, ,

Ľubomíra Bačíková, 27.02.2024, ranní zprávy, Témata: Robert Fico 3x v hlavní roli nenávistných článků v jednom z největších provládních…

26.02.2024: Ranní zprávy, Témata: Robert Fico 3x v hlavní roli nenávistných článků v jednom z největších provládních hnojometů v ČR…

❤️Buď někým, kým chceš opravdu být. Ne někým, koho chtějí ostatní vidět.

 

📌💥💥💥26.02.2024, Seznam.cz, Roman Kirsch:  Robert Fico 3x v hlavní roli nenávistných článků v jednom z největších provládních hnojometů v ČR… Tihle prováleční hnojometi budou kritizovat Slovenskou republiku, Róberta Fica, kterému nešahají ani po kotníky, hnus jeden!!!

https://youtu.be/0awEOcDj9Qc?si=gXmJ-C2br_RlivtE

 

📌 26.2.2024, Volný Blog: „JAK SOROSOVA SÍŤ FINANCUJE NEZISKOVKY A PROGRESIVCE ZEJMÉNA NA SLOVENSKU, V MAĎARSKU A POLSKU“:

V zemích, kde nejde vždy vše podle jejich představ, je třeba nastolit tu správnou „demokracii.“ Na to se jde přes mainstreamová média a politické neziskovky.

Ty jsou napojeny na Sorosovu síť, kterou ani v přehledu dárců nemusíte vždy odhalit, neboť jde mnohdy o velmi promyšlenou síť. Tedy například Sorosova OSF nalije miliony do nějaké jiné neziskovky, přes kterou pak dále financuje neziskovky napojené na „správné“ progresivistické politiky, jimž pomáhá k nástupu „na trůn.“

Jak prozrazuje člen této sítě, tak před časem se velmi soustředili zejména na odstranění Bolsonara v Brazílii (kde se jim cíle podařilo dosáhnout) a na Turecko, kde je však Erdogan i nadále u moci.

Nicméně jejich hlavním polem působnosti je nyní údajně Evropa – zejména pak Maďarsko, Slovensko a Polsko, tedy země, kde chtějí udržet „závadné“ politiky dál od vesla a dosadit své vlastní loutky.

O tom, že by měli Sorosovci nějaké zájmy u nás, nepadla ani zmínka. Ostatně, našinci přímo milují exponenty Aspen institutu, takže je jisté, že opanují i příští vládu. Soros má tak své zájmy aktuálně někde úplně jinde. U nás jsou již „ovce“ oholené a zpracované.

V Polsku se jim jejich záměr povedl, nicméně informace uvedené níže by měly být z podzimu 2023, tedy z doby před polskými volbami. Právě tam pomohla neziskovka dosadit Tuska.

Podle všeho jsou tedy úspěšní jen někde – zatímco v Polsku a Brazílii si mohli připsat plusové body, na Slovensku a v Maďarsku se jim kýžených cílů dosáhnout (zatím) nepodařilo.

Podle webu Action for Democracy je modus operandi neziskovky identifikovat „klíčové bojující státy,“ kde je demokracie údajně ohrožována autoritářskými konzervativními silami a financovat klíčové mobilizační kampaně a poté poskytovat zdroje přímo aktivistům a organizacím.

Zbytek je ponechán na místních aktérech, ale cíl je jasný: svrhnout konzervativní vlády.

„Nevyhýbáme se kritice autoritářských vůdců a tendencí jako Bolsonara v Brazílii, Orbána v Maďarsku nebo Kaczynského v Polsku. Podporujeme místní organizace občanské společnosti, které se proti těmto vládním aktérům neustále kriticky zapojují,“ řekl v jednom z videí generální ředitel Sorosem sponzorované A4D David Koranyi.

Koranyi a pokladník A4D Chris Maroshegyi jsou oba členy Evropské rady pro zahraniční vztahy, think tanku založeného z počátečních peněz Sorosovy Nadace otevřené společnosti.

Koranyi vysvětlil, že A4D nikdy na rovinu neřekne, že přispívá přímo na opoziční kampaně, ale vzhledem k hodnotám organizací vybraných pro financování je docela zřejmé, že nakonec hrají do karet progresivistickým stranám.

Kdo financuje a vede takzvaně „demokratické“ aktivisty v Evropě? Soros, samozřejmě.

Nasazeni do Polska z Brazílie

Přestože je A4D aktivní po celém světě (např. v Turecku a Brazílii), podle Koranyi se zaměřuje především na střední a východní Evropu, zejména Polsko, Maďarsko a Slovensko.

„V tuto chvíli se velmi soustředíme na Polsko, protože se tam blíží opravdu kritické volby,“ potvrdila lídryně A4D Kati Martonová v dalším rozhovoru, který byl zřejmě veden v polovině roku 2023, tedy před polskými volbami, ve kterých konzervativní Právo a Spravedlnost (PiS) byla na prvním místě, ale ztratila většinu a byla vytlačena od moci liberální koalicí.

V období před polskými volbami řekl Koranyi, že A4D financuje dvanáct místních neziskovek, aby mobilizovaly především mladé lidi a ženské voličky. Dodal, že se připravují financovat stejný počet organizací proti nacionalistické vládě Roberta Fica na Slovensku a že totéž dělají v Maďarsku proti Viktoru Orbánovi od voleb v roce 2022, ale, jak Koranyi řekl: „bohužel, s omezeným úspěchem.“

Kromě financování těchto neziskovek v terénu se Action for Democracy angažuje také v „politickém lobbingu“ ve Washingtonu a Bruselu a dokonce spolupracuje s americkými médii, aby „poškodili“ pověst premiéra Orbána a dalších v očích americké veřejnosti, zejména mezi republikány, pro které Orbánovo Maďarsko představuje úspěšný konzervativní model.

„Sledujte peníze“:

Action for Democracy říká, že pouze spojuje místní aktéry občanské společnosti s mezinárodními dárci, které by jinak nemohli oslovit. Identita těchto soukromých podporovatelů však není odhalena – z dobrého důvodu, jak se ukázalo.

Rozdíl je v tomto případě v tom, že Soros zřejmě financuje A4D soukromě a ne (pouze) prostřednictvím své neziskovky, jejíž vedení loni předal svému synovi Alexandru Sorosovi.

Když Soros mladší převzal vedení, řekl, že ho Evropa tolik nezajímá a místo toho se chce zaměřit na jiné regiony. To však neznamená, že jeho otec nemůže nadále využívat své soukromé bohatství k ovlivňování evropských demokracií prostřednictvím neziskovek jako je A4D.

Co činí odhalení ještě hlubší, je skutečnost, že Action for Democracy byla přistižená, jak během maďarských voleb v roce 2022 nezákonně investovala více než 10 milionů dolarů do volební kampaně sjednocených opozičních stran.

Tento nehorázný zásah vedl Budapešť k přijetí zákona podobného americkému zákonu o registraci zahraničních agentů (FARA), který nedávno použila Evropská komise k zahájení dalšího řízení o porušení povinnosti proti Maďarsku.

V té době opozice tvrdila, že peníze pocházejí ze soukromých „mikrodarů“ od maďarských expatriantů ve Spojených státech, ale důkazy ukázaly, že takových darů bylo sotva více než tucet, v průměru asi 25 dolarů.

Nikdo s jistotou nevěděl, kde se vzal zbytek – až dosud. Vzhledem k zákonu USA, který vyžaduje, aby takové organizace byly ohledně dárců transparentní, nelze tyto informace nezávisle ověřit.

„Naše financování pochází od některých prodemokratických hráčů – pravděpodobně si dokážete představit, kdo by to mohl být,“ řekla Martonová. Když se  reportérka zeptala, zda má na mysli Sorose, odpověděla: „Ano, ale neříkejte to.“

„Mám silné podezření, že A4D měla jednoho nebo dva významné individuální dárce,“ řekl další respondent, demokratický politický konzultant a zaměstnanec A4D Eric Koch.

„Myslím, že oba víme, o kom mluvím, o velmi slavném dárci.“ „Soros?“ „Ano. … Myslím, že byl zdaleka největším dárcem.“

Koranyi byl trochu opatrnější. „Jsme také v USA, což znamená, že ve skutečnosti nemusíme zveřejňovat jména našich dárců,“ řekl. Přesto vysvětlil, že dar ve výši 2 milionů dolarů stačil k tomu, aby se připojil k panteonu hlavních dárců, kteří také diktují priority, akce a programy.

Rozhodují o tom, jak se peníze používají, a dávají asi 80 procent svých darů na velmi konkrétní cíle, které by země mohly použít.

Ve čtvrté a poslední epizodě, která vyšla minulý týden, vyšetřovatelé hovoří s generálem ve výslužbě Wesley Clarkem, bývalým šéfem evropského oddělení NATO, kterého před časem oslovila Kati Marton, aby se podělil o své znalosti o akci Action for Democracy na pomoc studené válce.

Clark má také dlouhou osobní historii se Sorosem, úzce s ním spolupracoval během protestů na Majdanu v roce 2014 na Ukrajině, kde byla nadace Open Society Foundations obzvláště aktivní.

Americká vláda podle Clarka nestojí za aktivismem A4D a podobných organizací v Evropě. „Jsou to prostě soukromí občané, kteří zasahují do voleb v jiných zemích,“ řekl generál a později dodal, že „mezi nimi není nikdo jiný než George,“ pokud jde o střední Evropu.

„Soros financoval úsilí v Bosně. Financoval úsilí v Maďarsku, a proto ho Viktor Orbán nenávidí,“ řekl Clark a dodal, že je logické, že Orbán nechce, aby americký podnikatel „kontroloval politiku v Maďarsku“.

zdroj

👉 Sorosem financovaná nezisková organizace s názvem Action for Democracy zasahuje do voleb po celém světě a manipuluje americké mediální pokrytí proti konzervativním politikům v Evropě:

článek vyšel: 26.2.2024

 

zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/jak-sorosova-sit-financuje-neziskovky-a-progresivce-zejmena-na-slovensku-v-madarsku-a-polsku-video/

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

 

📢  Pro osvěžení faktů dějin a historie Soroše:

👉 7.5.2023: sk💥Miro Heredoš: ❓️VEREJNÁ OTÁZKA❓️ „Pani Čaputová, pokladám Vám verejnú otázku vo verejnom záujme. Vedeli ste v rokoch 2017, 2018 že vyhráte voľby prezidenta SR a že budete zvolená za hlavu nášho štátu❓“„Opakujem otázku: Vedeli ste dopredu, že vyhráte prezidentské voľby 2019❓“„Prečo sa pýtam vo verejnom záujme: Objavujú sa totiž indície, že Ministerstvo zahraničných vecí SR vedelo už v novembri 2018, že prezidentské voľby vyhrá Zuzana Čaputová a táto informácia sa šírila internými cestami. Inými slovami prenikla informácia, že voľby budú mať vopred stanoveného víťaza a to ženu, bývalú členku nadácie VIA IURIS, Zuzanu Čaputovú.“„Pani Čaputová, je to pravda❓“„Priatelia, nadácia VIA IURIS bola 16 rokov domovom Zuzany Čaputovej a ona sa 5. septembra 2017 rozhodla odísť „do advokátskej praxe“. Odišla po tak dlhom čase náhle, rok a pol pred víťaznými voľbami. Rozhodnutie kandidovať neprichádza zo dňa na deň. Nadáciu VIA IURIS v roku 2015, 2016 a 2017 takmer až zo štvrtiny (25%) financoval formou darov George Soroš a jeho Nadácia Otvorenej spoločnosti. V súvislosti s preniknutými informáciami o tom, že už na jeseň 2018 malo MZV SR a minister Lajčák informáciu, že víťaz bude Zuzana Čaputová, je preto otázka absolútne namieste. Ak bol jasný víťaz volieb predom, patrí táto otázka na verejnosť a do Prezidentského paláca“. „Pani Čaputová vedeli ste teda vopred, že vyhráte prezidentské voľby na Slovensku❓“ „Je tiež paradoxné, že jej poradca a terajší partner vo vzťahu je bývalý projektový manažér VIA IURIS, Juraj Rizman. Obsadila v skutočnosti post hlavy štátu Nadácia VIA IURIS❓ Žiadam odpoveď na tieto otázky vo verejnom záujme‼️ Kdo je vlastně Čaputová❓❓❓Ďakujem Vám.“👍 👍 👍 https://youtu.be/TMO40ohcqog

👉 2.7.2023: Zatímco francouzský lid rozptyluje Sorosem financované povstání ve Francii, Macron prosazuje pravděpodobně nejbrutálnější zákony o cenzuře ve francouzské historii. Jakákoli kritika státu je definována jako nezákonná a šíření je klasifikováno jako závažný trestný čin. S dlouhými tresty vězení a zbavením moci francouzských občanů. Tyto zákony o cenzuře jsou tak nepřátelské k lidským právům, že dokonce i Třetí říše v Německu se zdá být ve srovnání s nimi neškodná. Tím Francie konečně opustila půdu základních demokratických pravidel. Výsledkem je proměna Francie v bezchybnou diktaturu bez práv pro své občany. Samotní Francouzi jsou rozptylováni nepokoji  Antifa, do kterých Soros investoval velké množství peněz. A v pozadí jsou stmeleny cenzurní zákony. Francouzi mezitím sledují zprávy o nabízeném dramatu a ani si nevšimnou, jak je jejich svoboda

👉 11.10.2023: Směr a Sociálna demokracia +  Fico informuje: „Dozvedeli sa, že denník SME a N sú pod dozorom Soroša, ktoré hovoria, že třeba sem naviesť migrantov!!! Je to mimoriadne nebezpečná situácia, kedy Sorošové peniaze vstupujú do medialného priestoru. Na základe toho odkázali média, že našu tlačovú konferenciu nebudú šíriť!!! Boja sa pravdy. Soroš a jeho peniaze peniaze zohrávajú nie len na Slovensku a zohrávali i v iných krajinách mimoriadne vážnu úlohu!!! Preto Vás chceme poprosiť, zdieľajte našu tlačovú konferenciu, aby každý poznal pravdu. ttps://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0YUuDDBT5jGBAzo84y3ALGfwjPV5NaqWfj3vtagaWm7MhDfKk1SsAVJdQPdxsm3YPl&id=100057956566567

👉 2.12.2023: Hindustan Times, Roman Kirsch: Izrael se připojuje k Indii při napadání „nebezpečného“ George Sorose kvůli jeho financování skupin, oslavujících útok Hamásu na Izrael že 7.října tohoto roku. Georg Soros. Je to anděl, nebo arcilotr? Modi, předseda vlády Indie je kritikem Sorosovo financování prohamášských skupin. Soros financuje skupiny, které se snaží o destrukci Izraele. Izrael obvinil miliardáře, investora Soroše z podpory prohamášských skupin. 👉 👉 Soroš, který prohlašuje, že financuje liberální společnosti, zejména neziskovky, již předtím byl označován jako nebezpečný pro Indií. Teď fianabcuje skupiny, které se snaží o destrukci Indie. Nadace Sorošové „Otevřené společnosti“(OSF), věnovala 15 milionů dolarů organizacím, které otevřené oslavuji Hamás a jeho útoky 7.10., které zabili přes 1.200 Izraelců. Sorošova síť daroval přes 13,7 milionů dolarů advokátní skupině Tides Center, podle zpráv Nev York Post. Tides centrum sponzorují neziskovky, které omlouvají útoky Hamásu, uvádí zpráva. Soroš je také znám financováním bojkotu od prodejů a sankcí hnutí (BDS). BDS je propalestinské hnutí, které cílí na globální izolaci Izraele. Dary George Roroše organizací, které se snaží o destrukci židovského státu Izrael, tak to je katastrofální. Však nejsem překvapen. Po celé léta Soroš podporoval a převáděl peníze organizacím, podporující hnutí BDS, které chce izolovat Izrael, které nikdy nebyli pro skutečný mír, nebo jakékoliv řešení Izraelsko –  Pakestinského konfliktu. Před několika měsíci Soroš obvinil předsedu vlády Indie, Narendra Modyho se zavírání pusy demokracii v Indii.( To známe i u nás, pane Soroš, že by to bylo Vaše dílo?) Indie silně odmítla a pokárala to obvinění Maďarsko – Amerického bilionáře. Indie ho obvinila, ze zasahování do vnitrostátní politiky a nazvala ho nebezpečnou osobou. 👉 S Jaishankar, ministr zahraničí Indie: „Soroš je starý, bohatý turce, který sedí v New Yorku a pořád si myslí, že jeho pohledy na svět jsou nejlepší a ze své pozice v New Yorku určuje mínění celého světa. Dávám stranou jeho světové mínění, ale myslím jsi, že je to velice nebezpečné, aby světu určoval a financoval jenom své mínění, protože to co se stane, je, že takoví lidí a takové organizace, jejich pohledy jsou velice nebezpečné. Oni investují velké peníze do vytváření narativů. Když mluvíme třeba o globalizaci, co globalizace dělá? Vytváří mnoho, jakoby zdánlivosti, něco umělého, má tvořit a tvoří veškeré příležitosti, umožňuje posun vývoje směrů a příběhů a děje se to skrze různé nadace, v tomto konkrétním případě je jasné, že Soroš má velice silné, svoje politické preference a ve skutečnosti myslí, že ta JEHO ZEMĚ, která má téměř 1,4 miliardy obyvatel, že jeho voliči by měli rozhodnout, kam ta JEHO ZEMĚ bude směřovat, a jak bude řízená i jak bude fungovat. Považuji ho za extrémní případ. Jsou tady i jiné ukázky a indicie, v jiných zemích, jeho vlivu, kde lidé, jako on jsi myslí, že volby jsou dobré, pokud vidíme zvítězit toho, koho chceme MY!!! Volby, pokud dopadnou jiným způsobem, dle jeho představ, tak řekne, že je to porušené demokracie! (Všichni se odvolávají na demokracii, která ovšem už nikde neexistuje!) Všechno, co on dělá v zájmu otevřené společnosti, transparentnosti, je nebezpečné pro všechny!!! https://youtu.be/jEJco1lAGkg?si=dziqUW0zOxA7xH0t

👉 8.12.2023, Roman Kirsch: „Masivní dávka propagandy a pokrytectví v dnešních Televizních novinách na Nově, a to v době, kdy Izrael tvrdě kritizují už i OSN a Spojené státy…“ Dle našich informačních médii Vladimír Putin už 3x zemřel, má asi 90 nemocí, zástavy srdce, rakovinu, už to není Putin, je to přece dvojník, propaganda očerňující Rusko. Podívejme se na volby naši hlavy státu. Všechno bylo jasné už dopředu. I Zuzula Čaputova, kterou přeplatil do křesla Soroš, čekala v zákulisí, aby okamžitě ho mohla gratulačně políbit, jaká je tady podobnost s Ruskem? V médiích bezostyšně hází hnůj na Rusko a Putina, za velice hezké many, reportéři jsou prodejné loutky, jak tohle pak vysvětlí svým dětem, až pravda zvítězí??? Aby Putin vyhrál, není potřeba korenspondenčních voleb, jako u nás. Je potřeba, nutná potřeba. Ta demolice bude i nocovat v parlamentu, jen aby prosadili korenspondenční volby, protože v cizině naši občané volí jenom je. Černochová je taky skvost elitního hnoje, perla. Jak se perou v médiích, bijí do prsou, že „Izrael má nárok na sebeobranu, vraždění, mučení civilistů, jsou bez diskuze nepřijatelné a reakce Izraele je pochopitelná.“ Tak, jak to vykládá + ministři (mistři) obrany TV4, takže, když už je v jižním pásmu Gazy, daleko od svých hranic 17.000 mrtvých, kobercové bombardování, tak oni vlastně říkají, že Izrael preventivně tohle řádění může udělat, takže potom i Ruská invaze na Ukrajinu byla preventivní taky, aby zabránila konečně tomu vraždění civilistů, co? Mají dvojí metr, zavolejte někdo do fabriky výrobcům, aby jim zaslali stejné metry. 🤡 https://youtu.be/G50YJ9HPFNI?si=KZwxkfNJ37ane_qM

👉 10.12.2023: Tak už svítá??? Seznam.cz, Novinky a Stream.cz byly odkoupeny americkou firmou Tiger Holding Four, která patří Sorošovi za 1,7 miliard Kč. Už chápete, kdo nás krmí informacemi, kdo, kdy, s kým, kde a za kolik????? A proto tolik lživé propagandy proti Rusku! 

📌 26.2.2024, Volný Blog: „SMRT z Ukrajiny plní sila i v České republice.“

Českým zemědělcům dělá starosti dovoz levného ukrajinského obilí, protože sila v Evropě včetně Česka jsou naplněny až po okraj. Obávají se o odbyt vlastní produkce.

👉 Evropská komise ve středu přispěchala s oznámením, že pro zasažené středoevropské zemědělce připravuje kompenzace ve výši sto milionů eur (2,3 miliardy korun).

Evropská komise kritizovala opatření k dovozu obilí dosud kritizovala a jednostranné kroky členských zemí označila za nepřijatelné. Sama však plánuje nespecifikovaná opatření, která by omezila dovoz ukrajinského obilí na unijní trh. Má jít o „preventivní opatření“ a 👉 týkat se má zejména pšenice, kukuřice, slunečnicového semene a řepky.

👉 Dovoz obilí z Ukrajiny už zakázaly Polsko, Maďarsko, Slovensko a Bulharsko. O dočasném embargu na ukrajinské obilí nicméně uvažuje separátně už i Rumunsko. 👉 Česká republika zákaz dovozu nechystá, sdělil Právu mluvčí ministerstva zemědělství Vojtěch Bílý. (České obyvatelstvo za každou cenu zabít a to ve všech směrech, že jo vládnoucí vrahové!!! Satanisti 👹)

„Jednostranné zákazy dovozu ukrajinského obilí jsou v rozporu s podmínkami jednotného trhu EU i Světové obchodní organizace. Situaci je potřeba vyřešit na celounijní úrovni,“ řekl.

Zemědělský svaz ČR upozorňuje, že od loňského podzimu se v Česku obchody s pšenicí prakticky zastavily. Příčinou je podle něj desetinásobné zvýšení exportu ukrajinské pšenice na evropský trh, která měla skončit ve třetích zemích prostřednictvím humanitárních koridorů.

„Místo toho naplnila sila a sklady v Polsku, Česku, Slovensku, Maďarsku, Rumunsku. České republice hrozící nedostatek místa pro ozimou pšenici.Kvůli tomu chybí obilí v Africe a na Blízkém východě a v “ oznámil svaz.

Evropský trh je ukrajinským obilím tak nasycen, že nelze českou produkci prodat do zahraničí.

Martin Pýcha, Zemědělský svaz: Čeští zemědělci mají,podle jeho průzkumu ve svých skladech stále 2,6 milionu tun obilí, což je o 40 % více než v tomto období před rokem. Zemědělci proto žádají vládu a Evropskou komisi, aby zasáhly a ukrajinské obilí se vyvezlo tam, kam bylo původně určeno.

👹 „Ztížený odbyt“:

👉 „Zásoby obilí jsou po dovezení ukrajinské pšenice příliš vysoké. Hrozí, že naše mnohem kvalitnější obilí vypěstované podle standardů EU nebudeme mít kam uskladnit. Pokud k tomu dojde, může se stát, že si lidé koupí méně kvalitní mouku a pečivo z ukrajinského obilí a čeští zemědělci budou úrodu pálit,“ prohlásil předseda Zemědělského svazu Martin Pýcha.

👉 „Evropský trh je ukrajinským obilím tak nasycen, že ani není možné českou produkci prodat do zahraničí,“ dodal.

Levné obilí z Ukrajiny zaplavilo středoevropské trhy, když ho Ukrajina začala převážet pozemní cestou přes sousední země. EU uvolnila pravidla prodeje na unijním trhu, zrušila povinnost platit cla a povolila Ukrajině vyvážet obilí přes své území. 👉 Kolik ho dojelo do Afriky, ale Brusel neví. „Poté, co obilí překročí hranice EU, neexistuje žádný způsob, jak zjistit, kam zamíří dál,“ sdělil serveru Novinky.cz zdroj z Bruselu obeznámený se situací, který nechtěl být jmenován.

👉 (Hlavně, že existuje kontrola, jakými cestami k nám dopravit migranty z 3. zemí!!!!)

👉 „Zásilky z Ukrajiny kontroluje inspekce“:  

Ministerstvo připouští, že čeští zemědělci mohou mít ztížený odbyt v zahraničí. „Proto budeme požadovat, aby EU lépe nastavila koridory solidarity, které mají primárně sloužit k vývozu ukrajinských zemědělských produktů z Unie. Cílem je, aby ukrajinská produkce prošla přes území EU a byla odeslána do původních destinací,“ řekl Bílý.

Ukrajinské ministerstvo zemědělství ve středu uvedlo, že země nyní vyváží asi o 30 procent méně obilí a potravin.

ZDROJ: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-obili-z-ukrajiny-plni-i-sila-v-cesku-40429226

📌26.2.2024, Volný Blog: ☣️☣️☣️„UKRAJINSKÉ OBILÍ OBSAHOVALO V EU ZAKÁZANÝ PESTICID. IMUNOLOŽKA VAROVALA PŘED FATÁLNÍMI DŮSLEDKY“: ☣️☣️☣️

👉 21.4.2023: Dočasný zákaz dovozu zemědělských výrobků z Ukrajiny platí na Slovensku od 19. dubna. Před týdnem Státní veterinární a potravinová správa Slovenska (ŠPVS) objevila v pšenici z Ukrajiny v EU zakázaný pesticid. Účinky nebezpečné pro zdraví lidí látky vysvětlila pro neČT24 imunoložka Blanka Říhová.

👉 „Chlorpyrifos je také znám pod označením chlorpyrifos ethyl. Ale má snad desítku jiných, obchodních označení. Jedná se o organofosfátový pesticid používaný u kukuřice, některých obilnin a u hospodářských zvířat. 👉 Může zabíjet i některé domácí mazlíčky, ale také hmyz a červy,“ varuje imunoložka z Ústavu imunologie a mikrobiologie Akademie věd prof. RNDr. Blanka Říchová, DrSc.

„Vědkyně popsala také účinek látky na hmyz“:

Podle jejích slov působí na nervový systém hmyzu tím, že inhibuje enzym acetylcholinsterázu. Je to insekticid aktivní na hmyzí škůdce živící se listy a žijící v půdě, také například působí na škůdce typu komárů a některých mravenců, doplnila profesorka.

👉 „Kontaminace tímto pesticidem probíhá podle vědkyně několika způsob“: „Působí kontaktem Je třeba opatrnost při použití a použití načasovat. Může poškozovat pouhým dotykem, vdechnutím nebo po požití. Hlavní toxicita je inhibice enzymu acetylcholinesterázy, oxidační stres a narušení produkce některých žláz s endokrinní sekrecí. Může mít nepříznivé hematologické účinky na kůži, svalstvo a skelet. 👉 Jeho nadměrná expozice může mít fatální důsledky i pro lidi.”

Říchová uvedla, že zdravotní limity jsou asi 0.2mg/m3. Podle amerického National Institues of Health je poločas rozpadu 33-56 dní po požití a 7-15 dní při povrchové (kožní) aplikaci, doplnila imunoložka. Navíc nebezpečný pesticid je zakázán několika významnými zdravotními organizacemi a v řadě západních států.

👉 „Pro lidi ho WHO klasifikovala jako středně (?) nebezpečný, je neurotoxický, je spojován s autoimunitou, autismem, požívání během těhotenství může poškozovat mentální vývoj dítěte. Ve Velké Británii byl zakázán 1. dubna 2016 a je také zakázán v EU, protože 👉 je veden jako přetrvávající!!! organický polutant (Stockholm Convention on Persistent Organic Pollutants). 18. 8. 2021 americká FDA zakázala jeho použití pro potravinářské plodiny. Zakázala ho řada dalších zemí…V roce 2020 ho snad zakázala i Indie,“ poznamenala k využití a oběhu látky profesorka Říchová.

Dříve slovenská ŠPVS potvrdila, že analýza vzorků dodávky 1500 tun pšenice z Ukrajiny zjistila výskyt pesticidu chlorpyrifosu zakázaného v Evropské unii kvůli negativnímu vlivu na zdraví lidí. Následně Ministerstvo zemědělství a rozvoje venkova nedoporučilo dovoz jakéhokoliv ukrajinského obilí a výrobků z něho.

Podle tiskové mluvčí Ministerstva hospodářství SR Márie Pavlusíkové vládní vyhláška zakazuje propouštění vybraných výrobků a potravin z Ukrajiny nebo původem z Ukrajiny na území Slovenska do celního režimu, volného oběhu či konečné použití nebo celní uskladňování. 👉 Dokument také nařizuje zákaz dovozu obilovin, různých druhů cukrů, semen, cukrové řepy, octu, včelího medu, rovněž zeleniny či ovoce z Ukrajiny na Slovensko.(!!!!!!!!!!)

👉 Česká republika dovoz obilí z Ukrajiny neplánuje zakazovat. (Zabít všechny lidi v Čechách???!!!) Podle ministra zemědělství Nekuly v kontrolovaných vzorcích potravin a produkce z Ukrajiny nebyly objeveny žádné pro zdraví člověka škodlivé látky. (Nebyli??? 👹 Jste vrazi českého národa!!!!!)

Ve čtvrtek 20. dubna Polsko, které dříve zakázalo dovoz ukrajinského obilí, prohlásilo, že obnovuje tranzit zemědělských výrobků, včetně obilí, z Ukrajiny. Tranzit měl být obnoven od půlnoci v noci ze čtvrtka na pátek.

 

ZDROJ:42TČen https://42tcen.cz/entry/ukrajinske-obili-obsahovalo-v-usa-zakazany-pesticid-imunolozka-varovala-pred-fatalnimi-dusledky

 

📌 26.2.2024, Volný Blog: „PRASKLO TO. V ČESKU JSOU KVANTA UKRAJINSKÉHO OBILÍ. SMÍCHÁ SE TO, HLÁSÍ ZEMĚDĚLCI. BUDE VŠUDE“:

Aleš Kulhánek15. 5. 2023: 👉Prasklo to. V Česku jsou kvanta ukrajinského obilí. Smíchá se to, hlásí zemědělci. Bude všude“.

👉 Ministerstvo zemědělství se pokoušelo uklidnit veřejnost slovy o tom, že do České republiky se dostalo jen poměrně malé množství ukrajinského obilí, o kterém panují pochybnosti z hlediska kvality i bezpečnosti. Mělo jít prý jen o přibližně čtyři tisíce tun pšenice. Avšak samotní zemědělci tato čísla neberou vážně a hlásí, že se toho sem dostalo podstatně více.

👉 „Je to tady ve velkém“:

Toto číslo se prý týká pouze oficiálního registrovaného dovozu. Avšak ukazuje se, že to je jen malá část celkové spotřeby, protože do Česka se dostává i nejrůznější překoupené obilí z Polska. A právě tam se ve velkém kšeftuje i s tím ukrajinským. Podle odhadů některých zemědělců se tak do Česka dostalo přibližně milion tun ukrajinského obilí, což může být asi pětina celkové české produkce.

Místní producenti obilí jsou pochopitelně naštvaní, protože na český trh se dostaly várky, se kterými se vůbec nepočítalo a které tu výrazně snížily ceny a způsobily zemědělcům problémy. Ukazuje se, že teď budou své obilí prodávat jen s velkými obtížemi a za cenu, která jen těžko pokryje náklady. To pak není jen problém samotných zemědělců. Někteří mohou s pěstováním obilí seknout, což se vymstí do budoucna.

👉 „Proč to udělali?“

Veřejnost je potom ujišťována tím, že probíhají kontroly kvality obilí a že případné problémy by se podařilo odhalit. Samotní zemědělci to však zpochybňují, protože podle nich se ukrajinské obilí smíchá s naším či polským a nikdo pak už vlastně nezjistí, odkud pochází. Je to vlastně úplně nekontrolovatelné!!!!!!!

👉 Čeští zemědělci přitom vůbec nechápu, proč je stát hodil přes palubu, když okolní země se zachovaly úplně jinak. Například Polsko nebo Maďarsko zakázalo dovoz ukrajinského obilí potom, co se ukázalo, že se porušují dohody a tato pšenice nejde na jiné trhy, ale končí právě ve střední Evropě. Ukrajinské obilí bylo původně určeno pro Afriku, (která už odebírá obilí z Ruska), a tak nemusí splňovat ani tak přísné kontroly Evropské unie, ale přesto zde zůstalo a používá se k výrobě potravin.

 

ZDROJ: MIX24 https://www.mix24.cz/prasklo-to-v-cesku-jsou-kvanta-ukrajinskeho-obili-smicha-se-to-hlasi-zemedelci-bude-vsude/

📌 26.2.2024, Volný Blog, 5.4.2023 Ivan Vilček:

„UKRAJINA DODALA DO MAĎARSKA OBILÍ KONTAMINOVANÉ TOXINY A GENETICKY MODIFIKOVANÝMI ORGANISMY“:

👉 V několika případech bylo z Ukrajiny do Maďarska dovezeno obilí kontaminované toxiny a geneticky modifikovanými organismy (GMO). Tento týden to uvedl maďarský národní úřad pro bezpečnost potravin.

👉 Maďarský ministr zemědělství István Nagy nařídil plošnou kontrolu kvality a bezpečnosti obilovin dovážených z Ukrajiny. Kontrola odhalila například 29 tun kontaminované kukuřice dovezené z Ukrajiny, která byla okamžitě vyřazena z oběhu a ke spotřebitelům se nedostala.

👉 „Kontaminovaná kukuřice byla zlikvidována!!!“ uvedlo maďarské ministerstvo zemědělství podle webu hvg.hu.

Kontroly se týkaly nejen nezpracovaných výrobků, ale také pšeničné mouky ukrajinského původu. Premiéři Polska, Slovenska, Maďarska, Bulharska a Rumunska minulý týden v dopise adresovaném předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové navrhli       👉 obnovení cel a kvót na ukrajinské zemědělské produkty v případě, že příliv těchto produktů snižující ceny na unijních trzích nebude možné zastavit jiným způsobem.

EK tento týden uvedla, že chystá další podporu pro zemědělce ze zemí, jejichž pěstitelé si stěžují na údajné zhoršení odbytu kvůli nasycení trhu levnou ukrajinskou pšenicí.

👉 „Demise ministra“!

👉 Polský ministr zemědělství Henryk Kowalczyk už v souvislosti s levnou ukrajinskou pšenicí podal demisi. Byla reakcí na protesty zemědělců v souvislosti se zvýšeným dovozem ukrajinského obilí.

Polsko povolilo tranzit ukrajinských zemědělských produktů. Ukrajinské obilí má být přes Polsko převáženo nebo v zemi skladováno, aby se dostalo na mezinárodní trhy, píše agentura AP.

Polští zemědělci však tvrdí, že ukrajinské produkty se místo toho ocitají na polském trhu, což způsobuje pokles místních cen.

 

ZDROJ: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-ukrajina-dodala-do-madarska-obili-kontaminovane-toxiny-40427968#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest217_krokovy_redesign_feedu_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

📌26.2.2024, Volný Blog: „Ukrajinská pesticidní a GMO mouka, která již dostala přezdívku “Banderka” na internetu, šla podle ředitele slovenského mlýna “jenom” do pekáren a nikoliv do obchodních řetězců! Pekárny prý nemají tak přísné předpisy na původ mouky! Agrární komora ČR varuje už i před vajíčky a kuřecím masem z Ukrajiny, protože na Ukrajině tímto obilím krmí nosnice a kuřata na drůbežích farmách! Komora má podezření, že maso i vajíčka se potom přebalují v Polsku a na Slovensku“!  

 

👉 Neuvěřitelný skandál s ukrajinskou moukou v EU začíná nabírat děsivé a bizarní obrysy, které pouze podtrhují, jak moc je Fialova vláda připravena obětovat pro ukrajinskou otázkou naprosto všechno, dokonce i potravinovou bezpečnost České republiky!!!

Slovenský deník Pravda přinesl v pátek rozhovor s ředitelem podniku Mlýn Kolárovo, který prozradil, že jeho podnik dodává mouku m.j. odběratelům na Slovensku a v ČR. V rozhovoru pro Pravdu uvedl ředitel Levente Varga zásadní informaci, že ukrajinskou mouku přimíchávali do mouky určené jen pro pekárny, ale ke koncovým spotřebitelům do supermarketů v podobě pytlíkových balení prý nešla. Tedy minimálně ne z jeho mlýna. U ostatních mlýnů to samozřejmě nemůže zaručit.

Zdůvodnil to tím, že na složení mouky pro koncové spotřebitele jsou kladeny vyšší požadavky a předpisy než na mouku pro pekárnyJenže, tento výrok ředitele mlýna začal na slovenských sociálních sítích žít vlastním životem a lidé považují výrok za chucpe. Ředitel de facto uklidňoval veřejnost výrokem, že mouka z Ukrajiny šla „jenom” do pekáren, ale ke spotřebitelům do supermarketů se nedostala.

👉 Tento výrok je samozřejmě naprosto neuvěřitelný, když uvážíme, že drtivá většina spotřebitelů v ČR i na Slovensku si doma chleba, housky a ani rohlíky nepeče, toto všechno si lidé nakupují v pekárnách, resp. v supermarketech z pekáren umístěných uvnitř provozoven, kde se produkuje tzv. rozpékané pečivo. A toto pečivo připravují samozřejmě velkopekárny, subdodavatelské pekárny, které nakupují právě tu ukrajinskou mouku.

👉 Ukrajinská mouka neměla vůbec přijít na evropský trh a měla jen přes EU cestovat do zemí 3. světa. (A zabíjet tam lidi!? Nakonec jsme to opět odsrali my, český národ!!!)

Tohle je prostě jenom ukázka toho, co se stane ve chvíli, kdy do EU pustíte ukrajinské kšefty a styl ukrajinské korupce. Musíme si totiž znovu zopakovat, jak se vlastně ukrajinské obilí do EU najednou dostalo, protože to velká média nechtějí příliš rozmazávat, vzhledem k obsedantní podpoře Banderovského režimu v Kyjevě. To ukrajinské obilí se totiž nikdy nemělo v EU objevit, mělo mířit někam úplně jinam! Ukrajina před začátkem války do EU dovážela obilí jen minimálně, protože bylo zatíženo vysokými dovozními cly.

👉 Po vypuknutí války ale Brusel rozhodl, že v rámci podpory Ukrajiny, aby měla peníze na válečné úsilí, se umožní ukrajinským firmám, aby mohly exportovat své obilí skrze země EU do třetích zemí. A bylo zaděláno na malér!

A to především rozvojového světa, konkrétně do Afriky a rovněž Latinské Ameriky. To ukrajinské obilí nesplňuje evropské bezpečnostní předpisy, protože Ukrajina nezakazuje zemědělcům používání herbicidů, pesticidů, ani insekticidů, stejně tak nezakazuje ani osev polí GMO osivy, takže obilí z Ukrajiny prostě před začátkem války nemohlo do EU nijak snadno proudit.

👉 Jenže poté, co Brusel udělil Ukrajině povolení na reexport obilí z Ukrajiny do 3. zemí přes země EU, se začalo s ukrajinským obilím šmelit. Celé to začalo v Polsku. Tam se totiž místní vláda rozhodla zrušit DPH na základní potraviny a obchodníci ucítili příležitost vydělat velké peníze a trhnout velké prachy nejen díky nulové DPH, ale i díky tomu, že místo drahého polského nebo evropského obilí se začne prodávat to ukrajinské.

Mouka z Ukrajiny se přimíchává do evropské mouky pro pekárny, prozradil v rozhovoru ředitel slovenského mlýna.

👉 Ukrajinská pšenice se přimíchává do mouky, aby reziduální obsah pesticidů nevystřelil náhodné potravinářské kontroly do nebes.

👉 👉 👉 Podle polského tisku je poměr míchání ukrajinské mouky do evropských muk přibližně 1:2 až 1:3, čili jeden díl ukrajinské mouky na dva až tři díly evropské mouky.

V procentech tedy 25 až 33% obsahu balení mouky obsahuje ukrajinskou pesticidní mouku.

Pekárny nemají tak přísné předpisy, takže si představte, co asi tak jíme v Evropě za chleby, rohlíky, žemle, housky, bagety, koblihy, sladké pečivo v supermarketech, balené pečivo, makovce, záviny, tam všude teď máme velkou pravděpodobnost, že se tam nachází „Banderka” a nikdo to už po upečení nedokáže zjistit.

👉 Ta mouka z Ukrajiny nikdy neměla přijít na evropský trh, taková totiž nebyla dohoda mezi EU a Kyjevem!!!!! Původní dohoda byla, že kvůli válce může Ukrajina použít evropské sklady pro reexport obilí do 3. zemí mimo Evropskou unii. Jenže, výsledek teď máte před očima a víte už, jak to dopadlo. V Evropě totiž známe naše Pappenheimské, šmelináři a vysoká cena potravin v EU v důsledku inflace přivedla obchodníky na nápad.

👉 Zlevnit mouku prostě tím, že se začne přisypávat ta ukrajinská, která byla určena pro Afriku a Latinskou Ameriku, kde jim asi pesticidy nevadí, že je možné je krmit pesticidní mouku, ale co už, nad tím raději novináři z mainstreamu nepřemýšlí, to by moc bolelo, mozkové závity by se strhaly a někomu by došlo, jak odporná hra se tu hraje s de facto otráveným ukrajinským obilím!!!

👉 „Česká agrární komora varuje i před vajíčky a kuřecím masem“:

Ta zhůvěřilost už je sama o sobě v tom, jak se ředitel mlýna ze Slovenska vyjádřil o tom, že není třeba mít strach, ta ukrajinská mouka šla „jenom” do pekáren! Tohle nevymyslíš! To je jako střelit chlapa kulovnicí do hlavy a omlouvat to tím, že to je v pořádku, do břicha to nebylo. Přece právě pekárny jsou největší průser, protože ty pečou nejvíce pečiva, které obyvatelstvo denně jí. Nebavíme se zde o pečení na doma, kdy jednou za měsíc upečete nedělní bábovku nebo štrůdl. Tohle je úplně na hlavu!

Pekárny mají nižší standardy na mouku než supermarkety pro koncové spotřebitele. To samo o sobě už ukazuje, že v Evropě naši Pappenheimští „jedou depopulaci na plné obrátky“ a premiantem je Fialova vláda, která by klidně nechala Čechy konzumovat pesticidní pečivo, hlavně aby zisky z ukrajinské mouky proudily do Kyjeva na nákupy munice.

👉 „Ale pozor, nejde jen o mouku“!

Jak uvedla Česká agrární komora na svém Facebooku, lidé by si měli dát pozor i na vajíčka a kuřecí maso, protože podle zjištění komory se do Polska a na Slovensko dováží ukrajinská vejce a kuřecí maso, které se potom přebaluje a původ so označuje jako „EU” na zamaskování původu.

👉 Solidarita s Ukrajinou až za hrob, ani pesticidy a GMO obilí nedonutí Fialu zasáhnout proti ukrajinským zájmům!!! 👹

Podle ruských novinářů to probíhá tak, že 👉 z Ukrajiny se přivezou celá kuřata a v Polsku (a podle ČAK i na Slovensku) se rozporcují v masokombinátu, čímž naprosto legálně vzniknou produkty, které mají původ v Polsku, nikoliv na Ukrajině. Vejce se z Ukrajiny přiváží do slepičích farem v Polsku a potom se vykazuje, že je snesly polské slepice!!!

Tyhle triky vedou k tomu, že ceny pečiva, kuřat a vajec jsou potom velmi nízké a cenově dostupné.

👉 A český prezident Petr Pavel si jede s manželkou do Polska do Biedronky na nákup těchto levných potravin. Přejeme dobrou chuť! 😂 Fialova vláda nechce dovoz ukrajinského obilí a mouky do ČR zablokovat, 👹 čeká se prý na společné evropské rozhodnutí. Solidarita s Ukrajinou až za hrob 👹! To je heslo Fialovy vlády.

👉 A jak varuje Česká agrární komora, ten skandál bude mít daleko větší rozměry, protože je jasné, že Ukrajinci krmí svá kuřata tímto pesticidním zrním, takže bez ohledu na to, jestli mluvíme o vajíčkách z ukrajinských slepic anebo o kuřecím mase z ukrajinských kuřat, tak máme vysokou jistotu, že v nich jsou pesticidy!!!!!!!

👉 A pokud je pravda, že Poláci a možná i firmy na Slovensku přebalují ukrajinská vajíčka a kuřata, tak to znamená, že podpora vlád těchto zemí Ukrajině, spolu s tou českou, která nic z Ukrajiny nechce zakázat, přesahuje už veškeré bezpečnostní meze, a to i ve vztahu k vlastnímu obyvatelstvu a jeho potravinové bezpečnosti. Nebojte se, nic se vám nestane! Ta pesticidní mouka šla „jenom” do pekáren!

-VK-Šéfredaktor AE News

 

ZDROJ: https://aeronet.news/ukrajinska-pesticidni-a-gmo-mouka-ktera-jiz-dostala-prezdivku-banderka-na-internetu-sla-podle-reditele-slovenskeho-mlyna-jenom-do-pekaren-a-nikoliv-do-obchodnich-retezcu/

 

📌 Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte. Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *