se podobné zvrácenosti začínají šířit v Evropě – a je jen otázkou zřejmě poměrně krátkého času, než se začnou prosazovat plošně v celé EU, tedy i u nás.

Základní škola v Nizozemsku čelí výzvám k přehodnocení své politiky začleňování LGBT poté, co obdržela stížnosti od rodičů žačky, která odmítá používat dívčí šatnu poté, co se v dívčí šatně setkala s biologickým chlapcem, který se identifikoval jako dívka.

Jessica Kakiay-Yavuz, matka 9leté žákyně římskokatolické základní školy De Tweemaster v Huizenu, řekla novinám De Telegraaf, jak se její dcera již necítí pohodlně, když musí navštěvovat hodiny tělocviku, protože je nucena se převlékat v přítomnosti chlapce.

„Moje dcera za mnou přišla, protože jí připadalo divné, že do šatny přišel chlapec,“ řekla deníku matka dívky. „Požádala jsem školu o schůzku, abychom našli řešení. Ředitel tomu byl zpočátku otevřený.“

Vysvětlila, že poté, co informovala školu o obavách své dcery, obdržela velmi ponižující odpověď, ve které byla požádána, aby přijala situaci a byla obviněna z „podkopávání školní politiky genderové inkluze.“

„Kdybych chtěla, mohla bych získat informace, abych pochopila ‚obtížnou situaci, které čelí genderově různí lidé‘,“ řekla matka.

„Necítí se dobře, když se musí převlékat před klukem. To samozřejmě není situace, ve které byste chtěli být jako rodiče. Byli jsme naštvaní týdny, nemůžu na ten problém zapomenout,“ řekla o nesnázích své dcery.

Zatímco ředitel školy byl k obavám odmítavý, Rob Hageman, člen představenstva nadace RK Education Huizen Foundation (SRKOH), která řídí vzdělávací centrum, byl vnímavější a slíbil, že najde kompromis. Ukazuje se však, že je to náročnější, než se na první pohled myslelo.

„Pokud vím, je to poprvé, co se tento problém objevil na základní škole,“ řekl Hageman.

„Problém nás překvapil a začali jsme hledat kolegy v zemi, kteří se s tímto problémem již setkali a možná už měli řešení. Ale zatím jsme je nenašli,“ dodal.

Vzhledem k tomu, že transgenderismus je v západní Evropě na vzestupu a je zaváděno stále více opatření k zajištění přijetí a tolerance LGBT otázek, někteří se obávají, že legitimní obavy těch, kteří stojí na opačné straně debaty, jsou ignorovány.

„Naše námitka nevychází z náboženských nebo ideologických úvah. Respektujeme, že se spolužák cítí jako dívka a nechceme tento pocit nijak zpochybňovat, chci v tom mít jasno. Ale šatna je pro nás červená čára. Dívky by měly mít možnost zůstat tam dívkami a nebýt konfrontovány s transgenderovými problémy v tak mladém věku,“ řekla matka dívky pro De Telegraaf.

„Chceme řešení pro naši dceru – a vím o další dívce, jejíž rodina s tím také bojuje. Další šatna pro trans spolužáky, to je možná nejlepší varianta,“ dodala.

Podle současného nizozemského práva zakotveného v zákoně o občanství z roku 2021 jsou všechna vzdělávací zařízení v Nizozemsku, včetně základních škol, ze zákona povinna zajistit bezpečnost a přijetí LGBT studentů.

Výklad této legislativy vyústil ve společné šatny pro transgender děti a biologické dívky před operací a v současné době se zdá, že existuje jen málo pokynů, jak vyřešit obavy vznesené dívkami, které se odmítají převlékat před chlapci.

Hageman nakonec vyzval k vládním směrnicím, aby se vytvořil precedens pro situaci, která se pravděpodobně stane běžnější v celé zemi.

zdroj

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *