Náborová střediska PMC Wagner po celém Rusku zahájila znovu provoz a byly spuštěny nové kampaně na nábor nových rekrutů! Nikdo z Wagnerovců smlouvu s Ruskou armádou dosud nepodepsal, všichni tak zamíří do Běloruska. A běloruská opozice bije na poplach, že má zaručené informace o výstavbě výcvikových táborů PMC Wagner v Bělorusku, ten první z nich pojme 8 000 mužů a nachází se 200 km od ukrajinských hranic! Alexander Lukašenko potvrdil příjezd Jevgenije Prigožina do Běloruska, úkolem Wagnerovců bude výcvik Běloruské armády na moderní způsoby boje!

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

27.6.2023

Rusko je země zázraků! Až dosud toto bylo možné říkat jen o Česku, ale nově tento titul zcela po zásluze a po víkendové komedii v Rostově na Donu lze prohlašovat o Ruské federaci. V pondělí totiž přinesla ruská regionální a národní média neuvěřitelnou informaci, že postupně během dne prakticky všechny pobočky náborových kanceláří pučistů, tedy PMC Wagner Group, včetně Prigožinovy centrály v Petrohradu, obnovily svůj provoz a zahájily nové náborové kampaně! Kozy? Ne, realita!

Informaci přinesl ruský list Gazeta.ru [1] s odvoláním na agenturu TASS a po něm i celoruský regionální deník URA [2]. Přitom dva dny předtím celý svět obletěly fotografie, jak jsou v Moskvě odstraňovány náborové reklamní billboardy PMC Wagner. Zatímco média neustále mluví o jakémsi puči, který nenastal, tak provoz PMC Wagner Group byl v tichosti obnoven v celém Rusku. Na sociálních sítích je z toho rozčarování, Rusové se ptají, co to má znamenat, že organizace, která chtěla provést puč, znovu pokračuje v provozu a v činnosti.

V sobotu sundavali v Moskvě billboardy PMC Wagner, v pondělí je zase začali rozvěšovat

Vysvětlení Kremlu je jako z jiného světa. Vlastně ne, jako z Prahy. Kreml totiž ústy svého tiskového mluvčího na to reagoval slovy, že veškerá obvinění proti PMC Wagner Group byla stažena a tudíž nic nebrání v pokračování provozu náborových kanceláří. V tom okamžiku asi někomu spadly hodiny ze zdi, anebo ho popadl záchvat smíchu a začal si klepat na hlavu, že tohle je komedie a ne post-factum situace po údajném zmařeném puči.

Pouhé dva dny po ukončení konvoje Wagnerovců jedoucího na Moskvu tak náborové kanceláře PMC Wagner obnovily v Rusku svoji činnost. Jestli ještě někdo pochybuje o tom, že šlo o psychologickou operaci, tak opravdu lituji jeho naprosté a tupé zabedněnosti. Jistě si dovedete představit, že kdyby šlo o reálný puč, tak v Rusku by už nebyla ani jedna kancelář PMC Wagner stojící na svých základech, natož aby se znovu otevřela pro veřejnost a obnovila náborové kampaně. To nevymyslíš!

Bělorusko již několik měsíců připravuje výstavbu táborů a kasáren pro PMC Wagner

A spiknutí je podle všeho mnohem a mnohem hlubší. Běloruská opozice pro Euroradio.fm publikovala zprávu [3] odkazující na dva zdroje v Bělorusku, podle kterých už několik měsíců dochází k vyklízení a ke kácení lesních prostorů nedaleko obce Osipoviči v Mogilevské oblasti. Jedná se o obrovský areál s rozlohou 24 km čtverečních, kde podle obou zdrojů má být vybudován tábor, resp. kasárenský komplex pro PMC Wagner Group, který pojme 8 000 mužů. Komplex je vzdálen přibližně 200 km od ukrajinských hranic. Podobných komplexů má být pro Wagnerovu 50-tisícovou armádu vybudováno hned několik v Bělorusku. Prigožinova armáda je dosud dislokována v Luhanské lidové republice a protože ke dni 1. července v Rusku končí, tak se armáda bude postupně přesunovat do Běloruska. A to ze dvou důvodů.

Jevgenij Prigožin v generálním štábu Ruské armády (druhý zprava) vloni

K dnešnímu dni, 27. 6. 2023, podle informací Jevgenije Prigožina, nepodepsal smlouvu s Ruskou armádou ani jeden bojovník PMC Wagner. Ani jeden! Důvody jsou prakticky dva. Tím prvním je nedůvěra Wagnerovců k ruským generálům, pod kterými nechtějí sloužit. A druhým důvodem je samozřejmě finanční stránka. V Ruské armádě se vyplácí tzv. tabulkový žold, zatímco služba v PMC Wagner je placena dvěma složkami, základním platem, který je asi 3x vyšší než u Ruské armády, a druhou složkou je úkolová mzda, za splnění bojových úkolů. Ta tvoří přitom 60% celkového platu. Jinými slovy, Ruská armáda nedokáže finančně soukromé žoldáky motivovat. Proto je logické, že v Bělorusku se připravují výstavby kasáren pro Wagnerovce. Jenže, pozor!

VIDEO: Šojgu si vybojoval svoji “mezeru” v Ruské armádě, a z toho důvodu má Lukašenko pro Prigožina pochopení

Tyto přípravy běží v Bělorusku již několik měsíců, takže Lukašenko musel být dopředu s Putinem dohodnutý na přesunu Wagnerovců do Běloruska. Takže ta dohoda jakoby narychlo a za pomoci Lukašenka, je s vysokou pravděpodobností také inscenírovka. Lukašenko má dohodnuto už několik měsíců, že Wagnerovci přijdou do Běloruska a proto tamní Lesní správa již několik měsíců vyhrazuje pozemky a dochází k deforestizaci velkých úseků lesních ploch. Lukašenko rovněž v úterý potvrdil [4] příjezd Prigožina do Běloruska a PMC Wagner prý pomůže vycvičit běloruskou armádu modernímu způsobu boje.

Běloruský prezident měl v úterý v Minsku velký proslov k běloruský generálům, kde popisoval a líčil svoji roli mírotvorce během Rostovské krize a de facto zopakoval to, co již zaznělo od Jevgenije Prigožina. Kromě toho ale Lukašenko diplomaticky naznačil, že Šojgu není zrovna dvakrát schopný. Šojgu si totiž prý vybojoval “svoji mezeru” v armádě, kde se může uplatnit, čímž dal Lukašenko diplomaticky najevo, že ministr obrany RF nemá zrovna moc velkou vojenskou kvalifikaci. A v tomto ohledu prý má pro Prigožina pochopení. Lukašenkův komentář máte ve videu níže.

Lukašenko však popřel, že by předmětem dohod byly nějaké dohody o odvolání ruského ministra obrany Sergeje Šojgu a náčelníka generálního štábu Ruské armády Valerije Gerasimova. To prý nelze požadovat v takové chvíli a v situaci, kdy kolona PMC Wagner míří na Moskvu. Celé to působí dojmem, že Moskva potřebovala záminku před ruskou veřejností, proč posílá Wagnerovce do Běloruska. Představte si nyní tuto situaci z pohledu alternativní reality, kdyby o víkendu nedošlo k Rostovské krizi. PMC Wagner by tak k 1. červenci v Rusku skončila a mnoho Rusů by se začalo ptát, co to má znamenat? Proč nejlepší a nejsilnější část ruských vojsk, i když fakticky Wagnerovci do ruských ozbrojených sil nepatří, ale veřejnost to tak nebere, proč tato Prigožinova armáda v Rusku končí? Chápete?

Wagnerovci měli v Rusku skončit k 1. červenci, a to bez náhrady! Jak by ale Kreml vysvětlil Rusům, že po jejich likvidaci se tito ruští gerojové přesunují k sousedům do Běloruska?

Pro Kreml z toho mohl být vážný bolehlav a problém pro Putina, protože by se začalo šířit, že PMC Wagner zlikvidovali Vlasovci dosazení Putinem. Wagnerovci jsou čerství hrdinové z Bachmutu a vlastně jediní hrdinové za velmi dlouhou dobu, protože Ruská armáda od minulého jara nic prakticky, až na malé výjimky, nevybojovala. Naopak, od konce loňského léta jen ustupovala, což zastavil až Sergej Surovikin na podzim loňského roku. Jenže od té doby nikde žádný postup nezařídila. Putin dokonce odstavil Surovikina z pozice šéfa SVO po pár měsících, když stabilizoval frontu, ale hlavně proto, že začal zastiňovat Gerasimova.

Ruská armáda nikde nepostoupila, s výjimkou Wagnerovců, kteří dobyli Soledar a nakonec i nejsilněji opevněné město na celém Donbasu, tedy Bachmut. A teď měli Wagnerovci od 1. července skončit. Jak to tedy udělat, aby mohli pokračovat? No ano, můžeme je přesunout Lukimu do Běloruska, ale jak to vysvětlit ruské veřejnosti, že vyháníme z Ruska do Běloruska, kvůli zapadčikům a Vlasovcům, kteří skrze oligarchy drží Putina pod krkem, naše národní hrdiny a geroje?

Náborové centrum PMC Wagner v Novosibirsku

A o to hůře by se to vysvětlovalo, když nikdo z Wagnerovců, i když jim je to stále nabízeno, nechce podepsat smlouvu s Ruskou armádou. Takže, co by to znamenalo? No přece to, že jakmile by odbila půlnoc na 1. července, Kreml by tím okamžikem zařízl své svaté geroje z Bachmutu! Nemohli by dál už fungovat v Rusku, takže by odešli do Běloruska, kde jim Lukašenko už několik měsíců chystá pozemky na nové základny a kasárny. Takže, jak to vymysleli v Kremlu?

Tím nejšílenějším způsobem: Udělají z gerojů Wagnerovců teroristy a pučisty, čímž se vytvoří záminka a veřejná objednávka pro jejich “vyhnanství” do Běloruska, které by ale proběhlo tak jako tak, puč nepuč. Chápete? Jenže takhle je vytvořena veřejná objednávka, Wagnerovci jsou za trest a za puč vyobcováni do Běloruska a nikdo z médií teď nesmí pro ně brečet, ani se nesmí moc ptát a vyptávat v Kremlu. Prostě byli odesláni do vyhnanství za trest a tím to hasne. Zapomeňte! Kreml prostě potřeboval najít veřejně přijatelnou záminku pro vyhnání gerojů Wagnerovců z Ruska, aby neutrpěla pověst Kremlu a Putina! A to je celé!

Děsivý plán: Uděláme z Wagnerovců vyvrhele a pučisty, aby jejich naplánovaný odchod do Běloruska nenaštval ruskou veřejnost

Hrdinové od Bachmutu přeměnění “podle plánu” na pučisty, aby si Kreml zachoval tvář ve chvíli, když vyhání k 1. červenci ze země své národní hrdiny od Bachmutu. Dnes se nikdo Kremlu ptát už nebude, protože Wagnerovci mají nálepku pučistů. Vyhnanství si zaslouží, řekne ulice. Ale kdyby puč nenastal, Kreml by měl opravdu velký problém vysvětlit vlastnímu lidu, proč zlikvidoval k 1. červenci své nejlepší kádry ze Speciální vojenské operace a proč je vyhání k Lukašenkovi do Běloruska! Samozřejmě, že Prigožin dal Putinovi do ruky koště, ale to se teprve uvidí, jestli najde odvahu to koště proti Vlasovcům použít.

Tohle vadilo Vlasovcům v generálním štábu v Moskvě ze všeho nejvíce – dobytí Bachmutu soukromou armádou Putinova kuchaře. A proto PMC Wagner v Rusku končí k 1. červenci

Zatím to na to nevypadá, ale to si musíme počkat. V Kremlu jdou totiž hodiny oběma směry. A někdy se dějí věci dopředu, než by měly, ale někdy zase mnohem později, než by se mělo. Každopádně ale platí, že když 2 dny po údajném puči znovu otevřou náborové kanceláře pučistů, a když se ukáže, že v Bělorusku se chystají stavební parcely pro Wagnerovce již několik měsíců, tak je jasné, že celá Rostovská krize byla inscenírovka na vytvoření veřejné objednávky v Rusku na vyhnání Wagnerovců do Běloruska, aby se obyčejní Rusové nezačali blbě ptát, proč to Kreml dovolil a proč vyhání z Ruska ty nejlepší geroje.

-VK-

zdroj:https://aeronet.news/naborova-strediska-pmc-wagner-po-celem-rusku-zahajila-znovu-provoz-a-byly-spusteny-nove-kampane-na-nabor-novych-rekrutu-nikdo-z-wagnerovcu-smlouvu-s-ruskou-armadou-dosud-nepodepsal/

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *