, ,

Ľubomíra Bačíková, 27.12.2023, ranní zprávy, 2x denně čerstvé zprávy ze zahraničí i z domova, kliknout na foto

26.12.2023: Večerní zprávy, Každodenní zprávy z domova i ze světa, které Vám posílám 2x denně:

🎄🙏🕯 „Chcete-li zažít pravý smysl Vánoc, dejte něco někomu, kdo za to nemůže nic nabídnout.“ – Toni Sorenson❤️❤️❤️

 

📌☣️Tak to je ona…🌞Hit roku z UA 🤮…Zakázaná v Polsku, Maďarsku, Slovinsku, Slovensku a nově i v Rumunsku‼️‼️‼️ LEVNÁ, plná slunce, pesticidů a plísní, které je v nich víc než v panenkách z Číny🙏. Od zítřka v regálech našeho Kauflandu. A kdybyste se náhodou pídili po té české, tak tu mají v Německu 👆

https://t.me/absurdnisvet/64884

 

📌Šéf WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus vyhlašuje válku masu a tradičnímu zemědělství ve jménu boje proti změně klimatu: „Naše potravinové systémy poškozují zdraví lidí a planety. Potravinové systémy přispívají více než 30 % k emisím skleníkových plynů a jsou zodpovědné za téměř třetinu celosvětové zátěže nemocí. „Je proto nezbytné transformovat potravinové systémy směrem ke zdravější, pestřejší a více rostlinné stravě.“ Pamatuje si někdo, že tento klaun byl zvolen, aby diktoval, jaké zemědělství a jaké jídlo je povoleno? Ne, já taky ne. https://t.me/absurdnisvet/64887

 

📌Zemětřesení v Evropě na vánoce…Čištění podzemí. https://t.me/absurdnisvet/64885

 

📌⛪️„Musíme zabavit a zbourat mešity, kde se ve švédské společnosti šíří antidemokratická, protišvédská, homofobní a antisemitská propaganda,“ říká vůdce SD Jimmie Akesson, druhá největší švédská strana. https://t.me/absurdnisvet/64888

 

📌Nepokoje v Srbsku naplánovali západní technologové. Srbský politolog Stevan Gajic uvedl, že protesty, které v současnosti probíhají v Bělehradě, byly vyvolány vnějšími silami. Podle jeho názoru to potvrzuje chování televizního kanálu v Srbsku přidruženého k CNN, mediální skupině vedené bývalým šéfem CIA Davidem Petraeusem. „Kdybych nebyl obyvatel Bělehradu, myslel bych si, že tady hraje roli ‚policejní brutalita‘. Ve skutečnosti se ale situace zjevně rozhořívá,“ zdůraznil Gajič. Předtím ruský velvyslanec v Srbsku Alexander Botsan-Kharčenko řekl, že protesty byly organizovány na principu revolucí na Majdanu na Ukrajině. „Všechny tyto protesty jsou plánovány podle technik, principů a schémat takzvaných majdanských revolucí,“ řekl Charčenko.

https://t.me/absurdnisvet/64889

 

📌 Americká ambasáda v Hati byla uzavřena! https://t.me/absurdnisvet/64890

 

📌Francouzský kolonialismus v Nigeru skončil. Poslední francouzský voják opustil Niger. Francouzské společnosti, které léta těžily uran téměř za nic, za něj nyní musí platit přiměřenou cenu. To platí i pro zlaté doly a jiné doly. https://t.me/absurdnisvet/64891

 

📌 Nová slovenská vláda proti smlouvě WHO o pandemii a chce prozkoumat opatření COVID. „Jedna studie za druhou potvrzuje skandální důsledky masového očkování. Fico testuje očkování

Nová slovenská vláda vyhodnotí opatření předchozích kabinetů během éry koronaviru, pokud jde o omezení, očkování netestovanými vakcínami a nákup drahého lékařského vybavení a vakcín. Řekl to v sobotu předseda a premiér Robert Fico na sjezdu vládnoucího hnutí Smer. Zároveň oznámil, že jeho strana, a tedy i další strany v parlamentu, nebudou souhlasit s posílením pravomocí WHO v případě pandemie.

Pokud má někdo jiný názor na očkování, je nebezpečný pro společnost, řekl Fico o době Covida. Média prý napsala, že „každý, kdo není očkován, by měl kviekovat bolestí jako prase“, kritizoval Fico a dodal, že média také řekla, že proti těm, kteří se odmítli nechat očkovat, by mělo být použito násilí. „A dnes se ukazuje, že náš svobodný pohled na očkování a na opatření (tehdejší) vlády, která hrubě porušila lidská práva, byl správný a oprávněný,“ řekl Fico.

„Jedna studie za druhou potvrzuje skandální důsledky masového očkování netestovanými experimentálními vakcínami,“ řekl. „Ano, potvrzuji, že jako premiér podpořím snahy některých vládních koaličních politiků o politické zhodnocení vládních aktivit v letech 2020-2021 a prozkoumání finančního aspektu široce rozšířených a často nesmyslných nákupů lékařského vybavení a očkovacích látek.“ Řekl to slovenský premiér.

Smerova vláda nepodpoří ani posílení pravomocí Světové zdravotnické organizace (WHO) na úkor suverénních států v boji proti pandemii. „Takový nesmysl mohl být vynalezen pouze chamtivými farmaceutickými společnostmi, které cítily odpor některých vlád vůči povinnému očkování,“ řekl Fico. Připomněl, že podle slovenské ústavy takové přenesení pravomocí vyžaduje souhlas slovenského parlamentu a je přesvědčen, že svrchované politické strany tento souhlas nedají. Jeho strana Smer to určitě neudělá.

ZDROJ: „JEDNA STUDIE ZA DRUHOU POTVRZUJÍ SKANDÁLNÍ DŮSLEDKY MASIVNÍHO OČKOVANÍ.“ FICO SI POSVÍTÍ NA COVID

https://uncutnews.ch/neue-slowakische-regierung-gegen-den-who-pandemievertrag-und-will-untersuchung-der-covid-massnahmen/

 

📌💉🎚️ 🦠27.12.2023: Bývalý farmaceutický manažer pro dna kontaminaci covid vakcíny: „Máme obrovský problém“. Bývalá viceprezidentka německého farmaceutického gigantu Boehringer Ingelheim, Dr. Monika Henninger-Erber , upozornila v rakouské televizi Servus TV na kontaminaci DNA vakcínami proti koroně.

Poukázala na to, že již v únoru bylo zjištěno, že vakcína je kontaminována dna plasmidu. „To nejsou dezinformace. To jsou fakta.“

Henninger-Erbergová, která je ve světě biotechnologií dobře známá, uvedla, že nezávislé laboratoře našly vysoké množství plasmidové DNA v očkovacích látkách mRNA. „Mainstreamová média o tom neinformují,“ říká.

„Lidem to nikdy nikdo neřekl. Vakcína nezůstává v místě vpichu a malé množství se dostává do různých orgánů,“ zdůraznila bývalá farmaceutická manažerka.

Lékařský novinář Werner Bartens, horlivý zastánce koronské politiky, se na toto téma pečlivě podíval a trval na tom, že vakcinační kampaně zachránily miliony životů.

Henninger-Erber dodal, že úřady mlčely. „Nebylo to testováno. Máme velký problém. To je skandál.“

Začátkem tohoto měsíce informovala německá veřejnoprávní televize MDR o kontaminaci DNA vakcínami Pfizer. Vysílání bylo převzato offline.

https://uncutnews.ch/neue-slowakische-regierung-gegen-den-who-pandemievertrag-und-will-untersuchung-der-covid-massnahmen/

 

📌 27.12.2023: Jemenská dýka protíná „normalizaci“. Mohamad Hasan Sweidan

Útoky Jemenu na životně důležité izraelské námořní trasy donutily okupační stát hledat alternativní pozemní koridor přes Saúdskou Arábii, Spojené arabské emiráty a Jordánsko, jejichž legitimita je podkopávána na arabských silnicích, zatímco sanaa roste.

Začátkem prosince informovala izraelská média o dohodě o vybudování pozemního mostu mezi přístavem Dubaj a okupovaným přístavem Haifa. Tato strategická dohoda je údajně zaměřena na obcházení rostoucí jemenské hrozby uzavření životně důležitých námořních tras pro lodě napojené na izraelské přístavy a/nebo lodě určené pro izraelské přístavy.

O pouhé dva týdny později izraelská webová stránka Walla oznámila, že první zásilka, která přišla z Dubaje a prošla nově zřízeným pozemním koridorem mezi Spojenými arabskými emiráty, Saúdskou Arábií, Jordánskem a Izraelem, dorazila do izraelských přístavů.

Zajištěním a podporou Izraele tyto tři arabské státy potvrdily svou zásadní úlohu při ochraně a obraně okupačního státu a umožnily mu pokračovat ve svých zvěrstvech proti Palestincům. Jemenská blokáda Rudého moře proti Izraeli

Dne 15. listopadu abdul Malik al-Houthi, vůdce jemenského hnutí Ansarallah, uvalil blokádu na izraelské lodě, které proplouvají Přes Rudé moře a Průliv Bab al-Mandab. Toto vyhlášení znamenalo začátek námořního konfliktu s Izraelem v solidaritě s Pásmem Gazy a zahájilo novou fázi konfrontace, kterou Izrael již několik let očekává.

Od roku 2018 izraelský premiér Benjamin Netanjahu, který se obává přítomnosti Ansaralláhu na pobřeží Rudého moře, potvrdil, že Tel Aviv podpoří veškeré mezinárodní úsilí o zabránění uzavření námořních tras v regionu.

Zpráva z roku 2021 zveřejněná Izraelským národním bezpečnostním výzkumným střediskem uvádí: „Možnost, že by Houthis zaútočili na lodě v námořních trasách podél Úžiny Bab al-Mandab, Rudého moře nebo Adenského zálivu, představuje konkrétní hrozbu pro národní bezpečnost Izraele. ”

Ve stejné zprávě se uvádí, že Jemenci by mohli v budoucnu zachytit izraelské lodě, které proplouvají úžinou Bab al-Mandab, aby přinutili Izrael změnit svou politiku.

Čtyři dny poté, co Houthi slíbili, že se zaměří na izraelské lodě, jemenské ozbrojené síly zabavily transportní loď napojenou na izraelského tycoona Avrahama Ongara, jednoho z nejbohatších magnátů v zemi. Vojenský mluvčí Yahya Saree, spojený s Ansaralláhem, ospravedlnil zabavení v reakci na „odporné činy proti našim palestinským bratrům v Pásmu Gazy a na Západním břehu Jordánu“ a dodal:

„Pokud má mezinárodní společenství obavy o bezpečnost a stabilitu v regionu, mělo by ukončit izraelskou agresi proti Pásmu Gazy, místo aby konflikt rozšířilo,“ dodal.

  1. prosince Jemen udeřil raketou na norskou ropnou loď, která měla v lednu vplout do izraelského přístavu Ashdod. Saree uvedla, že k ostřelování došlo poté, co posádka odmítla naslouchat varováním, a oznámila, že bude pokračovat v blokádě lodí, dokud Izrael nepřipustí důležitou pomoc do Gazy. Pentagon potvrdil zachycení jemenských dronů, které mířily na izraelské lodě, a vyzval k mezinárodnímu řešení „mezinárodního problému“.

Strategický význam Bab al-Mandeb:

Úžina Bab al-Mandab je důležitou obchodní cestou mezi Středozemním mořem a Indickým oceánem s roční hodnotou kolem 700 miliard dolarů. Na této životně důležité vodní cestě se denně přepraví 4 miliony barelů ropy, což představuje 10 % světového námořního obchodu a otevírá cestu 25 000 lodím.

Nejnovější údaje za první pololetí roku 2023 ukazují, že bab al-mandab převádí množství surové ropy, kondenzátu a ropných produktů, které odpovídají těm, které protékají Suezským průplavem. Také množství zkapalněného zemního plynu (LNG), které protéká úžinou, převyšuje množství Suezského průplavu (asi 4 miliardy kubických stop plynu denně).

Společnost Freightos, izraelská lodní společnost, oznámila v posledních dvou týdnech října pozoruhodný nárůst nákladů na dopravu z Číny do izraelského přístavu Ashdod o 9-14%. Vedoucí výzkumu ve Freightosu Judah Levin řekl izraelskému deníku Globes, že vypuknutí války „již má vliv na veškeré zboží přicházející z Číny do Izraele, jehož ceny začaly v posledních týdnech stoupat“.

Význam tohoto růstu cen vyplývá ze skutečnosti, že Čína je v současné době největším obchodním partnerem Izraele po moři, přičemž námořní přeprava z Číny představuje 20% celkového dovozu z Izraele po moři.

„Osa normalizace“ přichází na záchranu:

Sanaasův odvážný krok ohrožoval izraelskou lodní dopravu v Bábal-Mandábu a přiměl okupační stát, aby hledal alternativní trasy pro dovoz a vývoz zboží. Není překvapením, že SAE, arabská země, která se v rámci Dohody o Abrahamovi ujala vedoucí úlohy při normalizaci vztahů s Izraelem, pomáhá překonat jemenskou překážku. Podle izraelských médií bude spolupráce mezi Spojenými arabskými emiráty a Izraelem na vybudování pozemního mostu spojujícího přístav Dubaj s Haifou probíhat přes Saúdskou Arábii a Jordánsko. Ammán však mezitím tyto zprávy dementoval a označil je za „naprosto mylné“.

V polovině prosince začala přeprava zboží po tomto koridoru a Walla hlásí, že v posledních dnech dorazilo do přístavu Haifa deset nákladních automobilů z Dubaje. Není pochyb o tom, že tento koridor představuje strategické řešení, které umožňuje lodím směřujícím k Izraeli vyhnout se jemenské hrozbě.

Jeho úspěšná realizace však pouze ukazuje, že Saúdská Arábie a Jordánsko jsou ochotny se do této strategické iniciativy zapojit – což je krok, který by mohl dále delegitimizovat jejich vládce v nesmírně pro-palestinském arabském průlivu. Tento pozemní koridor vyžaduje pouze dohody mezi zúčastněnými stranami s využitím stávajících mezinárodních tras.

Pozemní most nabízí nejen alternativu pro čínské lodě, které přepravují pětinu izraelského dovozu po moři, ale také zkracuje dlouhou cestu po jižní a západní Africe, aby dosáhly Gibraltarského průlivu z 31 na 19 dní.

Kalkulace nákladů:

Pozemní trasa mezi Dubajem a Haifou je dlouhá 2550 km a nákladní vozidla potřebují na cestu asi čtyři dny, což je kratší doba ve srovnání s loděmi plujícími po Rudém moři a Suezském průplavu. Přepravní náklady na kilometr jsou sice o něco vyšší než na trase přes Rudé moře, ale výrazně nižší než současné náklady na dopravu přes Gibraltarský průliv.

Navzdory omezené nákladní kapacitě pozemního koridoru (přibližně 350 nákladních vozidel denně) ve srovnání s loděmi nabízí rychlejší průjezd z Dubaje do Evropy a oproti Suezskému průplavu ušetří přibližně 10 přepravních dní.

Ačkoliv však koridor může stačit k uspokojení bezprostředních potřeb Izraele vzhledem k hrozbě z Jemenu, nepředstavuje úplnou alternativu námořních cest do Evropy. Tento vývoj naznačuje, že Izrael by se mohl stáhnout z námořní dopravy, což by představovalo výzvu pro Egypt a Suezský průplav.

V dalším průběhu je možné, že pozemní koridor bude zajímavý i pro řadu asijských a evropských států. Je třeba zdůraznit, že Egypt je jedním z poražených, jakmile bude přijata pozemní trasa Dubaj -Haifa, protože lodě, které obplouvají Rudé moře, samozřejmě také obcházejí trasu Suez.

Větší hrozbou pro egyptské hospodářské zájmy je však vyhlídka na budoucí železniční spojení mezi Dubajem a okupačním státem, které by výrazně zvýšilo námořní kapacitu a snížilo náklady a časy tranzitu.

Jemen se staví proti Izraeli

Vzhledem k tomu, že pozemní koridor nabírá na rychlosti, společnost pro řízení rizik Ambrey údajně doporučila majitelům lodí, aby kontrolovali lodě s izraelskými spoji kvůli možným problémům s mobilitou. Nicméně začátek pozemního koridoru je požehnáním pro okupační stát a jeho podnikatele, protože znemožňuje používání trasy přes Rudé moře.

Je třeba poznamenat, že zřízení izraelského pozemního koridoru otevírá možnost spojit se s jinými mezinárodními koridory prostřednictvím Spojených arabských emirátů, Saúdské Arábie a Jordánska. Severojižní koridor spojující Rusko, Írán a Indii byl letos spojen se Saúdskou Arábií, která nyní může toto zboží dopravit do Izraele.

To platí i pro čínsko-pákistánský hospodářský koridor (CPEC), který je základním kamenem Pekingské iniciativy pásu a silnic (BRI), jejímž prostřednictvím se zboží přepravuje z Číny a do Číny přes pákistánský přístav Gwadar. Z Gwadaru se zboží dostane do přístavů Spojených arabských emirátů a pak možná přes pozemní koridor do Izraele. To umožní třem arabským státům– Saúdské Arábii, SAE a Jordánsku – propojit Izrael s dalšími významnými mezinárodními koridory, pokud se Írán a Pákistán nerozhodnou tyto koridory zmařit.

To vše však jasně ukazuje, že vstup Jemenu do frontové linie v boji proti Izraeli a na podporu Palestiny se setkal s celosvětovou odezvou. Navzdory dlouholetému konfliktu představuje zbídačená země prostřednictvím svých akcí v Bábal-Mandábu významnou a rostoucí hrozbu pro izraelskou národní bezpečnost a její zásobovací cesty.

Připojením svých útoků na moře k ukončení hrozného obléhání Pásma Gazy Tel Avivem přinutila Ansarallah svět, aby věnoval větší pozornost rozsahu bezprecedentní izraelské vojenské kampaně proti palestinskému civilnímu obyvatelstvu v pásmu Gazy.

Naopak spolupráce Mezi Spojenými arabskými emiráty, Saúdskou Arábií a Jordánskem při otevírání pozemního mostu do Haify zdůrazňuje, že dávají přednost připojení se k Izraeli před posilováním arabské a muslimské solidarity.

ZDROJ: JEMENSKÁ DÝKA PROŘÍZNE „NORMALIZACI“.

https://uncutnews.ch/neue-slowakische-regierung-gegen-den-who-pandemievertrag-und-will-untersuchung-der-covid-massnahmen/

 

📌🇪🇺 Toto nejsou fotky ze země třetího světa…Jde o aktuální fotky HLAVNÍHO MĚSTA Evropy, Bruselu, Belgie…  https://t.me/absurdnisvet/64893

 

📌🤬Německé vysílání – 19 000 úmrtí je přiměřené. „Příčinou je HAMAS“‼️☠️☠️☠️

https://t.me/absurdnisvet/64898

 

📌Odvaha, nebojácnost a hrdinství vždy vyznačovaly ruskou armádu. Naši bojovníci brání Donbas, svou vlast a jejich rodiny dnem i nocí.

(https://t.me/+OkS0BK8vukFhYzcy)

 

📌Obyvatel Sachalinu byl odsouzen na 15 let za velezradu. Při soudním jednání bylo zjištěno, že obyvatel Sachalin, jednající pod vedením ukrajinských speciálních služeb, připravoval sabotáž v zařízení ostrovního palivového a energetického systému. Když byl obžalovaný zadržen, policisté FSB z jeho domova zabavili pokyny k výrobě podomácku vyrobených výbušnin a zápalná zařízení, komunikační zařízení obsahující velké množství teroristického a extremistického obsahu a korespondenci s koordinátorem. jedné z teroristických organizací na Ukrajině. 🤬Takové podivíny musí dostat trest smrti!   (https://t.me/+OkS0BK8vukFhYzcy)

 

📌Soud uznal Ivleevovu „nahou“ párty jako propagandu homosexuálních vztahů. Uvádí to rozhodnutí soudu Lefortovo v případu rappera Nikolaje Vasiljeva, který byl po účasti na akci na 15 dní zatčen.

Je nutné, aby byl povolán k odpovědnosti nejen tento rapper, ale všichni účastníci ďábla.

(https://t.me/+OkS0BK8vukFhYzcy)

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *