Městská rada LA podporuje zákaz bezhotovostních maloobchodních obchodů

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

10/09/2023 // Laura Harris /

Los Angeles v Kalifornii se posunulo o krok blíže k zákazu bezhotovostních maloobchodních obchodů  poté, co jeho městská rada navrhla, aby hotovost zůstala životaschopnou možností pro osobní transakce.

Tento návrh původně předložený v srpnu radní Heather Hutt a podporovaný třemi dalšími členy rady se snaží chránit lidi v LA před tím, aby se řídili bezhotovostními platbami. Hutt zdůraznil, že „miliony Američanů nevlastní bankovní účty ani jinak nespadají mimo bezhotovostní finanční systém“.

„Někteří to dělají dobrovolně, protože se obávají o soukromí a nechtějí, aby každá jejich finanční transakce byla zaznamenána bankami a společnostmi vydávajícími kreditní karty. Jiní se možná nebudou moci zapojit do formálního bankovního systému nebo mohou být z tohoto systému vyloučeni proti svému bude,“ řekl Hutt. „Fyzická hotovost [stále] zůstává nejdostupnějším anonymním prostředkem směny v této zemi.“

Její kolegové návrh podpořili jednomyslným hlasováním 13:0 3. října.

Kromě toho radní poukázala na to, že přechod na bezhotovostní systém by mohl vyloučit většinu, která ještě nesplňuje požadavky na věk kreditní karty, a ty, kteří neplánují digitální platební metody. Podobně i poslanec Donald Payne Jr. (D-NJ) poznamenal, že 55 milionů Američanů stále nemá přístup k digitálním platbám za základní zboží a služby.

V reakci na tento problém zavedl Payne spolu s dalšími členy Kongresu v červnu 2023 zákon o výběru plateb , který zakazuje podnikům odmítat přijímat hotovost za osobní maloobchodní nákupy. (Související:  Britský aktivista pohrozil zatčením za použití HOTOVOSTÍ v bezhotovostních potravinách Aldi .)

Bezhotovostní platba další forma sledování a útoku na soukromí

Zastánci tvrdí, že bezhotovostní platby by mohly snížit kriminalitu, ušetřit náklady na výrobu měny a minimalizovat šíření choroboplodných zárodků. Ale ve skutečnosti je tlak na odstranění hotovosti jako způsobu platby jen dalším krokem ke zvýšení vládního dohledu a dohledu nad Big Tech.

Zakladatel Stormwall Advisors Michael Wilkerson , který psal pro  Epoch Times , poukázal na to, že bezhotovostní platby prospívají finančním institucím a vládním agenturám více než veřejnosti.

„Finanční instituce mají velký prospěch z miliard dolarů, které se každý rok vydělávají na poplatcích za kreditní karty a platební transakce. Vládní úřady jistě také profitují, protože daňové úřady, zpravodajské agentury a další třípísmenné entity jsou schopny plně sledovat digitální transakce, nikoli jen kvůli dodržování daní, ale co je ještě zlověstnější, kvůli dodržování politických podmínek,“ napsal v únorovém vydání 2023.

Podle Wilkersona se tlak na bezhotovostní platby prosadil během pandemie koronaviru ve Wuhanu (COVID-19). Odstranění potřeby tvrdé měny, jako jsou mince a papírové bankovky, údajně v té době snížilo riziko přenosu nakažlivých bakterií.

Lidé se obávají, že implementace bezhotovostních plateb je vedena touhou kontrolovat finanční aktiva a podle správce bohatství může připravit cestu pro digitální měny centrální banky (CBDC).

„Největším nebezpečím je, že totální dohled nad všemi finančními transakcemi poskytuje vládám obrovskou přesvědčovací moc nad jejich občany. Sociální kreditní skóre je dalším krokem. Přemýšlíte o utrácení opozičních politických stran nebo možná o nákupu střelné zbraně? Pouze pokud máte povolení a pak s velkým rizikem pro sebe,“ napsal Wilkerson.

Navštivte  Resist.news,  kde najdete další příběhy o potlačování bezhotovostní společnosti.

Podívejte se na toto video o tom, jak britský aktivista Piers Corbyn odmítl splnit bezhotovostní politiku Aldi tím, že zaplatí za jahody tvrdou měnou.

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *