Musk nesouhlasí s požadavky EU na cenzuru: Raději vypne Twitter v Evropě

1.6.2023

EU: Nové rozhodnutí Twitteru naznačuje, že majitel Elon Musk nesouhlasí s novými požadavky EU na cenzuru. Pokud ano, mohlo by to znamenat úplné vypnutí Twitteru v celé EU do konce léta.

Twitter odstupuje od takzvaného „dobrovolného kodexu chování EU ohledně dezinformací“ na internetu. To by mohl být signál, že Elon Musk – který loni koupil platformu sociálních médií – se připravuje na úplné zastavení provozu na evropském kontinentu.

V srpnu vstoupí v platnost nový zákon EU o cenzuře sociálních médií DSA, uvádí EURACTIV. DSA si klade za cíl omezit svobodu projevu online udělováním extrémních pokut společnostem sociálních médií, které okamžitě nesmažou kritiku imigrace, kritiku hromadného očkování a další typy údajných „nenávistných zpráv“ a „dezinformací“.
Odpovědný eurokomisař Thierry Breton, který v každém případě obzvláště rád agituje proti Twitteru – od té doby, co Musk platformu koupil – o rozhodnutí výhružně tweetuje: » Twitter opouští dobrovolný kodex chování EU proti dezinformacím. Závazky však zůstávají. Můžete kandidovat ve volbách, ale nemůžete se skrývat. Kromě dobrovolných závazků se od 25. srpna stane boj proti dezinformacím zákonnou povinností podle DSA. Naše týmy budou připraveny k provedení.«

zdroj:https://www.freiewelt.net/nachricht/musk-zieht-europaweite-abschaltung-von-twitter-in-betracht-10093290

https://cz24.news/musk-nesouhlasi-s-pozadavky-eu-na-cenzuru-radeji-vypne-twitter-v-evrope/?fbclid=IwAR1uZeASqwePzaBmMGa4TDoHQ8BREaZd9BuWKFsU-5puv4avN3OrNojyy_k

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/

Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
https://volnyblog.news/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail