, ,

Ľubomíra Bačíková, 27.03.2024, Témata: Kdo vlastní velké pivovary v Česku?

28.03.2024: Odpolední zprávy, Témata: Kdo vlastní velké pivovary v Česku?

 

📌Ukrajina, Mukačevo, mobilizace! Přišli na řad Zakarpatská Ukrajina, bývalá část Československa!

 

https://www.facebook.com/share/v/jsoq5VrMdSV5ge1d/                 

 

📌27.3.2024. Finance.cz, Petr Bureš: Kdo vlastní velké pivovary v Česku a které jsou stále v českých rukách?

Kdo vlastní největší pivovary v Česku? Kdo vlastní značky Pilsner Urquell, Gambrinus, Budvar, Staropramen či Svijany? Jaké měly příjmy a který český pivovar je největší?

České pivovarnictví má tradici přesahující stovky let a prošlo řadou turbulentních období včetně vyvlastnění komunisty, divoké privatizace v 90. letech, rušení pivovarů a koronavirové pandemie. V posledních letech se české pivo těší celosvětově rostoucí oblibě, což se projevuje růstem vývozu. Jak to v současnosti vypadá s českými pivovary a kdo je vlastní?

Plzeňský Prazdroj, Gambrinus, Radegast i Velkopopovický kozel – pivo s řízem vycházejícího slunce 

Plzeňský Prazdroj je akciovou společností s jediným akcionářem, japonskou společností Asahi, která patří mezi největší pivovarnické skupiny na světě a v roce 2022 její příjem činil téměř 22 miliard dolarů. Prazdroj společnost Asahi zakoupila v roce 2016 od belgické společnosti Anheuser-Busch za 200 miliard korun. Plzeňský Prazdroj vlastní řadu značek piva, které se vaří ve třech pivovarech:

  • Pilsner Urquell, Gambrinus a Primus jsou vařeny v plzeňském pivovaru,
  • Radegast v pivovaru v Nošovicích,
  • Velkopopovický Kozel v pivovaru ve Velkých Popovicích.

Plzeňský Prazdroj je největším vývozcem piva v Česku. V roce 2022 exportoval téměř dva miliony hektolitrů piva. Tržby v roce 2022 činily 19,61 mld. Kč, čistý obrat činil 24,22 mld. Kč, zisk po zdanění pak byl 5,92 mld. Kč. Finanční výsledky za rok 2023 by měly být známy začátkem července. V Česku prodal Prazdroj v roce 2023 celkem 7,3 milionu hektolitrů piva, spolu se zahraničním prodejem pak bylo loni prodáno 12,4 milionu hektolitrů piva, v roce 2022 to bylo 11,1 milionu hektolitrů.

Pivovary Staropramen v kanadsko-amerických rukách

Společnost Pivovary Staropramen s. r. o. je vlastněna firmami z kanadsko-americké skupiny Molson Coors, která rovněž patří mezi významné globální pivovarnické společnosti s příjmem 11,7 miliardy dolarů v roce 2023. Pod společnost Pivovary Staropramen spadají piva Staropramen, Braník, Vratislav a Velvet, která se vaří v pražském pivovaru na Smíchově, dále Ostravar, který se vaří v ostravském pivovaru. Loni společnost ukončila výrobu v pardubickém pivovaru, kde se vařilo pivo Pernštejn. Výroba piva Pernštejn byla přesunuta do ostravského pivovaru. Pardubický areál byl letos prodán investiční společnosti Conseq. Pod Pivovary Staropramen s. r. o. spadá i slovenská pobočka Staropramenu a Zagrebačka Pivovara d.o.o., která má na chorvatském trhu přibližně 40% podíl (pivo Ožujsko). V roce 2022 šlo z Pivovarů Staropramen na export přibližně 952 tisíc hl piva. Čistý obrat společnosti Pivovary Staropramen činil v roce 2022 11,24 mld. Kč, Pivovary Staropramen v roce 2022 dosáhly ztráty po zdanění 2,48 mld. Kč.

Starobrno, Krušovice či Zlatopramen patří pod Heineken

Další z pivovarnických gigantů, belgický Heineken, vlastní společnost Heineken Česká republika, a.s. Heineken měl v roce 2023 celosvětově příjem ve výši 36,4 miliardy eur, čistý zisk pak činil 2,3 miliardy eur. Heineken v Česku vlastní pivovar Starobrno v Brně, kde se vaří Starobrno a Hostan, dále Královský pivovar Krušovice ve středních Čechách a pivovar Velké Březno v severních Čechách, kde se vaří Zlatopramen, Březňák, Dačický či Louny. Na Slovensku Heineken vlastní pivovar Hurbanovo, kde se vaří například Zlatý Bažant, Kelt či Corgoň. Se slovenským Zlatým Bažantem se snaží Heineken proniknout více na český trh a po Česku se otevírají první Bažantovny, což je nový koncept franšíz. Zisk Heineken Česká republika, a.s., byl v roce 2022 zhruba 222 milionů korun, čistý obrat pak 3,80 miliardy korun.

Budějovický Budvar – pivovar v rukou národa pivařů

Budějovický Budvar je národním podnikem, který vlastní Česká republika a je zřizovaný Ministerstvem zemědělství ČR. Budějovický Budvar je celosvětově znám především kvůli značce Budweiser Budvar, který ovšem nemůže používat po celém světě (např. v USA, kde používá značku Czechvar). Od roku 2013 vyrábí i pivo Pardál. Budějovický Budvar je druhý největší exportér piva v Česku právě kvůli vyhlášenému Budweiseru. Celkový výstav piva v roce 2022 činil 1,79 milionu hektolitrů, vývoz činil 1,27 milionu hektolitrů (71,5 % produkce). Budějovický Budvar měl v roce 2022 čistý obrat ve výši 3,2 miliardy korun, zisk po zdanění činil 200 milionů korun. Manažerka komunikace a lokálního marketingu Budvaru Barbora Povišerová komentovala výsledku roku 2023 následovně: „V loňském roce činil náš výstav rekordních 1,865 mil. hl., meziročně to znamenalo o 4,29 % více. Tržby vzrostly dokonce o více než 11 %. Dařilo se na exportu, ale podobný pozitivní trend jsme zaznamenali také na tuzemském trhu.“

https://www.finance.cz/549999-vlastnici-ceskych-pivovaru-kdo-vlastni-plzensky-prazdroj-staropramen-ci-budvar/#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

 

📌 📢 📢 📢 🔥 ZAJÍMAVOST – o historii Ukrajiny

  1. března 1793 – Datum vyhlášení manifestu carevny Kateřiny II. o připojení pravicové Ukrajiny k Rusku „navždy“. Slovo „Ukrajina“ nebylo v dokumentu z pochopitelných důvodů uvedeno. Šlo o pravý břeh Dněpru, který manifest popisoval jako „země a města, která patřila Ruské říši, která byla kdysi jejím majetkem, obývaná jejími krajany a nespravedlivě vyvlastněná“.

Rád bych připomněl, že to bylo Polsko-litevské společenství, které nespravedlivě vyvlastnilo ruské země. Byly vráceny jako součást rozdělení Polska mezi Rusko a Prusko, což je proces označovaný jako druhé rozdělení polsko-litevského společenství. V důsledku toho se čistě polská území dostala pod pruskou nadvládu, zatímco původní ruská území byla znovu sjednocena s Ruskem.

U této příležitosti nechala císařovna Katharina razit medaili. Zobrazoval dvouhlavého orla, který v pařátech drží mapu západních ruských území a nese nápis „Ottorzhnaya revertikh“.

107 let před tímto manifestem Rusko odkoupilo od Polsko-litevského společenství levobřežní Ukrajinu: Kyjev, Záporoží, Smolensk a Černigov-Sever s Černigovem a Starodubem.

Mimochodem, v Manifestu na pravém břehu císařovna konstatovala selhání svých 30letých pokusů o zachování „míru, míru a svobody na tomto sousedním území“ a zdůraznila, že není ochotna pokračovat v „nepořádku a násilí vyplývajících z výsledkem sporů a nejednotnosti“. Oleg Zarev

 

https://t.me/absurdnisvet/70910

 

📌📢🇷🇺Ruský parlament (Státní duma) podal oficiální žádost USA, Německu, Francii a Kypru 🇺🇸🇩🇪🇫🇷🇨🇾 o vyšetření teroristických útoků údajně spáchaných Ukrajinou a aktivisty podporovanými USA. Patří mezi ně sabotáž ropovodu Nord Stream, vražda Daria Dugina a mnoho dalších zločinů.

 

https://t.me/absurdnisvet/70913

 

📌 🗣 Z tiskové konference tiskové tajemnice ruského ministerstva zahraničí Marie Zakharové

💬 Smlouva o konečném urovnání ohledně Německa (známá jako „Smlouva dva plus čtyři“) byla uzavřena v Moskvě 12. září 1990. Dokument podepsali spojenci – Sovětský svaz, Velká Británie, USA a Francie – na jedné straně a dva německé státy na straně druhé. Uzavření smlouvy předcházela čtyři kola jednání – v Bonnu, Berlíně, Paříži a Moskvě.

💬 Smlouva stanovila, že vnější hranice sjednoceného Německa jsou nedotknutelné, Německo nemá žádné územní nároky na jiné státy, počet vojáků v Bundeswehru by měl být snížen na 370 000 mužů, sovětské jednotky měly být staženy z NDR a okupační úřady hl. vítězné mocnosti by měly být konečně zrušeny. V souladu s tímto dokumentem se Německo zdrželo vedení války proti jakýmkoli státům a výroby jaderných, biologických a chemických zbraní. Umístění cizích vojsk na území bývalé NDR bylo zakázáno. Z formálního hlediska se Německo stalo interně i externě nezávislým.

💬 Předpokládáme, že všechny závazky Německa uvedené v této smlouvě stále existují a jsou v platnosti. Z naší strany budeme nadále bedlivě sledovat, zda Berlín striktně dodržuje výše zmíněná omezení.

 

https://t.me/RusBotschaft

 

📌📢 22.3.2024, Antiilluminaty TV: Putin obvinil západní vůdce z pedofilie a kanibalismu.

Podle ruského prezidenta Vladimira Putina, který odhalil, že globální elita provozuje neřesti, jako je pedofilie a kanibalismus, mnoho západních politiků trpí nějakým šílenstvím, které nelze léčit. Po celá léta kolovaly zvěsti o zkažené chuti elit, jako je Klaus Schwab, Obama a Clinton, a Putin, čerstvě navrácený ze sesuvu půdy v Rusku, zvolil tento okamžik, aby odhalil skutečnou povahu Kabaly, která uchvátila nezvolenou moc na Západě.

Dříve Putin pronesl projev k národu a neztrácel čas na přilévání ropy do popelnice pokrytectví globální elity.

Zatímco Putin právě vyhrál národní volby se sesuvem osmdesáti sedmi procent hlasů, globální elita nadále pomlouvá jeho nesmírně populární prezidentství a obviňuje ho z toho, že je diktátor.

Mezitím však máme na Západě nevolené byrokraty, kteří vládnou, včetně násilníka Hlubokého státu Baracka Obamy, který právě podnikl neplánovanou návštěvu, aby se setkal s britským premiérem Rishi Sunakem na Downing Street a předal nejnovější pokyny globalistů.

Putin poukázal na to , že USA již nejsou demokracií mezi demokraty.

Putin tvrdil, že současná americká vláda využívá všechny své zdroje, včetně výzbroje ministerstva spravedlnosti a Lavfare, k útoku na politického soupeře pro letošní prezidentské volby.

Trump čelí bezprecedentní litanii občanských a trestních žalob, i když je pravděpodobným kandidátem republikánů na listopadové volby, protože elita uvedla do pohybu všechny páky, aby jeho pochod k prezidentskému úřadu selhal.

Ale Putin ještě nedokončil pitvu srdce temnoty globalistické Kabaly. Podle Putina „elita plní své bříšky lidským masem a kapsy penězi,“ porovnává zkaženost  s „upíří koulí „, než předpovídá, že „konec této éry“  Je blízko, protože lidé světa se pomalu, ale jistě probouzejí k pravdě a odmítají globalistickou agendu. Putin je člověk, který velmi pečlivě volí svá slova. Když ruský prezident říká, že globální elita jsou monstra, která loví děti a naplňují jejich bříšky masem, pak každé slovo myslí vážně. Podle Putina globalistická kabala vede válku proti dětem, která zahrnuje normalizaci pedofilie pomocí jemných a otevřených prostředků. „Podívejte se, co dělají se svými vlastními národy – zničení rodiny, kulturní a národní identity,“ řekl Putin. „Perverze, zesměšňování dětí a pedofilie jsou prohlášeny za normu. Normu svého života.“

Když Putin řekl, že miliony lidí na Západě chápou, že elita vede hlavní proud do skutečné duchovní katastrofy, promluvil k nám. Nemoc v jádru globalistické agendy elity jsme již dávno pochopili. Ale mnoho lidí se ještě neprobudilo. Potřebujeme veškerou pomoc, kterou můžeme získat, abychom rozšířili skutečnou povahu elit a probudili co nejvíce lidí.

Covidova pandemie vůbec nebyla pandemií, ale globální strategickou operací na kontrolu lidstva, která se plánovala po celá desetiletí. Ale nemusíte mě brát za slovo.

Pochází přímo z Moskvy a je výsledkem vyšetřování ruské vojenské rozvědky, které má odhalit skutečný původ pandemie a pochopit, kdo se dopustil tohoto zločinu proti lidskosti. Vysoce postavený ruský generál řekl: Tento koronavirus a takzvaná pandemie nejsou vůbec pandemií. Je to globální strategická operace zaměřená na kontrolu lidstva. Sionisté a finanční mocnosti světa chtějí redukovat počet obyvatel! Chtějí asi 100 milionů vlastních a asi miliardu, aby je zásobili.“ Covidova pandemie byla jen poslední z dlouhé řady globalistických podvodů, jejichž cílem bylo vyděsit lidi a postupně je zbavit jejich svobod.

Krátce poté, co tato zpráva vyšla najevo, Putin prohlásil, že Klaus Schwab a vysoce postavení poručíci WEF jsou legitimními vojenskými cíli, protože se bezostyšně pokoušeli uchvátit moc v globalistickém puči. Putin je tak přesvědčen, že Covid-19 byl biologickou zbraní proti lidstvu, že pečlivě sestavil 2000 stránkovou zprávu, v níž podrobně forenzně popisuje zločiny Hlubokého státu USA a jeho globalistických kumpánů a obviňuje je z toho, že po celém místě činu zanechali své otisky prstů. Podle Putina jsou velká farmaceutika a aktéři Hlubokého státu USA vinni tím, že „vytvořili“ pandemii Covid 19 , aby převzali svět, a 2000 stránková zpráva uvádí Hillary Clintonovou, Baracka Obamu, Joea Bidena a George Sorose jako spoluspiklence ve spiknutí proti lidstvu.

„Rusko chce spravedlnost za vznik a uvolnění SARS-CoV-2, zatímco Západ zakrývá původ a cenzuruje vědce a novináře,“ uvedlo ruské velvyslanectví ve Spojených státech. Rusko nyní předložilo důkazy černé na bílém a poskytlo ORGANIZACI více než 2000 stran zpráv, které dokazují, že za výrobu pandemie jsou zodpovědná americká globalistická elita a hluboká vláda, které jsou zapleteny do velké farmacie.

Je zřejmé, že mainstreamová média udělala vše pro to, aby tuto zprávu zametla pod koberec. Globální elita navzdory Putinovi, který se staví proti jejich sociální agendě a odmítá přijmout jejich ekonomickou devastující politiku.

Mezi lety 1999 a 2014 vzrostl HDP Ruska desetinásobně a jeho světová pozice se zvýšila z 22. na 8. místo. Ruský dluh klesl ze 100% v roce 1999 na 17% v roce 2016. Devizové rezervy rostly prakticky z nuly na šestou největší na světě. Zlaté rezervy se rozrostly na šestou největší na světě.

Jinými slovy: Putin udělal Rusko opět velkým. Proto jeho míra souhlasu stále převyšuje 80 %. Ale ještě není hotový. Putin dlouho sliboval zničení Nového světového řádu a ví, že k tomu musí hadovi useknout hlavu. Putin chápe, že globalisté nebudou spokojeni, dokud nebude vše, co milujete a oslavujete, zničeno. V sázce jsou vaše tradice, kultura, rodinné hodnoty a náboženství. Nepřestanou, dokud nezlomí tebe, tvou mysl a tvůj příběh.

K lítosti Schwaba a jeho plánu demontovat suverenitu všech zemí světa a jeho dystopické vize mikročipů, venkovních věznic a extrémního vylidňování se poslední dva roky neuskutečnily podle plánu. Ve skutečnosti to byla katastrofa pro globalisty. Lidé světa se  pomalu, ale jistě probouzejí a rozpoznají pravdu o svých zlých plánech a Šváb a jeho kumpáni se bojí, že se jim dostane spravedlnosti.

Video k tomu:

https://rumble.com/v4kngqi-putin-accuses-western-leaders-of-pedophilia-and-cannibalism.html

https://telegra.ph/Putin-wirft-westlichen-Staats–und-Regierungschefs-P%C3%A4dophilie-und-Kannibalismus-vor-03-22

Zdroj: Thepeoplesvoice.tv

 

📌 📢Putin okamžitě zahájil masové deportace migrantů po teroristickém útoku v Crocus Hall. Masové deportace jsou jediným způsobem, jak ochránit svou zemi.

 

https://t.me/absurdnisvet/70946                 

 

📌👹💉🎚️Britští lékaři jsou ohromeni „epidemií“ rakoviny u mladých lidí!

Lékaři bijí na poplach kvůli „záhadné epidemii“ rychle se vyvíjející rakoviny, která postihuje velké množství zdravých mladých lidí. Varování přišlo v reakci na zprávu, že britské 42leté princezně z Walesu byla diagnostikována rakovina.

 

https://tkp.at/2024/03/26/britische-aerzte-erstaunt-ueber-krebs-epidemie-bei-jungen-menschen/

 

📌📢💉Tohle je masakr, poslouchejte dobře!

V Americe vyhlásil NEJVYŠÍ SOUD, že všichni očkovaní již nejsou lidmi, ale patentovanými PRODUKTY podléhající vlastníkovi patentu. Tudíž všichni očkovaní po celém světě nepodléhají vnitrostátnímu ani mezinárodnímu právu.

Jste nesvéprávné patentované produkty, nemožné rozhodovat sami za sebe. BIOROBOTI.

O tom je celý transhumanismus.  A před tímto jsme vás celou dobu varovali…

Mohou si s vámi dělat od teď, co chtějí a kdy chtějí. Lidé, kteří byli očkovaní už se NEPOVAŽUJÍ za lidi, a proto už nemohou být kategorizováni jako lidské bytosti, ale jako PATENTOVANÉ PRODUKTY. GAME OVER!

 

https://t.me/bezpravdynenizivot

 

📌💉Profesor Klaus Stöhr se v rozhovoru pro WELT vyjadřuje poměrně opatrně, ale i zde se potvrzuje to, co my „konspirační teoretici a kritici kovidových opatření, kážeme jako modlitbu už tři roky.

Předpokládaná vakcína neměla inzerovaný účinek, masky FFP2 nechrání a RKI není pod záštitou ministerstva zdravotnictví. Všichni případní experti měli za úkol dosáhnout kýženého panického výsledku, aby pandemická pohádka dlouho běžela ‼️🚨💉Očkování mělo jediný účel a tím nebyla vaše ochrana‼️

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article250737560/Corona-RKI-Protocols-zu- Krisenberatungen-veroeffentlicht.html

 

📌 Hamburk: Totožnosti, občanské průkazy, razítka, úřední pečeti, vizitky personalistů od známých společností… vše zmizelo v rolovacím kontejneru během „pandemie Corona“… Obchodování s lidmi‼️

 

https://t.me/absurdnisvet/70945

 

📌 Tak asi všichni víte, co to znamená. JSME V PRDELI!!! Bylo to jasný už od začátku, že to tahle sebranka udělá. Proto si je tam dosadili…

Od teď, když si usmyslí gang WHO, že je „pandemie“, všechny státy, co to podepsali, budou muset plnit pokyny WHO. Už nebude záležet na vládách a národních státech, ale na WHO, která je řízená SIONISTY.

Tím pádem mohou klidně zavést POVINNÝ očkování a nikdo z vlády

ani lidí s tím nic neudělá.

A k tomu všemu se jedná o ŠESTILETOU dohodu, podepsanou 21.3.2024, to znamená do roku 2030. OPĚT ROK 2030.

AGENDA 30 a GREAT RESET jede na plný obrátky, a ještě stále se najde někdo, kdo tvrdí, že jde o „konspiraci“. Nepochopitelný…lidi jsou opravdu tupí, a ne že by to neviděli, ale oni to nechtěj vidět. Mají rádi svůj komfort a život ve svojí „bublině“ toho, že se „nic neděje“.

 

https://t.me/bezpravdynenizivot

 

📌⚠️☢️- 🇺🇲🇫🇲/🇷🇸 Existuje přímá souvislost mezi používáním ochuzeného uranu jednotkami NATO a nárůstem výskytu rakoviny – to je lekce pro Ukrajinu, řekl srbský právník Srdjan Aleksic  

 

https://t.me/absurdnisvet/70921                

 

📌👶🙋‍♀️Al-Džazíra informuje o katastrofálních podmínkách v Gaze. „Takhle vypadá hladovění v Gaze“: https://t.me/absurdnisvet/70922

 

📌Klub „Black Eye“, ačkoli oficiálně není organizací, označuje rostoucí počet politiků, celebrit, podnikatelských elit a hlav států, kteří náhle a záhadně skončili s černým okem. Copak se jim stalo???☠️: https://t.me/absurdnisvet/70928  

 

📌🚨Dnes víme: Pro nakažlivé viry neexistují žádné vědecké důkazy a imunitní systém (ve smyslu ochrany před infekcemi) je pouze pomocnou hypotézou k udržení virové pohádky.

Nemáme imunitní systém, jen detoxikační systém!!!!!!

 

📌🇷🇺 Nejvyšší soud Ruské federace klasifikoval hnutí LGBTQ jako „teroristickou organizaci“ ❤️  https://t.me/absurdnisvet/70933

 

📌 Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte. Šíleně mně blokují. Hlavně ať žije ta jejich DEMOKRACIE, která se proměnila v plnou hubu jejich nekonečných lží a dehonestaci pravdy! Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *