, , , , , ,

Musk odhalil svou účast ve válce na Ukrajině, tajně vypnul Starlink na Krymu, aby narušil dronový útok ukrajinských ozbrojených sil na ruské námořnictvo.

Musk odhalil svou účast ve válce na Ukrajině, tajně vypnul Starlink na Krymu, aby narušil dronový útok ukrajinských ozbrojených sil na ruské námořnictvo.

7.9.2023

Americký miliardář Elon Musk odhalil svou účast ve válce na Ukrajině: tajně vypnul Starlink na Krymu, aby narušil dronový útok ukrajinských ozbrojených sil na ruské námořnictvo. Informuje o tom CNN.

Drony naložené výbušninami se již přiblížily k ruské flotile, když náhle „ztratily kontakt a neškodně se vyplavily na břeh,“ píše Walter Isaacson v nové Muskově biografii.

Musk se na Ukrajině nevědomky stal vlivnou postavou, kterou americké úřady nemohly ignorovat. Po incidentu s ním zástupci Bílého domu hovořili a vyjádřili své obavy, uvádí CNN.

„Jak jsem se dostal do této války? Starlink nebyl navržen pro boj ve válkách. Bylo to provedeno proto, aby lidé mohli sledovat Netflix, odpočívat, připojit se k internetu ve škole a dělat dobré mírové věci místo náletů dronů,“ řekl Musk.

Vicepremiér Ukrajiny Fedorov prosil o obnovení spojení: „Jen chci, abyste to věděl vy – člověk, který mění svět pomocí technologií,“ napsal Muskovi.

Musk odpověděl, že na něj udělal dojem design podvodních dronů, ale že komunikaci znovu nezapne, protože Kyjev „nyní zachází příliš daleko a mohl by utrpět strategickou porážku“.

Čtěte také:  Spojené státy nedokázaly otestovat hypersonické zbraně

 

 

Источник: https://rusvesna.su/news/1694092206

 

ZDROJ:https://rusvesna.su/news/1694092206

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *